Új animék - frissen, ropogósan =)

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Junchi
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1413
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.04.06. 06:49

Sakurada* Reset ep1

Ez volt az egyetlen nem-folytatás a szezonból, ami úgy ahogy érdekelt (a másik a Sakura Quest, a kellemes Shirobako apropóján, de annyira azért nem bízok benne, hogy szezonosként is kövessem, úgyhogy ha majd véget ér és csupa jókat hallok felőle, akkor pótolom. Dodgers, te követni fogod amúgy?), de őszintén szólva nem volt benne szinte semmi rendkívüli, sőt kimondottan kesernyés, amatőr és cafat munka.

Béna és lelketlen rendezés? Pipa. (Komolyan, mik voltak ezek a kameraszögek? Meg mi ez, hogy minden jelenetet felveszünk egy kimerevített helyzetben, megvárjuk, míg a karakter elmondja, amit akar és ugyanezzel a metódussal megyünk a következőre? Jézusom...)
Gagyi, élettelen és hiteltelen dialógusok? Pipa. (Gyak ugyanazt éreztem, mint amit az Anotherben anno végig: Ezek a karakterek nem is beszélgetnek egymással, hanem felmondják az előre betanult szövegüket, ergo sokszor elbeszélnek egymás mellett és semmi értelme az egésznek.)
Fárasztó és jellegtelen expozíció? NAAAGY PIPA.
Elsőre teljesen üres és érzelemmentes karakterek? Megint pipa. Egyedül a genki csaj ért valamit.

A sztori egyébként nem lenne rossz, legalábbis papíron jól hangzik ez a "csudijó képességek egy városkában", már csak azért is, mert van itt world reset 3 napra visszamenőleg, a múlt teljes felidézése a csávó mind az öt érzékszervével, meg később valami csoportot is ígér, akik ezeket a szupermeneket felügyelik és adnak nekik megbízásokat, de ilyen kivitelezés mellett ez aligha számít. Adok neki még két részt, ha nem muzsikál rendesen, úgy kuka, főleg mivel 24 részesre tervezik, és míg a Chaos;Childból 12 részt azért végig lehetett szenvedni, addig egy ilyen kaliberű sorozatból a dupláját már merő képtelenség. Még Yuuki Aoi újfent Goddess-tier produkciója sem lesz képes megmenteni.

*: Vagy Sagrada, de mi ez a baromság amúgy? A kanák alapján egyértelműen "Sakurada", ráadásul mindenki így hivatkozik rá az animében...

Avatar
Catrin
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 613
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2017.04.07. 20:20

Tsuki ga Kirei - aranyos, csak kicsit ciki volt a nézése közben magam obáászánnak érezni. Volt pár arcon csapásom is, de szumma végigmosolyogtam a részt. Aranyos lesz ez, ha a továbbiakban sem fogom unni.

A Kabukibu felirata pedig tegnap óta még nincs kint... nyau.XD
Kép

Avatar
Surci
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1411
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci » 2017.04.08. 14:33

Youjo Senki END

Véget ért az árjalolis csodasorozat is, aminek a második felétől már korántsem voltam annyira elragadtatva. Elsősorban amiatt, hogy ep6-tól felfelé már eléggé repetitív lett a cucc, szal bevetés-győzelem ---> Tánya újabb ötlete (és vezírkar általi lenyúlása) ---> ezen alapulva újabb bevetés --- újabb győzelem ---> ésígytovább. A végéből egyértelműen következik a 2nd season, a másik kiscsaj nyilván Tánya nemezise lesz... Ennél viszont jobban fájlaltam, hogy elkezdte magát baromira komolyan venni, filozofálások a háborúról, komoly angst meg hasonlók, cserébe kevesebb idegbeteg ordítozás, idióta ötlet, pofavágás, istenkáromló monológ, katonák leugatása és minden egyéb, ami miatt élvezhető volt ez a sorozat. A "kevesebb" talán nem is megfelelő szó ide, a fentiek "teljes hiánya" inkább megállná a helyét. Namost ezzel a lolival meg a cucc többi kellékével előadva (vaslovakon érkező csatamágusok, plot device-nak használt karakterek, stb...) nyilván érezhető, mennyire lehet ezt az egészet komolyan venni. A Tanya-Kamisama konfliktus se tartogatott újabb meglepetéseket. A főszereplővel akarták elvitetni az egészet, de ehhez így, SERIOUS-módba váltva kevés volt. A CG legalább egységes volt a sorozat végéig: szemrohasztóan ronda - bár még így is superior a Berszarkhoz képest.

Pozitívum: Yuuki Aoi zseniális elejétől a végéig + a világ is korrekten hozza össze az 1. és 2. vh-s eseményeket. Ya és az END.

Ha lesz 2. évad, sztem belenézek, azért annyira nem volt ez rossz, csak nem kellett volna leszállni a Hellsing OVA-féle beleapofádba-hatásvadászat+kreténség+fekete humor vonalról. Kár, mert addig működött ez az anime.

5/10
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Dodgers
Profi
Profi
Hozzászólások: 315
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2017.04.08. 18:13

Junchi írta:
2017.04.06. 06:49
(a másik a Sakura Quest, a kellemes Shirobako apropóján, de annyira azért nem bízok benne, hogy szezonosként is kövessem, úgyhogy ha majd véget ér és csupa jókat hallok felőle, akkor pótolom. Dodgers, te követni fogod amúgy?)
Yeah, tegnapelőtt néztem meg az első részét, és az alapján nagyjából egy "Shirobako az azt elkövető Mizushima nélkül" felállásnak látszik. Nagyjából ugyanazt a fajta kicsit nonszensz, de pont ettől kedvelhető humort használja mint az idézőjeles előd, és a karakterek is hasonlóképpen nem hajlanak teljes mértékben a valószerűség felé, viszont annyi előnye már most van a Shirobako-val (vagy éppen a Mayoiga-val) szemben, hogy az első rész nem zúdít rád tízmillió szereplőt és nevet, szóval nem lesz rövidzárlatos az agyad az epizód végére. Ez mondjuk nem tudom mennyire fog változni a következő részben, amikor a tényleges munka beindulni látszik, de nem is ez a legégetőbb kérdés most, hanem az, hogy mennyire lesz képes a sorozat elkülöníteni magát a Shirobako-tól. Most még oké, jó hogy van egy nem hivatalos Shirobako folytatás mert nagyjából hozza a színvonalat, de pölö már az is jó kérdés, hogy a főszereplő kiscsajszi melyik oldalán lesz majd az "éretlenebb Aoi" jellemzésnek. Az meg pláne jó kérdés, hogy nem-e ez lesz majd a Kabaneri megfelelője a Shirobako AoT-jéhez képest a PA részéről, mert hiába kedveltem a Shirobako-t, ha klónozni így is kár lenne. Vészmadárkodni mondjuk nem akarok, mert nem volt ez rossz kezdés az SQ-nak, és simán lehet még belőle az utóbbi évek egyik említésre méltóbb anime-original címe, ahogy a Shirobako is volt anno.És ha már előkerült a mostani szezon, akkor hozzáteszek egy-két szót az eddig bepróbált többi címhez is:

- Boku no Hero Academia S2: az első évad ha nem is volt kimondottan eredeti, de egy meglepően szolid és őszinte shounen volt egy "friss vér" mangakától, és ezen a második évad se látszik változtatni az első két rész alapján. Az első részben mondjuk volt egy bizonyos mennyiségű recap faktor, de azt leszámítva a színvonal így is hozva van, ahogy az is, hogy Horikoshi szvsz jobban kezeli a szuperhős témát mint némelyik nyugati képviselő. Részben pont azért, mert a HA továbbra is a sima Dragon Ball-hoz és a One Piece-hez áll közelebb a shounen-t illető mentalitásban, mint teszem azt a Naruto vagy a Soul Eater, amik túlontúl a célközönségnek vannak belőve.


- Frame Arms Girl: állítólag egy létező makett figura sorozaton alapuló anime, aminek a létezéséről eddig halvány lila gőzöm sem volt, de ahhoz képest meglepett, hogy a szokásos kissrác helyett egy középiskolás kiscsaj a főszereplő, mert a.) általában nem ez a jellemző, b.) a kiscsaj jó értelemben dinka. Maguk a makett figurák (amik AI-val vannak felszerelve és virtuális térben harcolnak azokkal az eszközökkel/felszerelésekkel, amiket rájuk aggatsz) már tipikusabb szereplők de így sem tűnnek még rossznak, annyira legalábbis nem, hogy ne tegyék a sorozatot rosszá vagy unalmassá, esti néznivalónak hétköznapra pont elmegy. Maga a CG sem rossz (de nem is kiemelkedő), de jó kérdés, hogy végig tartani fogja-e a sorozat ezt a "kellemes, de semmi átfogóan kiemelkedő eddig" beütést, vagy idővel átavanzsál egy középszerű, túlhúzott reklámba, de egyelőre már csak a főszereplő csajszi miatt megéri nézni (akiről meg nem mondtam volna, hogy Yoko Hikasa adja a hangját, de a MAL szerint ő az).


- Granblue Fantasy: avagy "gyártsunk egy NAGYON népszerű mobage-hoz animét" kör a pályán, aminek számomra az volt a (cső)behúzó ereje, hogy Nobuo Uematsu-nak és Hideo Minaba-nak is köze van hozzá mint zeneszerző és művészeti rendező, akik a Final Fantasy 6 és 9 kapcsán dolgoztak együtt, és ez a GF-en is látszik. Mármint abból a szempontból, hogy direkt egy régivágású JRPG-t akartak kihozni ebből a mobage-ból, és ha csak az anime első részét veszem alapul, akkor ez helytálló, mert tényleg mintha egy SNES/PS1/PS2-es JRPG-ről lenne szó. A zenéjén rögtön meglátszik (vagy hallatszik), de a karaktertípusokról is lerí hogy mire megy ki az egész, és ahhoz képest, hogy az első benyomás egy "nem 'tom, adok még egy pár rész esélyt, de legalább a vizuális stílus viszonylag szép"-en kívül másra nem futja, szerintem részben a körülmények teszik azzá a GF-t ami. Pontosabban szólva azért, mert az elmúlt pár évben anime fronton a fantasy javarészt kifújt az SAO majmolásában valamilyen formában, erre itt van egy sorozat/franchise, ami szimplán csak JRPG fantasy szeretne lenni, szóval egy idézőjelesen retro cuccról van szó, mégha önmagában a retro erős szó lenne rá. Ez egyébként az a sorozat, amit a legkevésbé kedvelek az ebben a kommentben felhozott stuffok közül, de adok még neki esélyt már csak az SAO-os apropó miatt is.


- Tsuki ga Kirei: egy "kínos" románc sorozat, (itthoni viszonylatban) kilencedikes gyerekekkel, egy kicsit az Usagi Dropra hajazó vizuális stílussal? Felőlem jöhet, az első rész alapján elég természetesnek/földhözragadtnak/aranyosnak tűnik ahhoz, hogy jó végeredmény szülessen belőle, bár persze a legtöbb azon múlik majd, hogy mennyire lesz majd kínos az a kínos. Most még jó, de hát többek ezzel is bukhat egy romantikus sorozat akkorát mint a fene, mégha azt mindenképpen el lehet mondani, hogy tényleg úgy viselkednek a szereplők ahány éveseknek kell lenniük.


- Warau Salesman NEW: nem tudom, hogy az Osomatsu-san sikere mennyire járult hozzá ehhez a sorozathoz, de ez is voltaképpen egy hatvanas évekbeli manga elővétele, tudtommal az Osomatsu-sanra jellemző igen jelentős tartalmi felújítás nélkül. Nem mintha ez gond lenne, mert hiába lenne amúgy kimondottan formulára támaszkodó a WS, ha annak lényege gyakorlatilag kortalan: végy egy "dzsinnt" aki hirtelen megoldást kínál *egy* gondodra, és ha azt valamilyen fomában megszeged, akkor tesz róla hogy pórul járj. Ez persze még inkább működik egy olyan korban, ahol az jövő bizonytalansága és a napi robot még inkább aktuális kérdés, de ha csak az első rész (vagy dupla fél rész, mert egy epizód két sztoriból tevődik össze) alapján kéne ítélni, akkor a WS inkább félúton van a depresszív és a bizarr/rajzfilmszerű között. Az Osomatsu-san pölö szembetűnőbben tudott depresszív lenni nem egyszer, a WS viszont inkább a bizarrságra látszik rámenni, ami nem rossz pont már csak a főszereplő személyét illetően, viszont ettől a kérdés még kérdés marad: meddig lesz friss a sorozat. Aki látta anno a Jiguko Shoujo-t, az valószínű tudja milyen az, amikor egy formulát addig nyújtanak középszerűen amíg az unalomba nem fullad, és ez az, amit a WS-nek mindenáron el kell kerülnie. Ha ez sikerül, akkor egy érdekes kis sorozat lesz belőle, de ez persze még a jövő zenéje. A "szezon OP-je" címet így is viszi eddig a részemről.
Kép Kép

Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 680
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Hikari » 2017.04.09. 12:56

Tsuki ga Kirei:
Aranyos, inkább slice-of-life, másodsorban romantikus sorozat, nagyon tetszik a karakter dizájn, meg hogy ilyen visszafogott/ reális.

Souryo to Majiwaru Shikiyoku no Yoru ni:
WTF. Az első epizódban a kopasz creepy főszereplő srác megerőszakol egy részeg nőt. 4 percben. A cenzúrázott verzióban 3 percben. That's it.
Kép

Avatar
Rui-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1157
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2017.04.09. 16:46

Junchi írta:
2017.04.06. 06:49
Sakurada* Reset ep1
Na, örülök hogy nem én voltam az egyedül, aki nem tudta hová tenni ezt az egész első részt. Már megint pofára estem, mert a leírás alapján azt hittem, hogy több lesz a különleges képességekről szóló rész és kevesebb a tini melodráma. Persze adok még neki esélyt, mert ebből még bármi lehet. Akár még rosszabb is, de akkor kuka.
Egyébként utána néztem, a light novel 7 kötetes és befejezett, vagyis a 24 rész alatt tuti végig fognak menni az egészen. Már csak emiatt is szimpatikus volt az egész, mert ritka, amikor eleve befejezett cucchoz nyúlnak.

A Sakurada-Sagrada kérdésben nem találtam érdemi információt. Talán a ln ment ilyen címen? Japánban nem ritka, hogy valaminek "menő" angol címet szeretnének adni, csak nem sikerül.

Alice to Zouroku ep. 1.
Annyira jó volt az indító dupla rész! Igen, ha valaki kíváncsi rá, akkor készüljön fel, hogy 44 perces az első epizód, de ennyi kellett is, hogy ne legyen olyan hülyén elvágva a felvezetés. A J.C.Staffnál kicsit megnyirbálták a költségvetést, mert néhol nagyon durván elütött a CGI, viszont a rajzolt részek szépek. A karakterdizájnt szokni kell, kicsit eltér a mostanság megszokottól.
A felütés amúgy a szokásos, kísérleti laborból megszökik egy loli, akinek kvázi isteni hatalma van. A gonoc szervezet persze ezt nem nézheti tétlenül, ezért még több lolit küld a nyomába, hogy fogják el. Bár talán a gyerekek jobb kifejezés lenne, mert kivételesen nem falatnyi ruhákban szaladgálnak, amiből majdnem kivillan a bugyijuk. Sana, a főszereplő kiscsaj nem tudom honnan vette a rózsaszín, hercegnői ruháját, remélem a jövőben kicsit kevesebbszer fogja felvenni. A hatalmas pozitívum akkor kezdődik, amikor felbukkan Zouroku, aki történetesen egy virágárus és nagypapa. Igen, végre nem 15 éves nyávogó fiú fut bele a főszereplőbe. Lazán fejbe kólintotta a lányokat, amiért az utcán támadtak egymásra, mert ezzel a többi embert sodorták veszélybe. Aztán, amikor Sana előadta a nagy dumáját, hogy Zouroku legyen a szolgája és még hálás lehet neki, mert pont őt választotta, megint jött a nagypapás befenyítés. Mindezt persze a kiscsaj egy széken állva adta elő, jó hangosan, tudjátok, a szokásos módon. Zouroku lazán elutasította és közölte vele, hogy étteremben nem szokás így viselkedni, szálljon le a székről, meg maradjon csendben.
Ja, meg ugye Sana a fejébe vette, hogy kiszabadítja a többieket és lerombolja a kísérleti labort, de az öreg erre azt mondta, hogy majd a felnőttek elintézik. Vagyis ha marad ez a nagypapa-fogadott unoka felállás, akkor szeretni fogom. Némi harc bele fog férni, hogy ne legyen teljesen SoL. Örülök, hogy belenéztem, a CGI-n kívül egyelőre más negatívumot nem tudok felhozni mellette. Remélem nem fogok benne csalódni.
Kép

Avatar
weingartia
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 40
Csatlakozott: 2008.07.17. 07:18
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: weingartia » 2017.04.09. 18:42

Rui-chan írta:
2017.04.09. 16:46
Alice to Zouroku ep. 1.
Annyira jó volt az indító dupla rész! Igen, ha valaki kíváncsi rá, akkor készüljön fel, hogy 44 perces az első epizód, de ennyi kellett is, hogy ne legyen olyan hülyén elvágva a felvezetés.
De durva, nekem fel se tűnt, hogy duplán kezdett! ::japtoun:: Annyira lekötött! :D A második rész most jött ki, sajnos a nagypapi keveset szerepelt benne. Eddig teljesen rendben van, attól tartok, hogy túltolják a cukiságot.

Shingeki no Kyojin
Mangát olvasva az első rész annyira nem taglózott le, viszont a második nagyon tetszett. Nyilván mert Sasha volt a főszerepben! ::hehe:: Jól meg lett rendezve, szerintem messze nem volt ilyen hatásos az eredeti.
Ja, és az ending durván spoileres megint! Szeretem az ilyeneket: az anime-only nézőknek most még nem mond semmit, majd csak ha újra nézik az egészet. :thumb:

Avatar
Junchi
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1413
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.04.13. 18:12

Sakurada Reset ep2

HELLA FUCKING DROPPED! Katasztrófa minden szempontból, óvakodjatok tőle! Ha ismerős ezt ajánlaná, érezzétek, nem törődik veletek! Ha életetek párja felveti, hogy nézzétek ezt, két hétig ne szóljatok hozzá! Ha a kutyád ennek a borzalomnak a címét ugatja, a kínai konyhán a helye! Ha a kiképzőmester arra kényszerít, hogy ezt nézd, az adrenalintól kinyomod inkább a 100 fekvőt.

Satöbbi.

Avatar
Leara
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 36
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Leara » 2017.04.13. 19:26

Junchi írta:
2017.04.13. 18:12
Sakurada Reset ep2
Az ilyen vélemények engem csak kíváncsibbá tesznek :vigyor: .

Avatar
Ricz
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 142
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2017.04.18. 03:13

Tsuki ga Kirei - ep. 2

Bizonyos fokon vegyes az érzésem ezzel a sorozattal a második részt követően. Kellemes, jó kikapcs, semmi extra, szemnek kellemes rajzolás és animáció, ami hasonlít kicsit a Hourou Musuko sorozat megvalósítására... Történet meg nem sok, de azért leköt és kíváncsivá tesz. A leírása szerint ilyen felnőtté válásos, kapcsolatboncolgatós darab lesz, és most már legalább elindult Göndörke és Akane közt valami. Bár, hogy 12 részbe hogyan fog beleférni, az jó kérdés. De ami eddig látványos változás, hogy a srác nyíltabb lett, és az a kérdés, hogy a lány meg le fogja-e tudni küzdeni az idegességét. Viszont érdekes, a szokásos elemek valahogy nem köszönnek be: nincs ijime, "a szart is kipletykázzuk a másik háta mögött, hogy mekkora béna/lúzer", hogy valami a dráma faktornak is teret adjon, nem beszélve kicsit erősebbé tegye a karakterfejlődést... Bár lehet én várok most túl sokat. Minden esetre követni fogom, aztán meglátjuk mi lesz még ebből.

Eromanga-sensei - ep. 2

Igazából semmi extra a sorozat. Az Ore no Imoutós Kirinót kapjuk a húgi képében, de jobb kivitelezésben. Annyiban jobban, hogy nem olyan idegőrlő, és a "szaros lapáttal csapkodnám addig, amíg él" típusú szereplő. Elvonult, csendes, éppen ezért kissé elvont is az egyéves hikikomori lét óta (amiben az a meglepő, hogy elég jól ápolt, a szobában is rend van... ez a csaj tuti akkor lebzselt a legjobban a házban, amikor a bátyó nem volt otthon). Bár vannak erősen megkérdőjelezhető pillanatai, kacsintásai, de valahogy nem zavaró. Legalábbis egyelőre nem, mert képes szinte ugyanazzal a felállással szórakoztatni, amit az OreImo mondjuk úgy, csuklóból elutasított.

Atom: The Beginning - ep. 1

Áh, az Astro Boy előzménye. Ami a legjobban bejött eddig az, ami a Young Black Jack esetében is egy komoly erény volt: jellegzetesen tezukás, mégis modern, tiszta megvalósítás. Nem ütközik a kettő, úgy képes hangulatot teremteni... Ami meglepően színes és kellemes ismerve az eredeti mű nem épp kedves kicsengését: robotrabszolgaság, eladja a saját fiát, akit kiborggá alakított át a tudós... Ezek nem épp arra a kissé gyerekbarát külsőre jellemzőek, aminek tűnik elsőre. (Igaz, a YBJ esetében se, de mikor volt az orvosi téma gyerekbarát?) Ezek után mondjuk egy Dororóra kíváncsi lennék, hogy azt miképp valósítják meg, ahol Hyakki Marunak a saját testrészeit kell összekapargatni mielőtt a nagy démonokkal megküzd...
Viszont mivel előzmény, és nem sokat árult el az eredeti mű, csak sejtések vannak, hogy mik lesznek. Haá engem kérdeztek, ott zárják el a 12. résszel, hogy megépül Tetsuwan Atom, azaz Astro Boy. Vagy legalábbis megszületik a fiú, akiből az lesz.

Avatar
Junchi
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1413
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.04.20. 07:46

Akashic Records ep1-3

Noss, hát az úgy volt, hogy... kellett azért legalább egy non-folytatás cucc a szezonból, amit követni lehet és mivel a Sakurada Retrash gyorsan elásta magát a szememben, a Sakura Questtel meg várok inkább, így alternatívaként elkezdtem ezt az izét (mert láttam /a/-n egy mókás webm-et, amiben egy, az átlagnál valamivel idősebb csávó épp körbetapiz egy iskolába induló, kivételesen egész decens designt kapó szőke csajt).

Nincs mentségem, ez akkora guilty pleasure, mint a ház: iszonyat szar, de valahol szórakoztató. A sztori szerint van egy mágusiskola (klisé #1) valahol, oda jár két csaj, meg az említett MC, aki az előző tanerőt igyekszik helyettesíteni a semen demon professzornéni javaslatára (klisé #2). Csaj nr. 1 (Sistine, a kismalac füleivel) a suli fölött lebegő kastély titkaira kíváncsi, míg csaj nr. 2 (Lumia) egy titokban tartott hercegnő valami bannolt máguscsaládból (klisé #3), az MC pedig az a karakter, aki egyszerre rémesen kínos és ARC (de azért klisé #4, már csak azért is, mert egy tökkelütött kókler képét festi elsőre, aztán hamar kiderül, hogy jóval imbább és tájékozottabb a magizálás tudományát illetően, bár még így sem hajlik át kényelmetlen Gary Stuba, szal pölö a harmadik részben is csak azért volt végső soron kompetens, mert a két lány segített neki. Ja, egyébiránt egy Emiya Shirou-klón, since ő akar lenni a mage of justice, amit nem is lesz rest minden epizódban minimum háromszor a tudtunkra adni, úgyhogy kap még egy klisé #5-öt is, de azért valahol poén, főleg ahogy a lányokat szívatja, meg trollkodik velük.)

Egyébiránt megfelel az összes kurrens animés elvárásnak ez a cucc, tehát fanservice-ből pölö abszolút nincs hiány. A szenvedélyes lánybarátságot nem hiszem, hogy nagyon részletezni kéne Sisitine és Lumia között, főleg, hogy előbbi családja még be is fogadta az utóbbit, így együtt élnek, máskülönben pedig Sisty valahányszor frusztrált, egyszerűen csak végigtapizza barátnéját, külön kiemelve a bőre finomságát és simaságát lol. Aztán ott az iskolai egyenruha mint külön esettanulmány. A midriff még úgy ahogy oké, de mi ez a mikro-miniszoknya? És mi célt szolgál az a harisnyakötő? És miért akadok én ilyeneken fenn? (Külön poén, hogy mikor MC a lányöltözőben véletlenül rájuk nyit [izéé, mit is akartam? Ja, klisé #sok], teljesen kiakadnak, amit nem igazán értettem, lévén alapjáraton is kábé ennyi ruha van csak rajtuk. Kis prűd népség.)

További adalék, hogy itt is van kvázi-rape scene (amit még el is viccelnek), rosszkor, rosszul elsütött poénkodni próbálás, hülye grimaszok (főleg az MC-től), a sztori tele klisékkel a hitelesség írmagja nélkül, egyszóval minden benne van, ami az egész médiumot meghatározza manapság, mégsem tudok rá külön haragudni, mert valahogy szórakoztató az egész, még ha le is kell vigyem közben az IQ-mat 60-ra.

Avatar
Catrin
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 613
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2017.04.20. 21:42

Tsuki ga Kirei 3. rész
OMG, öreg vagyok már az ilyen (és itt még nem is annyira kínos) tinifeszültséghez, az utolsó percek alatt kínlódtam, de megérte! Veszélyesen aranyos az egész, és természetesebb a szokásosnál!!! + Instant szétolvadás, ha az embert beszippantja... Utoljára talán a Kimi ni Todoke volt ilyen belassult nyáladzás, ez viszont már most jobb! Huhh.
Kép

Avatar
Ricz
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 142
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2017.04.20. 23:43

Frame Arms Girls ep 01-03

Beleolvastam, hogy Dodgers mit írt róla, ésazon túl, hogy a szokásos "csináljunk ennek promót", illetve egy amolyan Kantai Collection × Hoihoi-san szerelemgyerek után érzete van (valahol félúton, mert valamelyikük félreléphetett a Pokémonnal), csak annyit tudok írni, hogy minden bizonnyal az orosz titkosszolgálatnak készült ez a sorozat, mert embertelen kínzóereje van (értesüléseim szerint, össze is ült a genfi tanács, hogy a tiltott bevethető eszközök listájára felvezessék). Unalmas, érdektelen, ami egyedül a tényleg jó CGI harcokért érné meg, mint agykikapcs, de ahhoz erősen tekergetni kell... És ha valami tényleg kis dicséretet érdemel, az a megvalósítás: ezekről a bábukról tényleg el tudom hinni azok, amilyen az a CGI, szóval ennyiben illik hozzá a dolog.

Avatar
Dodgers
Profi
Profi
Hozzászólások: 315
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2017.04.21. 00:07

Ricz: Na, ez az az eset, amire az angélusos "ájdunno" ráillik, mert a harmadik rész után még inkább egy holt idióta baromságnak jön le, aminek a 3/4-e van annyira nonszensz, hogy hétköznap esti néznivalónak megteszi, a maradék meg olyan, amin kissé húzom a szemöldököm, mint pölö az alkalmankénti yuri, vagy a mostani részből a szado "ikrek". Persze így is könnyen érthető hogy neked miért nem jött be, de ha már felhoztad a Kantai-t, annak az animéje szerintem egy istencsapása fércmunka volt, a FAG viszont van annyira blőd, hogy heti egyszer elmenjen.
Kép Kép

Avatar
Ricz
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 142
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2017.04.21. 02:14

Dodgers: Na igen, a leírásod jó rá, csak lehetne messze jobban is kivitelezni. Csak hát, messziről bűzlik a reklámszag. :drop:
Mondjuk a Kantait azért említettem, mert az is lényegében egy promóanyag volt némi történelmi kommentárral (kábé annyival, mint a Strike Witches, csak ott a világháborús repülős anekdotákat adják elő, míg itt a japán tengerészetit). Plusz ott voltak "csak csajok", így adta magát az analógia.

Avatar
Dodgers
Profi
Profi
Hozzászólások: 315
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2017.04.21. 15:54

^Vicces hogy felhoztad a "bűzlik a reklámszagtól" szóláncot, mert egyébként tényleg akkora reklámozási hakni a sorozat mint a ház: a legutóbbi részből például a kosárlabda és az iskolapadok is valódi márkákat reklámoztak, és a minden részben feltűnő idézőjeles varázscsipesz is hogy-hogy-nem kapható a valóságban. :D Én nem bánom személy szerint, mert annyira "bele-a-pofádba de közben mégsem annyira" módon van beleillesztve az amúgy is baromság sorozatba a reklám, hogy már inkább viccesnek hat, semmint olyannak amilyen egyébként lenne/lehetne (majdhogynem pofátlan reklámhalmaz), de ja, ez is egy jó ellenérv lehetne a sorozattal szemben, mert tényleg azon múlik az egész, hogy mennyire vagy vevő a baromságára. A CG-hez mondjuk annyit így is hozzátennék (mert az előző hsz-ben elfelejtettem), hogy itt legalább ügyeltek arra a karakterek dizájnjainál, hogy az emberek és a figurák között legyen látható külömbség (emberek az SAO-s BUNBUN által, figurák a Strike Witches Fumikane-jától), és így tényleg hitelesebb legyen az, hogy a figurák tényleg figurák a sorozaton belül is. Plusz szerintem még jobban is van használva itt a CG mint teszem azt a Berserk esetében (a FAG harmadik része szerintem porba is alázza a Berserk kvázi egészét), de ez talán nem akkora dicséret, amikor a Berserk körülbelül a kit-érdekel-öcsém szinten csücsül ilyen téren.

Catrin írta:
2017.04.20. 21:42
Tsuki ga Kirei 3. rész
OMG, öreg vagyok már az ilyen (és itt még nem is annyira kínos) tinifeszültséghez, az utolsó percek alatt kínlódtam, de megérte! Veszélyesen aranyos az egész, és természetesebb a szokásosnál!!! + Instant szétolvadás, ha az embert beszippantja... Utoljára talán a Kimi ni Todoke volt ilyen belassult nyáladzás, ez viszont már most jobb! Huhh.
A KnT nálam kimaradt, de a "veszélyesen aranyos" jelzőt abszolút osztom, mert valóban van annyira természetes és "egyszerű" az egész, hogy a koncepció bája ne ragadjon meg azon a szinten, hanem tényleg elő is jöjjön pölö a mostani rész végén. Az mondjuk egy kicsit viccesnek hat, hogy a FEEL követte el az OregaIru második évadát is jó két éve, ami hiába szólt tizenegyedikes srácokról-lányokról (szemben az itteni kilencedikes brigáddal), ha egyszerűen annyira túljátszott és elcseszett marhaság volt a maga "dekonstrukciójával", hogy ahhoz képest a TgK egyszerűsége tényleg frissnek és üdének hat, és ezért is remélem NAGYON, hogy ha egyszer drámázásra kerül sor, akkor a mostani szellemisége nem fog kámforrá válni.
Kép Kép

Avatar
Catrin
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 613
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2017.04.28. 22:52

Cuki 4. rész

Imádtam az összes kölyköt ebben a részben, annyira nosztalgikus érzéseket keltenek bennem, annyira természetesek, és sehol az idióta animés eszközök. A mobilozás külön LOL az egészben, ahogy próbálták a kirándulásra csempészni...XD A legmókásabb az a lány volt, aki a betétei közé dugta, de pechére a tanárnő kikutatta. XDXD
Aztán az anime vége megint feszültség és bosszankodás, hihetetlen mit összeaggódtam, tudva, hogy úgy is jól jön ki az ep vége. XD És itt még ez a szótlanság sem zavar annyira, mert még az adott részen belül kikommunikálják a dolgokat magukból, csak nyugizzunk (lassan, de biztosan haladnak). Mondjuk Kotarou ártatlan kisfiús sóhajaitól és nyögéseitől néha már hülyét kapok. XD
Kép

Válasz küldése

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 3 valamint 0 vendég