Berserk 2016

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Surci
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1411
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Surci » 2016.09.05. 15:00

Jó is hogy feljött tegnap a másik topicban, mert annyi minden volt itt nekem a múlt héten animu+egyéb fronton, hogy majdnem kimaradt a heti Berszark, és az bizony nagy kár lett volna :D
Junchi írta:Érdekes, most ezt annyira nem tudom szidalmazni, mint a korábbiakat.
Szerintem csak kezdjük megszokni a sok baromságot. Mert az epizód hozta a szokott LOLfail színvonalat: Pecek&Sodró kiválóan oldják a hihetetlen feszültséget, a vaslovas Terminátor is újra a színen, EggShaped Apostle LOL, különösen azokkal a póklábakkal. Gecc simán lenyomja a főtisztelendő úr csicskáit, nem jelentenek neki nagyobb kihívást mint eddig bármelyik random démon vagy akármi (legalább a Dragonslayer jó nagyokat CLANG!-olt most is :D ). a nagy démonattackon szétröhögtem magam, főleg ezeken a mályvaszín plazmaszellemeken - amiket Angel Atya egyszerűen... eléget. KEK. WTF. Ezt hogy csinálja? Eleve nem is fizikai entitások, de ha lelángszórózod őket akkor simán meghalnak. Ja persze, mit is nézek épp? Így már minden világos.... Jövőhéten bossfight, mint valami videójátékban.

Ezen kívül kiemelnék még egy dolgot, mert ez még a többi hülyeségnél is jobban szemet szúrt: Luca reakciója arra, hogy először egy vascsontváz menti meg vascsontvázlovon, majd egy embernagyságú tojás tart neki kiselőadást a világ romlottságáról és a hamarosan eljövendő földi mennyországról, végül plazmadémonokkal telt barlangba kerül, amik elől szintén egy vaslovon menekülnek. Gyerekek, a csaj EGYETLEN DARAB BASZÁST NEM ADOTT, olyan nyugodt hangszínnel vette tudomásul a szitut és cseverészett a földöntúli entitásokkal, mintha nap mint nap a kliensei között lennének (mondjuk nem is olyan nagy újdonság neki a gnóm pofájú vendégei után).

Hiányozni fog ez az izé, komolyan. Lehet újra elő kéne szedni a mangát :dirr:
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
tulokos
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 165
Csatlakozott: 2016.09.04. 18:11
Nem: Férfi

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: tulokos » 2016.09.05. 22:22

Na, én is eljutottam a 10. epizódig. Legutóbb valahol a felénél adtam fel, amikor Luca elfenekelte a kis szőke hajas babát (nehezen viselem, hogy ebben az egészben érintett Miyuki Sawashiro :D), de most már legyűröm azt a maradék két részt.

Egyébként a Guts még mindig nagy kedvenc nálam, sajnálom, hogy ilyen szétcsúszott történetben és világban kell kolbászolnia. :( Szerintem még ennyit sem kellene agyalnia, hanem első látásra le kéne csapnia minden CG karaktert, amelyik elé kerül, a többi meg úgyis odavész valahogy a csaták hevében.

Szerk.: Ja igen, a látvány. Szóval ez a Berserk sori tényleg vérszegény, ronda. A CGI pedig sosem volt a szívem csücske, viszont ha valaki szereti, vagy csak kísérletező kedvében van, akkor neki ajánlanám megnézésre a Sortó Písz-t. Ez egy kis animecsokor, és mind CGI.

https://youtu.be/jmGlvMOmLDo
"Mi az, amit megismerhetünk? Avagy miről tudhatjuk biztosan, hogy ismerjük, vagy miről tudhatjuk bizonyosan, hogy tudjuk, hogy ismerjük, ha ugyan egyáltalán megismerhető. Vagy lehetséges, hogy egyszerűen elfelejtettük és nem merjük bevallani?"

Avatar
Junchi
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1413
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2016.09.12. 07:09

Ep11

Ismét egy, a körülményekhez képest elviselhetőbb epizód, bár ez leginkább Mozgus Gatyának tudható be. Őt már a mangában sem tartottam olyan vészes ellenfélnek és itt sem volt rossz, bár sokat nyomott a fun-faktoron Koyama Rikiya zseniális alakítása. Ja, meg volt Zodd is! A többi a szokásos Miuraság.

Egy rész és vége, aztán elmondhatjuk, ezt is túléltük.

Avatar
Surci
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1411
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Surci » 2016.09.13. 21:34

Azért akadt itt röhögnivaló bőven, először is arcom, amikor szemrevételezem ama szürreális jelenetet, mikor egy póklábú tojás mászik felfelé a függőleges falon, miközben alatta repkedő angyalok lángszórózzák a lilán hömpölygő plazmadémonokat :knife: A tömeg reakciói is abszolút életszerűek: a legfontosabb dolguk a szörnyattack közben, hogy futás helyett máglyán elégessenek egy ismeretlen nőt... Egyébként a comic relief szarságok mangahű átvétele is nagyot dob az adaptáción, akár hangulatrombolónak is lehetne nevezni, ha holmi dark fantasyról lenne szó, és nem egy Vigyorex-gázzal telenyomott zárt szobában érezné magát a néző a cucc megtekintése közben. Szal a mindenféle mellékszereplők kretén beszólásai egy dolog, de amikor megy a fúúúúdekomolyélethalálharcz a nagy szárnyas kőangyalszörnyeteggel, miközben lenn mindenkit élve felfal az egész völgyet elárasztó démonmassza, aztán egyszer csak ilyen pofákat nyomnak be (igen, az ott baloldalt Gecc), hát ROTFLOL. Próbáltam visszaemlékezni hány ilyen pofát láttam az Eclipse alatt, mert ez egy kvázi Második Napfogyatkozás lenne a plot szerint, de hirtelen egy sem ugrik be. És a végén azért még betették az egyik kedvencemet, a Törpapát, aki most buzogánnyal készül aprítani a biomasszát. Sok szerencsét :LOL:
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Rui-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1157
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2016.09.16. 17:36

A 2017-es tavaszi szezonban jön a folytatás, szóval nem maradunk le a további jó dolgokról sem. :vigyor:
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 4994
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2016.09.16. 18:28

Rui-chan írta:A 2017-es tavaszi szezonban jön a folytatás, szóval nem maradunk le a további jó dolgokról sem. :vigyor:
Megelőztél, épp ezért jöttem én is. XD Amúgy ti a szöveget hogy értelmezitek? A mostani sorozat fölött is ez a prominens gárda bábáskodott, vagy majd a tavaszin jönnek be "segítőnek", mert ők sem bírják már nézni, hogy ennyire sz...szupercsodás lett a végeredmény? XD Mondjuk ha már ezt is ők csinálták, akkor pl. megalol lenne, hogy maga Miura az executive supervisor... :lol: Mindegy, a lényeg, hogy tavaszra is meglesz a szezon vígjáték animéje. :D És akkor Junchira reflektálva:
Junchi írta:Egy rész és vége, aztán elmondhatjuk, ezt is túléltük.
Való igaz, de amint látod, ez nem egy egyszezonos menet lesz, tökös gyerekek már gyúrnak is a tavaszi "Berserk - advenced level" achievementre. :lol:

Edit: Btw, azért remélem, hogy a grafika marad. Bár a történet így is lol lesz, mivel maradunk a mangánál (a második szezonba talán már a rapist patkánytrollok is beleférnek majd, meg a trollbélből összeálló Godhand nő :D), viszont én már úgy megszoktam ezt a "fantasztikus" grafikát, hogy rossz lenne normális külsővel tovább nézni, ráadásul sok esetben ez még csak emelte a sztori amúgy is magas színvonalát... :lol:
KépKép

Avatar
Junchi
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1413
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2016.09.16. 21:22

És véget ért a Berserk 2016, igazából itt rögtön be is fejezhetem a mondókámat, mert máris elmondtam mindent. Szükségtelen bármit is külön kihangsúlyozni, aki hősként állta a sarat, az úgyis tudja a tutit. Kap egy szolid 2/10-et, amit javarészt a decens zenei anyagnak köszönhet.
Titkos írta:Való igaz, de amint látod, ez nem egy egyszezonos menet lesz
Ugrándoztam, amikor ezt megtudtam.

Avatar
Surci
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1411
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Surci » 2016.09.17. 07:48

Berszark S1 FIN, micsoda retardshow volt, te jó ég! A mostani überkatartikus lezárás illett a széria színvonalához, frenetikusan kacagtató momentekkel örvendeztetve meg a rajongókat (hordós jeleneteket külön kiemelném, na meg azt hogy végül a Törpapa is megúszta).

Úgyhogy jöhet a verdikt: mindenképp kijár neki egy izmos 2(alá)/10, mégpedig a mókafaktor miatt. Bármekkora minősíthetetlen fos, egyszerűen képtelen vagyok haragudni rá, annyira jól szórakoztam rajta, közösségkovácsoló erejéről nem is beszélve :D.
Titkos írta:Való igaz, de amint látod, ez nem egy egyszezonos menet lesz, tökös gyerekek már gyúrnak is a tavaszi "Berserk - advenced level" achievementre.

Edit: Btw, azért remélem, hogy a grafika marad.
*standing ovation* Akkor a jövő tavaszi évadra már nem panaszkodhatok, elvégre 2 cucc máris adott: a Shingeki S2 mellé megvan a szezonos comedy is.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Dodgers
Profi
Profi
Hozzászólások: 315
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2016.09.18. 16:12

Én is csatlakozom azok közé, akik sikerrel élték túl ezt a sorozatot, és mint aki csak a '90-es évekbeli adaptáció kapcsán ismeri (és kedveli) a Berserket, elég nagyot is csalódtam benne, mert tényleg nem erre számítottam. A 3DCG, mint olyan persze adja magát mint kifogásolható pont, hiszen a végére már épp kezdett egy kissé elegem lenni abból, hogy egyrészt nagyon sok jelenetet tett hatástalanná/átláthatatlanná tett, másrészt pedig hogy egy korai HD-s játék szintjét megütő karaktermodellek még csak nem is voltak egységesek kidolgozottság szempontjából, de a sztori része a dolognak ha lehet még inkább zavart. Ami (a jelek szerint) mások számára poénforrás volt, az nekem túl sokszor inkább egy szánalommal vegyített bosszankodásként csapódott le, mert ahhoz képest, hogy viszonylag mennyire fókuszált volt a régi sorozat, és hogy mennyire érződött úgy, hogy igenis volt értelme a legtöbb jelenetnek, ahhoz mérten majdhogynem céltalannak jött le eddig a Golden Age utáni Berserk. Anno még azt gondoltam, hogy csak nekem kéne hozzászokni ehhez az új csapásirányhoz (és nem kizárt, hogy később ezt a váltást jobban csinálja a sztori), de ahogy telt az idő, egyre inkább érződött az, hogy ezt a sorozat nem fogja kiérdemelni - mert eddig tökéletesen beleesik abba a kategóriába, amikor látszólag történnek dolgok és *sötét* dolgok egyaránt, de egyszerűen alig volt érdemi súlya az egésznek, és inkább hat egy kelletlen extrának, semmint a GA tényleges folytatásának. Ez Guts-ra is vonatkozik, hiszen anno nagyon jól volt kezelve nála a "Griffith nem feltétlenül professzori szintű, de mégis kompetens és becsületes jobbkeze" szerepkör, most viszont inkább egy olyan cívódásra redukálódott az egész, ami sejteti ugyan hogy zajlanak benne nem egyszerű folyamatok, de soha sem üti meg azt a szinten amikor ez idézőjelben kézzel foghatóvá válik, és az se segített ezen, hogy mintha egy kicsit háttérbe is szorult volna annak érdekében, hogy az új szereplők több időt kapjanak a rivaldafényben. Amivel nem is lenne gond alapjáraton, mert pölö Ishidoro és Puck egymást szekálásait még viszonylag kedveltem is, de Farnesse szado vergődése, vagy Nina részre-részre mélyedő patkánysága már egy elég erős minek-kellett-ez kategória volt, miközben az évek során szupersztárrá váló Rape Horse, vagy Mozgus "Kőagy Kőpap" Atya kvázi a fénypontjai voltak ennek az újhullámos termésnek (utóbbin egyébként nagyon sokat dobott Rikiya Koyama alakítása, a fickó hibátlanul tudja a jóságos atya/eszement fanatikus kettőst hozni), szóval nem áll jól a franchise szénája ezen a téren sem. Az egyébként feltűnt, hogy mintha Miura vérgőzösebb/abberráltabb irányba vitte volna el a Berserk-et a GA után, de ebből egyrészt a CG-nek hála nem sok hatása van, másrészt Miura maga sem éppen egy poéta, szóval azt ezzel kapcsolatos monológok sem voltak hű de sziporkázóak.

Annyi jó pontot talán a sorozat számlájára tudok írni, hogy a Berserk világának mélyszegénysége és nyomora helyenként decensen át tudott jönni minden technikai malőr ellenére, de ennek ellenére sem tudom egy 4/10-nél többre tartani ezt a sorozatot. Hogy ez mennyire az adaptáció hibája, és mennyire hibádzik már maga a manga is, azt nem tudom, de már abból a szempontból is csalódás volt a sorozat, hogy egyrészt nem egy ismerősöm nagy becsben tartja a mangát, másrészt a Soulsborne (Demon's Souls, Dark Souls 1-3, Bloodborne) játékok is merítenek belőle nem keveset, és ahhoz képest még a Lovecraft-fókuszó Bloodborne is jobb Berserk volt mint ez a sorozat.


szerk: Ha valaki esetleg nem látta volna még ezt az adaptációt, akkor ez a tweet legyen példa arra, hogy miről maradt le, a sorozatba ölt erőfeszítések értelmében.
Kép Kép

Avatar
Surci
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1411
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Surci » 2017.04.08. 08:10

Berszark S2 ep 1-2.

Igen, egyszerre 2 rész is érkezett nyitásként, mert a nagynevű Millepense & Linden gondolnak a kiéhezett rajongókra, ezek nem holmi WIT Studio. :P Az openingen nevettem, mert már itt előkerülnek azok a retardált gagyi trollok, de legalább ebből tudni, hogy odáig eljutunk. A klip maga újra egy generic shounen OP, alatta az ehhez illő tucat nejlonmetállal.

A látvány hozza a szokott "színvonalat", az animáció borzalmas, pl. ahogy fújja a szél a hajakat, ruhákat, vagy egyszerűen csak ahogy futnak a szereplők, vagy felemelik a kezüket, fordulnak.... >_< de ettől teljes az élmény :D Amin még nagyot röhögtem, az a Gatts-Zodd összecsapás volt, ahogy Kenshin-módra fightolnak azzal a két 50 kilós marhataglózó vasdarabbal(de legalább a Dragonslayer megint óriásiakat CLANG-olt XDDD). Viszont ehhez képest egész elviselhető a sztori többi része (kicsit csalódtam is hogy így megugrott a "minőség" :D ), talán mert ha ugyan pontosan hozza is a túltolt Miura-féle EDGE-t, nem volt telenyomva mindenféle hangulatromboló baromsággal. De nem kell attól tartani hogy ez sokáig így marad, mert az ep2. végén megérkezik Sodró, így jövő héttől már ismét fullban tolhatják a kretént Pöcökkel. Viszont az összes Caskás jelenettől a hideg rázott.

Ó és még egy: Schierke is előkerült, de csak pár mondat erejéig, na ki a seiyuu-ja? Saito Chiwa. És a Homura-féle hangszínt hozza. -__- Miért, miért kell minden szart elvállalni?!?!? Ez most rendesen fáj. Bár így legalább érthető, miért néz ki úgy ez az izé, ahogy: a múltkor Sawashiro Miyuki gázsijára ment el a lé, most meg az övére. Szerintem többet fizetnek nekik, mint amennyibe a teljes évad animációs büdzséje kerül.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
alvaro
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 895
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: alvaro » 2017.04.08. 20:08

Surci írta:
2017.04.08. 08:10
Ó és még egy: Schierke is előkerült, de csak pár mondat erejéig, na ki a seiyuu-ja? Saito Chiwa. És a Homura-féle hangszínt hozza. -__- Miért, miért kell minden szart elvállalni?!?!? Ez most rendesen fáj. Bár így legalább érthető, miért néz ki úgy ez az izé, ahogy: a múltkor Sawashiro Miyuki gázsijára ment el a lé, most meg az övére. Szerintem többet fizetnek nekik, mint amennyibe a teljes évad animációs büdzséje kerül.
Basszus, most töltsem le? Amúgy ki ez a Csirke, hogy ilyen hangot pazarolnak rá? :vigyor:

Avatar
Surci
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1411
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Surci » 2017.04.21. 15:02

Mostani Berszarkot nézi még rajtam kívül valaki?

Ep 3.

Griff is back, CG-haját rettenetesen dobálja a szörnyen animált szellő, páncéljára valóban nehéz egy pillantást is vetni - na nem azért mert felséges megjelenése, hanem mert a szörnyű plasztik csillogás vakítja el a nézőt. 1 EP alatt összeállt az új Army of the White Phoenix, a csatajeleneteken és a fight közben CG-re váltó Zodd-on bevérzett a retinám, a rendezésre nehéz jelzőket találni (ebben a részben epic, ijesztő és megható jelenetsorok voltak - persze csak papíron, a valóságban nevetséges, szánalmas és érdektelen szavakkal tudnám körülírni őket). És az se volt semmi hogy Soniát olyan profin kötözték meg a rabszolgakereskedők, hogy egyet rántott a fogával a kötésen, és már szaladt is... na nem fedezékbe, hanem Griffhez, aki körül megy a darálás, és csupán egy ellenséges hadsereggel van körülvéve... Továbbá az SD-fejek továbbra is kiválóak. Folytatás ma este, a prew szerint gagyiCG csontvázakat fogunk aprítani, és lassan érkezik a loliboszi is.

alvaro írta:
2017.04.08. 20:08
Basszus, most töltsem le? Amúgy ki ez a Csirke, hogy ilyen hangot pazarolnak rá? :vigyor:
Eszedbe ne jusson, ha csak nem akarsz kiábrándulni belőle :D
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Junchi
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1413
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.04.21. 15:46

Én is nézem, de tudod min szörnyülködök most? Hogy ez nem is olyan borzalmas eddig (mármint az önmaga által állított standardekhez képest). Oké-oké, ez a szakasz mangában is egész fogyasztható volt imho, szal ez is közrejátszik azért, meg mintha a CG is javult volna egy bolhányit, plusz nem érzem olyan overusednak sem, mint a korábbiban. (Más: Griffithnek soha nem fogom tudni megszokni Sakurai Takahirót, ez most már bizonyos.)

Ha maradna ez a színvonal, egy 4/10-re szerintem feltud nálam kapaszkodni.

Avatar
Surci
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1411
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Surci » 2017.04.22. 22:05

Junchi írta:
2017.04.21. 15:46
Én is nézem, de tudod min szörnyülködök most? Hogy ez nem is olyan borzalmas eddig (mármint az önmaga által állított standardekhez képest).
Sajna nincs annyi kretén jelenet, a látványt pedig már megszoktuk, de tény hogy kevesebb a CG, és a rajzolt scénák egy fokkal szebbek kevésbé rondák. Az animáció viszont továbbra is förtelem, pláne ahogy a karakterek kilógnak a háttérből + a hajak mozgása, na attól mindig bereped a retinám. Viszont nem bánnám ha visszatérnének a gyökerekhez, mert a végén ebből csak egy ronda és szar anime lesz, nem pedig retardshow, csak olyanból bőven van enélkül is, nem ezért nézzük a sorozatot.

Mostani ep.-ben megjelentek a nyomi trollok :D és Saito Chiwa nagyon előszedte Homura hangszínét (kár erre az izére elpazarolni.)
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
alvaro
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 895
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: alvaro » 2017.04.23. 12:02

Annyit emlegetitek, hogy megnéztem már én is egy részt. De hogy ez a CG milyen borzalmas :drop: Mindenki úgy mozog, mint valami renderelt zombi. A tanárboszorkány volt a legriasztóbb, ahogy beszél, az maga az uncanny valley :shock: A sztoriról nem tudok nyilatkozni, vele nem találkoztam. Értelmetlen ökörködéssel igen...

Lehet, hogy máshol kell keresnem Saito Chiwa-sant.

Válasz küldése

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 0 valamint 0 vendég