Mondocon(ok)

Animés találkozók, programok, rendezvények.
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Arra pont elfelejtettem rákérdezni Timinél, hogy hátha tudja-e miért lett áthelyezve a bejárat a másik oldalra, mert szégyen-nem szégyen, de először reflexből indultam volna neki a szokásos oldalnak, és egy pillanattal később vettem észre, hogy miért is volt akkora tömeg a másik oldalon, ami persze nem a "áh, biztos most jött egy tumultusnyi ember busszal" gondolatmenet miatt volt, amit a tömegre vetett rövid, felületes pillantás után dobott ki a gép. Aztán nem tudom hogy ez a találgatás mennyire lehetett igaz, mert nekem nem rémlik hogy dél környékén valaha is ennyien álltak volna sorba jegyért, bár ez az elővételes jegynek köszönhetően nem is volt zavaró tényező. Ami azért is volt jó előjel, mert számomra ez volt az egyik legjobb con amire kijöttem, elsősorban azért, mert a szokásosnál valamivel több emberrel sikerült összefutni, és olyanokkal is tudtam hosszabban beszélgetni akikkel addig ez nem jött össze (ami Catrin esetében egy közös Tsuki ga Kirei fanoskodás is része volt :)), még annak ellenére is, hogy egy bizonyos (nem Aoi-s) illetővel csak nem sikerült a találka rajta kívül álló okok miatt. Ez mondjuk kárpótolva lett azzal, hogy jó egy év után sikerült Benyót is nyakon csípnem, akivel ugyancsak sikerült a hosszabb diskurzus, de azt már elfelejtettem bekérdezni tőle (és utólag visszagondolva lehet nem is lett volna szívem hozzá), hogy a videós versenyen mennyire került közelebb a szívrohamhoz, mert el tudom képzelni mennyire forhatott az agyvize mire véget ért az egész hajcihő. A shoppingot illetően Junchihoz hasonlóan nálam is túl sokba fájt volna a Gunbuster-es Noriko figura, bár az még nem ütött úgy mellbe mint amennyiért árulták a Vagabond omnibuszos mangákat: a mangát amúgy is ajánló haverom szólt előre, hogy eléggé megkérik az árát a Conon a külföldi árakhoz képest, és khm, mondjuk úgy ja, megért volna egy Benny Hill-es kamerába sandítós reakciót. Üres kézzel mondjuk így sem távoztam, mert a Koukako no Pandora mangát azért jutányosabb áron kínálták, amiből fel is markoltam két kötetet. A PS4-es játékkínálat mondjuk így is meglepett hazai viszonylatban, mert nem kimondottan Fifa-Call of Duty mederben leledzett (konkrétan a Gravity Rush 2 önmagában meglepetés volt, de a Titanfall 2 sem volt a leginkább várt cím), de az annál inkább meglepett, hogy a retro játék részleg még egy olyan szinten "sárga kazettás Nintendót" is kipróbálásra-játékra kínált, ami konkrétan az eredeti konzol japáni változatát koppintotta, enyhén szólva pofátlanabb koppintást eredményezve, mint az addig falusi piacokon látott-vett, hasraütészerűen "dizájnolt" darabok.


Ami a kerekasztalt illeti, látom többeknek is hasonló benyomása támadt mint nekem - tematikusabb, a szezonális címeket a vége felére hagyó szerkezet yay, anime-Activity nay. Az utóbbit illetően mondjuk már annyiban is lehetett volna javítani rajta, hogy a megfejtéseket meg is ismétlik azok számára, akik nem hallották (mert pölö én a kamera mellett ültem, és olyan 50-50 arányban hallottam csak az animék címét), de mint ötlet szerintem így is olyasmi, ami papíron jobban működik. Úgy még talán megérne még egy próbát, ha a következő beszélgetésen egy az egyben a mostani brigád jönne el újra, mert akkor esetleg a mostani első tapasztalat javítana rajta, de ez meg ugye nem férne össze a résztvevőket beszélgetésenként variáló módszerrel, úgyhogy gondolom ez halva született javaslat lenne. Ez leszámítva tetszett a beszélgetés, mégha a vége felé kezdtem sajnálni Atist, mert a vége fele egy kissé már túlzásba vitte Krisz a pörkölgetést, akármennyire is képvisel amolyan újhullámos vonalat a srác. Az egy dolog, hogy én is néztem, mikor mondta hogy szerinte miben jobb az AoT a (sima) DB-nél, de akármennyire showman-es alkat Krisz, addigra már nem volt annyira vicces a bökdösés Atis irányába. Ricz Frame Arms Girl-ös kifakadása így is tetszett példának okáért, simán megért volna a részemről egy "ne bántsd már szegény sorozatot, amikor az Eromanga-sensei volt a #1" bekiabálást. :D
Kép Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Ricz írta: 2017.04.24. 11:38 Egy ideje óta követem a csávót, mert volt vele probléma, viszont elkezdett normalizálódni. Még azért elő-előjönnek a hülyeségei, kretardságai, de nem túl hangsúlyosan. De ja, valami díszes kalauzi egyenruhában tolta, nem tudom milyenben pontosan, de elsőre inkább valami szovjet katonai vasúti ezredesnek néztem. De ja, a loli interjúvoltatást én is láttam tőle, hogy miről ment a diskurzus, kérdés, azt már nem füleltem ki, ha valaki panaszkodni fog rá, az hamarosan megjelenik úgy is a fészen meg a mondoconos csoportban. Ilyen egyelőre nem került a szemem elé (ami mindenki elé kerülne, mert akkor tuti megint kitör a kommentháború amott). De az, hogy mióta...? Most láttam egy idő után először, de pontosan nem tudom, mert az elmúlt 3-4 conra én úgy estem be, hogy "még időben vagyok a vendégszereplésre" (ami 5-15 percet jelent).
Én a ruháját simán valamilyen komcsi egyenruhának gondoltam, csak a vörös csillagot a rend kedvéért magyar zászlóra cserélte a sapkán. XD Persze biztos igazad van, de elsőre frankón ez jutott róla eszembe, már csak Vöri politikai nézeteinek tükrében is. XD Mindenesetre ha valóban normálosodik, az határozottan mindenkinek jót tenne, bár az a nagy igazság, hogy annyiszor játszotta már el a "megjavulok...de mégsem, inkább megint balhézok egyet 15 perc hírnévért!" húzást, hogy én ebből a szempontból már nem igazán tudok hinni benne, de neked legyen igazad. XD (Mint amikor egy éve vagy mikor előadta a Facebookján is, hogy "oké, most már megjavulok, leszámolok a múltammal, elnézést mindenkitől, stb-stb., majd ez az egész tartott kemény három hétig és újra előjött az összes korábbi hülyesége, ami miatt nem bírták. :dirr:)
ViharTáncos írta: 2017.04.24. 13:41 Én amolyan jöttem láttam költöttem és eltepertem kategória voltam szombaton hál istennek az karaoke team a helyén volt mint mindig ott szinte biztos hogy lehet aoisokba futni. Kicsit fura volt ez az új kapus megoldás bár lehet a másik rendezvény miatt volt átszervezve a dolog. 2 óra körbe tepertem nekem annyi bővan elég is volt. Szokásos lepacsizás Replika shopposokkal össze jött meg találtam egy két kacatot is ami megvételre alkalmas volt. OW ahogy fentebb olvasom jobb is hogy nem láttam.
Ehh, éreztem én, hogy valamelyik Aois találkozásról elfelejtettem írni az előző postomban. ^^" Szóval igen, Viharral is sikerült szombaton pár mondat erejéig összefutnunk, amibe pont belefért némi fanboykodásom arról, hogy kb. kemény négy darab OW-cosplayert sikerült összeszámolnom a con teljes területén. :dirr: XDDD Az OW-t meg tényleg ne sajnáld, eskü legalább valami "Play of the game: Sombra" poént bevághattak volna, ha már "meg lett hackelve" a rendszer, de még csak az sem volt. :lol: (A visszajátszás meg az lett volna belőle, ahogy 2-3 ember izzadva próbál belépni a Blizz kliensbe, aztán ahogy sorban dőlnek ki, Athina hangja: "DOUBLE KILL, TRIPLE KILL...!!" XDDDD) Jól van na, sok volt fél óráig a nagy semmi előtt ülni, ilyenekkel szórakoztattam magam közben. XD
Dodgers írta: 2017.04.24. 14:40 [...]anime-Activity nay. Az utóbbit illetően mondjuk már annyiban is lehetett volna javítani rajta, hogy a megfejtéseket meg is ismétlik azok számára, akik nem hallották (mert pölö én a kamera mellett ültem, és olyan 50-50 arányban hallottam csak az animék címét),
Ezt szintén be akartam írni az előbb. Most függetlenül attól, hogy ez az Activity mennyire volt jó/rossz ötlet, az mindenképpen segítene bevonzani a közönséget is, ha a végén hallanánk a megfejtést. Mi Scineramékkal a legutolsó széksor mögött álltunk kb., és még próbáltuk is a színpadon lévőkkel együtt kitalálni, hogy vajon mikor melyik animéről lehet épp szó, viszont sosem tudtuk meg, hogy jól tippeltünk-e, mert semmit nem lehetett hallani a megfejtésekből. :dirr:
Dodgers írta: 2017.04.24. 14:40Ez leszámítva tetszett a beszélgetés, mégha a vége felé kezdtem sajnálni Atist, mert a vége fele egy kissé már túlzásba vitte Krisz a pörkölgetést, akármennyire is képvisel amolyan újhullámos vonalat a srác. Az egy dolog, hogy én is néztem, mikor mondta hogy szerinte miben jobb az AoT a (sima) DB-nél, de akármennyire showman-es alkat Krisz, addigra már nem volt annyira vicces a bökdösés Atis irányába.
Most meg nem mondom már, hogy melyikük száját hagyta el valami olyasmi mondat, hogy "a DB igazából nem olyan jelentős anime" (nem pont így mondta, ha majd lesz felvétel erről az adásról, szóljatok és kikeresem XD), de azért azon majdnem olyan animésen estem hátra, pedig nem vagyok épp egy DB-fag, illetve nyilván az AoT jobban megfogott engem is, de azért ennyire ne becsméreljük már le a régi nagy nevek erényeit az új hype-ok kedvéért. :dirr:
Dodgers írta: 2017.04.24. 14:40Ricz Frame Arms Girl-ös kifakadása így is tetszett példának okáért, simán megért volna a részemről egy "ne bántsd már szegény sorozatot, amikor az Eromanga-sensei volt a #1" bekiabálást. :D
Ez nem tudom, melyik anime, de ha az, aminél Ricz épp azt ecsetelte, hogy "tiszta Pokémon csajokkal, szerezd meg hát mind!", akkor örülök, hogy hallottad, mert annál a résznél én speciel pont téged hiányoltalak, emlékeztem rá, hogy ketten itt fórumon is leszedtétek már erről a cuccról a keresztvizet, gondolom élőben még nagyobb élmény volt. :vigyor:

Btw, még egy kérdés: volt ez a "100 éves az anime" vagy milyen színpadi rész. A Mondo honlapján ehhez képest ilyeneket írtak, mint GITS, Lain, Utena, stb., amik azért nagyon nem az animeipar hajnalán készültek, szóval nyugtassatok meg, hogy azért valami rendes áttekintés volt. XD (Mondom, ezt nem láttam, de a címek/alkotók nevei érdekeltek volna.)
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Ricz írta: 2017.04.24. 11:38 Jó, én is kuncogtam, de azért a te arcodra is kiült a félelem, mikor Timi bejelentette, hogy maradt még előadható feladvány. :lol:
Na de várjál, én még a Sailor Moonnál is kődurván égettem magam, ahogy nem jutott eszembe egyik hülye póz sem. Na mindegy, utólag belegondolva, mikor Timitől kértem prezentálást, valami olyasmit kellett volna tenni, hogy rámutatok, és benyomtam volna valami ilyesmit, hogy "...na, ez melyik anime akkor?" Megúsztam volna a szereplést. :D
Ricz írta: 2017.04.24. 11:38Ami a 110 évet illeti... A saját előadásomon rendre rád referáltam, annyira, hogy menet közben még ki is szóltam a hallgatókhoz, hogy "tudom, hogy sokat emlegetlek, de az a helyzet, csak te vagy benne annyira a retróban, mint én is". (Igen, vannak mások is, de őket annyira nem ismer[het]i a közönség.)
Semmi gond, amúgy is élveztem a retrós közös mókánkat annál a programpontnál, elvégre ott lazán uraltuk a mezőnyt. (Ezért is lett volna jó még Catrin oda, mert akkor már hárman álltuk volna a sarat. Bánd, Catrin asszony, hogy nem szerepeltél. BÁÁÁND! :3 Jó, négyen, mert Timi is hozzátette azért a maga véleményét például a 90-es évek szakaszánál, bár azt furcsálltam, hogy Atis nem vágott vissza/nem volt elég talpraesett, mikor Krisz a 80-asnál valami olyasmit kérdezett tőle, hogy "Na, mennyit láttál ezekből?" Most nem azért, de szerintem semmivel sem kevesebbet, mint amennyit ő, mert azért Krisz is erősen hallgatott ennél a résznél, nyilván okkal.

>Titkos

Rendes áttekintés volt a legelső animációs foszlánytól a 70-es/80-as/90-es éveken át, egészen napjainkig. Mondjuk nagyon kapkodnunk kellett és emiatt kimaradt jócsomó dolog, amit hiba volt nem megemlíteni (Gundam például kapásból, de az NGE-t is sikerült csúnyán átugranunk). Az Activity helyett én mondjuk ennek adtam volna több időt, mert azért mégiscsak egy lényeges szegmens, pláne egy animés színpadi beszélgetés kereteiben, és sokszor én is azt éreztem, hogy "yaaay, hogy tudtam beszélni egy-egy kedvencemről kicsit mások előtt, de vajon biztos ezt az animét kellett volna megemlíteni itt?" Szóval messze nem lett hibátlan, de azért nem is siklott ki a dolog. Imho.
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Titkos írta: 2017.04.24. 15:19 Most meg nem mondom már, hogy melyikük száját hagyta el valami olyasmi mondat, hogy "a DB igazából nem olyan jelentős anime" (nem pont így mondta, ha majd lesz felvétel erről az adásról, szóljatok és kikeresem XD), de azért azon majdnem olyan animésen estem hátra, pedig nem vagyok épp egy DB-fag, illetve nyilván az AoT jobban megfogott engem is, de azért ennyire ne becsméreljük már le a régi nagy nevek erényeit az új hype-ok kedvéért. :dirr:
Most nekem sem ugrik be hogy melyikük mondta ezt a DB-ről (első blikkre Atisra tippelnék mert ő volt a beszédesebb az "újhullámosok" között, de nem esküszök meg rá), de igazából azt sajnálom ebben a kijelentésben hogy nem is volt rendesen megindokolva, hogy szerinte miért nem volt jelentős darab. A kiinduló oka ennek meg persze nem mindegy, mert az illető szerint vagy a sorozat maga nem ér fel ahhoz a kultuszhoz amit az évtizedek során generált (én például ezt gondolom a Bubblegum Crisis-ról, ami az utolsó részét leszámítva maximum csak az vizuális-zenei vonalon ér fel a hírnevéhez), vagy csak arról van szó, hogy egy az egyben összevetette a DB-t az AoT-vel, és azt a következtetést szűrte le, hogy akkor a DB a maga idejében sem volt egy nagy kunszt, ha már az AoT-vel szemben is alulmarad. Ilyen szempontból talán érteném Krisz piszkálódását, mert nem mindennapi jelenség ennyire alábecsülni a DB hatását az egész médiumra, és akármennyire rémlik egy "véresebb/fordulatusabb/izgalmasabb/satöbbi" jellegű válasz (gondolom Atistól, de mondom, nem esküszök meg rá), ez még így is kevés volt indoknak. Az is igaz mondjuk, hogy nem ismerem egyik "újhullámos" ember munkásságát, vagy akár a személyiséget ami azon keresztül átjön, úgyhogy azt sem tartom kizártnak, hogy valójában adtak volna a kérdésre bővebb választ függetlenül annak jellegétől, csak esetleg nem merték ilyen-olyan okok miatt az AoT-t negatívabb színben feltüntetni. Vagy csak nem tudták ott élesben szavakba önteni azt, amit szeretettek volna, de mondom, abszolút nem ismerem őket mint embert, nem hogy mint "hírességet".
Titkos írta: 2017.04.24. 15:19 Ez nem tudom, melyik anime, de ha az, aminél Ricz épp azt ecsetelte, hogy "tiszta Pokémon csajokkal, szerezd meg hát mind!", akkor örülök, hogy hallottad, mert annál a résznél én speciel pont téged hiányoltalak, emlékeztem rá, hogy ketten itt fórumon is leszedtétek már erről a cuccról a keresztvizet, gondolom élőben még nagyobb élmény volt. :vigyor:
Igen, a FAG volt az, ami kapcsán egyébként addig fel sem tűnt, hogy fórcsános "fag" kifejezésként is lehetne rá hivatkozni. :D Abszolút megértem amúgy Ricz kirohanását a sorozattal kapcsolatban, mert napestig lehetne szidni mint a bokrot ha nem kapod el azt a marhasági stílust amit képvisel. Anélkül tényleg akkora gagyi/unalmas sorozat lenne mint a fene, az igencsak vehemens reklámozási oldala pedig ugyancsak megérne egy misét: simán lehetett volna erről öt percet beszélni (vagy inkább szentségelni) is ha azt nézem, hogy a harmadik részben még az iskolapadok is a részei voltak ennek, én pedig csak helyeseltem/bólogattam volna. Most is fenntartom egyébként, hogy heti egyszer agykikapcsolásnak nem rossz valami a FAG, de ettől függetlenül így is egy érvényes álláspontot képvisel az a decibel mérték amit Ricz megütött vele kapcsolatban, mert még így is egy elég könnyen utálható sorozatról van szó, függetlenül attól, hogy az Eromanga-sensei fél rész alapján könnyebben fikázható stuff lenne.

Egyébként ha már Kaller felkerült, utólag nekem is beugrott hogy láttam párszor feltűnni a fickót, pontosabban szólva csak a második "találkozásra" tudatosult bennem amikor Junchi leejtette a tantuszt, hogy nem szimplán egy random cosplay-esről van szó egy random ruhaválasztással, hanem az a kaller AZ a Kaller. Utána belebotlottam olyan kétszer-háromszor még, de egyik alapján sem tűnt egy különösebben problémás fazonnak, mégha persze látszat alapján nem lehet teljesen megítélni senkit se.
Kép Kép
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Yuriko-chan írta: 2017.04.26. 09:50Azt kifelejtetted, hogy mélyen vallásos, buzgó katolikus, bár ezt a mai napig nem tudom összeegyeztetni a melegfelvonulásos tudósításaival és vadliberális nézeteivel.
Az egész ember maga a megtestesült illusztráció az Értelmező kéziszótárban. Ezen nagyon nincs mit meglepődni, ahogy a vörösesség is üti a vallásosságot és a vadliberáltságot.
Yuriko-chan írta: 2017.04.26. 09:50Amúgy én is voltam conon. XD Velem semmi különös nem történt. Szombaton nyáladzottam a viking csávóra, vasárnap meg bealudtam a performance-on (amióta csak évente kétszer van ez a kategória, soha nem volt még ilyen lapos a mezőny).
Na, még valaki, akivel nem sikerült összefutni, pedig jó lett volna. Mindegy, elélünk még vagy 40 évig. Lesz alkalom dögivel. :D
Amúgy a perfet pont néztem a felétől, talán az utolsó előadás volt az egyedüli, amire azt mondtam, hogy "oké, ez jó volt".
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: scineram »

A Kerekdedasztal Lovagjaitól először az Oshii beszélgetés egy részét hallottam, majd a végére a szezonosokhoz értünk vissza csoportosan. Ment az oltogatás rendesen, de ha a szereplők nem bánják, ennyi még szerintem vállalható. Az előbbi részt tartalmasabbnak találtam nem meglepő módon. De a vélemények közönség érzékenysége miatti visszafogása helyett, amiről korábban beszéltetek, én inkább ennek ellenkezőjét éreztem kibontakozni. Részemről csatlakoznék Titkos titkos bajtársának idézet véleményéhez (8?). A retrós vitáról egyébiránt sajnos lemaradtam, talán azt látva jobb benyomással távoztam volna. :oops: A Passivity a program végén úgy látszik nem csak minket lepett meg. :lol: Igazából nem hiányozna, főleg időhiány miatt, ha szinvonalasabb beszélgetés a cél, de nem is vészes annyira levezetőnek, hogy nagyon gáz lenne.

Mivel Titkos elárulta identitását, így legalább távolról beazonosítottam Riczet. De azt nem ígérem, hogy legközelebb elsőre megismerlek.
Ezt a Kaller fazont nem ismertem én sem, de ami írtok, meg amit Titkos ott mondott róla legalább poénnak jó.
Sajnos most nem volt időm programokat körbejárni, árusokhoz egyáltalán nem jutottam el. :sobsob: De cserébe a tervezett 12 új dalból 11-et előadhattam.
Catrin írta: 2017.04.23. 20:14 És zenekvízen hosszú idő után ismét elől voltunk, másodikok lettünk a csajokkal a veteránban. :D Csak jól lemaradtunk a csúszás miatt az eredményhirdetésről, mert épp máshol tömtem magamba a szusit. XD Végül az egyik karaokés lánytól vettük át a csomagot.
WOW, gratula! Nem is tudtuk, hogy ti voltatok a hiányzó másodikok az ELIT kategóriában. Nem semmi, mert volt egy testvércsapatunk, és őket simán megvertétek. :thumb:
Catrin írta: 2017.04.23. 20:14 Scineram, Titkos, ugye ti lettetek az elsők? :D
Ez még kérdés, ilyen ALL STAR A-TEAM esetén? Amely fölényére tekintettel azt hiszem, először és utoljára állt össze. Én keresem a kihívásokat. :cool:
Dodgers írta: 2017.04.24. 14:40Ami azért is volt jó előjel, mert számomra ez volt az egyik legjobb con amire kijöttem, elsősorban azért, mert a szokásosnál valamivel több emberrel sikerült összefutni, és olyanokkal is tudtam hosszabban beszélgetni akikkel addig ez nem jött össze (ami Catrin esetében egy közös Tsuki ga Kirei fanoskodás is része volt :))
Egyszer nézz be karaokéra, Titkossal szinte végig ott voltunk. És Catrin is járt arra, úgyhogy hárman is Tsukirei fanolhattunk volna. :oops: Meg arra nyugisabb, mint a lépcsőfordulókban leállni egy szóra...
Titkos írta: 2017.04.24. 10:03 ezúttal "More More Lovers" volt a csapatnevünk, ami az MM anime endingje
Elvégre nem voltunk mind tagok, ez így korrekt. A dalt amúgy le is nyomtuk nyolccal, szerintem elég faszán, és így hangzik.
Kép
Avatar
Yuriko-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1107
Csatlakozott: 2007.06.20. 08:55
Nem:
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Yuriko-chan »

Ricz írta: 2017.04.26. 11:58Na, még valaki, akivel nem sikerült összefutni, pedig jó lett volna. Mindegy, elélünk még vagy 40 évig. Lesz alkalom dögivel. :D
Majd nyáron. :mosoly: Akkor már talán fel tudom venni azt a ruhát, amit most akartam...
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

scineram írta: 2017.04.26. 21:25
Dodgers írta: 2017.04.24. 14:40Ami azért is volt jó előjel, mert számomra ez volt az egyik legjobb con amire kijöttem, elsősorban azért, mert a szokásosnál valamivel több emberrel sikerült összefutni, és olyanokkal is tudtam hosszabban beszélgetni akikkel addig ez nem jött össze (ami Catrin esetében egy közös Tsuki ga Kirei fanoskodás is része volt :))
Egyszer nézz be karaokéra, Titkossal szinte végig ott voltunk. És Catrin is járt arra, úgyhogy hárman is Tsukirei fanolhattunk volna. :oops: Meg arra nyugisabb, mint a lépcsőfordulókban leállni egy szóra...
Megmondom őszintén, én tényleg csak arra a pár percre néztem fel az emeletre (Benyó után kolbászolva) amíg veled összefutottam mert egész nap a földszinten voltam (függetlenül attól hogy épületen belül vagy kívül), de ja, a lépcsőfordulóhoz képest jobb lenne rendszert csinálni a karaokéba bekukkantásból is. :)
Kép Kép
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Leara »

(Csak így zárójelben jegyzem meg, hogy nagyon kiestem én ebből az animés közegből, mert az általatok emlegetett emberek 99%-áról azt se tudom, hogy kicsoda... na, amint lesz egy kis időm meg kedvem, utánuk nézek, hogy ha végre eljutok egy conra, képben legyek :D.)
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Péter írta: 2017.04.30. 10:10Egyébként az is kész röhej, hogy ahogy itt olvastam Ricz kommentjében, Timike mondja azt emberekre, hogy "nem színpadképesek"? Oké, egyrészt ez marha vicces annak tükrében, hogy ő maga sem ez. (Ez pont olyan, mint amikor Membi zsűrizett videósokat, holott ő maga sem épp a magas színvonalú videóiról vált ismerté.) Másrészt visszatetsző, mert közben protekciós alapon, olyanokat tapsol vissza rendszeresen, mint Atis, vagy Daisetsu, akiket jobb helyeken, a színpad közelébe se engednének. Mondjuk kapásból azért, mert elképesztő hülyeségeket hordanak össze. Hiteltelenek, és komolyan vehetetlenek.
Viszont tökéletes boxzsákok, akikbe a színpadon bele lehet kötni. Mint most Krisz Atisba rendszeresen, de mivel ez remek szórakoztató faktor tud lenni (ha nem tolják túl), ennyivel is lazább. Nem csak szakértősködés folyhat, hanem szurka-piszka. Lehet ez lesz mostantól a recept, de ehhez olyan emberek is kellenek. Ahogy Timi is elejt egy-egy nagyon erősen freudi elszólást, ami aztán végigmegy az egész műsoron +2 napig.
(Amúgy meg, én se vagyok színpadképes. Egyedül különösen nem. Csak szólok. :hammer: )
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Junchi írta: 2017.05.01. 14:43 A kerekasztal.
Köszönöm és akkor ahogy ígértem, elő is kerestem az ominózus mondatot:

1:07:01-nél: "Csak hogy megvédjem, szerintem is jobb az Attack on Titan, mint a Dragonball, mert a Dragonball az kezdetleges anime."

Már elnézést, de mi a f....? :D :D :D Ahogy mondtam, nem vagyok én véresszájú DB-s, de ezt nem igazán értem, hogy értette. A saját korában bőven jó cucc volt, az sem véletlen, hogy ahogy mondjuk a "filózós animések" az EVA-t, úgy a shounen fight fanok meg ezt tartják az egyik alapművüknek, egyedül a Toei-féle rétestészta-effektre mondanám, hogy az hiba volt benne. (Tudjátok, a "20 percből 15-ben csak nézzük egymást".)
Kép
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

^Ezzel szerintem arra akart utalni, hogy "objektíven" az AoT többet kínál mint a DB, hiszen az AoT-ban az olyan dolgok, mint a konspiráció, a reménytelenség, a szereplők múltja és a többi mind jelen vannak, miközben a DB csak egy idézőjelesen szimpla shounen, amiben ugye konspiráció nincs, reménytelenség nem annyira csövön-kifér módon, a szereplők múltja sem olyan hangsúlyos faktor, és a sort lehetne folytatni tovább ebben a mederben. Ha csak a felszínét nézném a dolognak akkor még igaza is lenne, de pont a "felszín" szó a baj, mert szerintem vagy nem igazán gondolt bele abba a szerepbe amit a DB képvisel a Nagy Animetörténelemben (a koráról nem is szólva), vagy szimplán arról szól a fáma, hogy a "több az csakis jobb lehet" elvből kiindulva az AoT csakis jobb lehet a DB-nél, azt már nem hánytorgatva, hogy a DB miként csinálja azt, ahogy. Ettől függetlenül persze lehet szó arról, hogy egyszerűen jobban szereti az AoT-t a DB-nél (mert ilyen is simán lehet, akármilyen híres-neves a DB), de nem mernék fogadni arra, hogy komolyabban vetette volna össze a két sorozatot, pláne úgy, hogy mintha nem is igazán értett volna egyet a DB jelentőségével. Pedig érdekelt volna, hogy például a DB viszonylagos egyszerűsége mennyire tett hozzá a sztori kalandos stílusához, és hogy ez miként vethető össze az AoT viszonylagos bonyolultságával, mert szvsz az egyszerűségével többet ért el, mint a konkurens a bonyolultságával.
Kép Kép
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: scineram »

Némileg kiegészítve a Dodgers által írtakat, a DB számomra is mindig egy meglehetősen sablonos standard battle sónen cucc benyomását keltette. Egyre nagyobb ellenfelek, egyre nehezebben elsajátított technikák, egyre növekvő tétjei a harcoknak, világok megmentése. Időnként tournament arc beszúrása, ahol kiesős versenyek keretei közt kell megmérettetniük magukat a szereplőknek.
Ezzel szemben a Titánok középpontjában kezdetektől az egész világának a nagy misztériuma áll. Mik a titánok, honnan jöttek, miért? Mi az jelentősége az emberiség elzárkózásának. Mindezek mit szimbolizálnak, minek lehetnek az allegóriái? Én ilyesmire gondolnék, hogy miért komolyabb, mélyebb a cucc. Persze önmagukban ezek sem okai a sikerének. Ami a kiemelkedő műveket jellemzi, hogy akár az Evangéliumot, úgy ezt is bőven élvezhetik széles tömegek akár pusztán az izgalmas harcok és a túlélésért folytatott drámai küzdelem izgalmai által. De aki tovább szeretne lépni, az bizony bőven elcsámcsoghat a sorozat ilyen szubtextuális dolgain. Ez viszont olyasmi, ami szerintem a DB esetén nincs meg.
A Titánok kezdetektől egy kigondolt, cselekményvezérelt sztori. Míg a DB az a fajta sónen manga, ami ha betalál, a szerző évtizedekig tisztes megélhetését biztosíthatja azáltal, hogy hetente seggéből előhúzza az újabb történetet a meglévő elemek eszkalálásával.
Mindez nem jelenti azt, hogy a DB rossz lenne, sőt. Hosszútávú népszerűségét talán sose múlják felül, és az iparra gyakorolt hatása tagadhatatlan. Olyan szempontból tényleg helytelen belekötni.
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Köszi a válaszokat srácok! :) Amúgy személyesen a két cím közül nekem is az AoT jön be jobban, csak ez a "kezdetleges anime" nekem picit úgy jött le, mintha mondjuk úgy 2000-ig/2010-ig az animék valami "kísérleti fázisban" futottak volna és a DB még ennek a "gagyi érának" a terméke, nem úgy, mint az AoT, ami már egy kiforrott, profi darab. :dirr: (Aztán oké, hogy most ha pont ezt a két címet hasonlítjuk csak össze, akkor az utóbbi átgondoltabb/kidolgozottabb, viszont ha meg a két érát, akkor pont a mostanit nevezném a gagyibbnak, szóval na... XD) Persze lehet én néztem/hallgattam az egészet túlzottan retro-szemüvegen keresztül. :D
Kép
Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 787
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Péter »

Szvsz ez megint ugyanaz a nagyzoló baromság, mint amit a Madoka vs Sailor Moon-nál is elsütöttek (pedig ott még több volt a közös pont), mikor egy friss, aktuálisan népszerű cuccot, szándékosan valami közismert, régebbi címmel állítunk szembe, persze direkt úgy, hogy a mérleg a mi kedvencünk javára billenjen. Miközben csak épp azt a nem elhanyagolható tényt nem veszik figyelembe, hogy a két cím, még ha ugyanazon demográfiai besorolást is kapták, teljesen más stílust képviselnek. Tehát össze lehet vetni a kettőt, ha nagyon akarjuk, csak épp értelme nincs.
Kép
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: scineram »

Izé, szóval megint lesz Con. :dirr: Bár vasárnap valószínűleg nem leszek egész nap, csak a kvíz végéig, de kivételesen a szombati karaoké versenyre megyünk 8-an. Kikre számíthatunk összefutás tekintetében?
Kép
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Egy szombatot bevállalok, de a vasárnap nem játszik takarítás miatt. :drop:
Szétvertük az erkélyemet, ázásmentesítettük, hamarosan visszakerül a redőny is. Utána meg majd valamikor a szobámból is ki fogok egy időre költözni, mert totális renoválás lesz, de valszeg az már a jövő nyáron.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Ha jöttök Conra, látogassatok meg a D csarnokban, ahol tavasszal is voltam! :D
Kép
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

A Veol.hu beszámolója az eseményről. Amúgy csak kérdezem, hogy milyen volt végül is a rendezvény?
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
Yuriko-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1107
Csatlakozott: 2007.06.20. 08:55
Nem:
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Yuriko-chan »

Kopipészt máshonnan:

Évek óta nem volt ilyen jó! Sok új program, (eddig) gördülékeny lebonyolítás, általános jó hangulat, és RENGETEG ember (szerintem rekord lesz ebből). Mindenki nagyon kedves volt, akihez odamentünk, nem is tudom, fotózkodtam és free hug-oltam-e már ennyit valaha. Velem volt a férjem unokatesója, aki életében először járt ilyen helyen, és rám is átragadt a lelkesedése, de egyáltalán nem bánom. A hatalmas tömeg ellenére a régi, "mindannyian egy nagy család vagyunk" conok hangulata érződött, amiről azt hittem, hogy már örökre elveszett. Ja, és utoljára még a PeCsában kellett állva néznem a cosplayversenyt, szóval itt is megvolt a nosztalgia. XD

Ezt az első napról írtam, de a vasárnap is nagyon kellemesen telt. Már most várom az őszit. (Ilyen is mikor volt utoljára, hogy várom a cont?!)
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Röviden:

Két dolgot nem értettem:
1) minek voltak a pankrátorok? (Erre azt a választ kaptam, hogy ők jelentkeztek, hogy szeretnének jönni.) És ha már jöttek, miért nem lehetett távolabb helyezni őket a színpadtól? A nézőtérről sokszor zavaró volt a dobogás, puffanás, csattanás, ami miatt hallani se nagyon lehetett a nagyszínpadot.
2) miért kell a D-csarnokos mindent egybe dolgot erőltetni? A kisebb előadásokból a LOL színpad és a tánctér meg a tömeg alapzaja miatt amúgy se sokat lehet rendesen érteni. Gyakorlatilag az értelmüket nyírja ki ezzel a megoldással. Ezt is szétdobhatták volna kicsit jobban.

Egyébként elvoltam, mint a befőtt, külön élveztem a mezítlábas cosplayt. A föld és a kő, illetve a beton is pont kellemesen meleg vagy nyirkos volt. Bár az utóbbi volt inkább az oka, hogy másnap reggel 5 percig suvickoltam a talpamról a koszt és retket. És mindezt annak ellenére, hogy erősen rasztásodott a hosszú paresz a széltől, A Lippais beszélgetés egy jó újítás volt a kerekasztalon, és tartogatott új infót. Bár arról a tavalyi 76 részről többet nem tudhattunk meg sajnos. A kihívás része meg, MEH, és nagyon erős részrehajlást éreztem Atis irányába a döntéseknél. Meg azért Timi is megkapta a megjegyzését, hogy igazán bevezethetné akkor már a "showdown"-t, ami az utolsó szó joga szokott lenni. Mert egyébként kiherélte ezzel azt, amit a "halat a majmok közé" kapcsán mondtam a Koe no Katachinál: a siketnémák saját oktatási intézményben tanulnak, szeparáltan (mert egyértelműen nem tudnak úgy haladni az anyaggal, lemaradnak, lemorzsolódnak, és a kiscsaj addig se képes eljutni a többi közt, amikor játszódik) - ez pedig gyakorlatilag aláaknázza az egész filmet, és öli meg azt az amúgy sem hatalmas egyediségét. (És az egész filmmel egyébként ez volt a legfőbb bajom. Minden hihetőséget az érzelmes, giccs lapra tettek és áldoztak fel.)
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 263
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Risa »

Ez most ide off lesz, mert nem is voltam a conon, de Ricz: a "siketnéma" szó a siketek nézőpontjából pejoratív, hiszen a jelnyelv miatt nem tekintik magukat némának. Bővebben:
SPOILER
wikipédia írta:Mivel azonban a jelnyelv a siketek, különösen a prelingvális siketek természetes nyelve, ezért annak betiltását a siketek elnyomásként érzékelik. Így magát a siketnéma szót is az elnyomás jeleként értékelik, mivel kizárólag halló szempontú, és nem veszi figyelembe az ő szempontjaikat. Maguk a siketek nem nagyon értik a némaságot, ezért nem tudják, és nem is akarják siketekre használni. Még a hangképző szervek tönkrement voltát, és a mindenféle nyelv használatára való képtelenséget sem tekintik némaságnak, ha az alany siket.
Illetve létezik olyan, hogy integrált oktatás. Csak azt nem így kell csinálni. :') Láthatóan a filmben is ezzel próbálkozott volna Shouko családja, de mivel sem az osztály, sem az osztályfőnök nem volt kooperatív, hamvába holt a dolog.
Avatar
Yuriko-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1107
Csatlakozott: 2007.06.20. 08:55
Nem:
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Yuriko-chan »

Ricz írta: 2017.07.19. 11:521) minek voltak a pankrátorok? (Erre azt a választ kaptam, hogy ők jelentkeztek, hogy szeretnének jönni.) És ha már jöttek, miért nem lehetett távolabb helyezni őket a színpadtól? A nézőtérről sokszor zavaró volt a dobogás, puffanás, csattanás, ami miatt hallani se nagyon lehetett a nagyszínpadot.
Ahhoz képest, hogy mennyire lehúzták az emberek ezt a programpontot már a con előtt, mindig volt közönség, és láthatóan-hallhatóan nagyon élvezték a műsort. Ha nem ott lettek volna a pankrátorok, ahol voltak, Lippai László sem tudta volna elereszteni azt a poént, hogy "Ők miért verekednek ott hátul? Nem jutott nekik hely?". XD
Ricz írta: 2017.07.19. 11:522) miért kell a D-csarnokos mindent egybe dolgot erőltetni? A kisebb előadásokból a LOL színpad és a tánctér meg a tömeg alapzaja miatt amúgy se sokat lehet rendesen érteni. Gyakorlatilag az értelmüket nyírja ki ezzel a megoldással. Ezt is szétdobhatták volna kicsit jobban.
Ezzel maximálisan egyetértek. Ráadásul most a K épület nagyterme teljesen használaton kívül volt, nyugodtan tehették volna oda az előadásokat. Azért ennyire nem kellett volna filléreskedni, hiszen a Fogadó bérleti díját ismét megspórolták...
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Hétvégén con. Ki lesz? Mi lesz? Ha leszünk elegen, Aois tali valami négyszögletű bútorzat körül várható?
Válasz küldése