Avatár sorozatok - Aang, Korra és minden egyéb

Filmek, sorozatok, animék a TV-ben, moziban.
Avatar
Surci
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1529
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Avatár sorozatok - Aang, Korra és minden egyéb

Hozzászólás Szerző: Surci » 2017.04.08. 23:24

Kiszedtem egy külön topicba, mert látom máskor is volt már téma (és nem csak nekem tűnt fel ez a "KorrAsami").
iskariotes írta:
2017.04.07. 23:57
A négy fő gonosz négy különböző államfelfogást/ideológiát akart megmutatni.

Naigen, így összeszedve már érthetőbb, csak a sorozatban nem igazán jött le ÍGY. Egyedül Zaheer volt, akinél elég világosan be lehetett azonosítani hogy ő konkrét ideológiát képvisel, a többieknél nem. Amon egalitarista szisztémájáról nem a kommün ugrott be, mert nem vagyon alapján tett különbséget, ám sajna a writing nem helyezett nagy hangsúlyt az idomár-közember konfliktus érzékeltetésére. Akárcsak Kuviránál, őt csak egy sima erős katonai vezetőnek látja a néző, és nem igazán érez a konkrét cálján túl bármiféle ideológiát a cselekedetei mögött. Nem tudom ezekre miért nem mentek rá jobban, talán nem tartották kellően befogadhatónak a céldemográfia számára. Kár.
iskariotes írta:
2017.04.07. 23:57
Ami pedig Korra&Asami kapcsolatát illeti...

Látom
SPOILER
te elfogadod a kánonnak ezt a "yuri" endet, én nem tartom másnak, csak fanszervíznek, annyira out of nowhere került elő. Btw ha lesz is valami MAJD A KÉSŐBBIEKBEN a két csaj között, inkább az lesz útkeresés és egy biszex kikacsintás, mert imho a Mako-val való kapcsolatuk az eltérő személyiségük-feladataik, és nem a nemi identitásuk miatt nem működött. De nálam egyenlőre full hetero mind a kettő ^^
iskariotes írta:
2017.04.07. 23:57
A nézettség már attól esett, hogy egy 16 éves kreol bőrű dögös csaj lett a főhős.

Érdekes, animunkál pont hogy megdobja a schőnen-demográfiás cuccok nézettségi statjait.
iskariotes írta:
2017.04.07. 23:57
A vége pedig azért tudott ilyen lenni, mert a készítők kezét teljesen elengedték a Nickelodeonnál. Pontosabban azt mondták, hogy azt csináltok, amit akartok, de pénzt, azt nem kaptok.

Ezt egyébként nem értem, mert néztem a nézettségi statisztikákat, és amilyen ütemben csökkent, ANNYIVAL nem volt rosszabb. Sőt, Imdb-n 8.6-ot kapott, Rohadtparadicsomoknál 93%, ami nem épp a szar sorozatok jellemzője (az Aang is csak kicsivel magasabb mindkét helyen), a kritikái is jók voltak... De úgy általában se rosszabb ez mint az Aang, és a szőrözős kritikáim ellenére is nagyon élveztem, csak a racionális énem hiányol dolgokat a háttérből, ezért adtam neki eggyel kevesebbet. Szal nagyobb és bonyolultabb lett a világ, de mintha az írók nem tudták vagy nem akarták volna (a célközönség miatt) jobban kifejteni.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5168
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Avatár sorozatok - Aang, Korra és minden egyéb

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2017.04.10. 15:38

1. Azért lol, hogy Surci állítása szerint csak a "beígért" yuriért kezdett bele ebbe az egészbe, iskariotes meg kb. csak azért nem dobta... XDDD És még csodálkozunk, hogy animékben miért mennek rá 90%-ban masszívan a különböző fanservice-elemekre, amikor már pusztán egy ilyesmi "ígérettel" ennyi (amúgy nem kifejezetten hardcoreyurifanboy) nézőt be lehet húzni... XDDDD Na persze nem akarok én álszent lenni, egyes sorozatoknál sokat tud ám dobni az ilyesmi is nálam, viszont az Avatar pont egy olyan cucc, aminél halál nem érdekel, hogy yuri, yaoi, netán tömegszex endingje lesz, mert egyrészt annyival epicebb az egész sorozat ilyesminél, mint hogy vajon melyik ship ér végül révbe, másrészt meg ha már hype, engem az a hype sokkal inkább berántott az elején, hogy "OMG, anime stílusú és állítólag rohadt jó amcsi rajzfilm született!", mint a Korra vége felé ez a "OMG, leszbi ending!" XDDD

2. Animéknél azért szokott bónuszpont lenni a szexi, kreolbőrű főszereplő csaj, mert a shounen cuccok azért jó 5 évvel minimum már az Avatar nézői fölött vannak. Ugye iskariotes is valami 7-12 éves fiúkról beszélt, azok még épp csak kifelé szoktak jönni ebben a korban a "fúúúúj, lányok!" hozzáállásból, ellenben a legtöbb shounen cucc inkább ilyen 14-18 közöttieknek készül, akik meg már masszívan benne vannak a "megdugni mindent, aminek vaginája van, lehetőleg azonnal!" mentalitásban. :D

3. Ha már Korrasami: én ugye a Korrából még egy részt nem láttam, viszont természetesen én sem kerülhettem el, hogy ennek ellenére ne tudjam meg már a sugárzás időpontjának másnapján ezt a "yuri endes" végkifejletet, mert finoman szólva is felrobbant tőle az internet. XD Kutakodni is kezdtem és meg is találtam nem kisebb embernek, mint a sorozat egyik készítőjének bejegyzését erről az egészről. Szép wall of text, de amit én ebből így összeraktam, azok a következők:

-A yuri ship határozottan canon, ugye eleve ez a szöveg első mondata. XD Persze én simán elhiszem, hogy ez a sorozatban nem egyértelmű (pl. Surci írta, hogy szerinte ott simán belefér az is, hogy csak barátok, nem volt annyira kihangsúlyozva, hogy "úristen, ez csak yuri lehet!!!444"), erről majd akkor tudok bővebben nyilatkozni, ha én is megnéztem, viszont ha egyszer a készítő mondja, hogy canon, akkor az canon. :D (T'od, most Dumbledore is hivatalosan meleg attól még, hogy a könyvekben erre nem igazán emlékszem még csak utalásra sem, mert utólag Rowling ezt nyilatkozta és hát "Word of God", ahogy TV Tropes-on nevezik az ilyesmit. XD)

-Az, hogy kettőjük kapcsolata nem igazán van felépítve és normálisan végigvezetve, valszeg azért lehet, mert ahogy én értelmeztem a szövegből, ezt ők is a sorozat közben találták ki. Szóval ez nem valami előre eltervezett ending volt, úgy kb. a harmadik szezontól ütött szöget a fejükben, hogy "hé, figyi már, hozzuk össze a csajokat egymással, ha már Makóval egyiket sem tudtuk" (XD) és onnantól kezdték el ilyen irányba vinni a sztorit (legalábbis állításuk szerint), de nyilván ekkor már a műsoridő is kevés volt ahhoz, hogy masszívan erre feküdjenek rá, mert közben olyan "apróságok" is ott voltak a sztoriban, mint lenyomni az aktuális főgonoszt. XD

-Plusz amit szintén írnak, hogy ők sem igazán voltak abban biztosak, hogy Nickelodeonék meddig engedik őket elmenni. Lehet, hogy még ha későn is jutott eszükbe ez az egész, akkor is mertek volna konkrétabban utalgatni rájuk, csak hát bizonyos szintig meg volt kötve a kezük.

De mivel Surci kifejezetten hangsúlyozta, hogy ő bizony becsapva érzi magát, ezért elhoztam nektek a sorozat igazi endingjét, amit természetesen a Nickelodeon széfjéből loptam ki, mert adásba sajnos ebben a formában nem kerülhetett. :lol:
KépKép

Avatar
Surci
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1529
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Avatár sorozatok - Aang, Korra és minden egyéb

Hozzászólás Szerző: Surci » 2017.04.10. 20:36

Titkos írta:
2017.04.10. 15:38
Azért lol, hogy Surci állítása szerint csak a "beígért" yuriért kezdett bele ebbe az egészbe
EZ. :D Mégpedig azért, mert a látszat ellenére nem vagyok ám az a nagy yuri-fanboy, sőt: pont ugyanazok a gondjaim, amiket Juncs írt a másik topicban ma, és én is rinyáltam már róla eleget máshol. Úgyhogy komolyan vártam, hogy az amerikaiak hátha működőképesebben prezentálva raknak össze egy ilyen párt: direkt fanszervíz, gimis akogare meg a többi hasonló animés elem nélkül. Erre nem... De nem izgat túlzottan, kaptam helyette mást, és az bőven kárpótolt. Mondom, a felénél már tényleg eszembe se volt hogy amúgy itt valami Korra x Asaminak is kellene alakulnia (kb. mint a sorozat készítőinek :P).
Titkos írta:
2017.04.10. 15:38
ők sem igazán voltak abban biztosak, hogy Nickelodeonék meddig engedik őket elmenni. Lehet, hogy még ha későn is jutott eszükbe ez az egész, akkor is mertek volna konkrétabban utalgatni rájuk, csak hát bizonyos szintig meg volt kötve a kezük.
Nem kellett volna ide semmi explicit, csak mondjuk több közös jelenet, közös lelkizés vagy hasonló, amiből jönne ez a ship. De egy ilyen se volt.

Olvasom ezt az interjút is, de a gond az, hogy lehet hogy közben találták ki, de a sorozat közben, sőt a vége felé se volt a világon semmi utalás erre. De ezt tényleg úgy képzeld el, mintha mondjuk az Aang végén az utolsó percben lenne egy KataraxToph END. Igen, úgy a semmiből. Vagy egy Zuko X Sokka. Na kábé ennyire volt felépítve.
Titkos írta:
2017.04.10. 15:38
A yuri ship határozottan canon, ugye eleve ez a szöveg első mondata (...) és hát "Word of God", ahogy TV Tropes-on nevezik az ilyesmit.
Bezony, emléxünk még a Code Geass hivatalos kánon-endjére is
SPOILER
Luluval kapcsolatban ugye? :P
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5168
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Avatár sorozatok - Aang, Korra és minden egyéb

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2017.04.10. 23:13

Na, a Code Geass - Korrasami dolgokat folytattam az Offban (odakeverve némi Steven Universe-t is akkor már... XD), viszont amit még az Avatarral kapcsolatban kérdezni akartam: a Korra magyar szinkronja milyen lett? Az első sorozatot még én is magyarul néztem és igazából a hangok talán még jobban is tetszettek, mint az eredeti párjuk (valahogy angolban mindegyikük olyan volt, mint valami 24/7-ben hisztiző tini, az meg külön "csemege" volt, ahogy a keleties neveket angol akcentussal ejtették "SZÓKKÁ, KÁTÁRÁ", stb. vagy kedvencem, az "UNCLE ÁJRÓÓÓ", ááárghhh :dirr:), szal ha valaminek, akkor ennek a sorozatnak pont jót tett a magyar szinkron. Ugyanakkor viszont nálunk volt egy "király" váltás, ha jól emlékszem, S3 eleje körül történt valami gebasz, mert onnantól pl. Sokka hangját is cserélték (nyomába sem ért az elsőnek, akit imádtam, tökéletesen hozta a hülyegyereket XD) és az addigi magyar fonetika alapján ejtett neveket is elkezdték "amcsisítani", így S3-ra pl. Irohból nálunk is ÁJRÓ lett. :dirr: Na, ezek után az érdekelne, hogy a Korrában volt valami ilyesmi, vagy ott normálisan végigvitték mind a négy szezont ugyanazzal a fordítóval/szinkrongárdával? (Btw, a fordítás maradt a régi, vagy kitalálták, hogy "igazodjunk a Shyamalay-filmhez!" alapon most már a rajzfilmben is "hajlító" lesz az "idomár"? :dirr:) Meg persze érdekelne, hogy az új szereplők hangjai is voltak-e olyan jók, mint az eredeti sorozatban, de nem tudom, hogy az angolból mennyit láttál/hallottál ahhoz, hogy erre válaszolni tudj. Csak azért, mert összességében én szívesen nézném majd a folytatást is magyarul, viszont ha mondjuk a négy szezont négy különböző stúdió fordította/szinkronizálta, vagy valami hasonló agyrém lett az eredmény, akkor lehet inkább mégis maradnék az angolnál. XD (Egyszer majd úgyis végig kell még néznem eredeti nyelven, állítólag pl. Sokka poénjai eleve úgy ütnek igazán nagyokat. XDDD)

Edit: Ja, amúgy ha már ilyen hamar végigtoltad a teljes franchise-t, nincs kedved a már sokat szidott élőszereplős gagyit is végigszenvedni? :D Két óra nem a világ és az a film egy random embernek igazából semmi több, mint egy unalmas és semmilyen fantasy, viszont egy olyan Avatar-fannak, aki a rajzfilmet előtte végignézte, nos annak fáj csak igazán. :lol:
KépKép

Avatar
Surci
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1529
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Avatár sorozatok - Aang, Korra és minden egyéb

Hozzászólás Szerző: Surci » 2017.04.11. 07:59

A szinkronnal nem volt gondom, már azt leszámítva hogy a Korrát folyamatosan egy r-el, "Korának" ejtették, de ez belefér, ill. Bolin idióta magyar kiejtését már említettem az első postomban, de az direkt a kari miatt lett ilyen fárasztó (nemtom angolban milyen volt, gondolom hasonló).
Titkos írta:
2017.04.10. 23:13
az meg külön "csemege" volt, ahogy a keleties neveket angol akcentussal ejtették "SZÓKKÁ, KÁTÁRÁ", stb.
Ezért nem nézek soha egy animét sem angol szinkronnál, kirohadna az agyam a Száúszúkéktől és Kiyáúkóktól.
Titkos írta:
2017.04.10. 23:13
nincs kedved a már sokat szidott élőszereplős gagyit is végigszenvedni? Két óra nem a világ
Nincs :dirr: Kaptam elég infót róla hogy nagyívben elkerüljem. Majd esetleg, ha te is végigszenvedted végre a Kőkaput, ami azért nem a világ :dirr:
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5168
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Avatár sorozatok - Aang, Korra és minden egyéb

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2017.04.11. 20:15

Surci írta:
2017.04.11. 07:59
Ezért nem nézek soha egy animét sem angol szinkronnál, kirohadna az agyam a Száúszúkéktől és Kiyáúkóktól.
Érdekes egyébként, hogy tudják ők ezt normálisan is, vagy legalábbis jóval kevésbé idegesítően (egyik kedvenc példám még mindig a TTGL angol szinkronja), viszont sajnos az Avatar pont ebbe a hibába esett bele, ami azért is vicces, mert ugye saját gyártású cucc, szóval azt hinné az ember, hogy legalább ebben ügyelnek ilyesmikre, hogy ha egy keleti fazon nevét úgy írják, hogy "Iroh", akkor az semmiképp nem "ÁJRÓ" lesz. :dirr:
Surci írta:
2017.04.11. 07:59
Majd esetleg, ha te is végigszenvedted végre a Kőkaput, ami azért nem a világ :dirr:
Csak szavadon ne fogjalak! :D Nekem simán megéri végignéznem egy 26 részes jó sorozatot azért, hogy utána még "bónuszként" kapjak egy Surci-féle fikapostot egy szar filmről. :D Win-win. :lol: Persze ha csak elodázni akarod a dolgot, akkor nyertél (mert azért nem mondom, hogy holnaptól emiatt rögtön elkezdem az S;G-t), viszont ilyen "határozatlan idejű cserealapnak" simán megbeszélhetjük felőlem, hogy ha én letudtam az S;G-t és a véleménypostomat is megírtam róla ide, akkor neked utána "cserébe" Shamalamajom Avatarját kell végigszenvedned, majd értékelned. XDDD
KépKép

Avatar
iskariotes
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 653
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Avatár sorozatok - Aang, Korra és minden egyéb

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2017.04.15. 23:40

Surci írta:
2017.04.08. 23:24
iskariotes írta:
2017.04.07. 23:57
Ami pedig Korra&Asami kapcsolatát illeti...
Látom
SPOILER
te elfogadod a kánonnak ezt a "yuri" endet, én nem tartom másnak, csak fanszervíznek, annyira out of nowhere került elő. Btw ha lesz is valami MAJD A KÉSŐBBIEKBEN a két csaj között, inkább az lesz útkeresés és egy biszex kikacsintás, mert imho a Mako-val való kapcsolatuk az eltérő személyiségük-feladataik, és nem a nemi identitásuk miatt nem működött. De nálam egyenlőre full hetero mind a kettő ^^
Ezen mondjuk egy kicsit újra elgondolkodtam.
SPOILER
Leginkább arra jutottam, lehet Korra akkor „változott” meg amikor elvesztette kapcsolatait az előző életeivel. A III. évadban aminek ugye az a címe, hogy Change pont ez játszódhatott le benne. Plusz itt volt pár Korra&Asami jelenet, de csak nagyon-nagyon óvatosan. A negyedik évadban pedig helyre áll benne az egyensúly, amihez Asami támogatása is kellett.
Surci írta:
2017.04.08. 23:24
Ezt egyébként nem értem, mert néztem a nézettségi statisztikákat, és amilyen ütemben csökkent, ANNYIVAL nem volt rosszabb. Sőt, Imdb-n 8.6-ot kapott, Rohadtparadicsomoknál 93%, ami nem épp a szar sorozatok jellemzője (az Aang is csak kicsivel magasabb mindkét helyen), a kritikái is jók voltak... De úgy általában se rosszabb ez mint az Aang, és a szőrözős kritikáim ellenére is nagyon élveztem, csak a racionális énem hiányol dolgokat a háttérből, ezért adtam neki eggyel kevesebbet. Szal nagyobb és bonyolultabb lett a világ, de mintha az írók nem tudták vagy nem akarták volna (a célközönség miatt) jobban kifejteni.
A szerzőpáros egyszer azt mondta, hogy a szemük előtt egy olyan komplex világ lebegett mint amilyen a Cowboy Bebop-jé és olyan felnőtté válást akartak bemutatni mint amilyet a Harry Potterben volt látható.
A kritikai fogadtatás és a magas pont számokat nem a Nickelodeon célközönsége szolgáltatta és ez volt a komoly baja a sorozatnak – a csatorna szemszögéből.
Plusz az első évadot úgy kellett elkészíteni, hogy ha rossz számokat hoz akkor lelehessen zárni ezért lett olyan amilyen. A második évadnál pedig be kellett hozni a Pierrot is min animációs studió lévén a koreai beszállítokkal akad egy kis gond. De az igazi tökön lövése a sorozatnak az lett, hogy harmadik évad és a negyedik évad bizonyos részei hamarabb kerültek fel a netre mintsem azokat bemutatták volna. A csatorna többek közt ezért is dobta a sorozatot.
Hogy mennyire dobta ezt a sorozatot a csatorna az mi sem mutatja jobban, hogy pl.: a magyar Nick közel fél évtizeden át folyamatosan képernyőn tartotta az Aangot, a Korra-t pedig jó ha 4-szer leadták. Ráadásul az első két évad még aránylag frissen érkezett hozzánk az utolsó kettő pedig több éves csúszással. A Nick pedig ami több gyerek rendezvényen is kitelepül a és lehet fotózkodni a csatorna „arcaival” mint Spongya Bob vagy a TMNT tagok, Korras jelmezes csajokat a harmadik évad itthoni bemutatója után már nem vitték sehova. Igen jól gondolod, a vezetés túl szexinek és túl provokatívnak tartotta a karaktert.

De jut is az eszembe! Van egy hivatalos verzió amiben Katara és „Zuko” csak összejön.
Titkos írta:
2017.04.10. 15:38
2. Animéknél azért szokott bónuszpont lenni a szexi, kreolbőrű főszereplő csaj, mert a shounen cuccok azért jó 5 évvel minimum már az Avatar nézői fölött vannak. Ugye iskariotes is valami 7-12 éves fiúkról beszélt, azok még épp csak kifelé szoktak jönni ebben a korban a "fúúúúj, lányok!" hozzáállásból, ellenben a legtöbb shounen cucc inkább ilyen 14-18 közöttieknek készül, akik meg már masszívan benne vannak a "megdugni mindent, aminek vaginája van, lehetőleg azonnal!" mentalitásban. :D
Ezen így kábé másfél napig röhögtem mint a fakutya.
Titkos írta:
2017.04.10. 23:13
Na, ezek után az érdekelne, hogy a Korrában volt valami ilyesmi, vagy ott normálisan végigvitték mind a négy szezont ugyanazzal a fordítóval/szinkrongárdával? (…) Meg persze érdekelne, hogy az új szereplők hangjai is voltak-e olyan jók, mint az eredeti sorozatban, de nem tudom, hogy az angolból mennyit láttál/hallottál ahhoz, hogy erre válaszolni tudj
Én a magam részéről angolul és magyarul is végig néztem. A Korraban volt pár érdekes fordítási megoldás, de nem volt kiugróan rossz megoldás. Külön plusz pont, hogy a szereplőket végig úgy hívták ahogyan először. Mondjuk az egy kicsit furcsa volt, hogy Aang-ból Eng lett, de üsse kavics. Ami személy szerint zavart, hogy Su-nak és Kuviranak szerintem nem a legjobb hangokat találták meg.
"A barát olyan ellenség aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
iskariotes
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 653
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Avatár sorozatok - Aang, Korra és minden egyéb

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2017.08.29. 22:36

Végre utolértem magamat a képregényekben.

Aang: North and South
A fő cselekmény száltól elkanyarodott a történet ami kár. De így legalább láthattuk az újjá épülő Déli Sarkot. A mostani gonoszak teljesen pitiáner alakok voltak, bár a konfliktus elégé hangsúlyos. Lévén, hogy az Északi Sarkról jöttek kutatok akik olajat szeretnének kitermelni délen. Az olaj pedig a gépek működtetésére szolgálna amivel mint mondják az összes ember egyenlő lenne. A lázadok erre meg azt vágják vissza, hogy a levegő nomádjai voltak akik hittek az egyenlőségben és lám ki is irtották őket. Plusz az olaj kitermelés környezetkárosítással is jár. De miután a Déli Sark vezetője Hakoda, a Föld népének királya Kuei, a Tűzországának uralkodója Zuko, a kor legnagyobb cégének képviselője Toph és maga Aang avatar is beállt a terv mögé így nem nagyon volt kérdés, hogy mi lesz a rebellisek sorsa.
Mit kell még kiemelni?
Zuko a belső legitimitási problémáit gyorsan azzal orvosolta, hogy Kuei királlyal kibékült. Ezt leginkább három dolog bizonyította: 1, Egyszerre érkeztek meg a Déli Sarkra. 2, Zuko többször is fenségnek szólitja uralkodó társát. 3, A záró ünnepi vacsorát Bosco mellett ülve fogyaszthatta el.
Katara és Aang: Végre Aang lett a magasabb a kapcsolatukban. Plusz ahogyan néztem mind ketten szeretnének tovább lépni a kapcsolatukban, bár Aang inkább fizikálisabban addig Katara szellemileg szeretne egy-két lépcsőfokot lépni.
Toph: Szokás szerint hozta a formáját. A csaj nincs még 16, de már hosszabb a CV-je mint nekünk összesen. Legújabban a mint project igazgatóként tevékenykedik - analfabétaként.

Korra: Turf Wars 1.
Amit úgyis mindenki látni akar.
Minden esetre a kapcsolatuk (szinte) már hivatalos. Korra és Asami voltak bemutatkozó vacsorán az avatar szüleinél. Mako és Bolin is tudd már a dologról. Kya pedig egyből levágta a szitut a két lány közt, sőt ő is előjött, hogy hát ő sem a pasikat szereti. Meg azt is mesélte, hogy Kiyoshi avatar biszexuális volt, a légidomárok pedig nagyon rég elfogadták a melegeket. Persze Tenzin semmit nem vett észre semmiből.
De a világ nem állt meg. A nép visszatért Köztársaság városba és most komoly lakásproblémával küzd a város vezetése. Raiko elnöknek még az újjá választási kampányára is figyelnie kell, miközben a nép láthatólag Korrat tennék meg vezetőnek.
Lin visszatért rendőrfőnöknek, ahogyan Mako is újra őrzi a rendet új járőrtársával Bolinnal együtt.
Az ellenség pedig kétes üzletember és egy Tokuga nevű triád tag aki félig szellem félig ember.
"A barát olyan ellenség aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
weingartia
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 59
Csatlakozott: 2008.07.17. 07:18
Nem: Férfi

Re: Avatár sorozatok - Aang, Korra és minden egyéb

Hozzászólás Szerző: weingartia » 2017.08.30. 07:17

iskariotes írta:
2017.08.29. 22:36
Amit úgyis mindenki látni akar.
Minden esetre a kapcsolatuk (szinte) már hivatalos. Korra és Asami voltak bemutatkozó vacsorán az avatar szüleinél. Mako és Bolin is tudd már a dologról. Kya pedig egyből levágta a szitut a két lány közt, sőt ő is előjött, hogy hát ő sem a pasikat szereti. Meg azt is mesélte, hogy Kiyoshi avatar biszexuális volt, a légidomárok pedig nagyon rég elfogadták a melegeket. Persze Tenzin semmit nem vett észre semmiből.
Korra és Asami teljesen rendben van, aranyosak együtt. Először meglepődtem, de így visszagondolva tényleg voltak már korrábban is jelek, utalások a kapcsolatukra. Viszont a többit így egyben leírva látni kicsit sok.
Amúgy arról van vmi hír, hogy meddig tervezik vinni a képregényeket? Addig amíg olvassa vki? Eddig azt hittem, hogy az egész történet "anime-only", a képregények meg csak kiegészítők.

Avatar
iskariotes
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 653
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Avatár sorozatok - Aang, Korra és minden egyéb

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2017.08.30. 20:21

^^
Van az Aangból egy "sima" képregény ami történetileg a sorozattal egy időben játszódik. Leginkább olyan történeteket mesél el, amikre külön nem tértek ki, de azért megtörténtek. Ilyen volt példú Zuko és May első közös vacsorájuk még BaSingSe-ben, vagy egy történet még Aanggal és Kuzonnal. Szóval ez annyira nem vitte előre a cselekményt.

Ezt követően kiadtak egy 5x3-as képregény folyamat. Ebből három kötet nagyon komolyan vitte előre a cselekményt és sok érdekes dolog történt benne. Hova tovább megtudjuk mi is történt Ursa-val. De ami most nagyon lóg a levegőben az Zuko és May kapcsolata valamint az Azula által gerjesztett összeesküvés.
A maradék két kötetben pedig annyi minden nem történt max annyi, hogy Toph kibékült az apjával valamint azt amit az előző hozzászólásomban leírtam.
A probléma az, hogy az eddigi rajzoló kiszállt a képregényből, így nem tudni lesz-e folytatása és ha igen az mikor várható. Pedig le kéne zárni a szálakat, ha már kibontották őket! Bár már egyszer volt egy majd egy éves szünet a képregény életében szóval remélem most is csak átmeneti lesz a megállás.

Ami pedig Korrát illeti ott végig ki volt jelölve, hogy lesz egy 1x3-as képregény, persze ha rosszak a számok akkor betudják fejezi ha nem akkor tovább is lehet majd vinni a szálakat.
"A barát olyan ellenség aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
weingartia
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 59
Csatlakozott: 2008.07.17. 07:18
Nem: Férfi

Re: Avatár sorozatok - Aang, Korra és minden egyéb

Hozzászólás Szerző: weingartia » 2017.08.30. 20:46

Köszi az infót! :) Remélem folytatják, egy képregényt fenntartani csak nem akkora kockázat nekik. Még bőven van szufla ebben a világban, remélem nem hagyják parlagon. Mondjuk tizenx év múlva úgyis előveszik! :D Most éppen a "hey, arnold!" van terítéken.
Az ilyen fanservice dolgokat, mint Zuko és May randija, kifejezetten csípem.

Válasz küldése

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 1 valamint 0 vendég