Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1648
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Junchi írta:Mondjuk én is az AA kiadásra várok
Khm-khm...
Kép

A vicces az, hogy leginkább csatahajó és tengeralattjáró ütközetekre hasonlítanak a harcok, de talán pont ez adja meg a hangulatát. Egyébkét a régi sorozatot nem kell hozzá ismerni, teljes reboot, 1-2 dologgal kiegészítve, ami simán beleillik a történetbe.
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2527
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Aoki Honoo

Hát... Aztak*rva!

Asszem találtam egy animét, aminek a szánalomszar-faktora a School Days-ét súrolgatja, de hogy felülről vagy alulról, azt elég nehéz megmondani. Az SD-s párhuzam pedig több szempontból is találó: Emberek! Ez objektív kedvencünk '80-as évekbeli megfelelője.

Az egész anime uszkve 45 perc, de állítom, ennyi érzelmet még semmilyen távol-keleti szarság nem váltott ki belőlem, már csak azért sem, mert a szörnyülködés egy egészen széles spektrumát volt alkalmam megtapasztalni, a képem a cucc végére vörösen izzott és a számat is elharaptam többször is, lévén annyiszor kiáltottam fel az "ILYEN NINCS!!!!44" szó duót, hogy az bizony ilyesféle káros következményekkel jár.

Mit is kell tudni erről a szarról? Nos, adott egy végtelenül visszataszító, undorító rohadék, akit kötelező jelleggel utálni kell. Köbö mint School Days Makoto, bár van egy apró különbség: Ryuuichi jobban forgatja a lapjait. Neki őszinte célja, hogy minden második ribancot ágyba vigye, pénzt csikarjon ki akár a nőitől, akár másoktól, zsarolgassa a körülötte lévőket, szemen köpje a családját és tönkre tegye mások életét. Első körben adott egy standard szőkemaca, akit egyszerre használ akciózásra és arra, hogy ha pénz kell, azt megkaphassa tőle, mert hát a fickó van annyira fifikás, hogy ilyen módon tudta az ujjai köré csavarni. Érzelmileg és karakterileg amúgy olyan az egész ember, mint a cipőm bélése, ergo SD Makotóval rokon, hisz ott is csak úgy random szerettek bele abba a jellegtelen fejébe és karakterébe.

Az első (kvázi második) "áldozat" egy elég hétköznapi csaj, aki csak úgy hipp-hopp elhatározza, Ryuuichi lesz élete szerelme, aki persze itt is van annyira "tökös", hogy rögtön elbűvöli szerencsétlent, bár, hogy mivel, az rejtély, lévén továbbra is egy jellegtelen patkányképű fabábu az egész fazon. Ebből persze ő tejel a legjobban: először megvan a napi szex-betevő, ám aztán, mikor rászáll a csaj apja és bátyja, pénzt zsarolhat ki tőlük, méghozzá nem is keveset: 10 millió jent. Ki akarjátok találni, mi fog történni? Így van, fater kifizeti neki az egészet (wtf), holott előtte játszotta a kőkemény kórháztulajdonost, a mintapolgárt és a büszke apát (WTF). Kérdem én, hová lett hirtelen mindez?

A pénz Ryuuichi zsebében, a csaj tehát már nem kell, így szépen ki is hajítja annak rendje és módja szerint, aki persze nem bírja elviselni, hogy dobták és csak egy hajszálon múlik, hogy végül nem lesz öngyilkos. Az iskolában erre kegyetlenül begerjed a csajt amúgy alapból kiszemelő side chara és pépesre veri gerinctelen főhősünket. Előbbit másnap aztán elő is szedik az iskolában, mint potenciális bántalmazót, meg is fosztva őt az egyetemi ösztöndíjától, mire Ryuuichi koma egy "megszívtad köcsög"-gel be is int neki tisztesen. Ja, és kiderül, hogy MC-nk hagyta magát az előző fájtban, most még el is veri, mint ráadás.

A vérnyomásom itt már jócskán 140 környékén járt, épp csak távolról sem volt még vége. A pacing hirtelen begyorsul, innentől kezdve pörögnek csak fel igazán az események. MC-nk a Tokiói Egyetemet (ja, persze...) pécézte ki életcéljának, nyíltan kimondja, hogy köszöni szépen, nem kér többet a szüleiből (meg az imoutóból sem), kapják be, innentől kezdve ott kezd új életet. A pénzelős szajhát persze viszi magával, aki továbbra is abban a tudatban él, hogy ő az egyetlen Ryuuichi számára. Kis naiv. Nem is sejti, Tokióban Ryuuichi hány nőt tud még ágyba vinni. Slusszpoén, hogy Makotóhoz hasonlóan csak egy menet erejéig kell a díszes fehérnép, utána már is megy a farka után a következő kiszemeltre, közben ronggyá gyalázva a már "elhasznált" nőcskéket, meg a női nemet úgy általában. Nem mondom, valahol azért "ügyesebb" a csávó, mint SD-s kollégája, lévén a pszichológiai manipulálás képességével messze jobban bánik, de ettől ugyanúgy egy gerinctelen patkány marad, ahogy végtelenül naiv is, hisz ezt az életstílust ideig-óráig képviselheti, de ha egyszer elér az út végére, akkor csúnya nagy pofára esés lesz a vége. Kár, hogy ezt pont nem látjuk még a végén sem, ahogy a csávó itt valahogy megdögleni sem akart, bár őszintén már ez sem lep meg.

Szóval jah... mit lehet elmondani egy olyan animéről, ahol az a morális tanulság, hogy legyél egy utolsó pénz- és szexmániás rohadék, szarj bele mindenbe, rúgj bele másokba, ahol csak éred őket és tiéd az összes nő. Ryuuichinek semmi célja nem volt egyébként, nem derül ki, miért is olyan, amilyen, mi a háttere ennek az egésznek - nem, ő született fag, akit az élet MÉG nem rúgott fenékbe.

Ezeken felül még a technikai kivitelezés is gyászos, az animáció, korához képest is sokszor közröhej kategória, személyiség-pszichológiából a mangaka elégtelenre vizsgázott, számos jelenet zavaros (külön felhívnám a figyelmet arra az autós párbajra, ami egy 10/10-es megavicc, de az értelmét azóta is csak keresem) és az egész inkább hajaz egy borderline hentaira, semmint egy komolyan vehető OVA-ra.

Nice boatot itt most ugyan nem kapsz, de egy Makoto-klónt annál inkább, valamint 6-7 kufircot 45 percben, 5-6 különböző nő társaságában. Az egész egy kegyetlen rossz anti-feminista vicc, ahol a női nem, mint olyan, egy gusztustalan ótvar szájában kötött ki, amit aztán jól megrágtak, majd végül ki is köptek és a maradványon át is gázoltak.

Érdemes megnézni? Igen, mert ilyen szart nem lát minden nap az ember, noha egy-két hajszálér elfog azért durranni itt-ott-amott. Én szóltam!

1/10
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

@Junchi: És hogy sikerült erre a szemétre találnod? XD (BTW mangakát ne bántsd annyira erősen, elvileg 6 kötetnyi a cucc, szóval lehet h ott élvezetesebb. legalábbis láttunk már olyat, hogy egy ~1 órás ova mindent elb@sszon amit lehet egy történetről és karaktereiről. ... bár hozzáteszem én nem olvastam, nem hallottam róla életemben sosem... és MAL szerint 5 fő olvasta összesen, szóval kimelkedően jó műről, de még csak egy rejtett gyöngyszemről sem valószínű, hogy szó van XD)
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2527
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Cruel Angel írta:@Junchi: És hogy sikerült erre a szemétre találnod? XD
MAL-on az egyik anon listájában volt az anime melletti tag: "School Days 2?" Onnan jött meg hozzá a kedvem. :D

Amúgy nem tudom, lehet tényleg csak az anime ilyen és a mangában van valami development-féle is, de ez így, önmagában továbbra is MEGALOL.
Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1050
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: alvaro »

OK... akkor megint valami, ami eddig se érdekelt, ezután meg tuti kerülni fogom... :drop:

Nagyon hasznos a mű tanulsága....
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1262
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Junchi LOL, ez igazán jól hangzik. Majd, ha "hiányom" lesz mindenképp beiktatom. :D

Mostanság én is néztem két általam 1 pontosnak ítélt animét, de azok elég langyik a "megtapasztaláshoz", így senkinek se ajánlom őket.
- Tori no Uta - Kb. 10 napja néztem és már semmire se emlékszem belőle (mondjuk sose volt érzékem(/eszem? ehe he..xd) az ilyen "művészi" cuccokhoz).
- Ao no 6-gou - Ennél két dolgot éreztem: egy nagy nulla és egy kegyelem kettes, de rájöttem, hogy van még egy pontozási opció. Viszont ennek az animének szinte mindene megvan ahhoz, hogy ennél picit többet érdemeljen, de annyira gáz, sablonos és semmitmondó, hogy ezt kár taglalni. Amúgy totál Gargantia előd. A látvány és a hangzásvilág pedig borzalom. (Előbbinél a kara-dizi jó lehetne..., utóbbinál önmagában a zene nem gáz, de szerintem nem illett az animébe). Szóval ez is erősíti a Szar-Gonzók listát. Tessék inkább Speed Graphert vagy Basilisket nézni a stúdiótól (nálam ez a két legütősebb címük az NHK és a Gankotsuou után - érződik is rajtuk, hogy párhuzamosan készültek).

Na de, ha már írok, említek egy jobb animét is a napokban látottak közül. Ez pedig Takahashi Rumiko The Choujo ovája, 1986-ból, amit szerintem túl értékeltem (8/10), de ez igazán emlékezetes és poénos darab (a többi pár ováját is lazán veri). Nagyon élveztem, az a hangulat, az a stílus, az a paródia (Char kopi a Gundamból, vagy SW XD), az a Sailor Moon és DB utánérzés (persze ez volt előbb), és stb stb. Ritkán nézek animét végig vigyorogva és nevetve, ez mindenképp egy élmény. És az az ENDING! Nem ez a topicja, de itt van szövegestül.^^ <<< nálam megy a kedvencekbe. :vigyor:
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6178
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Junchi írta:Érdemes megnézni? Igen, mert ilyen szart nem lát minden nap az ember, noha egy-két hajszálér elfog azért durranni itt-ott-amott. Én szóltam!
És hol lehet ezt a csodát letölteni? :D FTP-n nem volt fenn, MAL-on két csapatra írták, hogy subbolja, az egyiknek honlapja sem volt, a másikén meg csak szimplán nem találtam, Tokyotoshón volt egyetlen torrent (az is valami 200 megás VHS rip), de amilyen sebességgel jön, ebből max idei karácsonyi ajándék lesz, ha erre várok. :dirr: (Btw, ahogy néztem, a mangával ugyanez a helyzet, szóval sajnos sosem fogjuk megtudni, hogy az is ennyire gáz-e, vagy esetleg van valami fejlődéstörténet, csak az anime butította le.) Amúgy több részre is akartam reagálni a postban, de szerintem viccessebb lesz majd akkor, ha már én is láttam az animét. :lol: (Most így előre borítékolom magamnak, hogy akármekkora mocsok a fazon, Makotónál rosszabb nem lehet, aztán meglátjuk, igazam lesz-e. XD)
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2527
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

>Titkos

Én innen szedtem le, mert direct download FTW! :D (Egyébként ajánlom ezt az oldalt, mert egy rakat buried treasure fent van, pölö a Mirai Shounen Conant és az Akage no Anne-t is innen szedtem le.)

Amúgy hajrá hozzá. Aztán ha végeztél, alapíthatunk neki fanclubot is.
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1648
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Gokukoku no Brynhild-et néz valaki rajtam kívül? Csak, ha már szóba kerültek ilyen dolgok, gondolom megemlítem, amin most én szenvedek. Egyelőre még nem éri el az Elfen Lied szintjét, de erősen közelít hozzá. A srác köré folyamatosan gyűlnek a csajok, csak azt nem tudom miért, amikor egy teljesen idióta főhős. Közben persze kiderül róla, hogy fotografikus memóriája van és ha a helyzet úgy kívánja, akkor szuperhacker, illetve akcióhős is. :dirr: Ezzel persze nem lenne baj, a sztori viszont szintén katasztrófa, tényleg arról szól, hogy mindenki véres halált hal, egyébként meg a bugyivillantós, perverz slice of life zuhan a nyakunkba. Van valami űrlényes cucc is a háttérben, ami egyébként még érdekelne, de azon a szálon persze nem haladnak, mert sokkal érdekesebb, hogy a szőke hajú boszinak nagyobb lett a melle vagy a hőség ellen fürdőruhára vetkőzéssel és locsolócsővel kell védekezni. Ami szintén lol, mert elvileg ezek a lányok laborszökevények, szóval hogy honnan van a fürdőruhájuk, az rejtély. Bár lehet a csávó vette nekik, úgyis ő látja el őket mindennel.
A legutóbbi rész valami fenomenális volt, az egyik csajszi (aki egyébként rózsaszín hajú és a legkisebb mellű a lányok közül) elment a srác házába, majd kiderült, hogy nincsenek otthon a szülők, ezért levette a bugyiját, majd az események pont úgy alakultak, hogy drága MC teljesen véletlenül meztelenre vetkőzteti és elesnek. XD Aztán persze a lány mondogatja neki, hogy biztos nem indult be rá, mert kicsi a melle. Oké... :dirr:

Szerencsére itt volt nekem a Space Battleship Yamato 2199, amiért oda meg vissza vagyok, teljes szerelem lett belőle végül. Kedvenc is lett, 10/10 is lett, szóval megvan az örömöm. :vigyor: Az eredeti nem tudom milyen, de a változások amikről olvastam, szerintem csak még jobbá tették. Melda nem szerepelt a régiben, óriási hiba! Annyira tetszett, ahogy fenntartották a feszültséget és amikor szépen kezdett összeállni a kép, akkor csak még nagyobb lett az élmény faktora. Mostanában nem nagyon szoktam véleményeket olvasni, főleg nem az epizódokról külön, ezért fogalmam sincs, vajon miként reagáltak emberek a 14. részre, de én végre azt éreztem, hogy meg tud borzongatni egy anime és nem horror témán belül. Régóta nem találkoztam olyan animével vagy filmmel, ami a thriller "kategóriában" brillírozott. Bár lehet sokan unalmasnak tartották, mert nem volt benne akció. A karakterek közül szinte majdnem mindenkit kedveltem, akit nem azt pedig direkt csinálták olyanra. És végre egy szerelmi szál, ami nem volt nyálas vagy kattant yanderés! :thumb: A végén a megoldás szintén bejött, igazából nem erre számítottam, azt hittem végül más lesz belőle, de így sincs okom panaszra.

Nyári szezonból amúgy kit mik érdekelnek?
Az én listám a kánikula időszakra:
- Aldnoah.Zero
- Sailor Moon: Crystal
- Free! S2
- Hanamonogatari
- Persona 4 The Golden Animation
- Psycho-Pass New Edition
- Sengoku Basara Judge End
- Shirogane no Ishi Argevollen
- Space Dandy S2
- SAO S2
- Tokyo ESP
- Tokyo Kushu
- Zankyou no Terror

Talonban pedig kettő lesz:
- Fate/Kaleid Liner S2
- Nobunaga Concerto
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2527
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Rui-chan írta: Nyári szezonból amúgy kit mik érdekelnek?
Akame ga Kill, mert már korábban kinéztem magamnak a mangáját,
Aldnoah.Zero, mert Urobutcher (csak A-1-ék ne lennének...),
Hanamonogatari for obvious reasons,
Kantai Collection, mert ez "megkerülhetetlen",
Sengoku Basara S3, bár félek tőle,
Space Dandy 2, mert az S1 volt annyira közepes,
Zankyou no Terror, mert az meg érdekes.

Erm... és ez már 7 anime? Wtf, mi zajlik itt? Csak nem kapunk végre egy értékelhető szezont?
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

Őszintén szólva engem semmi nem érintett meg. Inkább még a tavaszi szezonban elkezdett és mindössze kb. 12 részes Sidonia Lovagjait kéne már befejeznem.

... én inkább az őszi szezont várom: új Fate/Stay Night, Log Horizon folytatás. Van már október? ^-^
Kép
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1648
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Junchi írta:Erm... és ez már 7 anime? Wtf, mi zajlik itt? Csak nem kapunk végre egy értékelhető szezont?
A szarkazmust ki kéne hallanom vagy sem? :LOL: Btw, köszi a linket is, éppen Bokurano csordogál lefelé onnan.
A Kantai Collection-höz pedig sok szerencsét és még több kitartást, aztán majd tessék helyzetjelentést írni róla! Szerencsére a Sonico-t is sikerült néhány ending kivételével elkerülnöm, úgyhogy szerintem ez se lesz nehezebb.
Cruel Angel írta:Őszintén szólva engem semmi nem érintett meg. Inkább még a tavaszi szezonban elkezdett és mindössze kb. 12 részes Sidonia Lovagjait kéne már befejeznem.

... én inkább az őszi szezont várom: új Fate/Stay Night, Log Horizon folytatás. Van már október? ^-^
Oké. :dirr: Sidonia még csak a 7. résznél tart, nemrég jött ki a 8. raw-ban, szóval bőven ráérsz még pótolni.

Az őszi szezonból is van egy rakás kinézett animém. Az általad említett sorozatokon kívül lesz még itt Kiseijuu, Psycho-Pass S2, Terra Formars (kell már egy kis guilty pleasure az életembe XD) és ez még nem a teljes lista.
Kép
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

(Nah jah csak én a 3. vagy 4. résznél vagyok elmaradva. ... és arra vonatkozólag próbáltam mondani, hogy tavasziból is egyet kezdtem el és abban is elakadtam. XD)
Kép
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1648
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Rendkívül lusta leszek és bemásolom azt, amit egy másik fórumon kapargattam össze a Log Horizon-ról, amikor még futott.

Ezt még talán úgy a 9-10. rész környékén írhattam:
Az első rész alapján nem tudtam, hogy mihez is kezdjek ezzel az animével, mert tetszett a világ felépítése és a főszereplőt is megkedveltem, de rajta kívül majdnem mindenki idegesített. Szerencsére belefutottam néhány spoilerbe, viszont ez nem zavart, mert így jó pár olyan dologra sikerült fényt derítenem, ami már a kezdetektől piszkálta a csőrömet. Némi plusz információval már sokkal hívogatóbbá vált az egész világ, szóval tovább néztem. Eddig nagyon tetszik, bár még mindig van néhány olyan karakter, akiktől idegbajt kapok és a poénok se mindig jönnek át. Ettől eltekintve kellemes kikapcsolódást nyújt, ráadásul sok minden meg van magyarázva benne, még egy olyan MMO analfabéta, mint én is simán megérti. :D Shiroe szerintem remek főszereplő és nagyszerű taktikus, emellett a mostani részekben voltak olyan húzásai, ami miatt nem tudom nem kedvelni. Nyantát szintén szeretem, bár nekem a macskák amúgy is a gyengéim.
A grafika érdekes, kicsit régebbi stílus köszön vissza, de nekem bejön. Ez az egyéni véleményem, az openinget borzalmasnak találom, az egyáltalán nem az én stílusom. Az ending csak szimplán aranyos, ahhoz nem tudok sokat hozzáfűzni. Remélem lesz új op-ed páros a sorozat felénél. Ja, egyébként 25 részes lesz, szóval sok minden kiderülhet még.
Az alapja egyébként light novel, ugyan az írta, akinek a Maoyuu Maou Yuushát is köszönhetjük. Remekül utánanézett minden fogalomnak a MMO-kkal kapcsolatban, úgyhogy ilyen szempontból nem hiszem, hogy csalódás lesz az anime. Érdekes, ezt valahogy nem bántják annyira azért, mert lassú, pedig itt is inkább a beszélgetéseken van a hangsúly.

Közeledtünk a végéhez, kb. a 20. résznél lehetett:
Az elmúlt három rész valami eszméletlen epic volt! Elkezdődött a háború, a karakterek megmutatták a legjobb (illetve a legrosszabb, höh... Crusty) oldalukat. Szerintem nézzétek meg, a szezon egyik legelfeledettebb sorozata. Volt már benne politika, ármánykodás, nagyszerű harcok és a legjobbat nem akarom lelőni. A szereplőket egyre jobban lehet kedvelni, külön kiemelném a kis csapatot, akik nagyszerűen helytálltak az egész csata alatt. Lenessia hercegnő is sziporkázott, róla nem gondoltam volna, hogy így meg fog változni.
Az egész Apokalipszist meg fogják magyarázni, részletesen elmesélnek majd mindent. Persze még jó pár dolog megmagyarázatlanul marad, illetve behoztak egy újabb rejtélyt, ami tovább bonyolítja a szálakat.
Nekem abszolút Minori a kedvencem, olyan aranyos és remek taktikus.

A 24. részről konkrétan:
El se hiszem! Mekkora volt már, Shiroe tényleg felborított egy asztalt. :lol: Az ellenfél túl randomnak bizonyult a gondolkodásához képest, ami miatt kikészült. Amúgy kíváncsi vagyok, hogy mi lesz az utolsó részben, mert eléggé bonyolódnak a dolgok. Nem gondoltam volna, hogy bedobják a végére ezt a bonyodalmat, amit a nyugati területek egyik ura szabadított el.
Nekem még mindig nagyon tetszik, mert jól megtalálja az egyensúlyt a kalandok, harcok, politikai szócsatározások és a könnyedebb részek között. Egyedül azt sajnálom, hogy a félénél nem volt OP-ED váltás, mert egyik se jön be túlságosan. ^^"

Kyááá ez az utolsó rész! *___* Még egy beszélgetés is fel tudta vinni úgy a pulzusom, mint egy akciójelenet. Remek lezárása volt az első évadnak. Shiroe még mindig egy állat, de a legjobb értelemben. A végére behozott új szereplő csak még több kérdést hozott magával, viszont ez nem zavar. A legjobb az egészben, hogy gyönyörűen tudta ötvözni az MMO-t, a politikát, a háborút és a könnyedebb részeket. A szereplők közül elég sokat sikerült megkedvelnem, főleg Minoriékat. A legtöbb karakterért aggódtam, együtt tudtam érezni velük, jókat mosolyogtam a szerencsétlenkedéseiken és totál meg tudtam érteni, mit miért tesznek. Igazából az első rész volt kicsit furcsa, az nem jött be, illetve néhány beszólás és reakció idegesített, de ezek csak apró dolgok, amik keveset rontanak bele az összképbe. Tudtommal még nem is baromkodtak bele semmit anime original címen és csak egy-két dolgot hagytak ki belőle. Részemről ez 8.5/10.

Illetve még néhány kiegészítés:
Páran pedzegettek némi spoilert AA-n, amiből én is kaptam, amíg gyakrabban jártam fel oda. Ha hihetünk ezeknek, akkor valószínűleg a második évadban pont a világba való bekerülésre és a hazajutás problémájára fognak ráfeküdni jobban. Az első 25 rész tulajdonképpen tekinthető egy felvezetésnek is, ami arra szolgál, hogy megismerjük a karaktereket, a világ törvényeit és a játékosok-nem játékosok kapcsolatát.
Soha nem játszottam még MMO-val, mégis érdekelt, pedig azt csak később tudtam meg, hogy ugyan az a szerzője, mint a Maoyuu Maou Yuushának. Igazából azért kezdtem el nézni, mert kíváncsi voltam, ezúttal vajon mit hoznak ki ebből a "bent ragadtunk a játékban" témából. Szóval nekem pont kapóra jöttek a magyarázatok, ezáltal sokkal jobban átláttam az egészet és nem csak random gyakásnak tűntek a harcok. ^^
Kép
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

Na akkor, Log Horizon, az anime.

Erősen vegyes érzelmeim vannak iránta. Végülis hetest adtam neki, a Light Novel 8-asával szemben. Az az érdekes, hogy vannak nagyon jó pontja az animének, amire azt tudom mondani, hogy így van, így kell egy írott művet adaptálni "filmre". Viszont vannak pontja ami meg nem tudom, hogy minek kellettek, és szememben kicsit talán gyermetegebbé tették a sorozatot. Lássuk, hogy mikre is gondolok.

Egyrészről igen nagyon pozitívum, amit Rui is említett, hogy az MMORPG szabályait könnyen, jól érhetően bemutatták. A regényben is birtokunkba kerül minden szabály de ez gyakran belső narrációs expozícióban derül ki, ami teljesen jogos, nem biztos, hogy minden esetben mindent meg kell beszélnie két szereplőnek, ugyanakkor egy mozgóképes médiumon sokkal jobban hat a "Show, don't tell" mantra, amit a sorozat rendesen követett. Ahol lehetett picit egyszerűsített, de kb minden lépés el volt mondva, összerakható, érhető és látott volt. Ügyes.

Ugyanakkor az adaptáció egyes mechanikákat lájtosított, ami így némileg a főhős karakterét tette talán kevésbé árnyalttá. Minimál spoiler példázat tehát ebben a két bekezdésben:
Általában egy számítógépes rpgben, stratégiai játékban, stbben ami az elmúlt 15-20 évben készült egy karakter/egység/valami halála az úgy szokott kinézni, hogy van egy halál animáció, a szereplő a földre hullik és ott marad egy darabig játék mechanika függvényében. Pl. olyan játékban, ahol nincs feltámasztás ott szépen rövidúton elhalványodik/eltűnik. Ahol van, ott egy jó darabig, akár korlátok nélkül is ott marad, hogy feltámasztható legyen. (Esetleg kirabolható legyen.) Ezzel szemben az anime a sorozat elején nem tudom egészen eldönteni, hogy milyen okból, amint valakit megölsz az szines buborékokra robban effekttel eltávozik. (Lehetséges okok, amikre tippelek: 1. látványos, 2. látszódik, hogy nem "valós", 3. nem akarunk vérző hullákat tenni az animébe mert a célközönséget ez bánthatja, 4. amikor Re-Gun/Regan elmeséli a feltámadás mögötti "mitikus" mechanikát, akkor milyen jól néz ki, hogy ezt leköveti az effekt -> "elszáll a lélek".)

Na most ez viszont két problémához vezet a könyvvel szemben:
  • Egyrészt az első kaland végén, amikor megmentik Serarát a nemtommármelyik másik városból, ott a csúf gonosz főbácsit a Nyanta-Shiroe kombó a könyvben kinyírja. Majd demonstrálva a többi PK-nak a morál csökkentő feljebb valóságukat levágja Shiroe a fejét és felmutatja. Ugye Shiroeről tehát itt látjuk, hogy hajlamos kegyetlen lenni / magát kegyetlennek mutatni, ha céljaikat ez egyszerűsíti. Ez ugye fontos visszatérő motívum, amit talán ennyire letisztultan sosem látunk máshol. Ehhez képest az anime azt adta, hogy 1HPra esett a fazon, és Serara fejbevágással adja a megalázó kinyírást, ami vicces/ironikus/kjút, viszont határozottan más koncepció.
  • Másik pont, mivel animében azt látjuk, hogy a 0 HP az egyenlő a buborékokra pukkanással Rudy elhalálozása és életben tartani próbálása lesz teljesen wtf. Értem, lehet mondani, hogy NPCk azok nem pukkannak buborékokra, rendben, viszont Serara és Minori felélesztő varázsokat használ rajta, amiknek ugye nem lenne értelme, ha nem lenne hulla, amin használnánk. Hupsz.
Ezek mellett szintén érdekes gondolat volt az animétől, hogy bár ugyan tényleges filler (most a plusz egy-kettő akció jelenetet és a kellemes epilógust nem számolva, amiben együtt van a csapat az asztalnál, mert ezek mind teljesen korrektek és rövidek voltak) valóban nem került bele. (Thank god. ... bár nagyon úgy érzem a következő szezonban leszt, tekintve, hogy addigra max 3 fel nem dolgozott kötetünk lesz.) Viszont lett számos filler karakterünk, akikkel végülis semmi bajom nincs, még ha leginkább csak humor kedvéért vannak, de nem egészen értem, hogy miért is kellettek? (Pl. Rókahumán tagja a Crescent Moon Aliancnek, aki rivalizál a Kutyahumán taggal, aki viszont a regényben is volt, vagy a Nőiesen öltözködő hímnemű háremtagja a Soujironak.)

Összegezve viszont mégis úgy éreztem, hogy az anime kicsit könnyedebb lett, pedig nem tudom igazán megindokolni, hogy mitől. Lehet hogy a nagyon "coolnak" szánt látványos eksön opening is teszi ezt. Ami sorozat végére még számomra is egész elviselhető lett, bár abszolút nem fedi a történet hangvételét, még úgy sem, hogy egy csomó jelenet ugye kb. egy az egyben a sztoriból lett átemelve az openingbe, nem csak motívumaiban.

Viszont attól, hogy könnyedebb lett a sorozat, egyáltalán nem mondom, hogy szignifikánsan most rosszabb lenne. Az általános pozitívumait a történetnek, már ugye leírtam a light novel topikba, és igazából itt is mind fennállnak. Vannak zseniális dolgai. Szóval jó a cucc, SAOhoz képest szerintem ég és föld a különbség, .hack sztorikkal meg vegyes. Remélem lesz egy kerek vége.

Ui: Gyors kérdés Ruihoz aki nézte, nem olvasta: Az a jelent, hogy Isuzu nem tudja felvenni a friend listjére Rudyt, az neked hogy jött le? Tudván már, hogy mi a twist nekem olyan volt, hogy itt tökre ki lehet találni, hogy mi van. (Ehhez képest a regényben sokkal inkább a balladai homály fedte a jelenetet. Ott volt a jelent vége, hogy >>"Akkor felveszlek a friend listemre." De nem tudta. <<) Szóval szerinted ki lehetett találni, vagy nem? (Vagy neked is már megvolt a spoiler így te sem tudsz róla nyilatkozni objektíven? XD)


Akkor a következő, amit néztem még az elmúlt pár hétben: BTOOOM!

Hát izé, erről egész jól lehetne csinálni egy poénkodós "What I watched/What I expected/What I got" mémet, de nem teszem, mert azért elég sarkos lenne, meg mert lusta vagyok. :hammer: Aki nem találkozott volna a művel ez végülis egy Blood Royal/Hunger Games klón megbolondítva némi taktikázással, mert a szereplőink mindenféle önműködő/hőkövető/nagyobbat pukkanó/mérges gázos/mi egyéb mini-bombákat kapnak az irtogatáshoz, meg egy radart, ami mozgó ellenfeleket mutat a közelből. (Most így leírva... mini-bombák... small bombs... ahahaha ... bocs, this was a random Umineko reference.)

Azt kell, hogy mondjam, hogy a taktikázgatás jó, nem eget rengető de tényleg jó, írónk használja a szereplők eszét és én az ilyet szeressem. Az is szimpatikus, hogy mindenki viszonylag árnyalt, tehát még a random kövérkés középkorú, jószándékú bácsi is képes határozottan emberien viselkedni és nemcsak tőkesúly, ami mozgata a főhősünket erre-arra, sem nem sikítva rohanó canon-fodder.

De. És ott az a bizonyos de. Hogy hol? Hát valahol a főhősnő keblei környékén, melyeket nem által a mangaka rendszeresen répisták kezei esetleg nyelve közé adni. Félreértés ne essék, heteroszexuális férfi ember lévén, nincs nekem semmi bajom egy pár kellemesen formás kebel láttán, amivel bajom van az az, hogy a főhősnő background sztorija és állandó fő karakter arcja az, hogy majdnem megerőszakolják. Úgy kerül a szigetre, hogy őt és barátnőit majdnem megerőszakolták. A szigeten majdnem megerőszakolják. Aztán elkapják és kikötözik egy ágyhoz és majdnem megerőszakolják. Jah igen a főhős is úgy kezdi, hogy a csaj ki van ütve, ő meg épp csak h le tudja küzdeni magában a vágyat, hogy megnézze mi van a hölgyike szoknyácskája alatt.

Én úgy gondolom, hogy bármi nemű irodalmi vagy egyéb művészeti alkotás választhatja feladatául/témájául, hogy egy olyan sz@r dolgot, mint a nemi erőszak ábrázoljon. Sőt igazából nekem még azzal sincs bajom, hogy ha ez egy gyors pornó jelenet része, ahol még az amúgy abszurd "először nem akarta de aztán jó lett" sztorilájn van előadva, mert ez egy pornó, egy gyors, könnyen ömm... lezavarható fantázia. Ami viszont imho szánalmas, hogy egy amúgy értelmes, elgondolkodtató és nem teljesen egysíkú szereplőkkel megáldott történetben a főhősnő egyetlen "kellemetlen múltja" aduász az a rape. Persze lehet, erről írni, de ha a történet a többi részét értelmesen, sőt azt kell, hogy mondjam emberi drámával fűszerezetten adja elő, akkor ne random fanszörvízként kezeljük ezt a témát, hanem nyúljunk hozzá komoly, érett felnőtt módjára. Mutassuk be, hogy ez mitől sz@r. Igazából azt kell, hogy mondjam, hogy a mangaka meg is próbálkozik ezzel, van két jelenet, ami talán jól mutatja be a helyzet körüli drámát. ... De aztán elb@sszuk egy páztázó kamerával a lányzó hosszú combjain, formás fenekén, feszes melltartóján stb.

A történet amúgy egy aktívan futó manga adaptációja, így természetesen a 12 rész az nincs lezárva, ha egyszer lesz folytatás, akkor nézni fogom, és igazából ha a fenti balf@szság nem lenne melegen ajánlanám arra, hogy na így kell írni egy olyan sztorit mint a Mirai Niki jól. Így viszont csak megvonom a vállamat, adtam rá egy hatost mert jószívű voltam, de baaaaarghhaahrgh... :wwall:
Kép
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1648
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Cruel Angel írta:Ui: Gyors kérdés Ruihoz aki nézte, nem olvasta: Az a jelent, hogy Isuzu nem tudja felvenni a friend listjére Rudyt, az neked hogy jött le? Tudván már, hogy mi a twist nekem olyan volt, hogy itt tökre ki lehet találni, hogy mi van. (Ehhez képest a regényben sokkal inkább a balladai homály fedte a jelenetet. Ott volt a jelent vége, hogy >>"Akkor felveszlek a friend listemre." De nem tudta. <<) Szóval szerinted ki lehetett találni, vagy nem? (Vagy neked is már megvolt a spoiler így te sem tudsz róla nyilatkozni objektíven? XD)
Ez volt az egyetlen dolog, amit nem spoilereztek le nekem, szóval tudok róla objektíven nyilatkozni. Az első tippem az volt, hogy valami bug lehet, hiba a Mátrixban. XD Gondoltam, hogy lesz majd valami nagyobb jelentősége, mert csak úgy nem tennék bele, főleg nem egy rész végére, ilyen "OMG mekkora csavar!" érzéssel karöltve. Ha jól rémlik AA-n még fel is tettem a kérdést, hogy akkor ez mi a jó franc volt? Következő tippem erre vonatkozóan, hogy Rudy valami más lesz, nem sima játékos, bár nagy és gonosz ellenségnek eléggé esetlennek tűnt, szóval ezt kilőttem. :vigyor: Szerintem, ha előtte olvastad, akkor azért kapcsoltál egyből és így teljesen természetesnek tűnt a jelenet.

Amúgy velem is ez volt a Shingeki kapcsán, mert oké, hogy tök jó volt megint átélni a durvább momentumokat, de valahol mélyen legbelül már vártam, ezért közel sem ütött akkorát, mintha ismeretlenül néztem volna. És utólag már tök logikus volt minden, állandóan belső megjegyzéseket tettem, hogy ez erre, az meg arra vonatkozik. Ezért is ugattam le a mangaolvasókat, akik verték a mellüket, hogy milyen jól ki tudják találni, éppen mi fog történni. Ha olvastad már előtte, akkor nem egy nagy kunszt.

Na igen, a Btooom!, avagy Michael Bay the Animation. :lol: Tényleg jó lett volna ezzel a túlélősdivel, de a fent említett rape mellett egyéb hülyeségek is voltak benne. Kezdve azzal, hogy a főszereplő nem tudta, mit jelent a kis eszközön a visszaszámlálás. A kattant kisgyerek se hiányzott belőle, valamint a végén Taira bekattanása volt nagyon furcsa és az, hogy Shiki lazán megbocsátott a dokinak, aki többször elárulta őt. Viszont ez bekerült az egyik legemlékezetesebb anime jeleneteim közé. XD Ez tipikusan olyan anime, amin nem kell gondolkodni, csak nézni. Nekem mondjuk így se ért meg 5 pontnál többet, de elképzelhető, hogy az esetleges második évadot megnézem.
Kép
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

Rui-chan írta:Ez volt az egyetlen dolog, amit nem spoilereztek le nekem, szóval tudok róla objektíven nyilatkozni...
Na, ennek örülök. Köszöntem a választ. ... Nekem amúgy amikor a regényt olvastam és ekkor már kiszúrtam az opening animációban azt, hogy Rudy halódik az esőben és Isuzu felette szenved, a "De nem tudta" alapján az volt a tippem, hogy ekkor történik ez és majd jól a következő fejezetük ezzel fogjak folytatni, hogy valami "hiba a mátrixban" miatt Rudy meghalt, mielőtt friend listre került volna. Aztán vége lett a hármas kötetnek, kezdődött a négyes a kitört háborúval, aztán durván a négyes kötet egy harmadánál aktívan szerepelni is kezdtek én meg néztem nagyokat, h akkor wtf was that.
Rui-chan írta:Na igen, a Btooom!, avagy Michael Bay the Animation. :lol:
:thumb:
Rui-chan írta:Tényleg jó lett volna ezzel a túlélősdivel, de a fent említett rape mellett egyéb hülyeségek is voltak benne...
Nem egészen értek veled egyet, mert.... Várj. ... A fenébe, majdnem csőbe húztál, de nem. Háhá. Nem fogom éppkézláb érvekkel megvédeni ezt az animét. Ez nem érdemli meg. :dirr:
Kép
Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko »

A Rudis fordulatot anno én is lelőttem maganak, de sajnos notórius spoiler elolvasó vagy, egyszerűen nem bírok ellenállni neki. Anno a Shingekinél is lelőttem egy csomó fordulatot így magamnak. ^^'

Egyébként szerintem a Log Horizon legnagyobb erőssége, az hogy szépen bemutatja az RPG világ működését, egyben a gyengéje is, mert helyenként már túl sok volt a magyarázat és kissé száraz lett helyenként emiatt a történet. Én emiatt nem is tudtam megadni neki a 8 pontot, de kapott egy erős 7-est, és várom az őszi folytatást. ^^
Kép
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1648
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Cruel Angel írta:Na, ennek örülök. Köszöntem a választ. ... Nekem amúgy amikor a regényt olvastam és ekkor már kiszúrtam az opening animációban azt, hogy Rudy halódik az esőben és Isuzu felette szenved, a "De nem tudta" alapján az volt a tippem, hogy ekkor történik ez és majd jól a következő fejezetük ezzel fogjak folytatni, hogy valami "hiba a mátrixban" miatt Rudy meghalt, mielőtt friend listre került volna. Aztán vége lett a hármas kötetnek, kezdődött a négyes a kitört háborúval, aztán durván a négyes kötet egy harmadánál aktívan szerepelni is kezdtek én meg néztem nagyokat, h akkor wtf was that.
Ja igen, az opening. A korábbi szedett-vedett postomban ugyan megemlítettem, de csak egyszer néztem meg, utána reflexből nyúltam az egérért és skippeltem át. ^^" Szóval totál nem vágtam semmit belőle, így engem nem hatott meg, amikor mindenki nyafogott, hogy mennyi mindent spoilereztek le benne. :dirr: (Tizenvalahány másik openinget is néztem abban a szezonban, most emlékezzek pontosan, hogy melyikbe mi volt... XD)
Mariko írta:Egyébként szerintem a Log Horizon legnagyobb erőssége, az hogy szépen bemutatja az RPG világ működését, egyben a gyengéje is, mert helyenként már túl sok volt a magyarázat és kissé száraz lett helyenként emiatt a történet.
Akkor lehet én vagyok a kivétel, mert nekem nem tűnt unalmasnak vagy száraznak. Még a politikai beszédeken sem untam halálra magam, ami nem mondható el egy bizonyos Shaft animéről, ami ezzel párhuzamosan futott (legalább is egy darabig). :dirr: Mellesleg ha már a Valvrave-nek megadtam a 8 pontot, akkor kiszúrásnak éreztem volna, ha pont a Log Horizon-t húzom lejjebb, mert tényleg szerettem. Azt hiszem ez volt az egyetlen olyan animém, amivel sosem voltam lemaradva, mindig megnéztem, amint kijött a legújabb rész. A második szezon pedig nagyon várós, az ősz tele lesz jó kis animékkel.
Kép
Avatar
ViharTáncos
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2010.08.07. 14:34
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: ViharTáncos »

Beyond the Boundary néztem meg legutóbb ...

Nem igazán tudok felhozni különösebben semmit se ellene se érte (milyen jól tudok beszámolót írni) mindent láttunk már valahol valamikor valakitől hol jól hol rosszabbul... Ami mellette szól hogy élvezhető és rövid , nem volt benne mikor lesz már vége cucc szal sztm egyszer nézősnek jó egy szabad délutánon.

Ja igen a Log Horizon nekem nagyon tetszett főleg a politikai sakk játszmái miatt kicsit komolyabban tudtam venni a többi hasonló társánál. Meg ráadásként jó pár egész újszerűnek s nem mellesleg szerethető karaktert is találtam benne személy szerint amiért megérte belekezdeni a sorozatba.
Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: -OJ- »

Date A live S2

Számomra az első évad sem volt jobb egy egyszer nézhető közepesnél, de a második még azt a színvonalat sem tudta tartani. Egyedül az utolsó két rész volt az, ami tartalmazott némi érdekességet pár bevett sablon formájában, de azt megelőzően az első nyolc részt csak unalmasnak és vontatottnak tudom nevezni. Az ikrek totálisan leszerepeltek, Yoshino még a korábbi évadhoz képest is feleslegesebbnek hatott, Mikut pedig egyenesen fárasztónak találtam, amíg az utolsó előtti részben ki nem derültek róla a dolgok.
A történetvezetés szintén csak összecsapottabb lett, mindenféle átvezetés nélkül ugrottak egyik arcból a másikba, és közben érezhetően kivágtak egy halom eseményt, így pl Miku változása is értelmetlenné vált.

Szóval céltalan, epizodikus események, amiket sztorinak sem lehet nevezni, valamint felejthető új karakterek jellemezték ezt az évadot, gyenge befejezéssel. Emellett még a rajzolás is jelentősen leromlott az előzményekhez képest.

Az aláfestő zenék és Kurumi most is jók voltak, minden más téren nyugodtan leírható ez az évad. A készülő filmet jó eséllyel meg sem nézem már.

4/10
Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko »

Pupipo!
Ha valaki rövid részekből álló sorozatot szeretne nézni (kb. 5 perces egy epizód), annak bátran ajánlom. Nem szimpla gag, mint a hasonló sorozatok, hanem van összefüggő története is, sőt a végére még egy kis csavarra is futotta. Azt mondjuk nem tudom, hogy milyen lehetett hétről-hétre követni, én már azután néztem, hogy véget ért, és így működött a sztori.
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2527
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Ping Pong

Annak ellenére, hogy a második rész után dobni akartam, lévén nem láttam benne mást, mint egy ocsmány grafikájú, wannabe artistic, standard sport animét, igencsak megkedveltem ezt a sorozatot, olyannyira, hogy imho az utóbbi évek egyik legzseniálisabb darabjává nőtte ki magát.

Köszönheti ezt sok mindennek, de leginkább a rendezésnek, ami valami egészen elképesztő volt. Yuasa Masaaki egy fél-isten, efelől semmi kétség. Kiváló sztorizás, remek hangulatfokozás, a rá nagyon is jellemző extrém szürrealizmus (jó, talán nem volt annyi, mint mondjuk a Kaibában vagy a Yojouhanban) és a már sokat dicsért játszadozás az osztott képernyővel, "panelezéssel" és vágásokkal. Olyan egyediséget adtak ezzel a cuccnak, amitől lazán one of a kind lesz.

Aztán, amit szintén nagyon szerettem ebben a sorozatban, hogy látszott, ez valóban a felnőtt közönségnek szól. Itt nincsenek részeken át elhúzott meccsek (amit mondjuk a slot által kiszabott epizódszám nem is tett volna nagyon lehetővé, de akkor is), retardált DBZ képességek és asspullok, valamint gagyi fanservice. Helyette van viszont impozáns karakterfejlődés (ami nem csak az MC-kre korlátozódik), masszív GARNESS és kielégítő zárás - komolyan, én nem gondoltam volna, hogy képesek lesznek ilyen jó konklúziót írni hozzá.

Egyetlen fájó pont a grafika maradt, amit valahogy a végére sem sikerült tolerálnom.

8/10 (Az OP muzsikáért meg külön plusz pont.)
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1648
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Junchi írta:Ping Pong
Itt nincsenek részeken át elhúzott meccsek (amit mondjuk a slot által kiszabott epizódszám nem is tett volna nagyon lehetővé, de akkor is), retardált DBZ képességek és asspullok, valamint gagyi fanservice.
Pedig eskü megnéztem volna egy 6 részen át húzódó pingpong meccset, miközben használják az Erőt. :lol: Kár, hogy nem szeretem a sport animéket (de a sima sportközvetítéseket se!), szóval ez kimarad, akárcsak a Kuroko, Haikyuu, Yowamushi Pedal, meg az ilyesmik. A Free-t is csak az úszás miatt néztem, mert ahhoz hozzá tudok szagolni. Egyébként ha valaki tud vízilabdás, vagy műkorcsolyás animét, akkor ne habozzon megosztani velem, azokat talán megnézném!
Kép
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1648
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

ViharTáncos írta:Beyond the Boundary néztem meg legutóbb ...

Nem igazán tudok felhozni különösebben semmit se ellene se érte (milyen jól tudok beszámolót írni) mindent láttunk már valahol valamikor valakitől hol jól hol rosszabbul...
Én igen. KyoAni cucc történettel, nem csak ilyen üres "cute girls doing cute/serious things"! :shock: :vigyor:

Sakasama no Patema

Olyan régóta fent volt már a gépemen, hogy kicsit kezdtem kényelmetlenül érezni magam, amiért mindig halogatom a megnézését. Megmondom őszintén, kicsit féltem ettől a témától, mert korábban volt egy Hollywoodi próbálkozás is ilyen téren Upside Down címmel és arról nem sok jót olvastam. Na meg aztán, kicsit hülyeségnek tartottam ezt a "más gravitáció hat a szereplőkre" témát. De mivel animés sznob vagyok, ezért ezt megnéztem, a filmet pedig nem. :P

Egyébként szeretem, ha hellyel-közzel a fizika törvényeivel is tisztában vannak az animék, de el tudom nézni ezen a téren a hiányosságokat, amennyiben mással kompenzálják ezt. Szinte az egész filmben azt vártam, hogy néhány kósza gondolat mellett majd szépen megmagyarázzák, pontosan milyen katasztrófa történt a múltban. Így kicsit nehéz volt összerakni a szinteket, ám végül csak összehoztam. Aki a legmodernebb fizikai diskurzusokat várja, inkább bele se kezdjen, mert semmi ilyen nem lesz benne. Nekem is csak egy választásom maradt: "F*ck science!" felkiáltással az egészet sutba vágni és a többi elemre figyelni, ami jelen volt a filmben.

Hiszen helyette megismerhettük Aiga birodalmát, ami engem nagyban az 1984 című könyve emlékeztetett (bár már elég rég olvastam). Plakátok hirdették a "nagy igazságot", az emberek pedáns robotokként kell, hogy viselkedjenek, különben büntetést kapnak, illetve a másik oldalt szinte kötelező utálni. Nagyon örültem, hogy főleg itt játszódott a történet, mert a földalatti világ nem volt annyira érdekes. Azért ott is megvoltak a szabályok, viszont közel sem uralkodott akkora diktatúra. És itt jön a képbe az egyik főszereplő, Age, aki ki mer lépni ebből az állapotból. Büntetik is őt rendesen, mert nincs rendbe téve az íróasztala, órán az eget bámulja és megkérdőjelezi az egész rendszer hitelességét. A másik főszereplő Patema, egy kalandvágyó lány, aki szintén megszegi a szabályokat, de ezzel veszélybe sodorja a saját életét. A két főszereplő szerintem nagyon jól kiegészítette egymást, mert bár mindketten szabadságra vágynak, nem egyforma a személyiségük. Kettejük szálán kívül még nagyon fontosak lesznek a múltbéli események, plusz Age apja, aki balesetben elhunyt, illetve Lagos, Patema jó barátja, aki eltűnt. A két szál végül egybeér és minden értelmet nyer, ami kezdetben még homályos volt. Patema és Age kapcsolata bemutatta, hogy nem számít honnan jön a másik, attól még ugyan olyanok. Az ellentét elsimítását csak tovább erősítette, amikor Age és Porta együtt dolgoztak. Egyébként ehhez kapcsolódott az anime legviccesebb jelenete, az a plafonon kúszó jelenet haláli volt. XD

A főgonoszt először kicsit kidolgozatlannak találtam, mert a motivációját nem teljesen ismerjük meg. Jó, annyit tudunk róla, hogy utálja az átfordult embereket. Aztán rájöttem, hogy igazából nem is fontos ezt tudni, hiszen lehet már ő maga is elfelejtette. Az nem derült ki, mennyi idő telt el a katasztrófa után, szóval simán elképzelhető, hogy több évtized. Éppen ezért gondolom azt, hogy ő már csak megörökölte a gyűlöletet és azt se tudta miért kell így tenni, csak csinálta, amit megtanult az elődjétől. Kicsit olyan, mint amikor évszázados háborúkat vívnak és a végén már azt sem tudják miért.

Esetleg még Porta, illetve a hálót lövöldöző fickó elbírt volna egy kicsit jobban kidolgozott jellemet, azonban itt főleg a két főszereplőre helyezték a hangsúlyt. És ez csak egy movie volt, nem sokrészes sorozat, ahol több idő van az ilyesmire. (Bár láttam már ennél jóval hosszabb animét, sokkal sekélyesebb karakterekkel, szóval...)
A végén a csavar egyébként jót tett a filmnek, megerősítette az egész üzenetet, amit sugárzott. Lehet, hogy azt hiszed te vagy a jó, a felsőbbrendű, de olyan biztos ez?

Valami ilyesmit próbált anno a Nerawareta Gakuen produkálni, mármint zéró fizikai magyarázat, inkább másra kell figyelni, de annál már cseresznyevirág szirmokat hánytam a látványtól. Szerencsére ennek még a grafikája is nagyon tetszett, a tájak gyönyörűek voltak és a karakterrajzokra se lehet panaszom. Az aláfestő zenék illettek az éppen aktuális jelenetekhez, az ending szintén nagyon szép lett.

Zárszónak annyit, hogy elég sokat gondolkoztam a pontozáson, olyan 8-9 közé tenném az értékelésemet. Mivel mostanság szinte mindenre a rosszabbat adom és ez a movie végre tényleg olyan volt, ami szórakoztatott, elgondolkoztatott, tetszett, ezért megadok egy 9(alá)/10 értékelést.
Kép
Válasz küldése