Sorozatok

Filmek, sorozatok, animék a TV-ben, moziban.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Ayla írta:Once Upon a Time

nagy ÍGY kell befejezni egy sztorit , nem úgy mint Kishi...!!
Ja igen, akartam is mondani, hogy az utóbbi 2-3 rész eléggé pozitív irányba döntötte nálam a mérleget a sorozattal kapcsolatban. Persze a szappanopera-feeling még mindig masszívan megvan, de lehet kezdek rákapni a cucc ízére, vagy nem tudom. A szereplők tükörvarázs által elátkozott énje pedig hatalmas volt, ennyit még egy OUAT epizódon sem röhögtem, ha minden rész ilyen lenne, helyből dobnám a sorozatra a 10/10-et. XDDD (Az megvan, hogy Henry sötét énje Kevin McCallister? XDDDDDDDDDD) Örültem, hogy volt tökük megölni Ingridet. És még szép is lett, szóval mégsem valami "cafatokra lövünk egy energiahullámmal" halált kapott. XD (Jó, Disney filmben amúgy sem kapna ilyet... XD) Amikor mondták, hogy a varázslat csak a halálával törhető meg, gondoltam, hogy "na ja, majd az utolsó pillanatban a szeretet feloldja az átkot, vagy valami hasonló Disney-húzással megmentik", de szerencsére nem így lett. :D Mondjuk az is igaz, hogy szegény kb. egy megszállott pszicho lett már a végére, csak nem a tomboló, hanem a csendesőrült fajta, szóval nehezen is tudták volna "visszailleszteni" a társadalomba, még ha a végére hirtelen pálfordult is. Tehát már csak azt kell kitalálniuk, hogy a Frozen stábot hogyan juttassák vissza Arrendellbe és minden oké...lenne, de Rumple még mindig szemétkedik, most a "nagyon eredeti" "el fogom foglalni az egész világot!" gonosz tervvel állt elő. Komolyan, én nem tudom, hogy ez a fazon milyen volt a korábbi szezonokban és az Enchanted Forest-es verzióját még bírom is, mert kellően egyedi kari, viszont a jelenbeli Mr Gold kb. egy szarkavaró szemétláda, legalábbis ebben a szezonban ezen kívül sok mindent nem csinált. Ja igen, egy kérdés: amikor a 80-as évekbeli Bostonban Ingridet átveri a jósnő, látszik, hogy telibe akarja küldeni jégkásával, de valamiért nem működik a varázsereje. Az miért volt? Olvastam, hogy anno mintha Regina átka csinált volna hasonlót a szereplőkkel az elején (memóriatörlés, varázserőelvétel), de miért hatna Ingridre is az átok? Amúgy vicces, mert korábban ismerős nézte ezt a sorozatot és elmondásai alapján azt hittem, hogy:

-Reginát utálni fogom

-Rumple-t bírni fogom

-Hook totál semleges lesz, kb. ilyen "placeholder" fangirlbait, de amellett üres karakter

Na most ehhez képest ez lett:

-Regina az egyik kedvenc karim lett, pedig én sem gondoltam volna még az elején. XD Igazából nála játszották el azt tök jól, ami Rumple-nél nem jött össze, vagyis hogy ő is gonosz volt régen és most sem az a "happy happy joy joy" karakter, de látszik, hogy egyrészt próbál jó irányba változni, másrészt még poénkodnak is néha azon, hogy régen gonosz volt. XD Lásd a legutóbbi részben, amikor megtörik az átok és együtt röhögnek Hófehérkével azon, hogy milyen giccses gagyi cucc volt a "Gonosz Királynő" kosztümje. XDDDD Az a jelenet olyan...aranyos volt. XD Nagyon remélem, hogy nem fognak a készítők megőrülni valamelyik későbbi szezonban és nem csinálnak belőle újfent gonoszt, mert most szerintem tök jól meg van írva. (Amúgy van arról bármi hír, hogy hány szezonra tervezik ezt, van-e valami lezárás a tervekben, stb.? Vagy Doctor Who-stílusban "megyünk, amíg pénz van benne!" haladnak? XD)

-Rumple részről részre ellenszenvesebb lett, pedig én tényleg akartam kedvelni, a háttérsztorija is tök jó, meg minden, de egyszerűen az van, amit Ingrid is mondott, hogy ő az a tipikus gonosz, aki egyszerűen mindent magának akar, mellette mindenkire tesz, de persze közben próbál jópofizni velük. Az ilyet meg utálom. Slusszpoén, hogy ha jól tudom, a múltbéli sztorijában pont az volt a legnagyobb tanulság, hogy "így jár az ember, ha a hatalmat mindennél fontosabbnak tartja az életben", na most ehhez képest nem úgy látom, hogy annyira megtanulta volna a leckét.

-Hook meg az egyik legszórakoztatóbb kari volt, ha nő lennék, még lehet én is fangirlködnék rá. XD Mondjuk az a tippem maximálisan bejött, hogy fangirlcsapdának írták meg a karakterét, de egyszerűen szórakoztató nézni, meg jók a beszólásai. XDDD Mondták páran (asszem pont Ayla is XD), hogy olyan, mint Jack Sparrow, mondjuk ezt én annyira nem látom benne, de ettől még a saját jogán is marha szórakoztató. XD (Pl. a mostani részben is, amit Will Scarlettel lerendeztek, aztán a Reszkessetek betörők jelenete, vagy amikor Rumple cseszteti, ő meg visszaszólt, hogy "Let's just say I couldn't put my heart into it..." XDDD

A Frozen stábot most külön nem emlegetem, mert ők mind nagyon jók voltak, meg hát miattuk kezdtem el nézni és szerencsére nem okoztak csalódást. :) Viszont azért remélem, hogy vagy a következő részben, vagy legkésőbb S4 végén szépen hazaküldik őket. Nem kell állandó karikat csinálni belőlük, érződik is, hogy kissé kilógnak az egész jelenkori csapatból, pont jók voltak arra, hogy az ilyen Frozen-fanboyokat, mint én, behúzzák a OUAT világába, viszont ezen túl már nem nagyon lenne szerepük a sztoriban, az ő történetük az Ingrides szál lezárásával véget ért. (És már csak azért is haza kell menniük, mert közben otthon Hans is kavar nekik...) Még Elsa búcsúzóul jégszobrot csinálhat Rumple-ből (haha, bárcsak... :3 XD), aztán utána mehetnek haza. XD Mondjuk egy picit félek, hogy hogy akarják egyetlen epizódban lezárni a Frozen-szálat is, illetve megállítani Rumple-t, de remélem összejön nekik (legalább az előbbi XD), mert baromira nem szeretnék márciusig, vagy még tovább várni, amíg megtudom, hogy a legfőbb kedvenceim hogy végzik. XD
Ayla írta:Az Arrow sokkal vontatottabb, mint a Flash
Flashnek nem is bocsátanánk meg, ha lassú lenne. :dirr: (Bocs. XD)
Ayla írta:és nekifogtam a Doctor Whonak
Yay! XD A vitához: mivel nem túl sok Russel T. Davies által írt részt néztem eddig végig, igazából nem tudom, hogy ő, vagy Moffat ír-e jobb sztorikat/karaktereket. Én Moffattal kezdtem nézni a sorozatot és őt leginkább azért bírom, mert egyre inkább próbálja a régi classic who jó tulajdonságait beleírni az új sorozatba is. Russel inkább olyan volt, mint a 2000 utáni George Lucas: sokszor a flashy effekteket, meg a "nagy meglepetéseket" feláldozta a logika oltárán. (Persze nem mintha ez olyan fú, de logikus sorozat lenne, de még DW mércével mérve is nézett néha az ember, pl. amikor jött az az ember-hibrid vagy milyen dalek, de volt nem egy ilyen rész...)

Románc amúgy majdnem minden szezonban volt eddig ilyen-olyan formában, viszont egyedül Rose-nál lőtték el azt, hogy egy csaj, aki szerelmes a Doktorba és a Doktor még viszont is szereti. Emiatt tényleg ilyen "dating sim egy átlag fangirlnek"-feelingje lett az egésznek. ^^" Ennek ellenére nem mondanám, hogy ő lenne a legrosszabb companion, legalábbis engem pl. Amy Pond pár rész alatt sokkal könnyebben idegesített fel. XD (Na ja, mert ő annak ellenére nyomult a Doktorra, hogy az láthatóan nem akart vele semmit kezdeni.)

Igazából, hogy kinek a Rusty, kinek a Moff-féle változat jön be a sorozatból, azt így előre nem hiszem, hogy meg lehet tippelni, max ha mindkettőt nézni kezded. XD Akartam is kérdezni, hogy most akkor hol jársz? 11-es Doktor van már, vagy még Tennant távozását emészted? XD

Amúgy jól írod, hogy van a sorozatnak egy ilyen "édesen gagyi" varázsa. XD (Persze vannak elég komoly/ijesztő részek is.) Az más kérdés, hogy azért én örülök, hogy nem pont a Kilences Dokival kezdtem, mert egyrészt őt nem annyira csípem, másrészt meg ott azért még a szokottnál is gagyibb volt néhány rész, fingós alienek, meg az a Looney Tunes-szintű marháskodás, amit a Doki az életre kelt próbababa kezével leművel a háttérben, hát ööö... ^^""""

Más: Tényleg, ki mit szólt a nyolcadik évad végéhez? :D Szerintem szezonzárához képest ez most gyengébb rész volt, mint a korábbiak, viszont történetileg egy csomó minden kiderült. :) Ja és Missy rulez, igazából remélem, hogy nem utoljára láttuk Masterként. XD A végén pedig a Télapó... XDDDDD
Kép
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2074
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Ayla »

OUAThoz:

Igen, én is meg voltam győzödve, hogy a szeretet majd most is megment mindenkit, de nem :D Milyen boldogak vagyunk ettől! :dirr:

Reginához: cosplayelni fogom 2017-ben. Tény. A nevetős jelenet, meg szerintem legendás marad : )

Rumple: mondom, hogy mazo! Én kíváncsian várom az újdonsült sz*rt a részéről ^^

Hook: igen, továbbra is szeretjük, csak azt nem, hogy az utóbbi pár részben az asszony ugráltatta (még akkor is, ha közben ugye háttérdolgozott) meg, hogy kevesebb időt kap a képernyőn és még kevesebbszer látjuk azt a sunyi arckifejezését.

Feljebb még volt valahol, hogy Hófehérke meghízott: jah, nincs vele baj, de muszáj 65 éves nagyanyóként öltöztetni? Meg úgy startból az új világban...
Belle, tényleg egyre rondább, ő is hízott, de nem az a baj: azért kap erősebb sminket (amitől csúnyább), mert ha megfigyelitek tökre kialvatlan. Esküszöm olyasmire gondoltam amit eddig sosem csináltam: rákeresni a színésznő hétköznapi életére, mert szerintem valami nincs rendjén. Neki nem voltak ilyen táskái ésatöbbi.

Igen, Arrandelék menjenek haza, szuperek voltak, folytassák a sztorijukat otthon. De szerintem haza is mennek. Titkos, azért készült fel egy cliffhangerre. Szokásuk.

Szerintem az író fog előkerülni mostmár...

Doctor Who

Nem Tennantot emésztem, hanem Rose+Tennantot. Azaz most kezdtem az első olyan szériát ahol már nincs Rose.
Heheee... csak Roset szerette visza, heeeee *szépet fog álmodni*

Nekem bejött a kilences doktor is, igen a sztori az még gagyibb volt, de amúgy a doki szerintem jó volt. :)
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2074
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Ayla »

duplaposzt elnézést

Once Upon a Time márciusig az utolsó rész

Na jó. Ez nem tetszett. Pontosabban amilyen szépen felvezették az új arc-ot olyan szarul cseszték el a régi végét.
Mégis milyen oknál fogva jött vissza az amúgy si halott nőci hidegláza? Mitől? Miért nem jött vissza a fal is akkor már? És persze, Reginának az a legelső gondolata, hogy sétáljanak át a rohadt határon. Meg is lepődtem, hogy a fagyással egy időben nem tűnődtek el azon, vajon a fal nem jött vissza?

Az egy dolog, hogy amúgy végig látszott Reginán, hogy ő nem hiszi el, hogy ez a happy endingje. De így elvágni... gáz volt.

Másik glitch: hogy került Belle-hez a tőr? Hiszen azzal bűvölte a kalapot Rumple! Nemár, hogy külön szépen letette a földre vagy elejtette, csak mert ki kellett védje a szöszink támadását? Milyen nyomorultság ez?

Amúgy először nem si kapcsoltam mit keres ott a dalmata... :D :D amikor megjelent Szörnyella, akkor esett le, hogy mivan. Azt sem értem, hogy Szörnyella, hogy került be az Elvarázsolt Erdőbe abban a korban...

Túl sok a ferdítés most. Túl sok. De kíváncsi vagyok a gonoszak varázsmentes életére odakint :D Meg szerintem Regina is rossz marad, csak kap egy rossz csávót maga mellé :D

És ki az író? Valamiért az az érzésem, hogy ismerjük.
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Ayla írta:OUAThoz:

Igen, én is meg voltam győzödve, hogy a szeretet majd most is megment mindenkit, de nem Milyen boldogak vagyunk ettől
XDDDD Mondjuk én főleg azért, mert semmilyen további szerepe nem lett volna a sztoriban, ergo totál értelmetlen lett volna életben maradnia. ^^" Királynő nem lehet már, mert az Elsa, a "három testvér együtt" tervéről pedig letett. Ő is azt mondta, hogy neki ez volt a "happy endingje", szóval boldogan halt meg. XD
Ayla írta:Reginához: cosplayelni fogom 2017-ben. Tény.
És az Elvarázsolt Erdős, vagy a Storybrooke-os ruhájában? :D (Jó, utóbbiban nincs sok extra, szóval ez inkább ilyen költői kérdés volt. XD)
Ayla írta:Rumple: mondom, hogy mazo! Én kíváncsian várom az újdonsült sz*rt a részéről ^^
Hát most jól bele is tenyerelt, muhaha... XD Na, de erről majd akkor, ha már a legutóbbi résznél járunk. XD
Ayla írta:Hook: igen, továbbra is szeretjük, csak azt nem, hogy az utóbbi pár részben az asszony ugráltatta (még akkor is, ha közben ugye háttérdolgozott) meg, hogy kevesebb időt kap a képernyőn és még kevesebbszer látjuk azt a sunyi arckifejezését.
Nekem nem az tűnt fel, hogy Emma ugráltatná, inkább Rumple "kifutófiúja" volt az elmúlt pár részben, szerencsére így a végére ezt is lerendezték.
Ayla írta:Feljebb még volt valahol, hogy Hófehérke meghízott: jah, nincs vele baj, de muszáj 65 éves nagyanyóként öltöztetni? Meg úgy startból az új világban...
Na igen, meg mintha a szerepére is rányomta volna ez a bélyeget, szóval pl. a szezon eleje felé még az volt a "nagy szerepe", hogy megtanult generátort visszakapcsolni. :dirr: Szerencsére ahogy lassan visszafogy, úgy mintha megint értelmesebb jeleneteket írnának neki, pl. az a kardozás a rendőrőrsön Reginával a múltkor egész jó lett. XD
Ayla írta:Belle, tényleg egyre rondább, ő is hízott, de nem az a baj: azért kap erősebb sminket (amitől csúnyább), mert ha megfigyelitek tökre kialvatlan. Esküszöm olyasmire gondoltam amit eddig sosem csináltam: rákeresni a színésznő hétköznapi életére, mert szerintem valami nincs rendjén. Neki nem voltak ilyen táskái ésatöbbi.
Nála viszont végképp nem értem én sem, hogy mi van, csak az tűnt fel, mintha szezonról szezonra rondább lenne szegény. ^^"
Ayla írta:Igen, Arrandelék menjenek haza, szuperek voltak, folytassák a sztorijukat otthon. De szerintem haza is mennek. Titkos, azért készült fel egy cliffhangerre. Szokásuk.
Na, az ő szálukat hála az égnek perfektül lezárták a mostani részben. :D Remélem a Frozen 2 film meg majd innen folytatja. XD A cliffhangert nem bánom én, csak azon szurkoltam, hogy nehogy Arrandeléket is belekeverjék. A többi állandó szereplő sztoriját felőlem úgy húzhatják, ahogy akarják. XD
Ayla írta:Szerintem az író fog előkerülni mostmár...
Remélem az maga lesz Walt Disney, akit eddig 50 éven át Ingrid jégvarázsa tartott lefagyasztva, de most felébredt végre! XDDDD (Utalva arra az urban legendre, miszerint Walt Disney nem is halt meg, csak Disneyland alatt alussza "örök álmát" hibernált állapotban. XD Nem vicc, volt egy ilyen sztori, keressetek rá! XD) Amúgy eltaláltad, hogy most az író jön, de majd csak márciusban. XD
Ayla írta:Doctor Who

Nem Tennantot emésztem, hanem Rose+Tennantot. Azaz most kezdtem az első olyan szériát ahol már nincs Rose.
Heheee... csak Roset szerette visza, heeeee *szépet fog álmodni*
Ööö...akkor megkérdezem úgy, ami csak félig spoiler: pontosan hanyadik szezonnál jársz most?
Ayla írta:Nekem bejött a kilences doktor is, igen a sztori az még gagyibb volt, de amúgy a doki szerintem jó volt.
Nem tudom, nekem ez a "fél-rocker, fél-sittes, majdnem kopasz, bőrdzsekis" Doktor eléggé elütött úgy az alapvető "Doktor-feelingtől", mondhatnám úgy is, hogy ő az, aki a legkevésbé hozta nekem a karaktert az eddigi összes Doktor közül. ^^" Illetve a dizájnja/szerelése még csak a kisebbik gond lett volna, a nagyobbik az volt, hogy valahogy egyáltalán nem tudtam benne látni a Doktort szereplés közben sem. Mindig azt láttam, hogy "ő Christopher Eccleston, aki a Doktort játssza", nem azt, hogy "igen, ő maga a Doktor". Ilyen gondom pl. sem Tennanttel, sem Mattel, sem Capaldival nem volt, sőt, talán a régi sorozatos színészek közül is alig 1-2-nél éreztem hasonlót, de még azoknál sem ennyire erősen. Persze tudom, hogy a fanok ezért harapnak, már csak amiatt is, mert sok embernek Eccleston volt az első Doktora, de attól még nekem eléggé így jött le. ^^"

És akkor visszatérve a OUAT eddigi utolsó részéhez: Nekem nagyon bejött! XD Persze nem tagadom, hogy a történeti baromságok és a szappanoperás fordulatok ugyanúgy megjelentek ebben a részben is, de mivel én ezekre már szinte a Bo Peep epizód óta immunis vagyok, így ezeket már fel sem vettem. XDDD Persze amiket írsz, azok kb. stimmelnek, de igazából majdnem minden részre jutott pár hasonló "fordulat". XD Pl. épp a legutóbbi "Ingrid vége" részben röhögtem két dolgon is:

1. Emmáék is mondják, hogy attól, hogy ők immunisak a Törött Látás Varázslatára, az még nem védi meg őket a többi begőzölt fazontól. Ergo pl. lehet, hogy Hook simán kinyírta volna Emmát, ha ő meg nem szintén immunis Rumple "bűvészkedésének" hála, de mindegy is, mert akár más is nekik eshetett volna. Ehhez képest Ingrid lazán hagyta, hogy össze-vissza rohangáljanak a városban, noha az volt a "mesterterve", hogy miután mindenki kinyírta egymást, ők hárman maradnak csak az "ideális városukban". Kérdés, hogy miért volt olyan biztos benne, hogy Emma és Elsa túlélik? XD Több értelme lett volna, ha egyszerűen magához teleportálja őket (Rumple és Regina simán tud ilyet, kétlem, hogy Ingrid nem), bezárja mindkettőt valami jégkalitkába, aztán a tükrén keresztül végignézi, ahogy a többiek megölik egymást, mintha csak a moziban lenne. XD De nem, ő inkább megkockáztatta, hogy az egész terve dugába dőlhet kvázi a saját gondatlansága miatt. XD

2. A másik, amit bírok, hogy ebben a sztoriban mindenki tud teleportálni. XDDD Akinek nincs varázsereje, azt a forgatókönyv segíti ki. XD Így tudta kicselezni a mostani részben Belle Rumple-t, de igazából Anna is ugyanezt használta, amikor megállította Ingridet. Ugye gonosz-Regina elteleportálta Annát és Kristoffot a tengertparta, ahol Anna megtalálta a palackba zárt üzenetet. Ezután vágás a "nagyon titkos jégbarlanghoz" (amit elvileg olyan nehéz megtalálni, hogy korábban egy egész rész arról szólt, hogy teljes Storybrooke keresi a pontos helyét) és Anna máris rohan befelé, még épp időben, hogy megállítsa Ingridet. Tök jó, hogy egyrészt a tengerpartról rögtön beért az erdő közepén lévő barlangba, másrészt az is jó, hogy pontosan tudta, hogy hol van. XDDD Ez max akkor működne, ha Elsával telepatikus kapcsolatban is lennének, de erről nem tudok. XD

Na, de visszatérve a mostani részre: Egyetértek, a Robin Hood - Marian - Regina szál már akkora "Esmeraldás" húzás, hogy nem igaz. Direkt úgy írták meg, hogy látszólag már minden rendeződne (még furcsálltam is, hogy Marian ilyen lazán "félreáll"), de hopp, kiderül, hogy a varázslatból még pont maradt annyi, ami elérte a szívét. Itt nem is az zavart, hogy a fal nem jött vissza (mert az a varázslat "nagy része" volt, ezt még megmagyarázhatták volna azzal, hogy csak egy kis része maradt meg, mint ahogy Marian sem fagyott megint jégszoborrá, csak elkezdett deresedni és nagyon fázott XD), hanem hogy ki tudtak menni a városból. Ugye az elején Elsa leomlasztja a falat, de utána csekkolják és még ott van valami minimális "pajzs", viszont érdekes, hogy ez addigra eltűnt, mire Marian rosszul lett, így lazán ki tudtak sétálni. LOL, most akkor a varázslat egyik része pont elmúlik, mire kijön a másik? :dirr: XD Szóval igen, ez így egy marhaság volt, ismét csak szívatni akarták Reginát és Robint, meg a fanjaikat. (Én amúgy szurkolok, hogy ha esetleg nem is Robinnal, de egy másik "rendes fazonnal" jöjjön össze Regina és ne egy szintén gonosz faszit kapjon, egyébként is, változni képtelen "örökké gonosz" karakternek bőven elég Rumple. ^^" Bár én még hiszek abban, hogy együtt lehetnek, gyanúsan sok embert küldtek most ki a városból, mibe, hogy a szezon második felében majd sorban elkezdenek visszajönni?)
Ayla írta:Másik glitch: hogy került Belle-hez a tőr? Hiszen azzal bűvölte a kalapot Rumple! Nemár, hogy külön szépen letette a földre vagy elejtette, csak mert ki kellett védje a szöszink támadását? Milyen nyomorultság ez?
Na igen, ez már jóval "viccesebb" volt. XD Amúgy mivel tegnap délelőtt még nem volt a részhez sub, hallás alapján néztem csak és most fél órája tekintettem meg subbal is, így erre a jelenetre már külön oda tudtam figyelni: szóval miután Rumple "aktiválta" a sapkát, ő maga rakta le a tőrt pár méterrel odébb egy dobozra. :dirr: (Hogy még "szebb" legyen az egész: ekkor Emmáék még be sem futottak, szóval még csak támadást hárítania sem kellett. XD) És onnan kapta fel Belle, csak azt nem mutatták, hogy hatásosabb legyen, amikor pont végszóra megjelenik. XD Inkább az a röhejes, hogy úgy teleportált ő is, mint Anna a múltkor. XD Szóval az odáig oké, hogy az a kameloti (wtf? XD) páncéldarab elvezette az igazi tőrhöz, de higgyem el, hogy ezután felszaladt a lépcsőn, felkapta Rumple mellől a dobozról a tőrt, hangosan (!) megparancsolta neki, hogy nem nyomhatja szét Hook szívét és Rumple ebből tényleg semmit nem vett észre? (Mert tudtommal a Dark One-nak csak úgy lehet parancsolni, ha felé tartjuk a tőrt és közben hangosan kimondjuk, amit kívánunk tőle, legalábbis eddig én ezt így tapasztaltam.) Szóval igen, logikailag jó nagy marhaság volt ez az egész, de én sajnos túlságosan el voltam foglalva azzal, hogy majdnem örömömben tapsikoltam azon, hogy Rumple végre megszívja, ráadásul pont Belle "kezei által". XD (Igen, tudom, hogy a készítők igazából azt a zárójelenetet még drámaibbnak szánták, mint mondjuk a Robin - Regina részt, de azok után, hogy Rumple egész szezon alatt mindenkit átvert, meg képes lett volna kinyírni Emmát, Hookot, stb., nem igazán tudtam szimpatizálni vele, hiába sírt ott kiskutyaszemekkel, hogy márpedig ő fél, meg ilyenek. Tiszta Death Note vége feeling kerített hatalmába. XD)
Ayla írta:Amúgy először nem si kapcsoltam mit keres ott a dalmata... :D :D amikor megjelent Szörnyella, akkor esett le, hogy mivan. Azt sem értem, hogy Szörnyella, hogy került be az Elvarázsolt Erdőbe abban a korban...
Én a dalmatánál ott néztem, hogy "lol, csak nem? XD", de igen, az lett. XDDDDD Amúgy igen, Szörnyella baromira kilóg az egész Elvarázsolt Erdős fantasy világból, bár félek, hogy vele a készítők is úgy vannak, hogy "fogadd el, oszt kész". ^^" Mondjuk ő legalább tényleg Szörnyella volt, nem úgy, mint Ursula, akinek ugye dagadt konyhásnéninek kellene lennie bibircsókkal, meg polipcsápokkal, de ehelyett muszáj volt belőle is relatíve szexi gonoszt csinálni. ^^" (Ezért is csodáltam, hogy te még kevesellted a sztoriban a fanservice-t, én így fél szezon után is azt vettem észre, hogy Disney sorozathoz képest bőven eltúlozzák még így is. XD Csodálom, hogy Rumple nem valami gyönyörű bish, aki csak Dark One formában szörny, vagy ilyesmi... XD Mondjuk cserébe most a legutolsó jelenetben "Doctor House" lett... XDDDD)
Ayla írta:És ki az író? Valamiért az az érzésem, hogy ismerjük.
Walt Disney, vagy Miki Egér, ha mákunk van. :lol:

Viszont a jó hír, hogy engem főleg az utolsó pár rész meggyőzött arról, hogy legalább még ezt a szezont kövessem végig, sőt, elkezdtem gondolkodni, hogy meg kéne néznem a korábbi három szezont is, szóval mondhatjuk, hogy sikerült "meggyőznie" a sorozatnak és relatíve a fanja lettem. :D (Persze tisztában vagyok az összes írási hibájával, amiket itt fentebb emlegettünk, de az egészet megmenti a Disney franchise, meg az, hogy szerencsére azért bőven nem veszi magát annyira komolyan, mint mondjuk egy Trónok Harca, így kevésbé fájdalmas, ha egy szereplő naiv, béna, vagy az, amikor megszállja az egészet a brazil szappanoperák ereje. XD)
Kép
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2074
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Ayla »

Köszi, Mordályos :D

Titkos, ha másért nem, Regina parádés gonoszságáért és szép Hófehérkéért jó megnézni.
Kösz a tippet bishi Rumple-re megyek is googlizni :dirr:

Ja és a költői kérdésre válaszolván: Elvarázsolt Erdős lesz, csak remélem addig sikerül eldöntsem, hogy MELYIK s ok közül, bár a kalap miatt előnyben van ez: http://2.bp.blogspot.com/-IZo1dHPX1rY/T ... regina.png
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Ayla írta:Titkos, ha másért nem, Regina parádés gonoszságáért és szép Hófehérkéért jó megnézni.
Meg azért is, mert igazából nem egy olyan fannal találkoztam már (személyes ismerőstől kezdve random IMDB postolóig bezárólag), aki megveszekedett fanja volt az első szezonnak, viszont úgy volt vele, hogy utána olyan mélyrepülésbe kezdett a cucc, hogy S2-S3 környékén mind "kiestek a nézésből", S4-et meg már nézni sem bírták. XD Szóval nagyon érdekel, hogy tényleg ennyivel jobb volt ez a legelején, vagy inkább csak nekik voltak túl nagy elvárásaik és nekem, aki eleve S4-en "edződött", meg sem fog kottyanni lenyomni három szezont egyben? XD (LOL, láttam egy olyan kommentet még asszem S3 környékén, hogy "azt sem bánnám, ha az összes jófiú fűbe harapna ezen a ponton, túl hülyék ahhoz, hogy joguk legyen az élethez". XDDDD)

Plusz ugye volt már nem egy olyan kari, aki vagy baromi sokat változott és érdekel, hogy anno hogy kezdett (Regina, Hook, stb.), vagy eleve már le is győzték, pedig korábban egy egész szezonon át szívatta a jónépet (Wicked Witch, Peter Pan, stb.), úgyhogy ezek miatt kénytelen leszek elkezdeni az elejétől. XD Ja, meg hátha S1-től kezdve a nézést megértem majd, hogy mi ez az őrült nagy "Rumbelle" mánia. ^^" Amit én láttam így S4 során, az az volt, hogy egy sz*rkvaró szívat egy naiv csajt, aki a végére rájön a kavarásra, a sarkára áll és úgymond jól "megbosszulja", amit a pali vele és mindenki mással csinált. Nem volt rossz, de hogy ezek után is mindenki értük szorítson... ^^" A flashbackek is hasonlóak voltak, Belle ide-oda vetődött, Rumple meg nem avatta be semmibe. Ha már párkapcsolatok, hatvanszor jobb jelenetei voltak a Hook-Emma párosnak (pedig Emmától sem voltam ám elájulva túlzottan, annyira még most sem, de legalább már kezdem megszokni XD), vagy említhetném a Robin x Regina szálat, ahol még érdekelt is, hogy mi lesz velük és tényleg tudtam értük szurkolni. Nem azt mondom, hogy a Rumbelle párosban nincsenek lehetőségek, de egyszerűen szánalmas volt olvasnom, hogy sok fangirlnek az egész OUAT csak róluk szól, mintha kapásból ők lennének a főszereplők, vagy nem is tudom. :dirr: (Ha teszem azt, a következő részben mindkét karakter meghalna, a nézők 80%-a otthagyná a sorozatot, vagy mi? :dirr: )
Ayla írta:Kösz a tippet bishi Rumple-re megyek is googlizni :dirr:
LOL. XD Amúgy amennyi fangirlje van még ilyen külsővel is, valaki tuti rajzolt már egyet. XDDD (Jajj, IMDB fórumon is valami olyanba futottam bele a múltkor, hogy a csaj aláírása a következő volt: "Mrs. Gold, true holder of the dagger" :dirr: Komolyan, ez az a pont, ahol az egyértelműen fangirlcsapdának berakott Hook pártját fogom, mert ő még mindig szimpatikusabb, sőt, egész kedvelhető. XDDDD)
Ayla írta:Ja és a költői kérdésre válaszolván: Elvarázsolt Erdős lesz, csak remélem addig sikerül eldöntsem, hogy MELYIK s ok közül, bár a kalap miatt előnyben van ez: http://2.bp.blogspot.com/-IZo1dHPX1rY/T ... regina.png
Jaaa, hogy még ott is volt 2-3 különböző szerelése? XD Ez kimaradt, én azt hittem, hogy van a "default" Gonosz Királynős (amit akkor is viselt, amikor beütött a "tükörátok"), meg a "default" Storybrooke-os (amit kb. mindig hord XD).
Kép
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2074
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Ayla »

Game of Thrones S04

Miután tavaly, a harmadik/negyedik rész után felment az agyvizem és lelőttem a sorozatot, kellett ez a jó sok idő, hogy ismét elővegyem, márt csak azért is, mert be akarom fejezni a könyvet és fel kellett frissítsem a történetszálat.

A könyvben az ötödik kötetnek a felénél járok.

Annak idején azért ment fel az agyvizem, mert Jotunheim-i jégóriások balettoztak be a MARVEL univerzumból, hogy érintéses rátevéses módszerrel Arrakis nép szemeinek kékségét pakolják westerosi kisbabákba. Nagyon kiborultam, mert eddig fogalmunk sincs arról, hogy pontosan mi lesz a babákkal, hol és hogyan és errefel kaptuk ezt a rossz fanficet.

Na de hálisteneknek a sorozat folyamán többet nem kapunk ilyen nyomorultságot, csak nagyon nagyon kemény rendezői megvágásokat. 40%-ben meg vagyok vele elégedve. Nem az évaddal, hanem a móddal, ahogyan be kellett gyömöszölni a könyvbélieket. Sajnos 40, mert több mint a felét meg lehetett volna oldani ugyanúgy, mint a könyvben, egy perccel sem került volna többe, csak több színészbe vagy díszletbe, de nem screentime-ba :D Látszik, hogy még mindig spórolniuk kell. Máskülönben erről elég sokat beszélnek a behind the scenesekben és egyebek.

Junchi, ne bukj ki nagyon, bár tény, hogyha nem olvastad a könyvet akkor minden jogod meg van hozzá :D A színészek előtt le a kalappal, meg az egész stáb előtt, szerintem rengeteget fejlődtek, éppen sztalkolok végig unitokat :D Pl a top 8 stunt performer az magyar :D A kislány aki meg az erdő gyermekét alakítja az utolsó képkockákban, román származású :D

Nekem tetszett, hogy azért ahol olcsó volt a cucc, ott végig, szinte szóról szóra hű maradt a könyvhöz, ehhez legjobb példa Sam jelenetei és Tyrion a fogságbaesésétől kezdve.
Az Eyrie-nál nagyon féltem, hogy átírnak mindent, de nem. Juhé! Ráadásul mostmár Aidan Gillen (Petyr Baelish) annyira benne van a szerepében, hogy nem is tudom elképzelni civilként. Nem megy. Olyan ez mint Alan Rickman Pitonként. :D

A nem tetszős megvágások: hogy Briennere rásózzák Podrickot, hogy a Hound és Brienne egymásnak esnek és nem hozták be a képbe tudjátokkit. Tudom én, hogy az minimum 3x ennyi screentime Brienne-nek, de nagyon ütött volna. Hatlamas ugrásokkal vágtak. Pontosabban eldöntötték, hogy követnek egy-egy történetszálat, míg másokat teljesen kihagytak. Nehéz. Mert vagy mindenből kapnánk egy kis semmit, vagy csak három helyszín lenne az egész sorozat alatt.

Továbbra is idegesít, hogy Arya szinte duci.

A végén a rohangáló csontvázak, tényleg nagyon kiábrándítóak voltak, a könyvben azért nem pont csontik, hanem olyan zombik, mint amikkel a sorozat elejét kezdtük. Viszont ott is ugyanígy bukkanak elő a föld alól. Ugyanide sorolnám, hogy a hóban csúszásmászást is megvágták szépen, de itt pont ez a lényeg, én még hiányoltam is, hogy nem látjuk őket többet szenvedni a hóban. Sokat szenvednek. :D

Szóval igen, ez eddig messze a legjobb a négyből. Ja, a sárkányok is élethűre sikerültek. Van is hozzájuk 3 oldalnyi creditelés a unitnak. Bravó!

Pucérkodás nem volt annyi, erőszakolás volt, de cenzúrázva, amiből viszont több volt, az a gusztustalan fröcsögős halál. Kb kétszerannyi, mint amennyi kellett volna. Nem volt továbbá elég sok ennivalós jelenet sem :D Könyvben több van. :D

Mikor is jön a következő? Idén?
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

Ayla írta:Mikor is jön a következő? Idén?
Áprilisban. Mindig áprilisban.
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Twin Peaks

Ehhe... Kérem vissza az erre elpocsékolt időmet, méghozzá kamatostul! Tudom, senki nem szolgáltatja vissza, ellenben legalább van egy újabb ürügyem arra, hogy kinyomtassam David Lynch hülye fejét, kiragasszam valahová és darts-táblának használjam. Komolyan, hogy lehet egy művész ennyire ambivalens? Most mondanám, hogy csak én nem vagyok fogékony a MESTER művészetére és nem rezonálnak azonos hullámhosszon az értékrendjeik, de nem teszem, mert az Elefántember és a Mulholland Drive továbbra is kivételes darabok.

Ez a sorozat viszont... Te jóságos. Atya. Ég. Mi volt ennek az egésznek a célja? Az értelme? Hogy képesek emberek ezt az izét tolerálni, let alone a '90-es évek egyik legjobb sorozatának titulálni? Vastag kérdőjellé formálódó pupilláim lassan visszaállnak eredeti állapotukba, lévén azért látom ám az erényeit, még ha nincs is neki sok, és az is csak akkor, ha az ember képes közben a szőnyeg alá söpörni azt a kolosszális méretű bullshit-kupacot, ami komoly agypusztító biológiai fegyver lehetett volna annak idején.

A TP első része zseniális. Ujjongtam érte, mint egy kisgyerek, mert baromi jól össze volt rakva, kiváló volt a writing és directing, a színészek is értették a dolgukat és megvolt egy remek sorozat lehetősége: A kisváros, ahol brutális halált hal egy fiatal lány, Laura Palmer, viszont a jobblétre szenderülése közel sem hétköznapi, éppen ezért egy szimpatikus FBI-ügynök, Dale Cooper is részt vesz a nyomozásban. Nyomasztó, a hangulati elemekkel remekül játszó, kivételes darabnak tűnt első blikkre. Igen ám, de ez az illúzió aztán nagyon gyorsan szertefoszlott.

Hogy mik is egészen pontosan a Twin Peaks nagyobb kaliberű bűnei, arról egy terebélyes listát lehetne készíteni, de kiemelten, csakis a krémre, az igazi agyfasz-kazalra koncentrálva:

1) A karakterek. Komolyan már, mi volt ez a gárda? Azért ahhoz nagy tehetség kell, hogy van kábé félszáz (sőt, több), állandó jelleggel a képernyők előtt bohóckodó szereplő, de 95%-uktól egyszerűen a falat kaparod. Én nem tudom, mi lehetett a MESTER (és a forgatókönyvet elkövető másik fickózat, nevezzük is nevén: Bűntárs) szándéka ezzel, de nagyon rossz nyomon járt. Inkább dugnám a kezemet egy méhkasba, minthogy ezekkel a szereplőkkel akár még egy részt is megnézzek. Egyszerűen nem tudtam kedvelni őket, mert vagy totál nem érdekeltek vagy egyszerűen irritáltak. Ráadásul nincsenek jól megírva. Igen, kimondtam - ez az igazság. A legtöbbnek SEMMILYEN funkciója nincs a sztorira nézve, csak azért szerepelnek, mert... igazából a fene sem tudja. De most komolyan, mi szükség volt a félszemű, retardált gorillanőre? A csimpánz IQ-jú diszpécser csajra a sheriff irodájában? (Hogy került ez egyáltalán oda?) Andy-re, akiből hogy a jó életben lett sheriff-helyettes? A gonoc Gary Stu bűnözőre a végén? Hankre? Bobbyra? És még hosszasan lehetne sorolni, viszont akitől a legjobban felszökött a vérnyomásom és váltott vérvörösbe a fejem, az James volt. Nincs elég lehúzó kifejezés a magyar nyelvben, amivel ezt a szerencsétlen gyökeret megfelelően körülírhatnám. Mi volt a célja? Mi motiválta? Miért nem tudta soha eldönteni, hogy mit akar? Miért kellett nekünk az ő nagy világfájdalmát és önsajnálatát elviselnünk? Miért csalta meg a szerelmét ott, ahol csak tudta? (Az pedig miért bocsátott meg neki állandóan?) A csúcs az volt, mikor Donának a legnagyobb szüksége lett volna rá, erre ő otthagyja a fenébe, mondván, hogy "ki kell szellőztetnem a fejem, dugd fel a gyászodat hátul". Mintha legalábbis az lett volna a cél, hogy direkt módon rühellje mindenki ezt a csávót. (Nem is csodálom, hogy a végére teljesen kiírták...)

Hasonló módon végig lehetne menni az összes karakteren, mert tényleg szinte mindenki megér egy kört (vagy többet), fikázás céljából, legyen szó akár Audrey inkonzisztens jelleméről, Ed irrelevanciájáról, Josie ostoba döntéseiről (és unalmas személyiségéről) vagy a legendás tuskó lady-ről. Összesen három karakter volt, akik nagyjából végig a helyükön voltak, nem volt semmi stiklijük, nem hoztak égbekiáltóan röhejes döntéseket és valóban karakterként funkcionáltak: Cooper (bár az a giccsi-pancsi szerelmi szál Norma húgával a végére igazán nem kellett volna), Harry és Dona (bár ő gyanúsan keveset szerepelt és egy ponton nem is értettem igazán a karakterét, de ezt tudjuk be annak, hogy a MESTER nem mindig volt józan, ahogy azt már megszokhattuk tőle).

2) A sztori. Errrrm... szal úgy indul az egész, hogy rejtélyes gyilkosság, nyomozás, kisvárosi élet és némi feszültség. Rendben. Halad is minden ebben a mederben, míg nem elő nem jönnek... Húha, hol is a fotelem karfája, ezt még leírni is nehéz... szóval a természetfeletti elemek.

LOLWUT?

Nem mondom, nem tett olyan rosszat a sorozattal ezek behozása, ugyanakkor felmerül - szerintem teljesen jogosan - a kérdés: Miért? Vagy legalábbis: Miért ÍGY? Semmi utalás nem volt ezekre korábban, ráadásul működött volna a dolog óriások, szellemek meg egyéb baromságok nélkül is. De neeeem, ide kellett egy gonosz entitás, aki másokat megszállva gyilkol, mert hát az milyen fun, illetve egy rakat baromság, aminek józanésszel nehéz hitelt adni. Most komolyan, a nyomozásban mindenki tényleg nekiállt Cooper álmait és látomásait készpénzként kezelni, minthogyha tényleg ezek lennének az univerzális igazságok. (Sajnos tényleg azok voltak, hisz a plot így akarta...) Gimme a break!

De jó, legyen, nyeljük le valahogy ezt a kis kellemetlenséget, hisz a többi része úgyis kárpótolni fog majd érte, amirite? Aha, a nagy túrót! Kezdjük ott, hogy miért kellett ezt 30 epizód hosszúra elhúzni, mikor kényelmesen belefért volna 10-be?! Bizony, a tényleges műsoridő harmada is elég lett volna és akkor mondjuk kihúzhattuk volna a Dallas színvonalába illő, abszolút pointless dialógusokat, amik rettentő módon gátolták a sztori folyását és ültették seggre az egész stuffot, valamint az erőltetett comic relief elemeket és karaktereket. Rendben, a sorozatban nagy hangsúlyt fordítottak a kisvárosi élet bemutatásra, arra, hogy a gyilkosság(ok) ellenére is zajlik tovább az élet, az emberek ugyanúgy végzik a dolgukat, de a paci túlsó partjára így átesni elég ciki élménynek bizonyult, drága egyetlen Lynchem.

A másik, amit nem értettem (és ezen a ponton majdhogynem csont nélkül zsákoltam is a lomos tárba az egész kreálmányt), hogy az idióta Windom Earl-szálra az utolsó negyedben mégis mi szükség volt? És miért e köré építették az egészet, mikor egy akkora asspull volt az egész, hogy azzal a Napot vidáman eltakarhatnám?

Szóval jah, a sztori csak bizonyos elemeiben (mystery, feszültségkeltés, etc.) és részleteiben működött, egészét tekintve viszont kuka az egész, pláne az utolsó rész ismeretében, amire mindjárt vissza is térek.

3) Az emberi kapcsolatok. Most komolyan, milyen emberek élnek Twin Peaksben? Hogy lehet az, hogy egyetlen normális, működőképes kapcsolat nem volt az egész sorozatban, mert mindenki, egy idő múlva, valaki más után áhítozott, még a házasságban élők is? Komolyan, volt valami szokás a városban, hogy ingyen pogácsa jár annak, aki megcsalja a párját? Külön sajtot is reszelünk rá, minél irreálisabb lesz az új választásod *wink*. És hogy van az, hogy a megcsalt karaktereket ez sokszor egyáltalán nem zavarja? (Biztos nekik lángost ígértek, pogi helyett, hogy mindenki jól járjon...)

4) Az utolsó epizód. Mi a büdös hétszentség akart ez lenni? Lynch MESTERt ismerve fel voltam készülve mindenre, de úgy tűnik, még ez is kevésnek bizonyult. Nem az elvarratlan szálak tetemes mennyisége zavart. Nem is az, hogy semmilyen klimax-a nem volt az egésznek. Sokkal inkább ez az elvont, öncélú művészkedés. Igen, vannak olyan filmek, ahol plusz örömemet lelem abban, ha töprenghetek a kulcsmomenteken, teóriákat kreálhatok és átgondolhatom az addigiakat, de ezen a ponton ez a sorozat olyan szinten vágott haza, hogy semmi motivációm nem maradt arra, hogy megpróbáljam megfejteni ennek a túladagolt nonszensz-hadjáratnak az értelmét. Mondjuk nem mintha lett volna értelme, már csak azért sem, mert szemmel láthatóan direkt a nézők totális megvezetése volt a fő cél, olyan eszközökkel, amiket a MESTER csakis perverz önszórakoztatásból hajigált bele. Ezzel pedig így nem vagyok hajlandó mit kezdeni.

Sok mindent lehetne még mondani erről a sorozatról, de nem teszem, így is három klaviatúra esett áldozatul, mire megírtam ezt a tl;dr-t, úgyhogy álljon még itt egy verdikt, egy válasz az "Érdemes volt-e megnézni?" kérdésre és egy kedves üzenet direkt a didi rektor úrnak címezve.

5/10
Nem
Fuck You!
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

A Twin Peaks-t nekem is sikerült nem oly rég végig néznem. Magát az openinget zeneileg minden képen tökéletesnek tartom, de szerintem képi világa is egészen jó, ez nekem nagyon tetszett. Az alap szituáció szintén jó ötletnek tartom/tartottam de igen komoly hiba van a rendszerben. Ez nem kisváros, ez kérem egy 51 ezer fős város, ezzel szemben végig azt akarják velem elhitetni, hogy ez egy pár száz maximum ezres nagyságú városka és ez így zavaró.

Nagyrészt egyet értek azzal amit Junchi írt, de azért én is kiegészítem.

Karakterek: Leginkább két dolog zavart velük kapcsolatosan. Az egyik, hogy kevés, de talán egyetlen egy ember történetét sem vitték igazán végig, hanem itt-ott de biztosan elhagyták köszönhetően a második hibának, hogy folyamatosan érkeztek újabb és újabb szereplők a már addig is terebélyes gárdához. Gondolok itt első sorban a fűrésztelep szerencsétlenjeire.

Sztori: Egyrészt én is töröl metszett butaságnak érzem a természetfeletti dolgok megjelenítést a sorozatban, de úgy gondolom, hogy akkoriban pont ez adta a sorozat vonzerejét. Pár évvel később indult az X -Akták ahol ennél sokkolta durvább természeti feletti dolgok láthatóak. Másrészt szerintem az is komolyan hátráltatta a sorozatot, hogy majd minden egyes résznek más volt a rendezője így értelemszerűen a sorozat kezdett szétfolyni és mindenre hasonlítani csak egy koherens műre nem.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Surci »

A múltkor amikor a Kőkaput néztem beugrott hogy valahol már láttam ezt a "laza csávó húzza a csaj agyát, aki a plafonon van tőle, de a srácot ez egy kicsit sem érdekli"-felállást, és ja, régen az egyik kedvenc sorozatomban ugyanez volt a képlet. Ez pedig nem más mint a zseniális A simlis és a szende (Moonlighting) c. sorozat, kb egymillió évvel ezelőtt ment az M1-en, lehettem vagy 9 éves, és minden alkalommal néztem. Gyorsan le is szedtem, és valami iszonyat nosztalgia. Bruce Willis első szerepe, itt még volt haja is, + Cibyll Shepherd a másik főszereplő aki egy modellt lakít, akinek lenyúlták az összes pénzét, így összeállnak, hogy közösen felfuttassanak egy magánnyomozó irodát. Minden részben egy-egy újabb ügyet oldanak meg (javarészt inkább maguktól oldódnak meg), de a lényeg nem ez, hanem ahogy a két főszereplő folyamatosan szívja egymás vérét. Szinte semmi közös nincs bennük, a csajszi egy kifinomult, nagyvilági modell, míg Edison egy igazi félvilági simlis figura oltári dumával, aki imád inni és bulizni, és nem nagyon izgatja magát a holnap miatt, az őrületbe kergetve ezzel Maddie-t. A magyar szinkron valami zseniális, ráadásul a klasszikus hangokon szólalnak meg a szereplők. Esténként egy részt szoktam megnézni, hát sírvaröhögős az egész cucc. :D
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Ó, az egy jó sorozat, pár éve én is mindig megörültem, mikor elcsíptem belőle egy-egy részt, bár tudatosan sosem vártam. Én már csak ilyen tévéző vagyok/voltam. :) Ahogy oltják egymást, az tényleg remek! :D
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2074
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Ayla »

Doctor Who 9-10-es dokik (négyes széria vége)

Három hete gyászolom a tizes Dokit és mostmár tovább akarok lépni lassacskán, úgyhogy írok ide egy beszámolót.

A kilences Doki olyan nagyon furcsa volt, hogy túlságosan nem tudtál vele rokonszenvezni. Azért is, mert új, maga az egész sorozat, meg azért is mert olyan idegen. De van egy Rose, aki lassan, de biztosan belopta magát a szívembe és egy sorozat alatt a kedvencem lett.

Aztán jött a tizes Doki, aki szerintem kedvenc marad most és mindörökké ámen. Sok helyen olvastam, hogy lehúzzák, mert ő volt a legemberibb Doki és ezért nem is olyan nagyon Doki. Nem értem miért lesz attól ,,rossz", hogy emberi. Szerintem az a lényeg, hogy élvezd és azért őt lehetett.
Martha szívta meg a legjobban, és annyira egyoldalú volt a dolog a részéről, hogy ettől olyan szánalmas lett a Doki meg Martha kapcsolata és kár érte, mert volt ott egy Master aki nagyon Moriarty-szagú volt nekem. Esküszöm amikor végül megint összeszedik Marthát és mutogatja a gyűrűjét, kb vártam, hogy kiderüljön valahol, hogy az csak műgyűrű... @_@ Erős, Martha nagyon erős és nagyon kétségbeejtő is volt.
Donna Noble-t imádtam, ilyen cuki companion-t! :D Donnának volt még nagyon jó sztorija így az egészhez, bár be kell vallanom, nem tudom pontosan mi volt, mert amikor megláttam a bogarat a hátán onnantól nem néztem a képernyőre. Ugyanilyen okokból ugrottam át a darazsas részt. Minek kell ilyeneket írni....

A tizes Doki utolsó része gyenge volt. Nagyon nagy volt a kavarodás, sokmindent akartak befejezni egy részben és nem kellett volna. Az emberi Doki olyan volt mint egy bábu, pedig nagyon megérdemelt volna vagy 15 percnyi tömény jelenetet még az akciózás közben. A Dalek-ek pedig a végére túlságosan is OFF-characterek lettek. Valaki nagyon be volt szarva, hogy ki kell írni a tizes dokit, és nem akarta kiírni meg sok fanszervíz is kellett, meg kis büdzsé, úgyhogy kaptunk érte egy maszlagot ami nem csak nekem nem volt elég megfelelő, ahogy az interneten olvastam.

Most éppen újranézem a kedvenc tizes Doki részeket (overall a második sorozat a kedvencem) , aztán jöhet a tizenegyes.

Linkelném még mindehhez ezt itt: http://pouahhh.tumblr.com/post/10807258 ... moffatlove Egy íromány arról, hogy RTD miért jobb és mennyivel másabb Moffatnál. Egészen egyetértek vele, bár sok helyen talán kicsit többet magyaráztak bele, mint kéne, de tény, hogy a Moffat részek sosem tudnának felmutatni egy BAD WOLF vagy Donna Noble fontosságot.
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Ayla írta:A kilences Doki olyan nagyon furcsa volt, hogy túlságosan nem tudtál vele rokonszenvezni. Azért is, mert új, maga az egész sorozat, meg azért is mert olyan idegen. De van egy Rose, aki lassan, de biztosan belopta magát a szívembe és egy sorozat alatt a kedvencem lett.
Végre valaki! XD #1 (Jó, mondjuk nekem nem az volt vele a gondom, hogy "furcsa és idegen", szimplán nem volt nekem hiteles Doktor. Persze meg lehet szokni, de na, erről már írtam korábban. Ehhez képest mintha eddig kb. egyedül lettem volna azzal az interneten, hogy Kilences nekem eléggé a vége felé lenne egy "kedvenc Doktorok" listán.)
Ayla írta:Aztán jött a tizes Doki, aki szerintem kedvenc marad most és mindörökké ámen. Sok helyen olvastam, hogy lehúzzák, mert ő volt a legemberibb Doki és ezért nem is olyan nagyon Doki. Nem értem miért lesz attól ,,rossz", hogy emberi. Szerintem az a lényeg, hogy élvezd és azért őt lehetett.
Mondjuk én inkább úgy látom, hogy ezt az érvet max tíz emberből egy hozza fel és a többség oda meg vissza volt Tizestől, de szerintem ezt úgy értik, hogy a Doktor többnyire "kívülállóként" volt benne az eseményekben. Persze érzelmi indíttatásból megy bele mindig az adott "ügybe", kedveli a companionjait (meg úgy általában az embereket), viszont ugyanakkor fölöttük is áll valamilyen szinten, emiatt van az, hogy sokszor váratlan dolgokat csinál, kiszámíthatatlan, stb. Az persze regenerációnként változik, hogy melyik mennyire lesz "emberi" és mennyire "idegen", de Tizesnél mintha tényleg eltúlozták volna az "emberi" tényezőt és nagyon ilyen "my boyfriend from space" hangulata volt nem egy résznek. ^^" Valaki írta is, hogy "ő egy ősöreg Time Lord az űrből, de viselkedjen már folyton úgy, mint egy kamaszsrác, aki arra hajt, hogy mindig elkápráztassa maga körül a nőket". (Fehér lovas bevonulás, meg hasonló jelenetek, azért tényleg nagyon rájátszott erre sokszor...) Mondom ezt úgy, hogy egyébként ő ott van a kedvenc Doktoraim között, mert nagyon jó volt. Meg nem azt mondom, hogy ez non-stop zavart benne, csak tényleg sokszor az ember úgy érezte, hogy kb. ilyen fangirlcsapdának lett beleírva egy csomó jelenete a sorozatba. Illetve volt 1-2 túlzás is, amit nem értettem,pl. amikor nem akart regenerálódni és inkább a kezébe küldte az energiát, vagy pont a legvége, amikor ott sír, hogy "I don't wanna go!" Ez egyszerűen furcsa volt egy olyan karaktertől, aki már nem tudom hányszor végigcsinálta ezt és mégis úgy adja elő, mintha tényleg meghalna. Akkor még érteném, de így csak szánalmas volt az a jelenet, bocs a fanoktól. ^^" Persze szomorú is, de ott is felesleges volt ennyire rájátszania. Nézzétek meg 11-es távozását, az is érzelmes, de mennyire megőrzi közben a méltóságát. Tizesnek ez egyáltalán nem sikerült a végén. Egyébként slusszpoén, hogy ha jól rémlik, David Tennant is azt mondta utólag, hogy ez az "I don't wann go" már szerinte is erős volt és eléggé out of character szöveg a Doktor szájából. De mondhatnám Kilencest is, ő is jobban viselte azért. Nem volt a kedvencem, de az mekkora utolsó szöveg, hogy "You were FANTASTIC! But you know what? So was I!" :D
Ayla írta:Martha szívta meg a legjobban, és annyira egyoldalú volt a dolog a részéről, hogy ettől olyan szánalmas lett a Doki meg Martha kapcsolata és kár érte, mert volt ott egy Master aki nagyon Moriarty-szagú volt nekem. Esküszöm amikor végül megint összeszedik Marthát és mutogatja a gyűrűjét, kb vártam, hogy kiderüljön valahol, hogy az csak műgyűrű... @_@ Erős, Martha nagyon erős és nagyon kétségbeejtő is volt.
Végre valaki! #2 Ugyan még nem túl sok részt láttam vele, de sosem értettem, mi az az össznépi gyűlölet, ami szegényt csajt övezi a fandomban. Szerintem sokaknak csak az fájt, hogy "brühühü, mé' nem Rose???" (Mint ahogy sokan Tizenegyest is azért utálták az elején, mert nem Tizes volt...) A Master meg baromi jó és igen, ha a Doktor Sherlock, akkor ő Moriarty és ez főleg igaz arra az inkarnációjára, amelyik Tizest szívatta. XDDD
Ayla írta:Donna Noble-t imádtam, ilyen cuki companion-t! :D Donnának volt még nagyon jó sztorija így az egészhez, bár be kell vallanom, nem tudom pontosan mi volt, mert amikor megláttam a bogarat a hátán onnantól nem néztem a képernyőre. Ugyanilyen okokból ugrottam át a darazsas részt. Minek kell ilyeneket írni....
Donna tök poén, az ő közös jelenetein a Doktorral mindig jókat röhögtem. XD Ja, amúgy hogy pontosan mi volt vele az egész szezon alatt, azt nem tudom megmondani, mert ahhoz előbb végig kéne néznem, de ha a vége érdekel, SPOILER: valami olyasmi, hogy belement a fejébe a Time Lordok tudása, amit ember nem képes befogadni anélkül, hogy bele ne pusztulna, ezért a Doktornak sajnos teljes memóriatörlést kellett rajta végrehajtani, különben meghalt volna. Ezzel annyi a gond, hogy ahogy egyik barátom fogalmazott: "és sajnos ezzel Donna karakterfejlődése is szépen ment a levesbe", hiszen visszakerült arra a szintre, ahol azelőtt volt, hogy a Doktorral egyáltalán találkozott volna. ^^" Attól a darázstól meg engem is a frász kerülgetett. @___@ (Bár a DW erről híres, hogy kb. mindegy, hogy milyen fóbiád van, legalább egy epizód tuti lesz, ahol pont azt veszik majd elő. XDDDD)
Ayla írta:A tizes Doki utolsó része gyenge volt. Nagyon nagy volt a kavarodás, sokmindent akartak befejezni egy részben és nem kellett volna. Az emberi Doki olyan volt mint egy bábu, pedig nagyon megérdemelt volna vagy 15 percnyi tömény jelenetet még az akciózás közben. A Dalek-ek pedig a végére túlságosan is OFF-characterek lettek. Valaki nagyon be volt szarva, hogy ki kell írni a tizes dokit, és nem akarta kiírni meg sok fanszervíz is kellett, meg kis büdzsé, úgyhogy kaptunk érte egy maszlagot ami nem csak nekem nem volt elég megfelelő, ahogy az interneten olvastam.
Amúgy én úgy láttam, hogy ez egy nagyon megosztó befejezés volt, az emberek egyik fele szerint az eddigi legjobb DW rész az új szériában, mások szerint meg a legrosszabb. XDDD Szerintem amúgy konkrétan Russel volt beszarva, nem csak azért, hogy a Dokit ki kell írnia, hanem mert tudta, hogy saját magát is és utána már Moffat jön. :lol:
Ayla írta:Most éppen újranézem a kedvenc tizes Doki részeket (overall a második sorozat a kedvencem) , aztán jöhet a tizenegyes.
And bowties will be cool! :D (Majd megérted... XDDD)
Ayla írta:Linkelném még mindehhez ezt itt: http://pouahhh.tumblr.com/post/10807258 ... moffatlove Egy íromány arról, hogy RTD miért jobb és mennyivel másabb Moffatnál. Egészen egyetértek vele, bár sok helyen talán kicsit többet magyaráztak bele, mint kéne, de tény, hogy a Moffat részek sosem tudnának felmutatni egy BAD WOLF vagy Donna Noble fontosságot.
Na, azért várd ki szerintem a végét, legalább egy Moffat szezont nézz végig, mielőtt egyértelműen azt mondanád, hogy Rusty a jobb. XD Amúgy ehhez a posthoz: hát nem azért, de szerintem azt a tipikus butthurt fanboy/fangirl, aki azt sem bírja ki, ha mások pár poén képpel próbálják "roncsolni" az "isteni" Rusty érdemeit. ^^" Szal érted, még csak nem is az volt, hogy írt volna az illető egy ilyen kivesézős lehúzást, egyszerűen csak fogta a valóban gagyibb részek gagyibb jeleneteit és csinált belőlük egy képösszeállítást, afféle "azért Rusty korában sem volt fenékig tejfel az élet" stílusban. Mire jött ez a másik és kódexet írt arról, hogy még a leggagyibb dizájnú/stílusú szörnyes sztori mögött is micsoda mérnöki pontosságú, többrétegű, érzelemgazdag történet rejtőzik. Öhm...okééé... ^^"""" Amúgy nem láttam még mindig, de úgy összességében azt nem érti szerintem, hogy attól, hogy úgymond a "nagy mondanivaló" gagyiságok alá van elásva, még tünteti el a tényleges gagyit. Szal pl. a Slitheen pont jó példa arra, hogy nem a dizájn, hanem az írási stílus miatt volt az egész komolyan vehetetlen, az meg ugye Rusty sara. Nekem be is jött volna ez a kisbabafejű-fekete szemű-karmos izé, tudtam volna tőle félni, csak aztán Rusty elkezdett olyan mondatokat a szereplők szájába írni, hogy:

Doktor: Megtenné, hogy nem fingik, amikor épp a világot próbálom megmenteni?

Slitheen: Elnézést, jobban kedveli a sunyit, de laposat?

Ekkor majdnem bezártam a videóablakot... :dirr: Ez valami szar fanfic párbeszédszintje, nem "Nagy-Britannia legjobb TV-s írója", legalábbis szerintem. Aztán elkezdik levetni az emberbőrüket, az a jelenet végre lehetne kellően ijesztő, de ezt is elcseszik azzal, hogy egy fél perc múlva már a Doktor és a dagi néni játszanak egymást fenyegető szóbárbajt és amikor a Doktor mondja, hogy "meg foglak titeket állítani, stb.", akkor még a szörny külsejű Slitheenek is majdnem a kezüket a szájuk elé téve nevetnek, mint egy csapat óvodás. Szal ez nálam pont jó példája volt annak, amikor az amúgy ijesztő alapötletet a nevetséges írás cseszi el. És ez hülye védekezés, hogy "de ez egy gyerekshow!", mert Russel előtt, meg utána is az volt, de valahogy ő mégis képes volt egy olyan fajta (már-már amcsi szintű) gagyiságot belevinni némely epizódba, ami nálam ugyanúgy az ő védjegye lett, mint a valóban jól megírt részek. (Mert azért azokból is volt egy pár, nem azt mondom, hogy az ő érája végig gáz.)

Vagy ott volt a legelső rész "élő műanyag" sztorija, ami szintén olyan, hogy az eleje ijesztő, ahogy a próbababák életre kelnek, majdnem kinyírják Rose-t, stb., de persze Rusty-nak "humorizálnia" kell, ezért amikor már a lakásban vannak, ellövi a legelcsépeltebb amcsi klisét: Rose pont telefonál, a háta mögött pedig az életre kelt próbababa-kar elkezdi a Doktort fojtogatni, aki jobbra-balra vonaglik, miközben próbálja leszedni magáról és az egész szobát szétcseszi közben.

Szal nem tudom, egyik-másik része nekem még DW-mércével mérve is baromi béna lett és igazából a mai napig örülök, hogy csak később kapcsolódtam be, mert lehet nem néztem volna tovább, ha vele kezdem az ismerkedést. Persze mondom, nem végig rossz, de igazából tényleg úgy Tizestől kezdve kezd javulni a sztori is, az első széria nekem mind Doktorban, mind hangulatban, mind szörnyekben elég hülyére sikerült. ^^" (Ja, amúgy igen, tudom, hogy az élő műanyag már a régi sorozatban is benne volt, de ott nem emlékszem ennyire gáz jelenetre róluk.)

De ha már így belemegyünk, még pár dolog, amit pont láttam is és ő is felhozza:

"Love and Monsters"

Először is tudni kell, hogy ez tudtommal valami fan által beküldött forgatókönyv volt, vagy legalábbis a szörnyet egy fan találta ki. Ergo ez nem "olyan, mint egy fanfic", ez kvázi egy fanfic-epizód, így csak félig Rusty hibája, de ettől még az egyik legbénább New Who rész volt és akármilyen "rejtett mondanivalót" magyaráznak bele, attól még továbbra is fájdalmasan kínos megnézni.

"Shrivelled Ten: The Master purposefully made the Doctor pathetic and weak to destroy the will of the people of earth. The Doctor is a symbol of hope, and if you weaken him then people give in to their fate."

Ez rendben van, de miért nem volt elég ehhez egy tolószékes vénemberré változtatni? Az szerintem már bőven demoralizáló hatású lett volna. Felesleges volt ehhez "Dobby"-vá változtatni a Doktort. XDDD Rusty néha olyan volt, mint George Lucas az új SW trilógiában: nem értette, hogy a kevesebb néha több és ahogy te is írod, ez a legvégén csúcsosodott ki nála, ahol már a fanservice-től kezdve minden túl lett húzva.

"The Master: He’s completely physically unstable, because he planned his own resurrection as a means to escape the Doctor and cause the Doctor grief. His physical instability is just a visual manifestation of his emotional/mental instability. It’s symbolism Davies uses to get his point to the audience. "

Röhejes válasz. Egyszerűen berakta a koponya-fejet, mert egy tíz éves még talán becsinál tőle. :dirr: Értelme nulla volt. Vagy nem tudom, hogy ez mióta "szabály", hogy akár ember vagy, akár Time Lord, ha mentálisan nem vagy stabil, akkor időnként Ghost Riderré változol? XDDDD Ha már annyira azzal jött, hogy "Russel tudta, hogy gyerekshow-t ír", akkor pont erre mondanám, hogy "igen és nem egyszer ilyen módon "vissza is élt" vele."

A végén meg ez a "melyikük ír komolyabb sztorit, melyiküké jobb?" teljesen emberfüggő, szóval kár is magyaráznia, hogy szerinte annyira Rustyé a "felnőttebb". Nekem amúgy különösebb bajom egyikkel sincs, mindkét érából tudok nagyon jó, meg nagyon rossz epizódokat mondani, de az a nagy helyzet, hogy ha mondjuk a régi, "eredeti" Who-hoz hasonlítom kettőjük munkáját, akkor Moffaté áll hozzá közelebb, ezért nekem az övé egy pöttyet jobban bejön, függetlenül attól, hogy a fanboyok/fangirlök meg inkább Rusty-ra esküsznek, pusztán csak azért, mert a legtöbbjük az ő epizódjait látta először és az ő stílusát szokta meg, őt kapcsolta össze a fejében a "standard Who" feelinggel. De attól ez még nincs így.
Kép
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2074
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Ayla »

Igen, ezért is jeleztem, hogy a belemagyarázósdit kicsit magasra vitték.

De engem nagyon megvett a sorozat a második résszel, ott hogy: ennyi idő után is, a pénzről van szó... :) És ez tényleg ott van minden gagyiságban.

Én kifejezetten örültem, hogy ilyen pukizós vicc volt és miegymás, mert mint legelső bejegyzésemnél említettem írtózom a sci-fitől, pontosabban az ilyen szörnyektől. Külön örülök, hogy bénácskák így lassacskán mire az Oodokig értünk már rá tudtam nézni a képernyőre. Tavaly ilyenkor tuti rosszat álmodtam volna egy Ood kép után. A gonoszok bénázása nekem lehetővé tette, hogy felismerjem le lehet győzni őket. Lehet ez most ugyanolyan elszálltnak tűnik, mint a sok vadbaromság a szimbolizmusukkal a fanoknak RTD cuccaiban, de nekem -meg biztos vannak még ilyen emberek,- sokat segített ez.

Nagyon kívánom, hogy egyszer a bogár és rovarfóbiámat/félelmemet is le tudjam küzdeni. Az ,,Egy bogár élete" és az ,,Epic" valamint az, hogy Timon és Pumba bogarat eszik, még nem sikerült célba érjen. :D

Végre, te sem isteníted MARTHÁT! Merthogy aki nem TenRose fanatikus az meg egyenesen isteníti. Én TenRose fanatikus vagyok, de Donnát imádtam, meg tisztelni tudom Martha erejét, de akkor is szánalmas.

Azért nem mondanám, hogy a kilences doki rossz, csak más. Meg közel sem olyan tömény, mint egy tizes. :D Jobban emlékszem az epizódoknak a sztorijára, mint arra, hogy a doki hol és mit csinált benne. Míg a tizes dokival vissza tudom idézni hányszor kacsintott hol és mikor tinifiúsan a sztoriban :D Ehhez tenném még azt hozzá, hogy MIAF*SZOM A 900 ÉV ALATT egyszer se engedje meg magának, hogy fiatal testben igenis fiatalos ésatöbbi? :D Lehet, hogy Time Lord, de attól még ő is biztos szerette a tinikorát és ha teheti újraéli. Már ha pozitív volt, ugye ez emberfüggő. Nem elfelejteni, hogy egy 19 éves Rose-zal van. Naná, hogy fiatalosabb. Naná, hogy a viselkedése is, hiszen Rose volt hatással rá mielőtt reinkarnálódott. Nincs mit meglepődni.

Asszem az I don't want to go részt még nem láttam. A Négyes széria utolsó része, hogy besétál a TARDISba és két kezével fogja a fejét és bámul a semmibe. Megnyitottam az ötös széria első részét, ahol meg már a tizenegyes csimpaszkodik a TARDISba. Hol van a kettő közötti regenerálódás? Valami karácsonyi specialban?

Moffat minőségibb és ezért jó, RTD jobban a lelkedbe nyúl és ezért jó : )

A Time Lordos tudás meg az azutáni megvan, a bogárral nem tudom mi volt a hátán, azon kívül, hogy párhuzamos dimenziót csinált magának. De hogy hogyan és miért és mi lett a bogárral nemtudom. Váh, most is ráz a hideg...

Ha Doki csak kerekesszékbe került volna, az csak növelte volna az emberiség-jellemét. Nekem nagyon bejött a Dobbyszerűség és nagyon si frászos volt.

Bocsánat, hogy összevissza reagáltam ^^
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Ayla írta:De engem nagyon megvett a sorozat a második résszel, ott hogy: ennyi idő után is, a pénzről van szó... :) És ez tényleg ott van minden gagyiságban.
Jaja, voltak azért a Rusty érában is bőven jó részek, nem mondom én, hogy az egész végig béna volt, inkább csak ha az összképet nézem, akkor nekem Moffat picit jobban bejön, de ugye ez már emberfüggő. :)
Ayla írta:Én kifejezetten örültem, hogy ilyen pukizós vicc volt és miegymás, mert mint legelső bejegyzésemnél említettem írtózom a sci-fitől, pontosabban az ilyen szörnyektől. Külön örülök, hogy bénácskák így lassacskán mire az Oodokig értünk már rá tudtam nézni a képernyőre. Tavaly ilyenkor tuti rosszat álmodtam volna egy Ood kép után. A gonoszok bénázása nekem lehetővé tette, hogy felismerjem le lehet győzni őket. Lehet ez most ugyanolyan elszálltnak tűnik, mint a sok vadbaromság a szimbolizmusukkal a fanoknak RTD cuccaiban, de nekem -meg biztos vannak még ilyen emberek,- sokat segített ez.
A béna szörnyekkel nincs bajom, ők is kellenek bele, sőt, valamennyire hozzá is tartozik ez az "1960-as évekből itt maradt sci-fi"-feeling nálam a DW-hez, mint Star Trekhez a vulkániak. (Vagy valami ilyesmi. XD) Csak a fingós Slitheenek nálam már az "oké, ez már annyira gagyi, hogy még csak nem is vicces" kategóriába kerültek át. ^^" De ettől még volt egy csomó "béna szörny", ami engem sem zavart különösebben. :) (Sőt, pont a dalekok, a legikonikusabb DW gonoszok nekem mindig egyszerre tűntek gagyinak és ijesztőnek, aztán helyzettől és forgatókönyvtől függött, hogy melyik irányba mennek el az adott epizódban. XDDD)
Ayla írta:Nagyon kívánom, hogy egyszer a bogár és rovarfóbiámat/félelmemet is le tudjam küzdeni. Az ,,Egy bogár élete" és az ,,Epic" valamint az, hogy Timon és Pumba bogarat eszik, még nem sikerült célba érjen. :D
Én meg a 90%-ukat imádom, de Rusty pont azt a darazsat vette elő, ami a maradék 10%-ba tartozik... XDDDD
Ayla írta:Végre, te sem isteníted MARTHÁT! Merthogy aki nem TenRose fanatikus az meg egyenesen isteníti. Én TenRose fanatikus vagyok, de Donnát imádtam, meg tisztelni tudom Martha erejét, de akkor is szánalmas.
Na igen, az sem jó. ^^" Én bírtam Marthát, de szegénynek esélye sem volt, a Doctor épp akkoriban emózott Rose miatt. ^^" Volt is valami fanart, hogy:

Martha: Look! I'm capable, smart, compassionate, etc! :D

Doctor: Rose... T____T

később:

Donna: What is this place? Who are you? You won't mate with me, sunshine! Take me back, skinny boy!

Doctor: Donna, hiiii! :D

Persze képregényben viccesebb volt, de mit tudom én már, hol találtam. XD Viszont a lényeg gondolom átjön: Donna hiába volt kapásból ingerültebb vele az elején, addigra már jobban lett a Doki lelkileg, emiatt őt is tudta kezelni, míg Martha a csillagot lehozhatta volna neki az égről, az sem érdekelte volna, mert még túlságosan kész volt Rose miatt. ^^" De ja, egyiküket sem istenítem. :)
Ayla írta:Azért nem mondanám, hogy a kilences doki rossz, csak más. Meg közel sem olyan tömény, mint egy tizes. :D Jobban emlékszem az epizódoknak a sztorijára, mint arra, hogy a doki hol és mit csinált benne. Míg a tizes dokival vissza tudom idézni hányszor kacsintott hol és mikor tinifiúsan a sztoriban :D Ehhez tenném még azt hozzá, hogy MIAF*SZOM A 900 ÉV ALATT egyszer se engedje meg magának, hogy fiatal testben igenis fiatalos ésatöbbi? :D Lehet, hogy Time Lord, de attól még ő is biztos szerette a tinikorát és ha teheti újraéli. Már ha pozitív volt, ugye ez emberfüggő. Nem elfelejteni, hogy egy 19 éves Rose-zal van. Naná, hogy fiatalosabb. Naná, hogy a viselkedése is, hiszen Rose volt hatással rá mielőtt reinkarnálódott. Nincs mit meglepődni.
Kilencesre: Mondjuk pont ez az, hogy én is valahogy így voltam vele, de szerintem ez már régen rossz. ^^" A sztori nálam mindig másodlagos volt a DW-ben, kis túlzással úgy voltam vele, hogy "olyan, amilyen, nem annyira érdekel", viszont ha a Doki "el van cseszve", akkor jóval nehezebb végigrágni magamat az epizódokon. Persze ez az "el van cseszve" túlzás, meg ez is egyéntől függ (nem egyszer volt olyan, hogy valakinek a legkevésbé kedvelt Doktora másnál pont a kedvenc volt XD), de tényleg volt 2-3 olyan Doktor, akikben kevésbé láttam a Dokit, mint a többiben és sajnos Kilences eléggé az élén jár ennek. ^^"

Tizesre: Ja, ez mondjuk tök érthető, meg nem is először volt ő már fiatal, szóval nem is annyira a korával volt nekem bajom, csak tényleg kicsit sokszor lőtte el ezt a "kamasz srác el akarja kápráztatni a csajokat"-rutint. XD De annyira nem vészes, meg mondom, összességében még ezzel együtt is jóval "Doktorosabb" volt nekem, mint pl. Kilenc. (Amúgy ha már fiatalodás: nekem főleg a Mesternél jött be ez, John Simm nagyon kész volt a szerepben. XDDD Volt, aki rá is úgy reagált, hogy "I should be afraid from this little bitch?", de nekem pont azért jött be, mert ő végre más volt, mint a korábbiak.)
Ayla írta:Asszem az I don't want to go részt még nem láttam. A Négyes széria utolsó része, hogy besétál a TARDISba és két kezével fogja a fejét és bámul a semmibe. Megnyitottam az ötös széria első részét, ahol meg már a tizenegyes csimpaszkodik a TARDISba. Hol van a kettő közötti regenerálódás? Valami karácsonyi specialban?
Igen, ez az említett rész a "The End of Time" második felének végén van, ami egy karácsonyi special volt és szerintem akkor ne is nézd addig tovább az ötödik szezont, amíg ezt meg nem nézted, mert ez Tizes végső búcsúja és igazából ha ezt nem láttad, szerintem elég érthetetlen is az ötödik szezon első részének nyitása. Itt a lista. Amúgy a DW-ben ez tényleg gáz, hogy Wikipedia kell mellé (mármint amikor nézed a részek sorrendjét XD), szal nem működik az, mint más sorozatoknál, hogy "nézem a szezonokat sorban, ha van is valami special hozzájuk, az biztos csak valami apró extra, ami amúgy sem fontos", mert a DW-nél sokszor pont a karácsonyi specialokban történnek a nagy dolgok, pl. Doktor-regeneráció, companion-csere, stb. és ha ezeket nem nézed hozzá, akkor lesz pár érthetetlen dolog. Szóval S4 után még nézd meg a "The Next Doctor"-t, a "The Planet of the Dead"-et, aztán a "The Waters of Mars"-t, végül a "The End of Time" part 1-2-t és csak utána kezdheted el az S5-öt. ^^"
Ayla írta:A Time Lordos tudás meg az azutáni megvan, a bogárral nem tudom mi volt a hátán, azon kívül, hogy párhuzamos dimenziót csinált magának. De hogy hogyan és miért és mi lett a bogárral nemtudom. Váh, most is ráz a hideg...
Mondjuk miután kiderült, hogy ezeket a fenti specialokat kihagytad, már nem csodálom, hogy nem értetted, hogy mi van vele, mert ha jól rémlik, Tizes companionjainak a sorsát is majd ezekben zárják le végleg.

Edit: Ja és ezt még iderakom a végére, mert rulez. XDDD
Kép
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2074
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Ayla »

:goodpost:
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Once upon a time S4 EP17

Spoiler:


Emmáék: -Who is the Author?

August: -A man named Walt.


Ha, totally called it! :D

Egyéb spoilerek, belekeverve a rész végén lévő preview eseményeit is:

-Hook tök feleslegesen féltékenykedik Emmára, hogy bejön-e neki August, ő ugyanis minimum az én "husbando"-m lenne, ha csaj lennék, de semmiképp sem Emmáé... :lol: De most komolyan, régen láttam "man-child" (ahogy többen is hivatkozták rá a sorozatban XD) típusú karit ilyen szórakoztató formában. XD Ráadásul a legtöbb karakter vagy totál másmilyen, mint az eredeti Disney rajzfilmes énje, vagy pedig visszalépés azokhoz képest. Ellenben ez a "milyen lenne Pinokkió felnőttként?" szvsz nagy ötlet volt, talán még felül is múlja az eredetit. :D Remélem nem fog egyhamar visszaváltozni gyerekké, meghalni, vagy ilyesmi, mert nagyon szórakoztató volt eddig az összes jelenete. XD

-Azért a "jófiúk" esze megint a nem mondom mijükben volt... August elmeséli, hogy sok Szerző létezett már ezelőtt, de ez konkrétan megszegte a mese szabályait, ezért is lett bezárva a könyvbe, mert ilyesmire még azelőtt nem volt példa. Ergo annyit máris tudtak róla, hogy ez valami renegát, veszélyes izé és nem biztos, hogy attól, hogy kiszabadítják, együtt fog velük működni. Erre fel megidézik egy szoba közepén csak úgy, gondosan a nyitott ajtó mellett. :dirr: Nem mondom, hogy le kellett volna menniük a sárkánybarlangba a város alatt, vagy esetleg egy olyan vasketrecbe "idézni" a fazont, amilyenbe Zelena zárta anno Rumpelt, de azért ez meg a "nettó hülyeség" iskolapéldája volt. Az ilyen baromságok miatt fáj néha ez a sorozat, meg ezért szoktam mindig mondani, hogy Rumple nem annyira zseniális, mint amilyennek sok fanja beállítja, inkább mindenki más fájdalmasan hülye körülötte, azért tud így villogni az eszével. ^^"""

-Ha már jófiúk: Uhh, remélem ennek a "hajjaj, mit tettünk a múltban, van-e még számunkra feloldozás, vagy elemészt minket a sötétség?" dolognak lassan vége lesz Hófehérkéék részéről. Kb. mióta visszatért a sorozat, ez a szezon egyik fő eleme, de teljesen fölösleges így húzni, úgyis tudjuk, hogy a végén minden jóra fordul. XD Inkább térjünk vissza a gonoszok történeteihez, az mindig érdekesebb, hogy ők hogyan nyernek "feloldozást". XD (Btw, örültem, hogy kiderült, hogy Ursula és Szörnyella hogyan kerültek át a mi világunkba úgy, hogy közben nem Storybrooke-ban landoltak, de azért azon a lyukbaesésen szintén martam az arcom, ennél bénább "halált"... ^^" És ők lennének a három "Sötétség Királynője" közül kettő? Oké, hogy ez "csajo sorozat", de ezek hárman sajnos még annál is jobban hozzák a sztereotípiákat, komolyan, egyik-másik jelenetükről a Szex és New York, vagy valami hasonló izé ugrott be. :dirr: Pedig amúgy bírnám őket, Szörnyella kifejezetten "büntetve" játszik, csak ez a fájdalmas script... ^^") Visszatérve a jófiúkra: most valahogy az átlagnál is több a lelkizés. Egyrészt Emma úgy kiborult attól, hogy hazudtak neki (még csak nem is attól, amit tettek, hanem az "OMG, én bíztam bennetek, ti pedig hazudtatok!" klisétől), mintha Charmingék minimum azt vallották volna be neki, hogy anno ketten lemészárolták a fél Elvarázsolt Erdőt. :dirr: Persze gondoltam, hogy lesz valami húzás, ami elindítja Emma "darkosodását", mert a szezonnak ez a része erről fog szólni, de ennél azért valami durvábbra számítottam. Másrészt meg Charmingék. Amikor el akarták égetni a lapot ajtóstól-szerzőstől, ott már kezdtem én is bepipulni rájuk, pedig mióta elkezdtem ezt nézni, még talán ők voltak azon kevés kari egyike, akik nem váltottak ki belőlem komoly facepalmozást, de amit S4 fele óta csinálnak csak azért, mert "ÚRISTEN, VISSZATÉRT DEMÓNA!", az már nekem lesz kínos lassan. ^^" Főleg ahogy a különböző szemét húzásaik után mindig fél óráig győzködik egymást, hogy "De mi attól még jófiúk vagyunk, ugye?" Hát b+, lehet, hogy igen, lehet, hogy nem, de ez nálatok valami "árja" marhaság, hogy csak addig érzitek jól magatokat, amíg "tökéletesen tiszták" vagytok, vagy mi? :dirr: A szerep szerint valóban hősök vagytok, de attól még nem kell tökéletesnek lennetek! Ugyanerre persze ők is rájöttek úgy kb. öt epizód alatt, amikor múltkor végre bemondták, hogy "Being a hero means doing the right thing, not the easy thing." vagy hogy volt. És ez szerintem még simán kiegészíthető azzal, hogy: "...és néha nincs "right thing", vagy nincs erőnk azt választani, de amíg próbáljuk jóvátenni a dolgot, vagy bánjuk a tettünket, addig nem leszünk automatikusan gonoszok". (Mert ahogy észrevettem, ezeknek az a legnagyobb félelme, hogy azzá válnak.)

-Rosszfiú fronton túl sok érdekesség még nem történt (ha leszámítjuk Ursula korai kiírását a sorozatból, de valami azt súgja, hogy nem utoljára láttuk... XD), viszont Rumple úgy döntött (vagyis az írók... XD), hogy megint elő kell jönnie valami "THE WHAT...??? O_O" jelenettel, ezért most kitalálta, hogy a Dark One-ság hosszútávú mellékhatása, hogy szívelégtelenséget okoz. :dirr: Legalábbis nem tudtam nagyon mire vélni azt, ahogy Belle-hez beszél, a szívét markolássza, majd a preview-ban már egy kórházban fekszik az intenzíven. :dirr: Ez egyébként eléggé WTF, a Dark One nem pont "arról szólna", hogy szinte sebezhetetlen és amíg nem a saját tőrével támadják meg, addig kvázi halhatatlan is? Persze az is lehet, hogy igazából pont a varázslat tartja még életben és ha azt elveszti, egyből meghal, vagy valami hasonló. (Érdekes, hogy akkor hogy élt túl New York-ban három hónapig...) Mindegy, érzésem szerint ez megint egy olyan szappanoperás-szenvedős szál lesz majd, mint a szezon első felében volt a Marian - Robin - Regina háromszög, ami kb. csak azért létezett, hogy jól megkínozzák a párt, aztán a végén egy hülye ürügyre hivatkozva Robinékat átmenetileg kiírják a sztoriból, hogy Regina még tovább szenvedjen. Rumpbelle esetében pedig nem lepődnék meg, ha majd azt hoznák ki a dologból, hogy:

Rumple: Rájöttem az alapján, amit Willről mondtál, hogy csak akkor fogsz engem szeretni, ha újra teljesen emberré válok. Igazából azért akarom megtalálni a Szerzőt, hogy arra kérjem, írja át úgy a történetemet, hogy elveszi az összes varázserőmet.

Belle: OMG, RUMPLE, DE AKKOR MEGHALSZ, A SZÍVED EZT NEM FOGJA KIBÍRNI! T____T

Titkos:........

Remélhetőleg nem lesz igazam, de egyelőre rosszat sejtek. XDDD

-És ha már Robin, elvileg a jövő héten visszatér, bár a preview alapján még nem biztos, hogy Storybrooke-ba is, szerintem egyelőre még egy másik városban lesz, plusz volt valami Smaragdvárosos flashback Zelenával, ahol Rumple helyett ezúttal mintha Robinnal játszott volna "femdomot"... XDDD Ja, amúgy amikor Robin a zöld cuccban, a zöld háttér előtt, a zöldbőrű nőt próbálja egy íjjal eltalálni, csak nekem villant be, hogy "lol, tiszta Arrow/Zöld Íjász!"? XD

Plusz ez már csak egy apróság és nem biztos, hogy igaz, de állítólag az ötödik szezon lesz az utolsó. Szerintem az korrekt lenne, így, hogy már a Szerző is előkerült, nem tudom, még hová lehetne húzni ezt az egészet. Amúgy azt is el tudom képzelni, hogy ő lesz a főgonosz a végén, aki egy csomó embernek azért tette pokollá az életét, mert "úgy jobb volt a történet". (Lásd az egész "Demóna gyereke" sztorit, ahol Charmingékat manipulálta, a varázslótanoncra meg mintha úgy hatott volna, hogy szimplán leírta, hogy mit kell tennie és nem tudott ellenszegülni neki. Valszeg ilyen Death Note-szerűen írja a történetet, azzal a különbséggel, hogy ő nem csak az "áldozatok" halál előtti viselkedését tudja befolyásolni, hanem ha úgy akarja, minden cselekedetüket.)
Kép
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

iZombie
(Első 3 rész alapján.)

Engem már az első résszel megvettek kilóra, de gondoltam nézek még belőle pár részt, hogy jobban el tudjam dönteni, tényleg tetszik, vagy csak hirtelen bezsongtam. Nos, azt kell mondjam, hogy három epizód után még mindig baromira bejön, pedig nem a szokásos zombis recept. Talán pont emiatt tetszett meg. A történet lényege, hogy a főszereplő lány elmegy egyik este egy buliba, ahol elszabadul a pokol, hirtelen zombik támadnak a tömegre. Liv szerencsére megússza néhány karmolással, de sajnos ez is elég a fertőzéshez, így ő maga is zombivá válik. Na, most jön a csavar, ugyanis nem egy agyatlan szörny lesz belőle, hanem továbbra is önmaga - egy kis kinézetbeli változással! Az agyak iránti éhség azonban megmaradt, de ezt a lány könnyen megoldja. Eddig orvosi gyakornokként dolgozott, a zombivá változás után pedig állást váltott, a hullaházba jelentkezett, mint segéd kórboncnok. Itt szépen be tudja szerezni a kötelező agy adagját és nem kell embereket széttépnie ehhez.
A probléma akkor kezdődik, amikor a főnöke, Ravi rájön a titkára. Amúgy őt nagyon bírom, kissé kattant a csávó, viszont így Liv nem is tűnik annyira furának mellette. Persze nem árulja be senkinél, hanem különböző teszteket futtat le a lányon és megígéri neki, hogy megpróbál gyógymódot találni a zombiságra, már ha ez lehetséges. Ja, amúgy amikor Liv megeszi valakinek az agyát, a legtöbb emlékét megkapja. (Kb. úgy működik, mint a Tru Calling - mínusz a nap újra átélése -, ha valaki emlékszik arra a sorozatra.) Így kerül kapcsolatba a harmadik főbb szereplővel, Clive Babineaux nyomozóval, akinek segít néhány ügyet megoldani. Az eddigi részek alapján úgy tűnik, hogy a legtöbb áldozatot meggyilkolták és ezeket az ügyeket göngyölítik fel. A nyomozó nem tudja, hogy Liv zombi, médiumnak hiszi. XD
Szerencsére a háttérben fut egy hosszabb szál, szóval hiába az epizodikusság, azért mégis van kapcsolódási pont. Az egyik ilyen pl. a zombi "apokalipszis" kérdése. (Azért tettem idézőjelbe, mert eddig csak az első részben bemutatott bulin történt ilyesmi.) Közben feltűnik egy csávó, aki szintén zombi, sőt hogy jobban bonyolítsuk az ügyet, ő változtatta át Liv-et. Na, ő eléggé kavarja a szálakat a háttérben, ami szintén ad egy folytonosságot a történetnek.

Persze, lehet mondani, hogy megint lightosabbra vették a figurát, mert a zombinak agyatlan lénynek kellene lennie, viszont engem pont ez fogott meg. Amúgy is kedvelem, amikor a főszereplő birkózik az emberi és a szörny oldalával, valahogy nem találja az egyensúlyt, ebben pedig erre elég nagy hangsúlyt fektetnek. Amúgy is, Liv-ből néha előjön ez a full zombie mode (ő nevezte el így XD), amikor sokkal "gonoszabb", erősebb lesz és kevésbé tud uralkodni magán.
Ha jól tudom eredetileg egy képregény volt, abból készült a sorozat. Remélem továbbra is tartani fogják a színvonalat, mert akkor új sorozat fog bekerülni a képzeletbeli kedvenc listámra. :D
Kép
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2074
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Ayla »

még él, sőt, nagyon él

Mivel a héten nem volt OUAT, Arrow és Flash arra gondoltam tökéletes időpont ez "bepótolni" a lemaradást egy kicsit és nekifogtam az Agents of S.H.I.E.L.D.nek

Sokkal extrémebb, mint amire számítottam! Van benne kellő mennyiségű high-tech, szupererő, neves színészekkel egy-két jelenet és úgy amúgy nem sajnálták rá a pénzt.
A sorozat története nagyon jó, rengeteg szálon fut, amitől mégjobb és majdnem mindig nyitva hagy egyet-kettőt, amitől az őrületbe kerget. A sztorival így nincsen baj, folyton kötődik A Filmekhez, amivel így néhány plusz poént és elég sok kiegészítő információt kapunk. Én most szó szerint darálom a sorozatot és még így is csak tippelek össze vissza, hogy mi merre van. bár esélyes, hogy minden HYDRA, ugye...

Karakterek. Nah itt bukott ugyanakkorát a szememben a sorozat, mint amekkorát ugrott a történettel....
Agent Coulson minden részben elmonologizálja, hogy meghalt és feltámadt, az ötödik részben már nevettem... a színészen látszik, hogy mindent beletesz, de nincs mibe.
Agent jóképű csupaizomhoz beválogattak egy színészt aki enyhén hasonlít Tom Cruise-ra ... és ennyi az összes teljesítménye.
Agent hackercsaj olyan unalmas (még azután is, hogy kiderül a háttértöténete), hogy csak akkor lesz még unalmasabb, amikor beszélgetni kezd Tom Cruiseal.
Agent ázsiai repülővezető az akiben picit több van, ami azért poén, mert ő meg ilyen antiszociális nem mondok semmit a helyzethez karakter.
Brit Tudós Kölkök - nos, ők jók. Sőt, ott már történik valami a vásznon, minden helyzetben.

Lényegében a szereplők ahányszor nem gőzerővel dolgoznak az ügyön (azaz viszik előre a történetszálat), tehát várnak két sztorilendítő jelenet között, esznek, vakaróznak, akkor nagyjából olyan beszélgetéseik vannak, hogy azon kaptam magam, nem tudom és nem is érdekel mi jön ki a szájukból, mert elkezdtem a mosnivaló ruhát számolni, meg ilyesmik. Többször visszatekertem udvariasságból, de nem érte meg.

12 részen vagyok túl és a karakterprobléma változatlan.
Bár az én karakter elvárási szintem elég magas. Viszonyítási alapnak vegyük az NCIS hőseit. Ott ha egy pohár kávéról beszélgettek is ugyanannyira érdekelt, mint amikor a halottról. Sőt. Sokszor jobban érdekelt, mint maga a sztori. Szó szerint a pohár kávé. :D

Szóval 12 rész után ne akarják már nekem eladni, hogy új a csapat és nincs összeforrva (mert az elején ez volt), úgy, hogy már ilyen mondatoknál tartunk: azok után amin együtt keresztül mentünk?! ...

Tehát jó sorozat, ajánlani tudom mindenkinek aki szeret jól értesülve lenni a MARVEL univerzumban. Érdekes tudni mi ment le a 10 film mögött-között-alatt. De aki nem nagy rajongó, csak inkább azért megy el moziba MARVEL-t nézni, mert a barátai is mennek... az nyugodtan kihagyhatja. Bár, tény, hogy TÉNYLEG nagyon menő SHIELD high-tech dolgokat láthatunk. : >
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Ayla írta:Agent Coulson minden részben elmonologizálja, hogy meghalt és feltámadt, az ötödik részben már nevettem... a színészen látszik, hogy mindent beletesz, de nincs mibe.
De ráadásul úgy, hogy közben gondosan ügyelnek arra az írók, nehogy bármi konkrétumot is mondjon róla. :dirr: Komolyan, lehet ez csak engem idegesít marhára, de lassan azért elárulhatnák, hogy most akkor meghalt és ha igen, akkor meg hogy a fenébe támadt fel? Azért még egy ilyen szuperhíró univerzumban sem alap, hogy az emberek csak úgy visszajönnek a halálból. Persze lehet, hogy ezt nem egy TV sorozatban akarják "leleplezni" (bár ha abban tért vissza, akkor illene...), hanem mondjuk majd az Avengers 2-ben (és akkor szép "keret" lenne, hogy az 1-ben kinyírták, a 2-ben meg most már "hivatalosan is visszatér" XD), viszont ha ott sem lesz erről szó, vagy megint elodázzák a kérdést valami béna poénnal ("Malibu gyönyörű hely ilyentájt", vagy milyen gáz dumával húzta ki magát az egyik SHIELD részben is a válaszadás alól...), akkor szerintem fel fogom tépni a mozivásznat. Van "a néző figyelmének fenntartása" időhúzás és van az, amikor láthatólag a készítők sem tudják, hogy egy adott szereplővel/történetszállal mit kéne kezdeni és mintha Coulson feltámadásánál most ez utóbbi helyzet állna fent. (Jó, igaz, hogy én eleve már annak sem örültem, hogy Phil túlélte a Lokis kalandot, jó lett volna az cseppnyi drámának az amúgy akcióvígjáték kategóriás filmbe, hogy lám, nem csak a gonoszok halhatnak. Az egész visszahozását meg "fanseggnyalásnak" érzem, hogy "jajj, hát ő nem maradhat halott, annyi fanja van!". És? Nálam meg Steve Rogers nagy kedvenc, de ha a Polgárháborús Vasember 3-ban esetleg megöletik, hát bumm, ez van, néha a történet megkívánja, hogy a jók közül se élje túl mindenki. A végén ez az egész Marvel Cinametic Universe is olyan lesz, mint az animék, ahol a fanboyok/fangirlök száma alapján döntik el, hogy ki éljen és ki haljon. Az ilyet meg alapból utálom.)
Kép
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

Titkos írta:De ráadásul úgy, hogy közben gondosan ügyelnek arra az írók, nehogy bármi konkrétumot is mondjon róla. :dirr: Komolyan, lehet ez csak engem idegesít marhára, de lassan azért elárulhatnák, hogy most akkor meghalt és ha igen, akkor meg hogy a fenébe támadt fel?
Öö....
1. Azért nem mondta az első szezon első háromnegyedében, hogy hogyan és miként történt mert ő maga sem tudta.
2. Első szezon háromnegyede óta lehet tudni egész pontosan, hogy mi történt és hogyan. Per pill a második szezon háromnegyedénél tartunk.

Úgy amúgy a kiváncsiaknak: Fury egy rakás különböző nem legális és nem publikus orvosi műtétet hajtott rajta végre, mely műtéti sor eredeti célja az volt, hogyha egy Avenger meghal, akkor visszahozzák a halálból. Ezen műtéti sor kulcsfontosságú pontja egy kree földönkívüli vére, ami ugyan borzasztó mód gyógyít, viszont örületbe kerget. Az őrület elkerülésére az egyetlen megoldás az agymosás, részben ezért mondogatja, hogy Tahiti egy csodálatos hely. Agymosás nélkül viszont paranoid skizofrénia és kényszeres firkálás tünetei forognak fent, ezért Coulson maga még pre Avengers film lefújta a projektet. Fury másképp gondolta. A kényszeres firkálás oka azóta kiderült: egy térkép részleteit firkálják a beoltottak, amely egy Kree/Inhuman város romjaihoz vezet valahol Dél-Amerikában. Mert a halott kree akinek a testnedveit csöpögtették a feltámasztandókba az oda akart utazni utolsó lehelletével.

Ami inkább idegesítő, hogy amióta Coulson feltámadt volt 3 film, mindjárt négy és Avengerjeink még nem tudják, hogy életben van. Ez így meh. Minden jó pontja elmúlik a Marvel filmeknek :v Coulson nem szerepel, Whedon mondta, hogy nem lesz poszt (csak közbeni) kreditsz jelenet és Joss Whedon sem rendez/ír Avengers 2 után egy darabig. D:

Ayla: Első szezon elején tényleg voltak karakterbeli (sőt szerintem írásbeli) problémái a sorozatnak. .... sőt néha még most is vannak. Ennek ellenére ajánlom, hogy folytasd, mert lesz még a legunlmasabb karakterekkel is hatalmas pofára esés első szezon végére. :3
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Cruel: Ja jó, köszi és bocs, úgy néz ki, le voltam maradva. XD Ez a magyarázat viszont már okés, minimum valami ilyen, jó értelemben véve "debil" magyarázatot vártam, ha már eddig húzták a választ... XD Az némileg tényleg gáz, hogy az Avengerek nem tudják, hogy él, de talán majd most májustól a filmben... :D
Kép
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Kép

Over the Garden Wall

Tegnap elkaptam belőle egy maratont a Cartoon Network-ön.
Reakciók időrendben:
- Ez milyen beszívott cucc! O_O
- Ez milyen kegyetlen cucc! O__O
- Ez milyen király cucc! *___*

Igen, miután túltettem magam a kezdeti döbbeneten, rá kellett jönnöm, hogy egy jól összerakott kis sorozat ez érdekes témákkal, és beteg humorral.

Egy minisorozatról van szó (összesen 10 rész + pilot) azoktól a készítőktől, akiktől az Adventure Time és a Flapjack (Nyomi szerencsétlen utazásai) is származik. A Nyomit nem néztem, és az AT-t se sokat, úgyhogy nem igazán tudom hozzájuk hasonlítani, de az biztos, hogy kevésbé LSD, mint az AT. Inkább olyan, mintha némi original Grimm-mesébe oltottak volna némi modern CN-humort. Rövidsége miatt rendes tempóban halad a történet (mert van történet, néhol egészen töményen), és mivel egy rész csak 11 perces, simán le lehet nyomni egy ültő helyünkben, szóval nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, aki nem idegenkedik egy kis agybetegségtől. Mivel az első pár részről még éppen lemaradtam, muszáj leszek behozni, mivel a sorozat második fele teljesen levett a lábamról, és még az is felmerült, hogy több ilyen népszerű animációs sorozatba is belenézzek. Jó, a Regular Show-ból is néztem vagy két-három részt, az mérsékelten jött csak be, de tervezem meglesni a Steven Universe, Total Drama, Gumball, Gravity Falls sorozatokat, valamint más stílus, de a Bob's Burgers-t is. A teljesség igénye nélkül.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára A mordályos nyul 2015.05.31. 21:02-kor.
Válasz küldése