Sorozatok

Filmek, sorozatok, animék a TV-ben, moziban.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 4930
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2016.05.26. 03:20

Rui-chan írta:Láttam, hogy Titkos befejezte a Madokát, szóval megemlíteném, hogy bár én nem vettem részt az alkudozásban, mégis teljesítettem egy régi elmaradásomat.
Micsoda pillangóhatást indított el itt fórumszerte, hogy végre újra végignéztem egy animét. :lol: Surci megnézte a Joshikousei-t, Junchi már nagyon rákészült az UY-re, most meg Rui nyomta le végig az Avatart és már a Korránál tart, én meg csak ámulok. XDDD
Rui-chan írta:Na jó, amúgy eléggé elriasztott, hogy készült belőle élőszereplős változat és finoman fogalmazva is gáz lett.
Ilyenkor nem a live action-t, hanem egyből az eredeti sorozatot kell megnézni. XDDDD
Rui-chan írta:Különösen az első évad volt nagyon epizodikus, szerintem kis túlzással bármilyen sorrendben megnézhettem volna, úgy is totál érthető lett volna.
Igen, sajnos új rajzfilmeknél az amcsik rendszerint nem merik bevállalni, hogy egyből egy összefüggő történetet meséljenek el, hanem általában a legelső szezon még mindenképp epizodikus szokott lenni és csak később (ha már láthatóan népszerű a sorozat), merik bevállalni, hogy összefüggőbb legyen a sztori, legyenek 2-3 részes történeti ívek, korábbi részekből visszatérő szereplők, stb-stb.
Rui-chan írta:Van még valami, vagy is inkább valaki, de ez ilyen pozitív és negatív is egyben: Sokka. A humora párszor idegesített, szerencsére a történet előre haladtával megmutatkoztak a pozitív tulajdonságai.
Na igen, őt szokni kell. Én úgy voltam vele, hogy eleinte inkább még engem is fárasztott, viszont ahogy a sztori komolyodott, úgy egyre inkább szükség volt a feszültségoldó poénjaira. :) Meg három szezon alatt azért "hozzánő" az emberhez, illetve S1-ben még egyedül nyomta és inkább volt ilyen "falu bolondja", de aztán ahogy jött még pár dorkságra hajlamos szereplő (pl. Toph, bár ő inkább cinikusan poénkodik XD), úgy már egymás agyát is tudták húzni és viccesebb lett. XDDD
Rui-chan írta:A grafika igazából semleges, az emberek rajzolása tetszett, a háttereket ugyan kicsit elnagyolták és voltak quality fejek, de összességében nem panaszkodhattam.
Nekem az tűnt fel, hogy valahogy szebb/folyamatosabb az animációja, mint általában egy animéé. Ez talán főleg a harcoknál látszott meg.
Rui-chan írta:Amikor az elemeket irányították, nagyon bejött a harcművészetekre emlékeztető mozgás. Mintha olvastam volna, hogy különböző távol-keleti mozgáskultúrák adták az alapötletet ehhez.
Jól emlékszel, négy, a valóságban is létező harcművészeti technikáról mintázták az elemek irányításához szükséges mozgásokat. :) A vízidomítás (magyar szinkronnal láttam még csak, szal így maradt meg és még mindig értelmesebb fordítás, mint a "vízhajlítás" szvsz XD) pl. a Tai Chi mozdulatait használja, de erről majd Mordályos tudna bővebben mesélni, ha erre jár, ő anno eléggé beleásta magát a témába. :)
Rui-chan írta:Akkor következzenek a jó dolgok, amikből aztán van dögivel. A karakterek! Bizony, annyira jól meg volt írva mindenki, még akit kezdetben nem tudtam hová tenni, végül megmutatta, hogy mire képes. A mellékszereplőkön kívül nem voltak egydimenziós szereplők, ami nagy szó, hiszen manapság nagyítóval kell keresni az ilyet. Ez vonatkozik bármilyen filmre, sorozatra, rajzfilmre, stb. stb.
Amúgy az a vicc, hogy mivel az első szezon még eléggé epizodikus, ezért ez a karakterekre is rányomta a bélyeget (értsd: még nem igazán kezdenek el fejlődni), ezért akkor még nem is nagyon fogtak meg a főszereplők, ellenben az egyepizódos mellékszereplőkből több kedvencem is volt. :D Pl. a hippi brancs a nem tudom már hanyadik részből, vagy örök kedvencem a hiperventilláló csávó, aki ha jól emlékszem még S1 negyedik részében tűnt fel. XDDD (Meg Bumi király, belőle is mit hoztak ki végül... XD)
Rui-chan írta:A legjobban megírt karaktere szerintem Zuko hercegnek volt, őt amennyire rühelltem az első évadban, annyira megkedveltem a másodikban és a harmadikban. Tényleg olyan fejlődési utat járt be, amit sokan megirigyelhetnének.
Rui-chan írta:Megmondom őszintén, Aangtól féltem, azt hittem valami pattogó idióta gyerek lesz, aztán bebizonyította, hogy nem így van.
De nem annyira, mint én, aki az előzetes infók alapján Zukót Sasukének, Aangot pedig Narutónak vizionálta, mármint a mentalitásuk alapján. :lol: Aztán szerencsére hogy rám cáfolt mindkettő. :) (De amúgy viccen kívül, Zuko jó példája annak, hogy hasonló alaphelyzetből, mint Sóska, milyen jól ki lehet jönni, ha az ember nem szimplán úgy reagálja le, hogy "Fuck it, I'm going to the Dark Side!")
Rui-chan írta:Katara aranyos volt, olyan tipikus anya figura, ám közben igazi harcos.
Best girl. :3 Majd még meglátom, hogy a Korrában lesz-e, aki "megveri" ilyen téren, de erősen kétlem.
Rui-chan írta:Az egyik nagy kedvencem egyébként Iro tábornok lett, tipikus bölcs figura szerepét töltötte be, ráadásul neki nehezebb dolga volt, hiszen Zuko felett kellett mentorkodnia.
Ő volt nálam még nagyon TOP kategóriás szereplő, bár elsősorban nem is a tanításai, hanem a poénjai miatt. XDDD (Az pl. mekkora volt, amikor titokban gyúrt a börtönben... XDDDD) Ja és most úgy teljesen random megtaláltam a világ legjobb Iroh cosplayét. *____*
Rui-chan írta:Habár a főellenség a Tűz ura volt, én mégis inkább Azulát tekintettem annak, mivel ő jóval többször tett keresztbe főhőseinknek. Na, őt rendkívüli módon utáltam! Az viszont meglepett, hogy ilyen véget kapott, másra számítottam.
SPOILER
Kár, hogy életben maradt. :dirr: Amúgy ő meg ilyen "anti-Zuko" volt, ahogy ő normálosodott, Azula úgy kattant be egyre jobban. Bár ő igazi született pszicho volt, aki már gyerekként sem volt normális, lásd amikor kővel akarta megdobni a kacsákat.

Rui-chan írta:Ahogy azt már fentebb említettem, a bending eléggé a szívemhez nőtt, mindig azokat a jeleneteket vártam.
Mert a bending cool. :D
Rui-chan írta:A világ is nagyon érdekesre sikerült, tetszettek a különleges állatok, különösen Appa és Momo volt cuki. ^^
Azok közül talán a kacsacsőrű medve volt a kedvencem. XD
Rui-chan írta:És tök jó volt, hogy különböző bőrszínű, kultúrájú népek szerepeltek, ettől különlegesebb lett az egész.
És ilyenkor mindig eszembe jut, hogy Shyamalay még ezt is elcseszte, illetve össze-vissza keverte őket, meg "hülyén használta". ^^" XD (A "legjobb" talán Gyatso volt, aki a filmben fekete lett, mert egy tibeti szerzetes biztosan az lesz... :dirr: XD)

A Korrához még nem tudok hozzászólni, az egyelőre nekem is "planned to watch"-on van. XD

Edit: Ezt meg csak itt hagyom.

Edit 2: Nagy legendák, ha találkoznak...XD
KépKép

Avatar
alvaro
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 877
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: alvaro » 2016.05.26. 17:57

Gyerekek, régi álmom vált valóra, elkezdték vetíteni a Preachert!

http://preacher.wikia.com/wiki/Preacher_Wiki

Képregénynek nagyon epic volt, meglátjuk, mi lesz ebből. Van benne potenciál, és remélem nem fogják nagyon elpolkorrektkedni, mert az nem tenne neki jót. Az első rész minden eltérés ellenére bejött, és reménykedésre ad okot. A karakterek persze nem adják kinézetre 100%-ban az eredetit (ok, Tulip pl. merőlegesen más, de mondjuk hogy jó lesz így is), a viselkedésük már jobban, szerencsére.

Seggarc pedig kinézetre is királyan hiteles lett :thumb:

Apró sirámom, hogy sokszor még felirattal együtt is csak lesek, hogy most mi a fenéről beszélnek, főleg Cassidy szövegeinél :drop: :thumb: Fel kéne töltenem agyba valami erős szlengszótárt.

Avatar
Balus
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 40
Csatlakozott: 2016.03.15. 19:23
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: 221B Baker Street

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Balus » 2016.07.14. 10:41

Trónok harca 6. évad

Elég komoly aggályaim voltak a 6. évaddal kapcsolatban. Arra számítottam, hogy amint elfogynak az adaptálható könyvek, a sorozat színvonala látványosan csökkenni fog. Ehhez képest nem történt ilyesmi, bár azt meg kell hagyni, hogy közel sem volt tökéletes, és hogy szerintem a sorozat csúcsát már nem közelítette meg (ami számomra egyértelműen a 4. évad volt).

Ami a 6. évadban kifejezetten nem tetszett, hogy hogyan viszonyult egyes karakterek halálához. Míg korábban ha meghalt valaki, az esetek többségében azért történt, mert valami hibát követett el, ergo a halála logikus volt. Most viszont úgy éreztem, hogy az írók kizárólag azért öltek meg egyes szereplőket, hogy tudják sokkolni a nézőket.
SPOILER
Pl. Osha halálát elég értelmetlennek láttam. Mintha csak azért hozták vissza a sorozatba, hogy Ramsay megölhesse, mintha eddig nem lett volna nyilvánvaló mindenkinek, hogy Bolton fattya egy pszichopata...

És ha már itt tartunk: Roose Bolton halálát egyenesen méltatlannak éreztem. Ő volt az egyik legravaszabb, legkörmönfontabb játékos az egész sorozatban, aki túljárt a Starkok és a Lannisterek eszén is, és most csak azért fűbe harapott, mert nem tartott eléggé az elmebeteg zabigyerekétől. Doran Martell és a fia, Trystane halálának sem láttam sok értelmét, bár az eleve elbaltázott dorne-i történetszálon már nincs is nagyon mit elrontani. Még szerencse, hogy Dorne csak az első és az utolsó epizódban bukkant fel helyszínként. :D

Volt viszont egy szereplő, akinek a halálával tényleg el tudták nálam érni a kívánt hatást, ez pedig Hodor volt. Őszinte leszek, Ned Stark kivégzése, a Vörös Nász és Oberyn halála nem rázott meg úgy, mint Hodoré (valószínűleg azért, mert a könyvek ismeretében tudtam, hogy mire számítsak, de ez váratlanul ért). Jobban belegondolva, talán Hodor volt az egyetlen szereplő az egész sorozatban, aki hősi halált halt.


A másik, ami szemet szúrt nekem, hogy a sorozatban mintha most először használtak volna "plot armor"-t, ami eddig nagyon nem volt jellemző.
SPOILER
A legjobb példa erre Arya esete, akit háromszor hasba szúrnak, beleesik a folyóba (garantált fertőzésveszély), majd vérző hassal végigmegy fél Braavoson, hogy aztán "véletlenül" pont a színésznőnél kössön ki, akinek megmentette az életét, majd némi lábadozás után már olyan jó kondiban van, hogy képes lesz megölni a másik orgyilkos-tanoncot. Értem én, hogy Arya főszereplő, de azért ezt ne csináljuk már, srácok...


A következő pont nem feltétlenül negatívum, de az egyik barátommal beszélgetve meg kellett állapítanunk, hogy a 6. évadra olyan lett a Trónok harca, mint egy profik által megírt fanfiction, ahol a rajongók összes kívánsága és teóriája valóra válik:
SPOILER
- A Véreb nem halt meg (ezt mondjuk egyáltalán nem bántam, lévén ő az egyik kedvenc karakterem).
- Hidegkéz = Benjen Stark.
- Havas Jon feltámadt (mondjuk aki ezt nem látta előre, hogy Jon nem marad halott, az valószínűleg vak :D ), és végre fény derült a valódi származására.


Újdonság volt még az évadban, hogy a sorozatban most először használtak flashback-jeleneteket. Voltak kétségeim, hogy nagyon ki fognak lógni a többi jelenet közül, de végül ügyesen megoldották, és Bran látomásain keresztül szerves részét képezték a cselekménynek.

Az évad első felében tényleg lassabb volt egy kicsit a tempó a korábbiakhoz képest, de én ezt nem látom olyan égbekiáltó hibának. Úgy is fel lehet fogni, hogy ez a "vihar előtti csend", máskülönben a 9-10. rész sem ütött volna akkorát.
SPOILER
A "Fattyak csatája" simán a legjobb csatajelenet, amit az utóbbi években láttam, sok hollywoodi produkció elbújhatna mellette. Öt évig kellett várni egy rendes csatajelenetre, de megérte. :D Azt viszont sajnáltam, hogy a Meereen-i csata kb. prológus-szintre lett lebutítva, pedig a könyvek alapján annak a küzdelemnek is hasonló horderejűnek kellett volna lennie.

Viszont az évad abszolút csúcspontja számomra a 10. epizód volt. Az első 20 percet konkrétan tátott szájjal néztem végig, olyan zseniálisan volt megrendezve. Ilyen feszült leszámolást még maffiafilmekben is ritkán látni, és erre a fantasztikus soundtrack is rásegített. De az epizód többi része is sok katartikus pillanatot tartogatott.

Azért volt egy része a finálénak, ami nem nyerte el maradéktalanul a tetszésemet, ez pedig Arya leszámolása Walder Frey-jel. Értem én, hogy bosszút akart állni a Vörös Nászért, de egy profi orgyilkosnak nem az lenne az egyik ismérve, hogy a célszemélyen kívül lehetőleg minél kevesebb embert öljön meg? Ez hogy megöli a fiait, feldarabolja és pitébe süti őket eléggé overkill volt, ráadásul én személy szerint Aryától eléggé karakteridegennek éreztem.


A színészek munkáját most sem érheti panasz, bár azt sajnáltam, hogy mindannyiunk kedvenc Ördögfiókája, Tyrion ebben az évadban viszonylag kevés szerephez jutott. Aki viszont egyértelműen a pálmát viszi, az Lena Headey, aki remekül játssza a lassanként őrületbe hajló Cersei-t.

Összességében tehát elégedett vagyok a 6. évaddal. És ami még fontosabb, hogy végre-valahára érezni lehet, hogy a Trónok harca befordult a célegyenesbe, a szálak összeértek, és most már csak megfelelően le kell zárni a történetet.

U.i.: Volna egy kérdésem azokhoz, akik szinkronnal nézik a sorozatot (Junchi?):
SPOILER
a "Hold the door"-t hogyan sikerült magyarra lefordítani? Szvsz Bruzsy és darkspell a nem hivatalos feliratban a lehetőségekhez képest jól megoldották ("Hold the door!" >>> "Holtodig óvd!").
"Soha ne feledd, ki vagy. Mert a világ nem fogja. Viseld páncélként, akkor nem árthatnak vele." (Tyrion Lannister)
~
Kritizátor/MAL/MML

Avatar
Junchi
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1362
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2016.07.14. 11:51

Balus írta:U.i.: Volna egy kérdésem azokhoz, akik szinkronnal nézik a sorozatot (Junchi?):
SPOILER
a "Hold the door"-t hogyan sikerült magyarra lefordítani? Szvsz Bruzsy és darkspell a nem hivatalos feliratban a lehetőségekhez képest jól megoldották ("Hold the door!" >>> "Holtodig óvd!").
Nem tudom, én még csak ezután fogom megnézni (asszem a szinkronos legutolsó rész is valamikor a napokban jött még csak ki), de majd akkor figyelek erre a részre.

Amit várok amúgy ettől az évadtól? Legyen olyan decens, mint az előző volt, akkor barátok leszünk. (Bár azért vannak aggályaim, szal visszatér "kedvenc" Branem és vele a "még nagyobb kedvenc" sub-plotom... :knife: )

Avatar
LeSpookySkeleton
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 40
Csatlakozott: 2016.05.06. 18:05
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: LeSpookySkeleton » 2016.07.23. 13:14

A Game of Thrones körülbelül az első évad végéig volt tisztességes sorozat, a második évadtól kezdve pedig az írás kb. a legrosszabbak között van.

A párbeszédek cringe-festek. A plot lapos és ahhoz képest, hogy mennyire beelőzik a könyveket, sikerül úgy tálalni, hogy rettentő uncsi legyen.

Ja és a social justice warrior feminista áthallásoktól lehidalok, mintha a dagadt tumblr femináci bálnáknak készítették volna az utóbbi 2 évadot, jézus.

Kár, hogy így is nézni fogom, mert szeretem a regényeket, és ha már lespoilerezik nekem ígyis-úgyis mindenhol, inkább megnézem a saját szememmel.
SPOILER
Kép

Avatar
Balus
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 40
Csatlakozott: 2016.03.15. 19:23
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: 221B Baker Street

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Balus » 2016.07.27. 12:55

Junchi írta:Amit várok amúgy ettől az évadtól? Legyen olyan decens, mint az előző volt, akkor barátok leszünk. (Bár azért vannak aggályaim, szal visszatér "kedvenc" Branem és vele a "még nagyobb kedvenc" sub-plotom... :knife: )
Eddig azt hittem, hogy Arya braavosi kiruccanása a kedvenc mellékszálad. :D
LeSpookySkeleton írta:Ja és a social justice warrior feminista áthallásoktól lehidalok, mintha a dagadt tumblr femináci bálnáknak készítették volna az utóbbi 2 évadot, jézus.
Ezt kifejtenéd bővebben? Mert én nem igazán emlékszem olyan jelenetre vagy epizódra az utóbbi évadokból, amikről a "girl power" jutna először eszembe, ellentétben pl. az új Szellemirtók remake-kel, ami ezt nem burkoltan fel is vállalta.

Más: várja itt valaki rajtam kívül az Amerikai istenek adaptációját? Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit tudnak kihozni Neil Gaiman egyik legjobb regényéből, már csak azért is, mert szerintem maga az alapanyag elég nehezen adaptálható mozgóképre (mondjuk ez Gaiman sok más munkájára igaz, pedig mit meg nem adnék egy jó Sandman filmért/sorozatért...)
"Soha ne feledd, ki vagy. Mert a világ nem fogja. Viseld páncélként, akkor nem árthatnak vele." (Tyrion Lannister)
~
Kritizátor/MAL/MML

Avatar
Junchi
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1362
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2016.07.27. 18:50

Balus írta:Eddig azt hittem, hogy Arya braavosi kiruccanása a kedvenc mellékszálad. :D
Valóban, az sem volt éppen a szívem csücskösebbik fele, de ott azért menti a menthetőt az, hogy amíg Aryát oda nem sodorta a sors, addig az ő sub-plotját kimondottan bírtam. A braavosi reumás csiga tempó és pozőr hullamosdatás viszont enyhén szólva is kiakasztott. Még jó, hogy A FÉRFI felbukkant végül. Ő változatlanul egy jelenség. :D

Btw közben elkezdtem, lenyomtam már két részt és OMG, még mindig nem volt sex/rape scene? Mi zajlik itt? Jó, mondjuk már az előző évadokban sem volt annyi, mint korábban, de ez most teljesen ledöbbentett. (Mondjuk volt helyette pucér öregasszony, bár azért még ezt is jobban beveszi a gyomrom, mint mikor az éppen aktuális homokhuszárokat nyomatják. Bezzeg "yurizás" fele ennyi sincs. Nem mintha olyan nagyon igényelném, de ha már választanom kéne, mit akarok inkább látni, hát nem gondolkoznék sokat a válaszon. Azért az XY-kromoszómáimmal továbbra sem vagyok haragban. :D)

Avatar
Rui-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1138
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2016.07.27. 19:13

Junchi írta:Bezzeg "yurizás" fele ennyi sincs. Nem mintha olyan nagyon igényelném, de ha már választanom kéne, mit akarok inkább látni, hát nem gondolkoznék sokat a válaszon.
Ugyan nem olyan bele a pofádba stílusban fogják nyomatni, de a Greyjoy szálon megjelenik majd. Sőt, Yara majd tesz egy egészen érdekes megjegyzést az évad vége felé. :D

Ha már szóba került a GoT 6. évada, nekem az a véleményem róla, hogy megnéztem 8 átlagos, vagy unalmas epizódot, aztán a végére bejött a jóság. Bár igazából az évadzáró az, ami kicsit visszahozta a lelkesedésemet a cuccal kapcsolatban. A 4. évad még mindig toronymagasan a legjobb, legalább is szvsz. A mostaniban megpróbáltak pár szálon gyorsítani a vágásokkal, de aztán néhol megint belassult az egész cselekmény és alig haladt valamerre.
Kövezzetek meg, de nekem Bran szála jött be a legjobban, az egész északi környezettel, lényekkel, történéssel.
SPOILER
Szegény Hodor... :(
És így tök jól meg lett oldva a múlt néhány sötétebb foltjának feltárása.
SPOILER
Jól értettem, hogy Jon nem is Snow, hanem Targaryen!? :o
Ramsay pedig kutyaeledelként végezte, ennek igazán örültem. :twisted: Daenerys végre megindult Westeros felé, komolyan pezsgőt kellett volna bontani, történelmi pillanat volt!
Kép

Avatar
Balus
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 40
Csatlakozott: 2016.03.15. 19:23
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: 221B Baker Street

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Balus » 2016.07.27. 21:50

Rui-chan írta:És így tök jól meg lett oldva a múlt néhány sötétebb foltjának feltárása.
SPOILER
Jól értettem, hogy Jon nem is Snow, hanem Targaryen!? :o
SPOILER
Bizony, jól értetted. Ez egy nagyon népszerű teória volt a rajongók körében, amit csak az "R+L=J" kódnévvel illettek. Ennek értelmében Jon valójában nem Ned Stark fattya, hanem Rhaegar Targaryen és Lyanna Stark gyermeke.

Aztán ott van még egy másik elmélet, ami részben a fentiből gyökerezik, és ez is a Targaryen-házhoz köthető. Az ő címerállatuknak, a sárkánynak ugyanis mindig három feje van, ezzel jelképezve a dinasztiát alapító Hódító Aegont és nővéreit. Na mármost ebben a felfogásban az egyik fej egyértelműen Dany, a második Jon, de vajon ki lehet a harmadik?

(A könyvet olvasók most rávághatják, hogy az Ifjú Griff, de ő sajnos eddig nem tette tiszteletét a sorozatban.)

Részben erre is értettem a 6. évad enyhe "fanfiction" jellegét, hogy a rajongók sok kívánsága teljesült. Valamilyen szinten ezt is nevezhetjük fanservice-nek. :D
"Soha ne feledd, ki vagy. Mert a világ nem fogja. Viseld páncélként, akkor nem árthatnak vele." (Tyrion Lannister)
~
Kritizátor/MAL/MML

Avatar
weingartia
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 37
Csatlakozott: 2008.07.17. 07:18
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: weingartia » 2016.07.29. 20:00

Amúgy én elég pipa vagyok a sorozat készítőire, hogy a Bran-féle flashbacket nem mutatták végig. Tudom, nagy titok derül majd ki, de akkor minek mutatták? Így csak annyi volt, hogy láttuk ned starkot fiatalon kardozni, ennyi.
Valahol Martin nyilatkozta, hogy nagyon örül a találgatásoknak, de ő direkt nem olvasgatja ezeket, nehogy befolyásolják. Szóval a fanok csak jól következtetnek a nyomokból. :)
A három sárkányról, meg hogy ki lovagolná:
SPOILER
Vannak akik azt mondják, hogy tyrion lesz a harmadik lovas. Apja azért is utálta, mert h az akkori Targaryen királytól van Tyrion. Nekem nem tetszik az elmélet túlzottan, de van benne valami: Tyrionnak szót fogadtak a sárkányok (mondjuk ez series-only) Meg szerintem Martin nagyon bírja őt, biztos nagy szerepet akar neki.

Avatar
Junchi
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1362
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2016.07.30. 06:57

Balus írta:U.i.: Volna egy kérdésem azokhoz, akik szinkronnal nézik a sorozatot (Junchi?):
SPOILER
a "Hold the door"-t hogyan sikerült magyarra lefordítani? Szvsz Bruzsy és darkspell a nem hivatalos feliratban a lehetőségekhez képest jól megoldották ("Hold the door!" >>> "Holtodig óvd!").
"Óvd jól!"

Erősen kellett koncentrálnom egyébként, mert kábé harmadik alkalommal sikerült csak normálisan kihallanom a csaj szövegét. Mondjuk a fansub "Holtodig óvd"-ja jobban bejön.

És most komolyan
SPOILER
kinyírták Hodort? Fuck it! Jó, inkább volt egy ügyes mém, semmint karakter, de annak nagyon is működött.

Avatar
Balus
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 40
Csatlakozott: 2016.03.15. 19:23
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: 221B Baker Street

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Balus » 2016.07.30. 17:13

weingartia írta:A három sárkányról, meg hogy ki lovagolná...
Erről a teóriáról még nem hallottam, bár szerintem elég ingatag lábakon áll. Az viszont biztos, hogy Tyrionnak még fontos szerepe lesz az elkövetkezőkben. Már csak azért is, mert szerintem ő az egyetlen karakter az egész gárdából, akit Martin biztosan nem merne megölni, egyszerűen túl nagy közönségkedvenc (kb. mintha kinyírnák Darylt a The Walking Dead-ben, a rajongók már másnap fáklyákkal és kiegyenesített kaszákkal vonulnának az AMC székházához), és az ő szívéhez is hozzánőtt már az Ördögfióka.
Junchi írta:"Óvd jól!"
Nem rossz, bár a fansub megoldása még mindig jobb.

És igen, Hodor komolyan vehető karakter helyett inkább amolyan sidekick/comic relief figura (az egyik barátom egyszer úgy jellemezte, hogy ő az egyetlen pokémon Westeroson :D ).

*****

Plusz: ma hivatalosan is bejelentették, hogy a 8. évaddal véget ér a Trónok harca. Őszintén szólva én nem bánom, hogy befejezik, inkább ez legyen, minthogy elhúzzák mint a rétestésztát, és teljesen ellaposodjon a végére ( ld. Dexter).
"Soha ne feledd, ki vagy. Mert a világ nem fogja. Viseld páncélként, akkor nem árthatnak vele." (Tyrion Lannister)
~
Kritizátor/MAL/MML

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 4930
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2016.07.30. 21:57

Junchi írta:"Óvd jól!"

Erősen kellett koncentrálnom egyébként, mert kábé harmadik alkalommal sikerült csak normálisan kihallanom a csaj szövegét. Mondjuk a fansub "Holtodig óvd"-ja jobban bejön.
Én ugyan továbbra sem láttam egy teljes epizódot sem ebből a sorozatból (jeleneteket igen XD), egyik barátom viszont nem kicsit függött rá mostanában, így ő mailben folyamatosan tájékoztat az aktuális eseményekről és
SPOILER
ha jól értem, ebben a "hold the door!" -> "Hodor"-ban az lett volna a pláne, hogy a normális állapotában kapott utolsó parancs annyira berögzült nála, hogy később szellemi fogyatékosként abból kreált magának egy "nevet". (Vagyis a környezete kezdte el névként használni, mivel mindig ugyanezt ismételgette, amiből ők arra következtettek, hogy biztos ez a neve.) Na pont ebben az esetben szerintem a magyar feliratokban az "Óvd jól!" nekem azért tetszik jobban, mert az tényleg majdnem olyan, mintha azt mondanád, hogy "HÓÓDÓÓR" XD A "Holtodig óvd!" bár valóban szebb, mint mondat és talán a "védd meg az ajtót mindenáron!" jelenet lényegét is jobban kifejezi, viszont szvsz kevésbé hangzik "Hodorosnak", vagy legalábbis én ebből a verzióból erősebb belemagyarázásnak érzem kihozni a dolgot.
Persze szóljatok, ha valamit rosszul tudok és rendszeres nézőként máshogy jött le nektek. (Spoilerek nyugodtan jöhetnek, barátom révén elkerülni sem tudnám őket, max rászólhatnék, hogy ne számoljon be róla, de már neki is mondtam, hogy nekem nyugodtan jöhetnek a spoilerek ebből a cuccból, egyrészt itt nem zavar, másrészt ha nem ő lőné le, akkor a sokadik Facebook-kép a falamon. XD)
KépKép

Avatar
LeSpookySkeleton
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 40
Csatlakozott: 2016.05.06. 18:05
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: LeSpookySkeleton » 2016.08.05. 10:49

Balus írta:
Junchi írta:Amit várok amúgy ettől az évadtól? Legyen olyan decens, mint az előző volt, akkor barátok leszünk. (Bár azért vannak aggályaim, szal visszatér "kedvenc" Branem és vele a "még nagyobb kedvenc" sub-plotom... :knife: )
Eddig azt hittem, hogy Arya braavosi kiruccanása a kedvenc mellékszálad. :D
LeSpookySkeleton írta:Ja és a social justice warrior feminista áthallásoktól lehidalok, mintha a dagadt tumblr femináci bálnáknak készítették volna az utóbbi 2 évadot, jézus.
Ezt kifejtenéd bővebben? Mert én nem igazán emlékszem olyan jelenetre vagy epizódra az utóbbi évadokból, amikről a "girl power" jutna először eszembe, ellentétben pl. az új Szellemirtók remake-kel, ami ezt nem burkoltan fel is vállalta.
Elég sok jele van már a kezdetektől is, pl. Joffrey-nak tulajdonították Cersei főbb bűneit a könyvben (pl. Robert fattyak gyilkolása). "All men must die, but we are not men" idézet elmond mindent a Daenerys szál célközönségéről, éljenek a twitter feminácik. Szörnyű, szörnyű karakter a sorozat!Daenerys és a dialógusai is furák, Emilia Clarke pedig nem színésznő. Ebben az évadban ami furcsa volt nekem az Yara hirtelen butch-á válása, miközben eddig ez nem dominálta a karakterét.

A főbűnös az nyilván a Dorne sztori. A bad poosy dialógussal ami az előző évadban volt Bronnál, Ellaria "weak men"-es idézetei, a fegyverekkel pózóló duci 15 éves kislányok akik kinyírják hirtelen a regény egyik szempontkarakterét (nigger testőr). Nem csoda hogy ezt az egész szálat hagyták a fenébe, se füle, se farka, csak girl power fanservice.
SPOILER
Kép

Avatar
Junchi
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1362
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2016.08.06. 07:47

GoT S6 (Mindenütt spoilerek, úgyhogy csak az olvassa el, aki már túl van a szertartáson!!)

Nem köntörfalazok, kimondom: a negyedik évad után simán ez a szezon a kedvencem. Alant örömködéseim jegyzőkönyve.

Először is kezdek egy kissé talán gonosz kijelentéssel, de nem tehetek róla, én így látom ezt most: Imho kimondottan jót tett az, hogy végre nem Martin "kánon" sztoriját adaptálták és nagyjából saját vágányra terelték a sztorit. Egyrészt kellett már egy kis vérfrissítés ennek a sorozatnak, másrészt azt vettem észre, hogy pont a pacing az, amivel a legkevesebb bajom volt ebben az évadban. A korábbi évadokkal ellentétben szerintem sokkal kevesebb volt a felesleges vargabetű, a semmi célt nem szolgáló dialógok; inkább azt vettem észre, hogy lényegesen célorientáltabb az egész évad. Korábban pont az volt jellemző a legtöbb esetben, hogy bár megvan ennek és annak a karakternek/sub-plotnak/akárminek a célja, de abból mire lett is valami, mire ténylegesen eljutottunk A-ból B-be, addigra vagy elment az egész évad vagy egyszerűen csúszott minden a következőre. Ennél a szezonnál viszont nem tapasztaltam ezt, valahogy minden kimondott és eltervezett dolog eredményt hozott, ami ennél a sorozatnál úgy en bloc különösen nagy szó.

A másik, ami nekem piszkosul tetszett, az az, ami mondjuk 100-ból 99 esetben biztosan nem: az évad fanfiction jellege. Nem tehetek róla, de én bizony több ilyen húzásnak is nagyon örültem és nem feltétlenül azért, mert teljesült nézőként a vágyam, hanem azért, mert ezek az elemek végig ott voltak az orrunk előtt, csak Martin valamiért örömét lelte abban, hogy huzigálja a mézesmadzagot, de végül nem ad szinte semmit, hanem "várd ki a sorodat". Na de mikre is gondolok? Például a sárkányokra, az egy-dimenziós szemétrohadék karakterek megfelelő halálára, a Vérebre (nekem is az egyik kedvenc karakterem :D) és persze arra, hogy bár hat évad kellett hozzá és a sub-plot maga is meglehetősen repetitívvé vált helyenként, de Daenerys - Caps Lock jön - VÉGRE ELINDULT WESTEROS FELÉ!!!!!!!444 Go, Danny, én a te üleped alá kívánom a Vastrónt már a második évad vége óta.

Ami kétségtelenül az egész évad legnagyobb meglepetése volt, az a monumentális csata a kilencedik részben. Valami egészen elképesztő volt az egész és nem csak látványban, hanem ahogy visszaadta azt a kétségbeesett helyzetet, amibe Jonék belekeveredtek és amit a rendező is megfelelően tudott érzékeltetni, főleg, mikor a Boltonok bekerítették őket és Jont éppen csak össze nem nyomták. (Mondjuk az a méretes hulladomb nem tudom, hogy került oda, illetve volt még egy facepalm pillanata a résznek, mikor Sansa felbukkan a Völgy seregével és ilyen önelégült pofával nézi, hogy mi van. Édesem, és ha egy kicsit késő lett volna már ehhez? Meg oké, hogy előző este összekaptak Jonnal a támadást illetően, de annyi gerinc lehetett volna benne, hogy ha nem is mondja el nyíltan, mit tervez, legalább utal rá vagy nem tudom.) Az epizód vége pedig a "satisfying moment as all fucks" kategóriába esik, ahogy Jon véresre veri annak a ganajtúró Ramsay-nek a képét (akit nem csak azért rühellek, mert egy utolsó féreg, hanem mert rettenetesen felszínes és üres karakter), majd a saját kutyái lakmároznak belőle. Joffreykának is valami hasonló halált szerettem volna, de ahhoz Martinnak nem volt elég labdája.

A tizedik rész egy másik sarkalatos pontja az évadnak. Szintén beállnék dicsérni a leszámolást - valami egészen zseniális módon lett levezényelve (mínusz a gyerkőcök késes mutatványa, mert az szupergáz... -___-) és jól mutatja, hogy bár Cersei is egy utolsó szemét mocsok, mégis mint karakter, fényévekkel "értékesebb", mint a sorozat többi kavarója. Azért egy füst alatt leszámolni az összes ellenlábasával (Margaery, meg a Tyrellek úgy általában [kivéve Olenna, aki remélem, egy szép napon Cersei képébe dörgöli, hogy Joffreyka megmérgezése az ő sara >:3], a kókler Pycelle, illetve majd az összes sparrow, de legfőképp a vezetőjük, aki valóban egy tenyérbemászó rohadék volt - az ilyen elvakult, vallási fanatikusokat amúgy is nagyon utálom) nem semmi mutatvány. Nem sokkal később azonban jön a meglepetés, merthogy a fagyi visszanyal: bár Cersei visszatartotta Tommen királyt attól, hogy megjelenjen a tárgyaláson, de azt végül mégis elragadja a halál, ráadásul saját maga vet véget ennek. Ezen a ponton el is merengtem kicsit és lehet, hogy nagy halom belemagyarázás az egész, de szerintem Tommen király öngyilkossága mögött sokkal több van, mint "csak" az, hogy Margaery is a robbanás áldozata lett. Szerintem itt az is erősen benne van, hogy nagyon is jól tudta, hogy az anyja műve ez, de még talán ennél is jobban az a tény, hogy a szekta agymosása után a hit volt az utolsó olyan dolog, amire ténylegesen is támaszkodni tudott, látva pedig, hogy mindez az enyészeté, úgy döntött, nincs már maradása ezen a világon. Persze nem mondom, jobban is fellehetett volna korábban vezetni ezt a karaktert, hogy ne legyenek kételyek az ő döntésével kapcsolatban, de annyi baj legyen. Cersei, Cersei... Mit fog szólni mindehhez Jaime, főleg, hogy most már királynőt is játszol?

Egy dolog viszont erősen kiakasztott ebben az utolsó epizódban, mégpedig az egész Arya dolog. Oké, egy pillanatig rajtam volt a "fuck yes, Walder Frey-t kinyírja, titkon mindig ebben reménykedtem, hogy ő lesz az, aki kivégzi ezt az egyébként is meglehetősen gusztustalan vénembert" rózsaszín napszemüveg, viszont nem tudok elmenni amellett a tény mellett, hogy 1) ez így nagyon out of nowhere volt, 2) és ez az igazán különösen bosszantó, hogy egyszerűen egy karakter rape (tehát nem is egyszerűen csak OOC) volt ez Aryával szemben. Valahol még megértem, hogy Walder fiait is eltette inkább az útból a későbbi problémák elkerülése érdekében, de mi volt ez a pités baromság? WTF? Nem pont azzal ért véget Arya braavosi sub-plotja, hogy végül nem adta meg magát a Sokarcú isten akaratának, megőrizte a nevét és nem vált egy névtelen és kegyetlen gyilkossá? Ennek meg mégis az ellenkezője történik most? Oké, legalább benyögte a nevét Waldernek, de amúgy abszolút inkonzisztens az egész, meglehetősen súlyos csapást mérve ezzel Arya karakterére, amit nem hiszem, hogy a későbbiek során orvosolni tudnak.

Na, és ha már karakterek, ide is lenne még egy-két hozzáfűznivalóm. Például OMG, előkerült Benjen Stark! Halványan emlékeztem az első évadból, hogy az elején mintha lett volna egy ilyen nagybácsi, de aztán valahogy teljesen eltűnt a fószer. Én emlékeztem valamire rosszul? Egyszerűen kiírták, mert nem tudtak vele mit kezdeni? Végül most, a hatodik évadra ismét előkerül, meg is veregettem a vállam, hogy amint felfedte magát, egyből emlékeztem rá. :D Sok mindent nem csinált, de legalább ez a rejtély is megoldódott.
Amit kicsit bántam, hogy Tyrion nem sokat csinált ebben az évadban, bár az a kevés, amit letett az asztalra, az újfent winrar. Legjobban talán az tetszett most tőle, mikor próbálja Grey Worm és a csaj (az ő nevét valamiért nem bírom megjegyezni) emberibb oldalát a felszínre hozni, ami látszólag nem is teljesen halott ügy.
Hodor halála maximálisan hatásos (nem rossz egy mémtől), Davost évadról-évadra egyre jobban bírom, Bronn a Véreb és Jorah mellett a másik kedvenc minor karakterem, úgyhogy őt szerepeltetni mindig win, Jaime karakterizációja továbbra is rendben, Jaqent valahogy egyre kevésbé bírom, Sansa jó úton, Sam és Seggfű pedig változatlanul az egész sorozat legérdektelenebb, legunalmasabb figurái.

Visszakanyarodva kicsit az évad fanfiction jellegéhez, van azért ennek a dolognak egy csúnya árnyoldala is, nevezetesen az erőltetett, hálivúdi megoldások. A Balus által említett plot-shield tényleg nagyon észrevehető volt (Arya igencsak jeleskedett ebben, de azért Jont sem kellett nagyon félteni), viszont ennél is jobban bökte a madaras szájszervemet a "hero always arrives late" közhely. Kábé minden második részben eljátszották most ezt, hogy az utolsó pillanatban jöttek megmenteni azt, aki éppen a legnagyobb ganéban mártózott. Kicsit sem volt bosszantó és kiszámítható.

All in all, ha pontoznom kéne ezt az évadot, olyan 7 és 8 közé lőném be, amit azért is érzek megfelelőnek, mert egy 8-ashoz nem volt kellő szufla benne és a negatívumai azért visszarántják, viszont a kulcsmomentumok emlékezetes mivolta és a hatásos klimax inkább 7 fölé emelik a verdiktemet. Jöhet az utolsó előtti évad!

Avatar
Balus
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 40
Csatlakozott: 2016.03.15. 19:23
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: 221B Baker Street

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Balus » 2016.08.06. 12:57

LeSpookySkeleton írta:"All men must die, but we are not men" idézet elmond mindent a Daenerys szál célközönségéről, éljenek a twitter feminácik. Szörnyű, szörnyű karakter a sorozat!Daenerys és a dialógusai is furák, Emilia Clarke pedig nem színésznő.
Hát nem tudom, szerintem a "Valar morghulis"-szállóige ilyen fajta kiforgatása nem feltétlenül feminista-pandering. Én kb. úgy fogtam fel, mint amikor a mostani évadban Sansa és Jon azzal viccelődnek, hogy az apjuk mindig azt mondta, hogy "Közeleg a tél"... hát most itt van. Dany pedig valóban nem a legjobb karakter a sorozatban (a lelkesítőnek szánt beszédeit, amelyet minden 3. epizódban elszaval, már én is nagyon unom), de szvsz voltak és vannak nála sokkal rosszabbak is (pl. a Homokkígyók).

Dorne-nal kapcsolatban viszont egyetértek veled, azt a történetszálat úgy ahogy van elb*szták, igazából örülök is neki, hogy az új évadban már nem erőltették.
Junchi írta:Először is kezdek egy kissé talán gonosz kijelentéssel, de nem tehetek róla, én így látom ezt most: Imho kimondottan jót tett az, hogy végre nem Martin "kánon" sztoriját adaptálták és nagyjából saját vágányra terelték a sztorit. Egyrészt kellett már egy kis vérfrissítés ennek a sorozatnak, másrészt azt vettem észre, hogy pont a pacing az, amivel a legkevesebb bajom volt ebben az évadban. A korábbi évadokkal ellentétben szerintem sokkal kevesebb volt a felesleges vargabetű, a semmi célt nem szolgáló dialógok; inkább azt vettem észre, hogy lényegesen célorientáltabb az egész évad. Korábban pont az volt jellemző a legtöbb esetben, hogy bár megvan ennek és annak a karakternek/sub-plotnak/akárminek a célja, de abból mire lett is valami, mire ténylegesen eljutottunk A-ból B-be, addigra vagy elment az egész évad vagy egyszerűen csúszott minden a következőre. Ennél a szezonnál viszont nem tapasztaltam ezt, valahogy minden kimondott és eltervezett dolog eredményt hozott, ami ennél a sorozatnál úgy en bloc különösen nagy szó.
Ezt elfelejtettem írni a magam véleményénél, de hasonlóan gondolom én is. Az első 3 könyvben (sorozatban ez kb. a 4. évad végéig bezárólag) nem voltak komolyabb problémáim a cselekmény tempójával, de a 4-5. részben már kifejezetten lassúnak és nyögvenyelősnek éreztem. Leginkább azért, mert Martin apó egy csomó karaktert és szálat behozott, amiknek nem volt különösebb jelentőségük és túlzottan sok időt is töltött el velük, természetesen a többi plotline rovására. A sorozatnak határozottan jót tett, hogy ezeket a részeket vagy kivágták, vagy jelentősen megkurtították/átírták.
"Soha ne feledd, ki vagy. Mert a világ nem fogja. Viseld páncélként, akkor nem árthatnak vele." (Tyrion Lannister)
~
Kritizátor/MAL/MML

Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 675
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Hikari » 2016.11.03. 17:15

Westworld. Nézi valaki?
Kép

Avatar
Kayama
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 42
Csatlakozott: 2007.04.11. 17:32
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Kayama » 2016.11.04. 17:33

Hikari írta:Westworld. Nézi valaki?
Jó kis sorozat, engem az angol Humans-re emlékeztet. Kíváncsi vagyok, hány évad lesz majd belőle. Mert ha a feketeruhás megtalálja a labirintusát (ami nyilvánvalóan olyan hely, ahol az androidok is ölhetnek), nem tudom elképzelni, hová vihetik a cselekményt.
Azaz de, jön Arnold a főgonosz, akinek Hopkins csinált a halálakor robottestet és megpróbálja megsemmisíteni a parkot a lázadó gyilkos robotokkal. Vagy valami ilyesmi. :vigyor: Szóval erősen várós.

Avatar
iskariotes
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 523
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2016.11.08. 23:27

Tudom, hogy nem friss a bejegyzés, de nem tudtam megállni, hogy ne reagáljak.
Rui-chan írta:Mintha olvastam volna, hogy különböző távol-keleti mozgáskultúrák adták az alapötletet ehhez.
Jaja ez így is van a vízidomitást a tai-chi ihlette, a földművelést a hung ga féle kung-fu, a tűzidomitást az északi shaloin kung-fu, míg a levegőhajlításnak pedig a baguazhang volt az alapja.
Rui-chan írta:A legjobban megírt karaktere szerintem Zuko hercegnek volt, őt amennyire rühelltem az első évadban, annyira megkedveltem a másodikban és a harmadikban. Tényleg olyan fejlődési utat járt be, amit sokan megirigyelhetnének.
Zuko tényleg nagyon sokat változik, szerintem elég sokat elmond róla, hogy ő volt az egyetlen olyan erős karakter aki kapott egy önálló részt a sorozatban.
Rui-chan írta:Katara aranyos volt, olyan tipikus anya figura, ám közben igazi harcos.
Szerintem pont Katara az aki a második legtöbbet fejlődik az évadok alatt. A sorozat elején alig mer bántani másokat, hogy aztán a harmadik évadban még Zukonak is bemerje ígérni a végeleges megoldást a bajaira.
Rui-chan írta:Habár a főellenség a Tűz ura volt, én mégis inkább Azulát tekintettem annak, mivel ő jóval többször tett keresztbe főhőseinknek. Na, őt rendkívüli módon utáltam! Az viszont meglepett, hogy ilyen véget kapott, másra számítottam.
Ha főellenséget kell mondani aki nő is egyben akkor az egyértelműen Azula nálam. Minden megvan benne amit kívánhat tőle az ember: erős, manipulatív, harcias, okos, elszánt és még szexi is. Szerintem Azula jobban megúszta a dolgot mint az apja, mert hát ő megtarthatta az erejét.
SPOILER
Ráadásul jelenleg úgy fest kigyógyult az elmebajából is és még szabadon is mászkálhat (bár ez ilyen magamnak adtam a kimenőt a börtönből való effekt).
Az pedig, hogy kicsi korában sem volt rendes...hát gondolom nehéz úgy felnőni, hogy az embert a saját szülőanyja sem szereti. Félre értés ne essék nem csak arra gondolok itt, amikor Azula az On the Beach részben (S03e05) elmondja, hogy az anyja szörnyetegnek tartotta. Sokkal inkább arra célzok, hogy Ursa minden rosszat ami vele történt azt Azulán vezette le. Jó persze nem verte, de akkor sem adott neki annyi szeretett mint amennyit adhatott volna. No persze Zuko pedig ugyan ezt kapta vissza Ozai-tól.
Egyébként, ha végeztél a Korra-val akkor nagyon kíváncsian várom a véleményedet.
"A barát olyan ellenség aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Junchi
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1362
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2016.11.09. 08:20

^Bár én Azulát sem tartottam olyan nagyon sokra, de az kétségtelen, hogy mint villain, messze jobban működött, mint az a rémesen egydimenziós Ozai, aki nekem inkább ilyen kötelezően legyőzendő Disney főgonosz volt.

A Korrára meg dunno, láttam belőle pár részt, de nekem annyi elég is volt belőle - valahogy nem működött benne semmi.

Avatar
Ayla
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1916
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Nem:
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Ayla » 2016.12.15. 10:14

Figyelmeztetés: az alábbiak, mind 1900 és 1925 között játszódnak.
Másodjára néztem végig a Downton Abbey-t. Másodjára is jó volt, másodjára még több mindent vettem észre, no nem a történetben, hanem díszlet s társai :D

Ezen beindulva megnéztem a Mr. Selfridge első és második évadját. Nekifogtam a harmadiknak, de már a legelső rész túl nyomi volt.
Viszont a Mr. Selfridge közben, hogy kövessem az idővonalat megnéztem a Suffragette-et. Ez utóbbi mozifilm. H akarnék róla hosszabban, írni akkor a Milyen jó filmet láttál mostanában topikba kerülne.

Még nem döntöttem el, végignézem-e a Mr. Selfridge-et, mert történetileg nem érdekel, de történelmileg igen, stílusilag igen.
Mindenesetre már csak napok kérdése és fogok neki a Peaky Blinders-nek. Igen, a fejemben már most félutcai tróger angol akcentussal olvasok fel angolul párbeszédet. Mi lesz ezután, mates?

Aki egyikkel sem ismeretes, azoknak röviden:
Downton Abbey: barátok közt egy nemesi házban, arról, hogy ki nézett kire hány szempillantással két hónap alatt. Mindez vidéken, Angliában.
Mr. Selfridge: Egy amerikai üzletember, ahogy felhúzza az első igazi áruházat az Oxford Streeten.
Suffragette: valós eseményeken (!actual igazi felvételeket vágnak be!) alapuló dráma, ami a nők szavazati jog eléréséhez történő felkelést mutatja be.
Peaky Blinders: az utca legényei, a porban, a nem tehetősek és kártyások között. Szintén Angliában.

Fentről lefelé haladva a ranglétrán. : )
Esetleg ha tudtok ajánlani filmet vagy sorozatot ami szintén ebben a 25 évben játszódik és nem szabad kihagyni, azt nagyon szívesen várom. Nem muszáj brit legyen, de azok előnyben. Máskülönben ez egy nem tervezett dolog volt, de mostmár, miért ne?

Doctor Who - Season 7
Még nem jöttem rá miért idegesít Clara. De idegesít.
A 11-es Doki, pedig szétesettebb, mint valaha...
De azért igyekszem felzárkózni a sorozattal.

Gravity Falls
Ezt már régebben láttam, de most újra-újranézek egy két részt. Laikusoknak: ez egy "mese", mely a Disney csatornán volt vetítve.
Gyakorlatilag thriller. :dirr:
Egy ikerpáros nyaráról szól, amint mindenféle kalamajkákba kerülnek egy isten háta mögötti településen egy erdőben. Fantasztikumok során át, természetesen a világot is megmentik a "mese" végére.
Mindenkinek ajánlani tudom. A "mesében" van vagy 5-6 féle titkosírás és annyi nyom/jel elszórva mindenhol, hogy külön fórumok születtek ezek kielemzésére. Egyszer néztem utána jobban, de még nekem is "magas" volt, követni. Nem, hogy a Disney channel-t követő 8 éveseknek... szóval hajrá!
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 4930
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2017.02.13. 22:12

Na, akkor ha már így feljött ennyi sorozat, gyorsan én is véleményezem őket. :)

1. Samurai Jack-ből én soha egy részt sem láttam, de ez a trailer tény, hogy nagyon királyul néz ki. :D

2. A Hotel Transylvaniát én bírtam, mondjuk lehet az is belejátszott, hogy engem meg jobbára a régebbi Tartakovsky rajzfilmek hagytak hidegen.

3. A Korgoth szerintem marha jó volt, pedig nekem ez a toilet humor általában nem jön be, de itt az egész cucc nagyon betalált. Csodálom is, hogy a pilot után egyből ment neki a kasza, pedig igazi "amcsi humor", ők imádják az ilyen stílusú cuccokat... :dirr:

4. A Mr. Pickles érdekes, anno belenéztem, aztán így személy szerint "kaszáltam" egy fél epizód után, viszont múltkor pont havernál már nem is tudom hogyan előkerült ez a sorozat és azon kaptuk magunkat, hogy nyolc részt lenyomtunk egyben. XD Jó, továbbra sem lett egy olyan cucc, amivel huzamosabb ideig tölteném a szabadidőmet, de volt 1-2 meglepően eltalált epizódja, pl. a (talán hatodik) Péntek 13-as paródia-részen szétröhögtem magam. XDDD ("Cheeseman-cheeseman-cheeseman!" :lol: )
KépKép

Avatar
Ricz
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 104
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld bolygón
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2017.02.14. 21:52

Mr. Pickles... Az öncélú erőszak, brutalitás, aberráció ne továbbja, de pont ezért tetszik. Az első évada szerintem kellemesen üdítő őrültség volt, a másodikból már kezdtek visszavenni, és inkább a kimértebb vonalat tették be, minha csak rájöttek volna, hogy egy hamar már nem lesz olyan tabudöntögető gondolatuk, amit ne tudnának kiforgatni (mert azért valljuk be: a pedofilos rész azért meredek volt), és inkább nekiálltak valami sztoriféleséget alkotni. Most lehet ezt fűzik tovább, de kíváncsi vagyok mit fognak az asztalra tenni.

Avatar
Junchi
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1362
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.02.15. 18:58

Erről a Mr. Picklessről most hallottam először, majd gyors utánajárás (és némi sejtés) után konstatálnom kellett, sajna már elmúltam 15 éves, és egy végtelenül öncélú bullshit-festen kívül nem látok ebben az izében mást. Kicsit olyasmi ez, mint a Happy Tree Fails Friends, igaz, ez már középsulisként is meglepett, mit eszik ezen mindenki...

Avatar
Leara
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 27
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Leara » 2017.03.04. 20:50

Mostanában jóval több sorozatot nézek, mint animét (nem ártana javítanom az arányokon), szóval gondoltam véleményezném kicsit a legutóbbi élményeimet.

Dirk Gently's Holistic Detectivel Agency
Ó, te jó ég, hogy én ezt mennyire imádtam :D! Először egyfajta Doctor Who-pótléknak néztem ki, ha már olyan sokat kell várni a 10. évadra. Végül jóval több lett ennél, ami mondjuk nem tudom, mennyire volt nehéz, ha azt veszem alapul, hogy a Doctor legutóbbi részei nem voltak a legjobbak (pedig én azon kevesek közé tartozom, akik bírják Clarát, szóval nem vele volt bajom). No, de lényeg a lényeg, a Baccano! óta imádom az ilyen "miafrancvoltez" kezdéseket, ahol folyamatosan adagolják a puzzle darabkáit és a kezdeti össze-visszaságból egy nagy egész lesz a végére. Ráadásul már csak ez a jelenet is megér minden dicséretet (természetesen spoileres), nem is tudom már, hogy mikor nevettem valamin ennyit XD.A szereplőket is egytől egyig imádtam, még Dirköt is, pedig őt sokan idegesítőnek találják az elején. Egyelőre 8/10-re értékeltem, bár szívem szerint már most rányomnék egy 9-est, de majd inkább akkor, ha a második évad is hozza ezt a színvonalt (az esély megvan rá, mert érdekesen lett vége).

Westworld
Nos, lehet, hogy itt túl nagyok voltak az elvárásaim, de egyáltalán nem ütött akkorát, mint amekkorára számítottam. Soknak éreztem a 10 részt, talán 6-8 részben jobban átjött volna. Mondjuk ha valamire, akkor a színészekre nem lehet panasz, Jimmi Simpson kivételével mindenki remekelt (vele is csak azután volt bajom, miután kiderült a vele kapcsolatos fordulat... ahhoz egyszerűen nem volt elég karizmatikus). A legnagyobb bajom, hogy egy bizonyos fordulat miatt kissé ellentmond magának a sorozat + nem igazán kedveltem meg senkit (inkább csak olyan szereplők voltak, akik érdekeltek, pl. Ford meg a The Man in Black). Egyelőre olyan 6,5 pont körül mozog nálam, de megelőlegeztem neki egy 7-est, hátha a következő évad pozitív irányba billenti majd a mérleget.

Válasz küldése

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 1 valamint 0 vendég