Új animék - frissen, ropogósan =)

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6177
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Junchi írta:Fate/Extra Last Encore promókép

Komolyan mondom, ez a legocsmányabb promóciós anyag, amivel valaha is találkoztam. Az az arc... az az igénytelen buttcrack... meg úgy az egész.

Nálam ezzel pont az ellenkező hatást érték el - nem, hogy nem keltette fel a figyelmem, hanem egyenesen falra másztam tőle.
Azért jó, ha Junchi fikázza helyettem ezt a cuccot, mert rá nem mondható, hogy negatívan elfogult a Shaft irányába. :lol: De amúgy komolyan, ez a kép kb. úgy néz ki, mintha a Nisekois Chitoge próbálna Sabert cosplayelni, vagy nem is tudom... :dirr: (Csak neki legalább nincs szétcsúszva a segge... XD)
Kép
Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1050
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: alvaro »

Junchi írta:Fate/Extra Last Encore promókép

Komolyan mondom, ez a legocsmányabb promóciós anyag, amivel valaha is találkoztam. Az az arc... az az igénytelen buttcrack... meg úgy az egész.
Hehe. Nekem meg a mandzsettájára ugrott rögtön a tekintetem. Vazz, e' piros Walpurgis :vigyor:
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1261
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin »

F/E képhez: az említetteken kívül (csak, hogy tovább ragozzam) nekem a cici-lapocka vonalak is növelik az odahánytság érzését. De azért még mindig a frufru&arc rész a legriasztóbb az egészben.

Tavaszi szezon nálam eddig:
- Ace Attorney: kíváncsi voltam a téma tálalására, még ha tudtam is, hogy marhulás lesz. 1. ep félig olyan félig pedig rosszabb volt, mint vártam, a második pedig kicsit jobb, mint vártam. Egyelőre elszórakoztatgat.
- Joker Game: sok pasi, hangulat, eddig elmenős sztori, meglátjuk (szerintem nem leszek elájulva, de kellemes kikapcsolódás).
- Kabaneri: nos, engem hidegen hagy a shingeki kopiság mértéke, ettől függetlenül is fájóan klisés shounen, de kíváncsian elnézegetem.
- Mayoiga: életképtelenek. XD
wwhite
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2013.01.03. 22:02
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: wwhite »

Junchi írta:Komolyan mondom, ez a legocsmányabb promóciós anyag, amivel valaha is találkoztam. Az az arc... az az igénytelen buttcrack... meg úgy az egész.
Catrin írta:F/E képhez: az említetteken kívül (csak, hogy tovább ragozzam) nekem a cici-lapocka vonalak is növelik az odahánytság érzését.
Ami a buttcracket meg a boobokat illeti, igazából a Fate/Orbital Shit Grand Order során már bőven hozzászoktatták a(z amúgy is edződött, ld. Surci postját) Type-Moon törzsközönséget a bénábbnál bénább fanservice-ekhez, az indokolatlan genderbendinghez és a helyenként igénytelen vendégartworkhöz, szóval még egy olyan félgőzös rókabőr is működőképes lesz, amilyet egy ilyen tényleg gáz promókép ígér. :(
Rui-chan írta:Ééééés, ősszel Natsume 5. évad, szóval ez az év, máris sokkal-sokkal jobb, mint a tavalyi.
::jthrill:: ::taka::
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1648
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Catrin írta:- Mayoiga: életképtelenek. XD
Ha majd elkezdenek hülyébbnél hülyébb módon kihullani a szereplők, akkor szólj! XD Engem kapásból hidegen hagyott az egész, de ha átmenne Another-be, akkor legalább röhögésre jó lenne.

Látom Surci nézte a Kabanerit és még egy páran szintén bepróbálták. Jelentem, én is túl vagyok az első részen, de egy valamit nem értettem. (Na jó, igazából több mindent, azok viszont annyira nem lényegesek.)
SPOILER
A srác, miután megfertőződött, mi az anyja kínjáért akasztotta fel magát? Ott egyáltalán mit csinált, amiért a fertőzés visszaszorult? :weh:

Engem amúgy nem irritál a főszereplő srác hangja, Kaji Yuuki mellékszerepben szvsz jóval idegesítőbb. Azon amúgy röhögtem, hogy két lányt is beleerőltettek (tippre majd megpróbálnak ráakaszkodni MC-re), de mindkettejük tök idegesítő lett, két véglet. A fegyver amúgy pöpec, remélem tökéletesítik pár részen belül és azzal fognak akciózni.
Az OP tetszik, mondjuk ezen kívül más nem igazán ragadott meg a szezonból. ED felkerült youtube-ra, az még jobb is lett, azt biztos ráteszem a telómra, amint kijött a teljes verzió.
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci »

Fate/Shaft gagyipromóra azt tudom mondani hogy ez így képen valóban baromira gáz, viszont az első animált trailer lesz majd itt a perdöntő, mert a múltkori teaser-videón is csak egy állóképet kaptunk, az meg nem sokat jelent. Azért a Shaft oda tudja tenni magát ha akarja, lásd a Madoka mozit vagy az általam éppen jelenleg fogyasztott Monogatarikat (hogy a szaftos stílus kinek mennyire bejövős az már más kérdés), úgyhogy ezt egyenlőre betudom egy sima elcseszett próbálkozásnak. Még így is jobban érdekel mint a Fate/Sakura *ásít* De amúgyis a Fate/Illya a legjobb, azt nézzétek :D

Kabaneri: a 2. ep mintha egy fokkal jobb lett volna, de az elejét megint elvitte a killerloli, pont egy olyan "ki ha én nem"-unott pofával lenyomott eksönnel, amitől mindig hülyét kapok... Egyébként meg tele van hülyeségekkel ez is:
SPOILER
az egyik teljesen illogikus dolog ugye az, hogy azért paráznak annyira a zombiktól, mert nincs olyan erős fegyver, amelynek elég ereje lenne összetörni/átütni a "kristály"szívüket - erre kiderült már az első részben, hogy attól is simán kinyúvadnak, ha levágják a fejüket. -_-""" Nyilván nem tegnap óta harczolnak már velük, nem hiszem el hogy erre nem jött eddig rá senki. De a logika ennek a sorozatnak se lesz az erőssége, ugyanis:

[quote="Rui-chan"]A srác, miután megfertőződött, mi az anyja kínjáért akasztotta fel magát? Ott egyáltalán mit csinált, amiért a fertőzés visszaszorult?[/quote]

A fertőzésnek el kell érnie az agyat, hogy zombivá változtassa az alanyt, és mivel a vérárammal terjed, meg kell akadályozni hogy eljusson az agyig. Ezért MC-kun nem az emo miatt kísérelt meg öngyilkosságot, hanem ezzel a módszerrel szorította el a nyaki ereit (kb. mint a Kiseijuu-ban, ahol Shinichi a füles zsinórjával vágta el Migi útját a karjában). Csakhogy ez nem így működik, mert a hajszálereket nem lehet elszorítani, sőt az artériákat sem annyira, hogy egy vírusfertőzés ne jusson át rajtuk.
De ezt tudjuk be egy random hülyeségnek, elvégre ez egy sima shounen (nem véletlenül fut a noitaminA-ban :dirr: ), a fő gond nem ezzel lesz a későbbiekben szerintem, hanem a feelinggel és a karakterekkel, például a két himével, akiknek most is sikerült felhúzniuk: LOLi-sama flegmaságától egyszerűen falra mászok, a másik meg teljesen hasznavehetetlen. Minderre rátesz az szvsz hangulatromboló színvilág is, szal ezek a rózsaszín és mályva ruhák és hajak, plusz a moe lánykaradizájnok valahogy pont az ellenkezőjét érik el, mint amit ez a cucc szeretne... Azért nézem tovább, mert... nemtom. Sztori-vonalon nem számítok nagy meglepetésre, a feelinget agyoncsapja színkezelés és a loli + a karakterek is irritálnak, de mindegyik. Annyira azért nem hogy anyázzak rájuk, viszont nem ejtenék krokodilkönnyeket ha bedarálnák őket, csak sajnos a lolin és a főhősön plot-armor van, úgyhogy csak a nadesikó-himesamáért, a nagyképű testőrért és a legjobbarát-vernyogógyerekért lehet szurkolni :twisted: . Hiába, úgy tűnik nem tudok úgy írni erről az izéről hogy ne csesztessem minden postomban, de az a baj hogy a Shingekitől elvonatkoztatva is tele van olyasmikkel, amik mindig az égbe tudják nyomni a vérnyomásomat. Most legalább egy jó jelenet volt a végén, amikor MC-kun mellett kifut a vonat, csak kár hogy LOLLER-chan azt is hazavágta. -_- Na de majd meglátjuk mi lesz ebből, sok jót nem várok, de heti 1 ep elmegy belőle.
A mordályos nyul írta:Még azt is elhinném, hogy perelhető (bár valszeg nem).
Csak azért nem, mert a stúdió és a készítő csapat ugyanaz mint a Shingekinél :D

Ace Attorney: Dodgers kartárs fentebb már jelezte hogy meglehetősen költséghatékony megoldásokkal éltek megvalósítás terén, de hogy ENNYIRE tízfilléres lesz a látvány, arra nem számítottam. Mintha a Nintendo-képernyőre készült volna... Egyébként így a 3. rész után kijelenthető, hogy 99%-ban egy csak annak lesz nézhető/minimálisan élvezhető, akik ismerik a játékot, mert önálló animeként rém gyenge és idétlen az egész. A maradék 1 percent meg én vagyok, aki ugyan csak netes mémek, képek és idióta videók-animációk kapcsán került ezzel az egésszel kapcsolatba még anno, de a kretén hatásvadászata valamiért annyira bejött, hogy még úgy is képes vagyok várni a részeket, hogy tisztában vagyok a Pokémont alulról súrolóan alacsony értelmi színvonallal, amit ez a cucc prezentálni fog :D Eleve hogy az eredeti japán nevek szerepelnek benne, és itt alapból Naruhodou-nak (LOL) hívják Phoenix-et, aki öltönyre felvett hétéves hülyegyerek-iskolatáskával, meg bevásárlókosaras biciklivel járkál be az irodába és a bíróságra, hát ikszdééééé, aztán ehhez jön a játékból ismerős többi pofa, mint pl. a mostani milliomos gyémántjampi, vagy a csöcsi titkárnője. Szal debilnek debil, de egyenlőre nem tudok rá haragudni, sőt az objection-okon meg hasonlókon vigyorgok eleget ahhoz hogy amolyan guilty pleasure-ként elnézegessem.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Yuriko-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1107
Csatlakozott: 2007.06.20. 08:55
Nem:
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Yuriko-chan »

Yuriko-chan 2015. november 20-án írta:
Yuriko-chan 2012. február 24-én írta:Da Hai

Főleg a második videót, a demót ajánlom mindenkinek (aztán persze a trailert is). Nem hiába hasonlítják Miyazakihoz az író-rendezőt a letölthető reklámanyagban, nagyon ígéretesnek tűnik a film, de még jó sokat kell várni rá (a MAL 2012. decembert ír premiernek, az IMDb 2013. novembert). Én szívesen megnézném előbb is.
Hát erre még Qrva sokat kellett várni! MAL alapján Kínában 9 napja volt a premier (IMDb szerint már október 11-én), de mire kiadják DVD-n, az még legalább fél év, aztán feliratoznia is kéne valakinek... A link sem él már, de itt van a film első 10 perce: https://www.youtube.com/watch?v=fl3BAZTJIsQ

Ezek meg a régebbi videók:
https://www.youtube.com/watch?v=UpMscEOWmTs
https://www.youtube.com/watch?v=klDu1287gbs

Ja, és közben a film címét is megváltoztatták: http://myanimelist.net/anime/10259/Da_Yu_Hai_Tang
Mégsem mutatták be, ez már tényleg röhej. :dirr: Új időpont: 2016. július 8. Új trailer + angol cím: https://www.youtube.com/watch?v=cNj9D6amefA
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Surci írta:
Ace Attorney: Dodgers kartárs fentebb már jelezte hogy meglehetősen költséghatékony megoldásokkal éltek megvalósítás terén, de hogy ENNYIRE tízfilléres lesz a látvány, arra nem számítottam. Mintha a Nintendo-képernyőre készült volna...
Annyival harcba szállnék a "Nintendo-képernyőre készült" hasonlattal, hogy szerintem PONT az a baj, hogy nem hozza az általános látványvilág azt a színvonalat, amit anno a GBA/DS a képernyőre varázsolt: mégha el is tekintenék attól hogy a QUALITY fejek nem ismeretlen fogalmak a sorozatban, akkor is ott lenne az, hogy még az egész cucc színkezelése is rém olcsó benyomást kelt, kis túlzással olyan mintha 2002-3 környékéről rángatták volna elő egy közepesebb sorozatból. Ami egyrészt azért is gáz, mert az előző szezonban futó Boku Dake/ERASED közel sem volt 2002-es színvonalú a vizualitás szempontjából, másrészt a játékok színkezelése habár viszonylag tiri-tarka volt, de közel sem ilyen Tesco gazdaságos olcsójános munka. Ami meg azért gáz, mert a legelső AA játék 2001-ből származik, és már az is messze jobb benyomást keltett mint az A1-féle fércmunka, arról nem is szólva, hogy a harmadik részre eléggé kezd érlelődni bennem az a benyomás, hogy az AA vagy eleve nem való nem-videojáték közegbe, vagy csak az A-1 végez trehány munkát vele, de sokkal előbb szavazok az utóbbira. Nem csak arra gondolok, hogy a szereplők hiperaktívan drámai reakciója közel sem hat olyan természetesnek mint ahogyan ez a szó ráilleszthető erre a közegre, de jóformán nincs is semmi dinamikája eddig a sorozatnak, mintha nem is igazán tudták volna eldönteni hogy miként kellene az adaptációt kezelni. Történik ez, történik az, de nincs meg benne az a jellegzetes túldramatizálás (olykor poénos, olykor komoly formában) ami a játékokat jellemezte, és ha van is, akkor is csak hiányos utánzata a játéknak, kvázi AA-light, a kelleténél gyorsabb tempóval.

És a cikorina az egészben az hogy olykor mégiscsak felsejlik a játék hangulata - ahogy Phoneix-et szó szerint a földre teríti az ellenérv szele, ahogy ő mutat rá magában/nyilvánosan a többi szereplő furcsaságaira (amikhez nem minden esetben kell "vicces" hangeffekt, kedves A-1), vagy ahogy a "badass" Edgeworth is tud pofákat vágni ha olyan ellenérvet/bizonyítékot vágnak a fejéhez amire nem számít, sőt, a legutóbbi részben már ez a szám is felcsendült a tanúvallomás alatt (ami a részemről a FUCK YEAH magyar verzióját eredményezte). És közben hiába érződik az, hogy ehhez az animéhez az átlagnál másabb mentalitás lenne szükség, egyszerűen mégsem sikerült eddig olyanra, hogy úgy echte megérdemelje: írtad is, hogy a játékot nem ismerőknek ez valószínű vészesen debil és idétlen lesz, de szerintem azok se járnak ezzel az animével jobban akik a játéknak a kedvelői, mert az A-1 olyan szinten kontárkodja el - a beavatlanoknak valószínű túl debil, a beavattottaknak meg valószínű túl olcsó fércmunka, szóval a Capcom ezzel most mellényúlni látszik. Írtam is anno, hogy a játéksorozatnak már 8-9 éve vagyok a fanja, és hazudnék ha azt mondanám, hogy az Ace Attorney 6-hoz készült anime prológus ne alázná már most a porba mindazt, amit az A-1 ezalatt a három rész alatt produkált: nem csak, hogy 2016-os színvonalú a vizuális vonulat, de *érződik* valami tényleges hangulat abból ami az AA-t AA-vá teszi. Ha más nem, az első játék feldolgozásáig elszenvedek ezzel az adaptációval, de csak remélni tudom hogy később javulás fog beállni, mert per pillanat minden új rész egy új szöget ver be a koporsóba. Na meg a Capcom fejébe, amiért az A1-el paktáltak le valamelyik másik stúdió helyett, miközben pölö a Nintendo a Production I.G./WIT kettőssel dobta össze a Star Fox Zero-hoz készült rövid ONA-t.

(Az a Boot to the Head videó istenem... Emlékszem anno tonnaszámra zabáltam az ilyesféle PW videókat, közben meg már elszaladt közel 10 év és egy-két iskolai végzettség...)


És hogy ne csak az AA-ból álljon a hozzászólás, mostanában bepróbálkoztam néhány másik animével is, amik nem voltak benne az élvonalban az érdeklődési kört tekintve a szezon előtt, de ha már az AA anime ki lett penderítve onnan, nem kizárt hogy ezek közül valamelyik bekerül majd a jelenleg Jojo/Luluco fémjelezte élvonalba.

- Flying Witch: avagy a J.C.Staff mostani sorozata, avagy legyen most egy holt nyugodt SoL a szende szűz kisbárány kategóriás Prison School, és a Raildex ötletgazda fejéből kipattant Heavy Object után. Ami nem is baj, hiszen holt nyugodt SoL-ből sosem elég, mégha egyelőre még úgy érzem, hogy elkél még egy pár rész ahhoz, hogy konkrétan tudjak benyomást kapni róla. Tipikusan annak az esete, amikor maga a stuff nem lenne hiányos úgy semmiben, mert a békés SoL hangulatot abszolút hozza a hozzá tartozó szereplőkkel, de közben mégis ott van az az érzés, hogy még nem tudod eldönteni azt, hogy voltaképpen inkább egy egynek elmenő, de amúgy semmi különös valamiről van szó, vagy még csak nincs meg a hullámhossz a sorozattal, és idővel javulni fog a szituáció. És mondjuk per pillanat egy tökéletes 50/50 a részemről, de gond nélkül adok ennek több epizód esélyt, mert azért mégiscsak másabb felállásról van szó mint az AA esetében, ahol egyre inkább csak kegyelemként megy az esélyadás.

- HaiFuri/High School Fleet: ebbe csak paTKány kommentje miatt néztem bele, azt is elsősorban azért, mert kíváncsi voltam, hogy mi az a csavar, ami a jelek szerint határozott reakciókat váltott ki a nézőkből, és bizonyból szempontból érthető - elsőre dettó Girls und Panzer-nek látszik a téma csak most hajókkal, aztán jön a bűvös 15. perc, és más irányba hajóznak a történések, és ha más nem, pont ez az, amiért adok még egy pár rész időt a sorozatnak. Azt nem kimondottan mondanám, hogy a tényleges sztori fogott volna meg (mert egyelőre egyik karakter sem tűnik érdekesnek, és egyelőre az a bizonyos csavar is furcsának hat olyan módon, amilyennek nem kellene, pláne amilyen fejeket a lányok tanára/osztályfőnöke vág az első részben egy idő után), inkább "csak" az érdekel, hogy mégis meddig fogják elvinni ezt a bizonyos csavart, milyen merészek lesznek vele. Annál is inkább, mert a héten fogják adni a harmadik részt, és nem lepődnék meg, ha a Madoka után szabadon itt is arra szánnák az epizódot, hogy akkor most aztán sokkoljunk ott mindenkit ahol tudunk, főleg ahogy a második rész véget ért. Az AOTY potenciálos plecsnit mondjuk nem aggatnám még rá mert mondom, a tényleges sztori egyelőre hidegen hagy, de mint koncepciót, szerintem elnézegetem majd még egy pár részig, hátha kikerekedik olyasvalami belőle, ami meggyőz afelől hogy tényleges sztorinak lássam a sorozatot.

- Kotetsujo no Kabaneri: szerintem nem árulok el nagy államtitkot azzal, ha azt mondom hogy a KnK akkora nagy AoT utánérzésnek jön le, hogy azt a vakok is látják a legsötétebb éjszaka közepén, függetlenül attól, hogy a KnK az óriás zombik helyett most csak szabvány ember méretűeket ereszt az itteni emberekre, és ugyancsak függetlenül attól, hogy az AoT nyugatias világa helyett ezúttal egy múltbéli steampunk Japánban játszódik a sztori. Ez a "múltbéli keleti világ steampunk köntösben" keverék egyébként rögtön a Sakura Taisen-t juttatta az eszembe (annál is inkább, mert Ayame kvázi úgy néz ki mint az ST Sakurája), és kis túlzással ugyan, de csak ezért néztem bele a KnK-ba, mert anno az AoT olyasmi volt, ami hiába volt hangos és EPIC és beleaképedbe, ha egyszer se a sztori előadásmódja, se a karakterek cuzámmen nem nyerték el a tetszésemet. És ha csak ez alapján kéne véleményt formálnom a KnK-ról, akkor kvázi elintézhetném azzal a dolgot, hogy ez valóban AoT pepitában, kvázi ugyanazzal a sztori- és karakterkezelési stílussal (mert például igen, az erőszak mint olyan itt is annyira hangos és kendőzetlen mint egy matiné során, pláne a névtelen civilek/katonák szempontjából), bár azt mindenképpen hozzáteszem, hogy a főszereplő hármas (?) Ikoma-Mumei-Ayame talán egy fokkal tűrhetőbbnek tűnnek az AoT brigádjánál. Viszont a mérleg másik oldalán meg ott van az, hogy még mindig egy AoT utánérzésről van szó, szóval a részemről van még bőven hova melegedniük a szereplőknek, mert pölö Ikoma kvázi SM magánszáma az első rész végén Sawano AHOGYACSÖVÖNKIFÉR zenéjével enyhén szólva hozott flashbackeket az AoT-re a hatásvadászat szempontjából. A második részt még nem láttam mert inkább megvárom a tényleges adást (ami ugye a múlt héten majdnem mindenhol elmaradt a földrengés miatt), de egy pár részt esélyt így is adok a stuffnak, leginkább két okból: egyrészt, mert anno az AoT a harmadik résztől kezdett lejtmenetbe menni nálam és ki tudja, hátha a KnK nem követi-e el ugyanezt, másrészt pedig azért, mert hiába olyan a sorozat eddig amilyen, ha egyszer a vizuális oldal eddig nagyon jó összképet mutat, nem csak a picit retrósabb karadesignok miatt, hanem azért is, mert például a harcok egy picit "személyesebb" közegben zajlanak az AoT Pókember szimulátorához képest, és a WIT ilyen szempontból nem aprózta még el a dolgokat. Az már más kérdés hogy ez meddig fogja tartani magát, de csak mint sakuga eyecandy a sorozat még így is figyelemreméltó jelen állás szerint, és ha más nem, már ez is valami.

- Kuma Miko: első látásra könnyen lehetne azt hinni, hogy a Flying Witch mellett ez a szezon másik holt nyugodt SoL címe, de SoL címke nem kimondottan fedi le ezt a sorozatot, a "holt nyugodt" rész pedig pláne nem, hiszen a KM inkább a karakterközpontúbb vígjáték vonalra megy rá, abból is annak a fajtájából, ami tud idézőjelesen durvább is lenni ha akar. Mert az egy dolog, hogy a sorozat maga valahol egy kevésbé elmésre kihegyezett Kázmér és Huba felállásra hajaz, de a sztori szempontjából sokat jelent az hogy egy elszigetelt faluban játszódik a sztori, és nem csak azért, mert a főszereplő Machi a városba vágyódik (miközben Natsu, a szó szerinti medve partnere többet tud a városról, mint talán az egész falu), hanem azért is, mert az említett durvulás a falusiak "tirpákságában" mutatkozik meg. Gondolok itt például arra, hogy már az első részben oktatást tartanak a kilenc éveseknek a falu medve-ember kapcsolatának mitológiai hátteréről, és hát a dolog kekszes oldala sem marad érintetlenül, és szerintem ez az a pont, ahol a sorozat meg fogja osztani a nézőket. Persze még így is poénosra van véve a figura (ami a részemről gyakrabban működik mint nem), és nyilvánvaló az is, hogy Machi/Natsu a hierarchia felsőbb fokán csücsülnek a többi szereplőhöz viszonyítva ha a nem-oktondiságról és azzal összefüggő közvetlenségről van szó, de biztosan lesznek olyanok, akiknek a sorozat humora inkább hat majd időnként ízléstelennek és tirpáknak semmint jónak, és nálam pölö a harmadik részben az egyik jelenet már kezdte súrolni azt a bizonyos vonalat, szóval nem érdemes abban a hiszemben belekezdeni a sorozatba, hogy egy ártatlan SoL-ről van szó. Nem is arra gondolok persze, hogy akkor most egy Panty & Stockingról van szó, hanem arra, hogy egy kissé hozzá kell szokni a sorozat stílusához a teljes élvezhetőséghez, de akinek például tetszenek a kisgyerek + bölcs állat párosítást szerepeltető stuffok, azok szerintem tehetnek egy próbát a sorozattal, mert ha nem is földre veretősen vicces, de a részemről a Flying Witch mellett lehetséges, hogy ez marad meg "másodélvonalbeli címnek" a szezon végén, mert van annyira "kópé" alapvetően, hogy például a harmadik részbeli rizikósabb jelenetet még le tudjam nyelni.

(ja, és ha már másodélvonal, a Jojo/Luluco páros továbbra is viszi nálam a szezont jelen állás szerint - a Luluco például annyira, hogy eddig EZ az a Trigger cím, ahol a részemről minden klappol, pláne az Inferno Cop/Ninja Slayer című borzadályok után)
Kép Kép
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1648
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Hát gyerekek, én meghalok ettől a Kabaneritől! XDDD Látom közben Dodgers kolléga is bepróbálta, ma pedig kijött a csúszott második rész. Szerintem Napfelkelte team produkált utoljára ilyen durva önlopást némelyik mechás cuccával, de úgy tűnik az anyagot, amit szívnak, már átadták a Wit Studionak. :dirr:
Egyébként engem a világa ragadott magával, na nem a zombik, mert az tényleg copypaste SnK, viszont ez a feudális Japán + Steampunk egészen jól áll ennek a cuccnak. A Sakura Taisent még illene bepótolnom, szóval nekem a Valkyria Chronicles jutott eszembe, amikor megláttam a párosítást. Oké, ott II. vh-s dolgok voltak, de remélem érthető a hasonlat. Ja, és mivel menthetetlen Sawano Hiroyuki rajongó vagyok, természetesen a zenék miatt is követni fogom, az akciózáshoz megint jó kis muzsikákat komponált.
Az emberek természetesen megint hülyék, viszont a való életben is ilyesmi reakciókat várnék, szóval ezen a szinten annyira nem áll messze a valóságtól.

>Surci
Pont amiatt nem értettem az egészet, amit a spoilerben írtál.
SPOILER
De ez már mindegy is, úgy tűnik nem teljesen sikerült visszaváltoznia főhősünknek. Amúgy jobban állt neki ez a darálás, mint az első részben a szerencsétlenkedése. Csak a végén a sírást mellőzhette volna.


A másik cucc, ami kiborít, de mégis nézem, a TerraFormars. :dirr: Végre megjöttek az oroszok, ők pedig a gárda kedvelhetőbb tagjai, a normális fun faktora megnőtt kicsit az animének.

Egyébként ez a Joker Game eddig egészen pozitív csalódás, főleg a 3. rész után. Az első két rész alapján még nem igazán tudtam hová tenni, egyedül a katonaság felügyelő embere jött be, a többiek pedig úgy elvoltak. Az agyalás jól áll a sorozatnak, bár 1-2 fordulat kiszámítható volt, mégis azt mondanám, hogy az intelligensebb cuccok közé tartozik. Lehet, hogy innentől epizodikus lesz és a kém tanoncok 1-1 küldetéséről fog szólni az adott rész, de majd meglátjuk. Valami háttérsztorinak örülnék, mondjuk úgy is lehet jó animét összehozni, hogy nem különösebben összefüggő a történet. A sok karakter miatt egyelőre még a neveket se tudtam igazán megjegyezni, aztán később úgyis kiderül, ez mennyire fog változni.

A Bungou Stray Dogs egyfelől tök jó, mert a különleges képességekért is rajongok, másfelől az egész anime nekem komolytalan ezzel a sok chibi, meg idétlen fejjel. MC fehér tigrissé tud változni, azokat a jeleneteket mindig csillogó szemmel nézem. *tigrismániás* A 3. részben elég komoly harcok voltak, szóval van sötétebb oldala is. Aztán sajnos itt is ellőtték, hogy hugica ráakaszkodott a bátyjára és eléggé közeli viszonyt szeretne vele ápolni. Na, összefoglalva tehát, vannak benne jó dolgok, de néha idegesítő! Nézni fogom tovább, mert úgy tűnik, mintha kicsit kezdene megkomolyodni.
Azért a F/SN hagyományt elkezdték követni. XD
Kép
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1648
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

> Junchi, Surci
A végén még én is elkezdem. XDDDD

Btw, már korábban is akartam kérdezni, a Kiznaivert senki nem nézni innen? (Ezt most úgy kérdeztem, mintha én igen. :P) A Trigger új cucca, szóval azt hittem valaki biztos rákap, de úgy tűnik tévedtem.
Plusz ez a Sakamoto desu ga? is elég hypeolt címnek tűnik, meg egyik haverom említette, hogy a mangája jó. Engem mondjuk a SoL műfaj miatt hidegen hagy.
Kép
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1261
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin »

A Kisnaivert? Nem tűnik többnek egy szokásos sablon akció-shounennél, a'szem kerekasztalon is említettem, hogy nem karcol meg a dolog. Na de majd a Trigger "ugrancok" nyilatkoznak, miről is maradnánk le... (Bár tavaly kijött tőlük a Ninja Slayer, amivel engem elég rendesen megvettek, de most ez itt aligha érdekes.)

OVERHÁJPOWER Sakamtóval én is szemezgettem, de majd egyszer. Félek inkább ciki és unalmas lesz, mint szórakoztatóan pozőr, de ne legyen igazam.

A Mayoigánál engem eddig az Another jobban szórakoztatott, a kedvenc guilty pleasure-ömmel, a Blood-C-vel pedig össze sem hasonlíthatóak. Szóval még várok a csodára :twisted: , de azért a röhögés nálam is megvan.
Surci írta:olyan érzésem van, mintha valami Monty Python-filmet néznék.
És (már-már) tényleg, de még van hová fejlődnie.
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Rui-chan írta:Egyébként engem a világa ragadott magával, na nem a zombik, mert az tényleg copypaste SnK, viszont ez a feudális Japán + Steampunk egészen jól áll ennek a cuccnak. A Sakura Taisent még illene bepótolnom, szóval nekem a Valkyria Chronicles jutott eszembe, amikor megláttam a párosítást. Oké, ott II. vh-s dolgok voltak, de remélem érthető a hasonlat.
A VC-vel való párosítás először meglepett legfőképp a kultúrális eltérések miatt (mert a VC európai és modernebb közegben játszódik a Kabaneri/ST páros régebbi Japánjához képest), na meg amiatt hogy évek óta nem játszottam/néztem VC-t, de aztán beugrott, hogy ott a Ragnite volt a korhoz képest modernebb módon használt "über alles" energiaforrás, szóval most már sejtem mire gondoltál ezzel, mert így tényleg van hasonlóság a két franchise között.

Btw, már korábban is akartam kérdezni, a Kiznaivert senki nem nézni innen? (Ezt most úgy kérdeztem, mintha én igen. :P) A Trigger új cucca, szóval azt hittem valaki biztos rákap, de úgy tűnik tévedtem.
Tudom hogy borító alapján könyvet ítélni nem mindig kifizetődő, de Trigger vagy sem, a Kiznaiver már a legelső képek megjelenése óta sem mozgatott meg, lényegében azért, mert túlságosan benne látszik lenni abban a jellegzetes "NAGYON kúl gyerekek kúl póverekkel" közegben ami sosem mozgatott meg különösebben annyira, hogy egy esetleges "ez nagyon jó volt, tényleg érdemes megnézni" ajánlás nélkül ráugrás legyen. Mondjuk ha már Trigger és mostani szezon, akkor továbbra is a Luluco mellett maradok, mert az eddigi négy rész alapján nem kizárt, hogy az lesz végül az a munka tőlük, aminek TÉNYLEG a rajongója leszek majd, mert mindennemű (részben) aranyos-cuki ADHD randomsága betalált nálam eddig. Nem mintha a két Little Witch Academiát vagy a KLK-t ne kedveltem volna egy fokig, de az Inferno Cop/Ninja Slayer már olyan szinten voltak ordasul olcsó baromságok hogy azokat már én sem tudtam értékelni a rövidségük ellenére is. Ezekhez képest a Luluco kvázi az a munka tőlük eddig, aminél minden klappolni látszik (vagy akár a legjobb is lehet), mert ahogy az előbb is írtam, egyszerűen ott van a szeren az ahogy a cuki-aranyos faktor keveredik a szokásos ADHD Imaishi humorral (amihez sokat ad hozzá az, hogy a főszereplő Luluco valamivel normálisabb a környezeténél, szóval rajta keresztül jobban ül az egész koncepció), és szerintem ha nem is 1:1 szinten, de továbbra is a TTGL lépteit követi ha a Gainax-Trigger leginkább néző barátibb formában történő tálalásáról van szó, megfejelve olyan dolgokkal mint a részenkénti 7 perces időtartam, vagy hogy a vizuális stílus viszonylag "alkalmazkodó" tud lenni az adott jelenethez (mert ugyanúgy vannak itt IC/NS-féle szándékos olcsóságok mint KLK-t idéző jelenetek/beállások). Annak mondjuk még nem néztem utána, hogy a Kiznaiver vagy a Luluco a népszerűbb Trigger cím a szezonból, de mondom, ahhoz képest hogy mekkora nulla eddig érdeklődés szempontjából a Kiznaiver, annyira nyert meg magának a Luluco, és ahogy az előző oldalon is írtam, a Jojo-val együtt ez a sorozat most nálam a szezon élvonal, mégha a Joker Game még belenézésre vár.

Vagy akkor most már a Mayoiga is, mert eredetileg ugyancsak nem akartam belenézni ebbe a sorozatba, de minél több komment születik róla, annál inkább születik a késztetés a bepróbálásra, az akaratlan humor alkalmanként mégiscsak a legjobb.
Kép Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2527
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

>Rui, Dodgers

Érdemes bepróbálni a Mayoniggát. Stabilan tartja a "minimum két hangos röhögés/epizód" arányt, úgyhogy legalább ebben konzisztens a minőség. :3

Btw én ezen kívül csak a Flying Witchet nézem, mint heti comfy adag, de amúgy is egész jópofa, főleg, hogy feltűnt végre az onee-san is. A Joker Game-et talonba raktam, mint az előző szezonban a Shouwa Genrokut. Utóbbinál nagyon meggyőzőnek találtam a véleményeket, úgyhogy azt mindenképpen pótolom majd, szal meglátjuk, hogy a Joker Game-nél is hasonló lesz e majd a végeredmény.
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Junchi írta:>Rui, Dodgers

Érdemes bepróbálni a Mayoniggát. Stabilan tartja a "minimum két hangos röhögés/epizód" arányt, úgyhogy legalább ebben konzisztens a minőség. :3
Jó hallani hogy a legfontosabb pontja lett a sorozatnak a legjobb, úgyhogy semmi akadálya annak hogy előbb-utóbb én is csatlakozzak Mayoigázni. :) Úgyis régóta volt már az Another tizedik (vagy tizenegyedik?) része, szóval épp ideje volt egy tisztességes utánpótlásnak ha az akaratlanul vicces horror zsánerről van szó, amiből az se vesz el semmit, hogy egyébként nyugodtan dolgozhattak volna a Shirobako S2-őn ehelyett, mert azt legalább tényleg "önmagáért" lehet szeretni.

Bár ha akaratlanul vicces horrorról van szó, akkor a Kabaneri második része után kezdek arra hajlani, hogy ez a stuff se lesz kutyafüle ha így mennek tovább a dolgok, mert a második rész többet gyúrt rá Mumei szerepeltetésére, ami egyet jelentett azzal, hogy ez az epizód kvázi kerékbe törte a saját komolyanvehetőségét ahogy a Loli Rambo duplapisztollyal írtja a zombikat a maga "lányosan" olyan-laza-vagyok-mint-a-rigalánc stílusával, miközben szól az Engrish J-rock a háttérben, szóval ja, ez tényleg AoT 1.5 lesz. Annyi külömbséggel, hogy hiába lenne Mumei kvázi ÖSSZES megnyilvánulása akkora stílusbeli törés a sorozatban mint innen Jeruzsálem (még némelyik arckifejezését is beleértve!), ha egyszer szerintem pont ez az ami érdekessé, vagy inkább emészthetővé teszi a sorozatot a maga módján, pontosabban olyasvalaki szemszögéből, akinek az AoT alapvetően volt ellenszenves produktum, és alapjában véve a Kabaneri se lenne külömb: valahogy elszórakoztatott az ahogy ez az egy szereplő olyan, mintha egy másik sorozatból rángatták volna elő (annyira, hogy echte állandóan akrobatikusan lövöldözik, és a ruháján még ":)" és ":(" jelek is vannak), és ahogy ilyen-olyan módon "kikezd" a többi szereplővel - mint például amikor a főszereplő Ikoma eltalálja, hogy nyilvánosan lelő egy Kabanét csak hogy tisztázza a saját emberi mivoltát, erre Mumei egy-két frame-nyi gyorsasággal a semmiből, a képernyőn keresztülsüvítve legyakja az egyik Kabanét, utána pedig a másikat egy képernyőn kívülről bedobott lándzsával szúr le, és utána ugyanazzal a lándzsával még elkezdi szúrkálni olyan gondos intenzitással mintha szőlőt taposna. De például a "félidő" előtti arckifejezése/viselkedése is olyan mintha 24/7-ben füvezett volna és úgy került a zombi-invázió közepébe, szóval az epizód nem igazán törte magát annak érdekében, hogy a komolyan vehetőség meglegyen, de pont ez az amiért tetszett ez az epizód amellett, hogy a grafikai oldala -a harcokkal együtt- a sorozatnak továbbra is határozottan jó, kiváltképp a picit retrósabb karakterdizájnok. Sőt, egyik-másik jelenet inkább hat OVA-nak semmint TV sorozatnak, szóval annyi bizonyos hogy a WIT nem aprózta el most sem a dolgokat, és személy szerint a sorozat színkezelését is találónak tartom, különösebben a most még inkább éjszaka játszódó jeleneteknél.

Ami nem is baj, mert a főszereplő Ikoma körülbelül egy Eren 2.0-nak látszik abból a szempontból, hogy ha lehet még nagyobb csupa nagybetűvel beszélő shounen-hérosz és dráma hercegnő mint kollégája volt, és ahhoz képest, hogy Surci az előző oldalon a lányokat tartotta idegesítőbb szereplőknek, én kis túlzással a fél karomat odaadnám, hogy inkább Ikomát írják ki a sztoriból. Mumei ugye az ügyeletes akrobata és akaratlan poénforrás (mert nem hinném el, hogy egy AoT 1.5 annyira ne venné komolyan magát, hogy úgy őszintén meglegyen benne egy ilyen oldal ilyen jelenetek közepette), Ayame pedig ugyan jóval kevésbé elszállt, de róla még el tudom képzelni hogy jobb szereplő lesz, legalábbis jó pár fokkal komolyabban vehető már most, mint Mr. "beengedek egy zombit az emberekkel teli, zombik ostromolta vonatba, csak hogy lelőjem és így tisztázzam az emberi voltomat" Ikoma, és ezen a "viccesen" eltúlzott kézfogása a szintúgy mérnök haverjával sem segített sokat. Az már mondjuk annál inkább, hogy az egyik zombi kvázi fúróvá lényegül át annak érdekében hogy kilyuggassa a hűtővizes tartályt, szóval ilyen szempontból is örülök hogy a sorozat összekeveri a kúlt a viccessel, mondhatni hibájában válik többé az elődjénél. Ettől függetlenül persze mindezek inkább lehetnek negatívumok azoknak, akiknek tetszett az AoT és nálam jobban kedvelik annak (és ennek) a stílusát, de egy "hibás de vicces" AoT 1.5-t kvázi jobban tudok most értékelni mint egy 1:1 utánzatot ami idézőjelesen sajnos jobban kordában tudja tartani magát, szóval a Mayoiga mellett nem kizárt, hogy ez lesz nálam a szezon másik "ironikusan élvezhető sorozata". Az tény és való, hogy inkább csak Mumei és Ayame miatt nézném a sorozatot, de ezt is csak annak köszönheti, hogy az egyikük egyszerre vágja tönkre a saját sorozatát és mutatja ki az animáció foga fehérjét, míg a másikukban még van remény, hogy hátha képviselni fog egy komolyabban vehető, nem Caps-Lockos stílust.
Kép Kép
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1648
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Junchi írta:Érdemes bepróbálni a Mayoniggát.
XDDDD

Már Titkos is kérdezte, de engem szintén érdekelne a dolog: elkezdtek már hullani a szereplők? Akkor még jobban tudnék röhögni, ha szép lassan retardált halált halnának páran, aztán jönne ez a horroros-nyomozós dolog. :dirr:
Dodgers írta:a grafikai oldala -a harcokkal együtt- a sorozatnak továbbra is határozottan jó, kiváltképp a picit retrósabb karakterdizájnok. Sőt, egyik-másik jelenet inkább hat OVA-nak semmint TV sorozatnak, szóval annyi bizonyos hogy a WIT nem aprózta el most sem a dolgokat, és személy szerint a sorozat színkezelését is találónak tartom, különösebben a most még inkább éjszaka játszódó jeleneteknél.
^Ez!
Kövezzetek meg, de szerintem nagyon jól állt az animének Mumei ugrálása, mert baromi látványos volt. Pörgött az egész, ahogy egy harcnak kell, még ha röhejesnek is hatott, ahogy gyakta a zombikat. Amúgy valószínűleg az történt, hogy a Shingeki óta megtanulták okosabban beosztani a pénzt, amit a Production IG betol alájuk. Szeretem a Wit Studio stílusát, szvsz szépen rajzolnak (a Rolling Girls moemoe dizájnját most felejtsük el), a hátterek kissé más stílusa jól néz ki.
Kép
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Rui-chan írta:
Dodgers írta:a grafikai oldala -a harcokkal együtt- a sorozatnak továbbra is határozottan jó, kiváltképp a picit retrósabb karakterdizájnok. Sőt, egyik-másik jelenet inkább hat OVA-nak semmint TV sorozatnak, szóval annyi bizonyos hogy a WIT nem aprózta el most sem a dolgokat, és személy szerint a sorozat színkezelését is találónak tartom, különösebben a most még inkább éjszaka játszódó jeleneteknél.
^Ez!
Kövezzetek meg, de szerintem nagyon jól állt az animének Mumei ugrálása, mert baromi látványos volt. Pörgött az egész, ahogy egy harcnak kell, még ha röhejesnek is hatott, ahogy gyakta a zombikat. Amúgy valószínűleg az történt, hogy a Shingeki óta megtanulták okosabban beosztani a pénzt, amit a Production IG betol alájuk. Szeretem a Wit Studio stílusát, szvsz szépen rajzolnak (a Rolling Girls moemoe dizájnját most felejtsük el), a hátterek kissé más stílusa jól néz ki.
Az egy dolog, hogy Mumei ugrálása egy ilyen jellegű animéhez egy "kissé" valóban eltúlzott, de szerintem is kimondottan látványos és változatos kivitelezésről volt szó, részben mert az általa fémjelzett fegyveres harc úgymond közvetlenebb mint az AoT Pókember/nyakborotváló szimulátora, szóval jó pár kategóriával jobban adja magát a látványosabb összkép összerakásához, amivel szerencsére tud is a WIT mit kezdeni a második rész alapján. Arra mondjuk kíváncsi vagyok, hogy ez meddig lesz fenntartható a stúdió részéről, mert fogadni mernék rá, hogy az AoT-nál jóval macerásabban összedobható sorozat a Kabaneri, de azért bízom abban, hogy mostanra a WIT összeszedte magát kitartás-pénz szintjén egyaránt, pláne annyira, hogy követni tudja majd a Madhouse példáját az OPM-el kapcsolatban. Persze ezt mondom olyan értelemben is, hogy a vizualitás az egyik ok, amiért nem dobtam a sorozatot, de még így is marha szépen tud kinézni-animálni a sorozat a Mikimoto-féle karakterdizájnokkal együtt (és Mumei ide vagy oda, de az ő harcai lesznek szerintem a sorozat egyik legitim koronaékszere), szóval ilyen szempontból nincs ok szerintem panaszra eddig.

(bár azért tényleg remélem hogy pénzben nem lesz hiánya a stúdiónak, mert gondolom a Nintendo sem fukarkodott a feléjük intézett zöldhasúakkal ha már részben ők dobták össze a Star Fox Zero ONA-t)
Kép Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6177
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Dodgers írta:"beengedek egy zombit az emberekkel teli, zombik ostromolta vonatba, csak hogy lelőjem és így tisztázzam az emberi voltomat"
Btw, nem tudom ti hogy vagytok vele, az egy dolog, hogy maga az alaphelyzet ilyen AoT-nyúlás, viszont még olyan sok epizód nem is ment le, de kb. így is volt mindegyikben legalább egy olyan jelenet, ami konkrét AoT-jelenetek koppintása (de legalábbis "átlényegülése") volt, épp csak gagyibb formában. XD Szal az első részben próbálja magában visszaszorítani a "zombi vírust", na mondom, klafa, itt is az lesz majd a főhős táp képessége, hogy ő is azzá a szörnnyé változik (vagy legalábbis "örökli" bizonyos tulajdonságait), ami ellen küzd. (Csak itt nem coolos "zombiként levadászom a többi zombit, ezzel megmentve az embereket" jelenetet hoztak ki belőle, hanem valami "ön-felakasztást", lol...) Utána ha jól emlékszem, EP 2 után Rui írt valami olyasmit, hogy "úgy tűnik, azért a főhősnek mégsem sikerült maradéktalanul megszabadulnia a zombi-vírustól", na mondom, kezdik már, lesz itt még a sorozat fináléjában zombi vs female zombi meccs, ha így haladunk. :D XDDD Most meg itt van ez a "bizonyítsd, hogy még mindig ember vagy!" húzás, amitől én instant asszociáltam az AoT 12., vagy hanyadik epizódjára, amikor a visszaváltozott Erent akarja darabokra ágyúzni Kőagy Őrnagy és valahogy "ki kell mosniuk" magukat a vád alól, hogy ő egy titán. Szal komolyan, mintha maga a stúdió könyörögne azért, hogy még ha vannak is AoT fanok, akik képesek ezt a cuccot teljesen önmagában véve értékelni, ne tegyék, mert ez arról szól, hogy az összes abban szereplő jó jelenetnek "leforgatták" a gagyi, B-kategóriás változatát. XDDDD (Mondjuk "potato girl" erejét még nem sikerült reprodukálniuk, legalábbis ha az eddigi moemoe lánykák, meg "magical girlök" közül akarna valamelyik Sasha lenni, akkor ezt benézték, de persze ez csak egy fanboy vélemény. :3 XD)
Dodgers írta:a grafikai oldala -a harcokkal együtt- a sorozatnak továbbra is határozottan jó, kiváltképp a picit retrósabb karakterdizájnok.
Most függetlenül attól, hogy ezt a "legyen némileg retrósabb, vagy legalábbis ne 12-egy-tucat a karadizájn" húzást is egy az egyben az AoT-ből lopták, azt azért csak meg kell kérdeznem, hogy csak én látom bele, vagy tényleg van valami köze Urushihara Satoshi karakterdizájnjának a női szereplőkhöz? Nem mindegyikről ordít és nem minden jelenetben, de pl. amikor őt megláttam, nekem rögtön ilyesmi karik ugrottak be. Aztán persze lehet, hogy ezt csak én látom bele, vagy a hasonlóság mindössze annyiban merül ki, hogy pofátlanul lenyúlták ezt is (mint az AoT-ből oly' sok mindent... XD), de vannak néha ilyen meglepő "koprodukciók" (Pl. amikor Surcitól megtudtam, hogy a Tiger & Bunny-nak Katsura Masakazu volt a karakterdizájnere. XD)
Surci írta:(btw ránéztem a rendező úr filmográfiájára, és mit ad Isten, azt a borzalmat is ő jegyzi)
LOL, bennem meg most tudatosult, csak éppen fordítva: ennek a "csodának" ugyanaz a rendezője, aki az Another fölött is bábáskodott? :D Na, akkor funra fel, amíg a röhejes halálok el nem kezdődtek, addig a "mester" még csak bemelegít. :D (Mondjuk baromi erős a mezőny, pont a korábbi animéje miatt, lévén abban volt minden: "Nice Boat" által okozott halál, tanárbácsi "konyhakéssel hajtok legyet" osztály előtti öngyilkossága, "elestem az esernyővel a lépcsőn" lol halál, "túlélek egy egész égő kúriát, de az a fránya csillár pont akkor esik rám, amikor már öt méterre vagyok a bejárati ajtótól" stb. XD Ja és persze az OVA öngyilkos galambos - "nincs mélységérzetem!" óriáskerekes jelenete, ami egészében véve gigalol. Szal a mesternek most mindezt meg kell majd ugrania, vagy legalábbis hasonló színvonalú elhalálozásokat prezentálnia. Vajon sikerül neki? Én nagyon szorítok! XD)
Surci írta:+1, ugorjatok rá! Titkos, te is, hagyd a francba a Kabanerit, tizedét nem éri mint ez.
Én szigorúan tartom magam a megállapodásunkhoz, vagyis ha bármilyen animébe belekezdek, az a Madoka lesz. :D Viszont ha az valóban olyan mély, többrétegű, elgondolkodtató, stb-stb. lesz, ahogy mondjátok, akkor több, mint valószínű, hogy utána jót is fog tenni az agyamnak, ha átmeneti vakációra küldöm majd, amire ez a gagyi tragikomédia (vagy burleszk, vagy hogy jellemeztétek... XDDD) tökéletes lesz. XD
Kép
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Titkos írta:
Dodgers írta:"beengedek egy zombit az emberekkel teli, zombik ostromolta vonatba, csak hogy lelőjem és így tisztázzam az emberi voltomat"
Btw, nem tudom ti hogy vagytok vele, az egy dolog, hogy maga az alaphelyzet ilyen AoT-nyúlás, viszont még olyan sok epizód nem is ment le, de kb. így is volt mindegyikben legalább egy olyan jelenet, ami konkrét AoT-jelenetek koppintása (de legalábbis "átlényegülése") volt, épp csak gagyibb formában. XD


Hogy gagyibb-nem gagyibb-e a Kabaneri koppintása, abban nem nagyon tudok dűlőre jutni mert már az AoT sem jött be kifejezetten, szóval a két sorozat kvázi "egyik kutya másik eb" szituációnak jött le eddig, sőt, a Kabaneri esetében még díjazom is azt, hogy egyrészt Mumei (mint Mikasa-klón) nem csak a sztorin belül egy "badass" aki közben homlokmegérintősen idióta módra tapintatlan/önfejű és hírből sem ismeri az ésszerűséget, másrészt azt, hogy az egész karakter olyan, mintha egy másik sztoriból szalajtották volna attitűddel-ruházattal-mindennel együtt és ezzel effektíve lefegyverezve az egész sztori komolyan vehetőségét, szóval már csak az ő jelenléte is egy (ironikusan) értékelhetőbb B-kategóriás sztorivá teszi a sorozatot, kvázi egy kelendőbb csomagolásban tálalva azt, ami amúgy nem lenne maradásra késztető a részemről. Mert ha ettől a szemponttól eltekintenék (na meg attól, hogy a maga módján Ayame is egy tűrhetőbb csomagolást ad az egésznek, és Ikoma szenvedése/önfejűsége is vicces tud lenni néha), akkor igen, szerintem is egy akkora AoT koppintásról lenne szó mint a ház, amivel kapcsolatban szinte csak az ázsiai-steampunk jelleg, és a "nem kiképzendő ifjoncokról szól a sztori" felállás-eltérés tesz arról hogy ne 100%-os AoT utánzásról legyen szó, bár igazság szerint még ez sem teszi érthetővé a számomra azt, hogy miért volt szükség koppintani a WIT-nek az AoT-t amikor annak a második évada úgyis nemsoká érkezik. Persze, pénz beszél kutya meg ugat, de így is kimondottan bizarr, hogy pont a WIT volt az aki nekiált blockbustert (pontosabban másvalakiét, mert az AoT sem az ő saját találmányuk volt) koppintani, mert ez csak tényleg még égetőbbé teszi annak a kérdéskörét, hogy akkor most mégis minek szánták a Kabanerit - azt már persze embere válogatja hogy kinek hogyan jön le, de egyszerre áldották és verték meg ezzel a sorozatot, hiszen akinek bejött az AoT és nem zavarják a hasonlóságok az valószínű vígan ellesz ezzel a sorozattal, míg a nem-AoT fanok szempontjából kvázi halva születetetté tették a sorozatot. Az egy dolog természetesen, hogy személy szerint elröhögcsélek azon, ahogy a sorozat akaratlanul tesz arról hogy ne jöjjön le annyira érdektelenül beleazarcodbaEPIC-nek mint ahogy az "előd" tette, de könnyen lehet hogy másoknak még ez sem fog számottevőnek számítani, szóval a WIT vagy tartogat valami eltérőbbet a sorozat jövőjét illetően, vagy szimplán az marad a Kabaneri ami eddig is volt, ami mondom, nem kimondottan időszerű amikor az AoT S2 kis túlzással a küszöbön van.

Dodgers írta:a grafikai oldala -a harcokkal együtt- a sorozatnak továbbra is határozottan jó, kiváltképp a picit retrósabb karakterdizájnok.
Most függetlenül attól, hogy ezt a "legyen némileg retrósabb, vagy legalábbis ne 12-egy-tucat a karadizájn" húzást is egy az egyben az AoT-ből lopták, azt azért csak meg kell kérdeznem, hogy csak én látom bele, vagy tényleg van valami köze Urushihara Satoshi karakterdizájnjának a női szereplőkhöz? Nem mindegyikről ordít és nem minden jelenetben, de pl. amikor őt megláttam, nekem rögtön ilyesmi karik ugrottak be. Aztán persze lehet, hogy ezt csak én látom bele, vagy a hasonlóság mindössze annyiban merül ki, hogy pofátlanul lenyúlták ezt is (mint az AoT-ből oly' sok mindent... XD), de vannak néha ilyen meglepő "koprodukciók" (Pl. amikor Surcitól megtudtam, hogy a Tiger & Bunny-nak Katsura Masakazu volt a karakterdizájnere. XD)
A hsz-ed előtt nem kötöttem volna össze Urushihara nevét a sorozattal részben azért, mert Urushihara és Mikimoto itteni dizájnjai eltérő módon közelítik meg a "feltűnően szépnek rajzolt szereplők" kérdéskörét, amivel kapcsolatban Mikimoto mintha inkább a szóvirág földhözragadtabb értelmét vette volna alapul, míg Urushihara stílusa inkább húz el a "szép" szó kevésbé visszafogottabb értelmezése felé, plusz a Kabaneri esetét szimplán letudtam egy retrós megközelítésnek, annál tovább pedig nem ültem idézőjelesen rajta mert annyira azért nem érdekelt a sorozat. Így viszont tényleg van valamennyi hasonlóság a kettő között, bár mondjuk tényleg nem lepődnék meg ha Mikimoto szándékosan "másolt" volna innen-onnan csak hogy jobban meglegyen a retrós hatás, mert például már az első rész óta feltűnt az, hogy Ayame hasonlít egy kicsit a '96-ban indult Sakura Taisen Shinguchi Sakura-jára, legalábbis nekem az eltérő frizura ellenére gyanús, hogy mindkét franchiseban van egy rózsaszín-vörös ruhás, hosszú kékhajú szamuráj-szerű női karakter. Ayame mondjuk kevésbé meríti ki a szamuráj szó jelentését mert ő ugye hercegnőből van, de az első rész óta még így is ott motoszkál a gyanú hogy Mikimoto komolyabban vette a "retró" témát, ami nem is baj, mert tetszenek az itteni dizájnok, jobban mint az AoT esetében történt (amik nem mintha csúnyák lettek volna, de a Kabaneri-féle retró nekem jobban fekszik, és eddig még nem lőtték el azt a húzást, amikor egy karakter arca annyira árnyaltra sikeredik, hogy az már inkább átmegy humor kategóriába). Az pedig természetesen segít, hogy a jelek szerint a WIT át is tudja ültetni animébe ezeket a dizájnokat, de pont emiatt aggódok, hogy talán csak egy-két részig lesz fenntartható még ez a minőség és utána kezdődik a "majd BD-n jobb lesz" pokol, mert a Madhouse-nak is sokat segített az OPM esetében az, hogy csak egy évadot kellett készíteniük kettő-három helyett. Pedig ott még a karadesignok miatt nem is kellett annyit aggódni, míg a Kabaneri esetében az említett Ayame szempontjából már az nyilvánvalóan külön meló, hogy a többi szereplővel ellentétben az ő haját is színvonalasan kell animálni, és a többi szereplőt tekintve is például Mumei külön pepecselés lehet csak azért, hogy az ő harcai legyenek a leglátványosabbak, ha már ő ugye az itteni Wonder Woman, és Ikoma egyelőre inkább csak dráma hercegnő.



Apró btw-ként belekezdtem az itteni vizeken mostanában kultstátuszt kiharcoló Mayoiga-ba, és az első öt rész után mondhatni azt is kaptam amire számítottam meg nem is: annyi mindenképpen bizonyos, hogy egy brutálisan Z-kategóriás "horror" sztoriról van szó, amiben kvázi az összes szereplő annyira brutálisan agymenéses módon viselkedik, hogy jó nézni ahogy szép fokozatosan csúsznak bele a káoszba amit részben saját maguk generálnak, de nálam a nevetés helyett inkább valamiféle bizarr lázálom-emulátor hatást vált ki a sorozat. Mármint olyan értelemben, hogy mintha valami káoszba csöppenne az ember, és mindig jön olyasvalami, ami miatt csak kapkodja a fejét hogy ez meg az tényleg megtörtént-e (pontosabban: tényleg van-e ennyire marharépa az összes szereplő), és hogy lesz-e ennél még lejjebb is, pláne amiatt, hogy még a sorozat önironizálása sem erős annyira, hogy ne oldja a lázálom effektet. Az persze egy dolog, hogy mint színtiszta horror egy grammnyit sem működik a sorozat eddig, de még így is *furcsa* ahogy kvázi bármi megtörténik ebben a sorozatban, mert olyan érzésem van, mintha Mizuishima és a csipet-csapat többi része csak azért dobta volna össze ezt a sorozatot, mert Mizushimánál eldurranhatott valami amiatt mert nem készíthet Shirobako S2-őt, Girls und Panzert és/vagy Ika Musume S3-at, és egy rakás emberi szerencsétlenség szereplőgárdán szeretné kiereszteni a gőzt, de közben azért munka-pénz lehetőséget is szeretett volna adni másoknak. A Shirobako kapcsán egyébként érdekes vonás, hogy a Mayoiga is rádob a nézőre egy kazal szereplőt rögtön a legelején, csak annyi eltérés van a két sorozat között, hogy legalább a Shirobako nem öli le a szereplőit és azért vannak köztük kedvelhető figurák is, míg a Mayoiágánál nem hogy némelyik szereplőnek valami agyfing vadhajtás álneve van (egyik kedvencem a szemfedős fickó, akinek Hyouketsu no Judgness a neve), de már kezdik is sorban leölni őket, szóval ez kombinálva a marhaságaikkal adja magát az üdvözült idillhez. Azt mondjuk nem tudom, hogy végig fogom-e nézni a sorozatot mert csak önmagáért az istennek sem nézném, de ha már a múlt héten egy jó ideig búcsút mondtam az Ace Attorney animének, a helyére egyelőre nyugodtan befér ez a sorozat, heti 22-23 perc lázálom majd csak nem árt meg.
Kép Kép
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1261
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin »

^Haha, ez a lázálom is helytálló megközelítése a dolognak.

Pár szezonos apróság tőlem:

Mayoiga: Végre jutott időm az 5. részre. OMFG. Nagggyon súlyos volt, de a végét szinte megkönnyeztem a nevetéstől. Még vissza is néztem, jól láttam-e. XD Remélem nem hagyják abba a fokozását, mert eddig részről részre szórakoztatóbb

Ace Attorney: Ennek a humorára már nehezebben hangolódom, olyan gagyiii. Bár egyik félig drámai-félig móka rész jól működött. Szumma viszont ezt érzem a legnagyobb időpocsékolásomnak most a szezonból.

Joker Game:
Elmegy, vannak erényei.

Kabaneri: Nézhető tucat shounen, melynek eredetisége mínuszban mérhető.

Macross Delta: Jajj, kezdem baromira megszeretni ezt is a többi Macrosshoz hasonlóan. Teljesen szokásos, csak még színesebb. Az külön öröm, hogy a karaktergárdája már most szimpatikusabb a Frontier brigádjánál.

Nijiiro Days: Ezt olyan szinten leírtam előre, hogy most nem győzök pozitívan csalódni. Már télen elkezdődött, középszerű bishounen sorozatnak tűnt, aminél szerencsére egy rész csak 12 perc. Most meg azon nyafogok, hogy miért ilyen röviiiid? Miért nem nézhetem tovább azt az elfenekelni való tsunderét azzal a jófej sráccal? Olyan cukiiik. Teljesen beszippant a sorozat szapannopera-romi hatása! Ez amúgy főként az alapfelállásának köszönhető, ahogy a négy srác összeboronálható a négy lánnyal. Olyan jó nézegetni, ennek a 8 cukiságnak a slice of life-ját. Semmi eredeti, semmi extra, de olyan jófejek! Mondjuk pont tsundere Mariskát utálhatják leginkább a nézők, annyira túltolja férfigyűlölő-barátnőfüggését. Még szerencse, hogy rá is jut egy pasi (ráadásul a legjobb), aki zaklatja őt , ha kell, ha nem. Yap, belezúgtam ebbe a közepes cuccba, előhúzta a shoujo énem, francba.

Dragon Ball S: Lassan egy éve megy ez a rettenet, amit még mindig komálok. Annyira szeretek benne mindenkit még mindig, hogy függésem semmit sem csillapodott. A gyerekesség, a rémkép és a még elviselhetetlenebb nintendózene állandó. De kedvelem ezt az új sztorit, amit a filmesek után hozott, ezzel a gigalol univerzumok közti viadallal (legnagyobb erénye az volt, hogy mennyire nem vették komolyan és, hogy nem egyfolytában Gokut nyomatták, az új arcok pedig mókásak minden unkreativitás ellenére). Most végre az arc végére értünk, de haladunk tovább! Befigyelt pár jelentre Zen-Ó-sama (XD) is, akiktől Billsék is betojtak, csak IQmínusz Goku nem. Kaptunk univerzum méretű szemtelenül és übergagyin túljátszott pokémonsárkányt is. Szóval semmi sem változott, de szórakoztató. Már akinek persze. :D

A helyzetjelentésem végére pedig egy Macross Delta kép, a legutóbbi epizódból. Csak mert annyira gyönyörű, hogy fangirl-infit kaptam tőle.

Kép
Avatar
Yuriko-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1107
Csatlakozott: 2007.06.20. 08:55
Nem:
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Yuriko-chan »

Mayoiga

Pedig én ezt nézni akartam... Az alapszituáció tök jól hangzott... Még semmit nem láttam belőle, de asszem ezek után hanyagolom...
Avatar
Yuriko-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1107
Csatlakozott: 2007.06.20. 08:55
Nem:
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Yuriko-chan »

Jól van, marad a Kuma Miko ebből a szezonból, annak se álltam még neki.

No meg a Sailor Moon Crystal Season 3, az nagyon szépen teljesít.
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Yuriko-chan írta:No meg a Sailor Moon Crystal Season 3, az nagyon szépen teljesít.
Enyhén szólva letaglozó volt látni a külömbséget különféle gifeken/webm-eken keresztül az első két szezon és a mostani között, mert hiába nem láttam egy részt se az első kettőből, ha ez a harmadik sokkalta élettel telibbnek és szórakoztatóbbnak látszik akár csak a karadizájnokat tekintve is, ami határozottan jó dolog abból a szempontból, hogy hiába voltam kissrácként DB-párti ha egyszer még így is tetszett az SM humorérzéke pofavágással-mindennel együtt. Gondolkodtam is rajta hogy egye-fene alapon elkezdem nézni ezt az új szezont ha már a Toei végre összekapta magát, na meg azért, mert egy-két visszanézett jelenet alapján a régi sorozat humora legalább ugyanannyira bejön manapság is, de gondolom azért illene legalább bepótolni előtte az első két SMC évadot (ha már elvileg egy manga hű remake-ről van szó), ami enyhén szólva "eh" kategóriás dolog a Toei idézőjeles erőfeszíteit látva. Az SMC3 első részét ettől függetlenül bepróbálom már csak kvázi-nosztalgia címszó alatt is, de a "teljes értékű" nézés nem hiszem hogy menni fog az első két SMC évad régi adaptációs helyettesítése nélkül, akár fillerekkel akár nem (mert azért mégiscsak van már tizenpár éve annak, hogy itthon ment az első adaptáció).

(az SMC3 kapcsán egyébként határozottan érik bennem az a benyomás, hogy Toeiék szándékosan vették félig retrósra a stílust az elvileg manga hű reboot mivolt ellenére, mert az első két SMC-ből nem láttam annyi dinkaságot/életet mint amennyivel az SMC3 kapcsán futottam össze, szóval érik a gyanú, hogy nem hiába maradt meg jobban a Toei-féle adaptáció sokakban)
Kép Kép
Avatar
Yuriko-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1107
Csatlakozott: 2007.06.20. 08:55
Nem:
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Yuriko-chan »

Igen, direkt hasonlít a mostani évad a régi animére (bizonyos átváltozásokat és támadásokat szinte egy az egyben átemeltek, csak újrarajzolva), és olvadoznak is az öreg fanok rendesen. :)
Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1050
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: alvaro »

Yuriko-chan írta:Jól van, marad a Kuma Miko ebből a szezonból, annak se álltam még neki.
Eléggé WTF, viszont éppen azt használom rágógumi-animének.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci »

Yuriko-chan írta:Mayoiga

Pedig én ezt nézni akartam... Az alapszituáció tök jól hangzott... Még semmit nem láttam belőle, de asszem ezek után hanyagolom...
Nehogy! A Mayoiga a szezon legjobb vígjátéka! A mostani rész is ütött, az alatt a brainstorming alatt konkrétan olyan érzésem volt, mintha egy villával a fülemen keresztül benyúlnának a fejembe, és tekergetni kezdenék az agyamat. A dagadt debil zabagép és a kivégzésmániás csaj már ingerelnek is, de a legjobb az volt, amikor a kiéhezett MILF megszólal (valahogy a GIANT MITSUMUNÉRE terelődött a szó), hogy "nem a méret számít" ÁÁÁÁÁÁ HÁHÁHÁHÁHÁ XDDDDD És a végén megint nem maradhatott el a slusszpoén: mi a szar volt már megint az az izé?? XDDDD Remélem ezután sem kezd emelkedni süllyedni a sorozat szórakoztatási faktora.

Kabaneri ep 3.: lassan kezdem megkedvelni Mumeit, mert minden ellenszenvem ellenére ebben a cuccban egyedül neki van minimális agya, a többiek átköltözhetnének Retardfalvára a másik sorozatba (nem csodálkoznék ha az lenne a végső célállomás ikszdé). Úgy összességében eddig sztori vonalon ott tartunk, hogy a Felderítők elindulnak TitánErennel és Levente parancsnokkal ki a vadonba. Na, már megint a Shingekit hozom elő, csak az a gondom ezzel a cuccal, hogy szvsz kiszedtek belőle mindent, ami az SnK-t kellően edgyvé és működőképessé tette a szemeben, helyette meg behoztak egy csomó shounen-klisét. Szal hiába ugrabugrál szépen animálva LOLI-sama, ha egyszer pont az a feeling nincs meg, amitől a Shingeki SZÁMOMRA (ezt igyekszem mindig hangsúlyozni, mert tudom, hogy Dodgersnek meg pont jobban bejön ez) komolyanvehető volt: hogy ott nem voltak az elején szuperharczosok, mindennek tétje volt, senkin nem volt polt-armor, itt meg kiért izguljak? Na jó, megint feleslegesen kötekedtem, legközelebb igyekszem nem előhozni... Plot-vonalon nem bánnám ha azért virítanának némi eredetiséget, és csak remélni merem, hogy nem a Shingeki S2 tartalmát akarják ellőni nagy vonalakban, mert ha a karakterek olyanok, amilyenek, legalább menjen már valamerre az a vonat sztori.

Az Ace Attorney-t szerintem én is fel fogom adni... Most hogy vége lett ennek a 3 részen keresztül húzódó ügynek, rájöttem, hogy a tárgyalótermen kívüli események nem igazán érdekelnek, és ezért A-1-ék keményen meg is dolgoztak. Gagyi lett ez a sorozat, nagyon gagyi, és mondom ezt úgy hogy haragudni nem haragszom rá, de tényleg mintha 10 éves célközönségnek készült volna... Az a baj hogy nem nagyon tudom rávenni magam, hogy még egy ilyen 3-4 részes ügyet lenyomjak, mert az 1 ep. időtartamos tárgyalásra jutna 2-3 résznyi gagyi "nyomozás" meg dedós párbeszéd, és ez az arány nem igazán éri meg.

Eh, részemről kuka ez a szezon is, a fenti kettőt elnézegetem a LULZért, de megint ott tartok, hogy semmi nincs ami egy kicsit is értelmesebb lenne vagy lekötne...

Edit: Majdnem elfelejtettem, de ez nem is csoda: nézegetem még a Van Puncs Men Speciálokat is, amik eléggé a sorozat alatt teljesítenek mind humorban, mind eksönben. Ezt csak azért írtam, hogy ha az alap OPM sorozat bejött valakinek, és ettől is hasonló színvonalat vár, az inkább hagyja a francba, nem veszít semmit. Még 1 jön majd belőle, azt becsületből lenyomom, mert nem nézhetetlenek, de leginkább olyan semmilyenek.

5 (alá)/10.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Válasz küldése