Sorozatok

Filmek, sorozatok, animék a TV-ben, moziban.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 4930
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2017.03.12. 15:37

Totál más téma, csak erről a "régi nagy kedvenc folytatást/ramake-et kap" dologról jutott eszembe: azt láttátok, hogy jön a Kacsamesék remake-je és még nem is néz ki rosszul? :) (Doctor Who bónusz: Dagobert hangja David Tennant lett. :D)
KépKép

Avatar
Balus
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 40
Csatlakozott: 2016.03.15. 19:23
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: 221B Baker Street

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Balus » 2017.03.12. 22:43

Titkos írta:
2017.03.12. 15:37
Totál más téma, csak erről a "régi nagy kedvenc folytatást/ramake-et kap" dologról jutott eszembe: azt láttátok, hogy jön a Kacsamesék remake-je és még nem is néz ki rosszul? :) (Doctor Who bónusz: Dagobert hangja David Tennant lett. :D)
Ja, láttam, szerintem ígéretesnek tűnik. Eleve biztató, hogy a Gravity Falls (óriási kedvencem) több készítője is dolgozik a rebooton. Mondjuk a rajzstílust először furcsának találtam, mivel egyáltalán nem emlékeztetett a régi rajzfilmre, aztán utánaolvastam, hogy nem azt akarja imitálni, hanem a klasszikus Donald kacsa és Dagobert bácsi képregények stílusát.

David Tennantról meg annyit, hogy egy skót karakternek egy skót színész adja a hangját, az szerintem csak természetes. :D
"Soha ne feledd, ki vagy. Mert a világ nem fogja. Viseld páncélként, akkor nem árthatnak vele." (Tyrion Lannister)
~
Kritizátor/MAL/MML

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 759
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Péter » 2017.03.19. 11:45

Mr. Pickles: Igazából tényleg az vele a baj, hogy rettenetesen öncélú az egész, azon kívül viszont nincs benne semmi. Hiába van tele szex-vér-erőszakkal, aberrációk széles tárházával, ha ezek nem eszközként, hanem puszta célként vannak jelen, és mellette a cuccnak, egyszerűen nincs lelke. Nem tud megteremteni, és fenntartani egy olyan hangulati közeget, ahol ez jól működhetne. Így egyszerűen csak gagyinak, mintsem megbotránkoztatónak, vagy sokkolónak hat.

Ráadásul, ez a sorozat, tényleg egy erősen lefelé ívelő minőségi görbén van. Hisz amit ezt tud, azt már tudta a Superjail!, csak jobban, amit a Superjail tudott, azt meg tudta a King Star King, csak jobban.

Samurai Jack: Na annak akkor örülök, hogy úgy tűnik, ez tényleg méltó zárása lesz a sorozatnak. Olyan, amilyet megérdemelt. Jó szokásomhoz híven, megvárom még befejezik, aztán majd egyben lenyomom az egészet. Bár szvsz, ennyi idő távlatából, szerintem jobb lett volna az egészet remakelni, ebben az újabb formában. Nem azért, mert bármi baj lenne a régivel, viszont így több nézőt is bevonzhatna. Na majd egyszer, hátha.

Amúgy ha már felmerült a gore, pontosabban annak hiánya, én még a nyáron újráztam egyben a régi sorozatot, és azért az sem volt jobb, hogy kvázi az összes ellenség, akit Jack elintézett, robot volt. Ezzel nem azt mondom, hogy tele kellett volna nyomni az egészet, fröcsögő vérrel, meg repkedő belekkel, de ha a PPG-nél meg lehetett ezt gyerek barát módon oldani, akkor biztos vagyok, hogy itt is. Pláne, hogy a levágott ellenfelek többsége nem is ember volt, hanem random idegen, mutáns, szörny, vagy amorf állat.
Kép

Avatar
Ricz
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 104
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld bolygón
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2017.03.19. 15:47

Da Vinci démonai:

Alapjaiban nem volt rossz. Kifejezetten érdekes volt a misztikus és a tudományos (reneszánsz kori sci-fi) vonal, utóbbi főleg a Da Vinci jegyzetek alapján. Az első évadot egyértelműen a politikai machinációk vitték el, a másodikat a misztikum és a kaland, míg a harmadik már amolyan mixtúra volt, mivel érezhetően lengett az a kaszavég a sorozat felett, próbálták kicsúcsosítani, a legtöbb szálat elvarrni. Azonban pár dolog megválaszolatlan maradt, mint Mithrász fiainak valódi célja, mivel erről elég elnagyolt képet kaptunk, és nem igazán korrelált a cselekedeteikkel (sokszor a széllel együtt fordult, ahogy egyik-másik karakter hovatartozása is), illetve lehetett volna kicsit beszélni erről az Emlékek forrása dologról, kiterjeszteni alternatív világok, valóságok felé, ahogy azt tették a különféle köztes káprázatokkal időnként.

Hogy ez most így volt-e jó és teljes? Nos, talán. 1-2 részre elegendő szufla azért még van ebben. Akár azzal is, hogy a káprázatok által behozzák ténylegesen a Mandela-effektust, amit pár esetben be-belengettek azért.

Nézhető volt, így a vége felé. A 3. évad vége már érezhetően lejtett, ahogy próbálkoztak hozzáadni folyton az évad- és sorozatvégi fináléhoz, de már nem tudták kellőképp összefogni a szálakat, amikre figyelni kell, erősen leszűkült Firenzére, Rómára és Otrantóra, miközben előbbi kettőnél érdemi dolog már alig történt, minden Dél-Itáliában kezdett eldőlni. És már a karakterek se tudtak elég szenvedélyt tanúsítani, kezdett elszállni belőlük az élet.

Aki még nem tett vele próbát, hajrá. Történelmi hitelességet ne várjon, hiszen mégis kicsit fantasy, kicsit retrográd sci-fi, ami szabadon kezeli a kor Olasz-félszigetének nagyobb neveit, valamint még valakit, innen, a szomszédunkból...

Válasz küldése

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 1 valamint 0 vendég