Fate/Apocrypha

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Ricz
Profi
Profi
Hozzászólások: 236
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld bolygón
Kapcsolat:

Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2017.07.02. 22:50

Fate/Apocrypha - Ep. 1

Alternatív Fate-szál, a Zeróra sor sem kerülhetett, mert a fritzek elvitték a fuyuki Grált, majd eltűnt/ellopták, az egész móka kitudódott, mindenütt kvázi-Grál-háborúkat vívogatnak unalmas óráikban. És így telt el 60 év...

Oké, az elején elég passzentos a harcjelenet, bár nem sokat vesz ki az ember a Siegfried vs. Mordred, illetve a Spartacus vs. Jeanne d'Arc harcból. Avicebron és Szemirámisz is megmutatkozott, igaz az előbbinek jelentősebb sorai voltak. Szemirámisz meg a helyi ügyeletes Shirou-t kérdezte (aki nem mellesleg itt Kotomine Shirou, mert látszik, hogy Nasu nem akart különösebb energiát feccölni abba, hogy valami egyedibb neve legyen: a feladat az, mint Kotomine Kireinek, és az arca meg Shiroué --- azonban kevésbé akkora farok, mint az előző, és negyedannyira idióta, mint az utóbbi).
Az első rész inkább felvezető volt a szolgák megidézéséig, akik a végén jelentek meg. A feketékét láthattuk elsőnek, ahogy a családfő III. Vladnak ajánlja fel őket, akik Fran(kenstein szörnye), Siegfried, Astolfo (az ügyeletes trap, amúgy Nagy Károly 12 lovagjának legbetegesebbike volt), Kheirón. Aki nem tűnt fel köztük, az Hasfelmetsző Jack lesz, az ügyeletes loli (a Fate-világában Jack a viktoriánus London prostijainak elvetélt gyermekeinek bosszúálló szelleme, ezért fog ribancos körömcipőt hordani és a mesterét "anyának" szólítani).

A vörösöknél megjelent Mordred, a Vasleány (komolyan, csak nézzétek meg hogyan kerül le a sisak a fejéről: egyértelműen FeMale - Vasember). Egy-egy kis képkockára láthattuk Atalantát még. Rajtuk kívül Karna lesz még, a szanszkrit napisten fia, Akhilleusz, Shakespeare, Spartacus, és Szemirámisz. Jeanne d'Arc, vagyis Ruler egyik térfélen se foglal helyet, így érdekes lesz a szerepe. Lesz is, és nem kicsit fog galibát okozni egy ponton, mint a kiterjesztett Grál-háború tisztességes vívásának őre.

25 részes lesz, szal remélhetőleg ki fogják rendesen bontani a regényt, úgy sem valami hosszú. Vladtól meg zárják el a Maybelline termékeket! Túl sokat használt.

Avatar
Surci
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1484
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: Surci » 2017.07.03. 20:10

Új fonál, mert többen is nézzük, ráadásul 25 ep, a másik pedig megmarad az eredeti Sors/világvonal topcjának.

Első rész: az elején az a harczjelenet nem lett volna rossz, ha nem kapkodják összavissza a kamerát, mert így kb alig láttam valamit. Egyébként látványra eddig egész jó, csak nagyon átlagsónenes, főleg ezek a tucatkaradizájnok nem igazán jönnek be... A nevektől megint kivagyok (Yggdmillennia :knife: XDDDD), szokott klisék: Romániában máig divat a karóbahúzás LOL. A többit meg majd meglátjuk, Mordred belépője teccett, Shishigo remélem nem lesz háttérbe nyomva a tiniképű youngsterek kárára, viszont azt az aranyhajú shotát (Flat?) remélem hamar bedarálják, már most irritál, ahogy a bájgúnár hosszúhajú bishik is - az összes, az is amelyik meg se szólalt. A cast szerint viszont meg fog jelenni Bársony alternatív verziója, rá kíváncsi leszek. Ahogyan arra is, hogy itt megint a "human wessel for the Grail"-téma kerül-e elő, remélem nem. Viszont ez a gólemesdi nagyon nemteccik, átlagsónenes tucatcsicska-gyakásnak látok megágyazni.
Ricz írta:
2017.07.02. 22:50
Kotomine Shirou
Nekem kapásból F/SN Archer ugrott be róla - na jó, mondjuk ő is Siró :D
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Rui-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1219
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2017.07.03. 22:07

Ep. 1

Hm, egyelőre fogalmam sincs mennyire fog bejönni a Sors cuccok eme szelete. :neutral: Remélem Shishigo és Mordred lesznek a középpontban, ők így első látásra is tetszetős párosnak tűnnek. Előbbi főleg, mert a nevéhez híven olyan, mintha hadakozott volna egy oroszlánnal. :D A Servant pedig hiába hasonlít Arturiára, az első megjegyzéséből lejött, hogy szerencsére a személyiségüket nem klónozták.
Ez a két frakciót sem értem teljesen, így most 7 master és 7 servant helyett, 14-14-et kell nagyjából megjegyezzek. :dirr: Remélem a történetet szépen kibontják, bár ha tényleg 25 részesre tervezik, akkor lesz idejük. Arról lehet tudni valamit, hogy folyamatosan adják majd le a részeket, vagy lesz egy szezonnyi szünet a két évad között?
A1-hez képest egész szép a grafika, bár már a téli Ao no Exorcist S2-nél is észrevettem a javulást. Egyedül a bishi kisfiúk moe arca zavar, szerencsére az idősebbek már elfogadható arcberendezést kaptak. Az endinget pedig az Egoist énekli, de első hallásra nem nyert meg.
Kép

Avatar
annarancs
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 81
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2017.07.03. 22:20

Bársony már benne volt az első részben, ő magyarázta a szőke shotának a háborúsdit.

Avatar
Ricz
Profi
Profi
Hozzászólások: 236
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld bolygón
Kapcsolat:

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2017.07.03. 22:58

Surci írta:
2017.07.03. 20:10
szokott klisék: Romániában máig divat a karóbahúzás LOL.
Ja, mert Vlad bácsi rendezte a karóbahúzást, de mondják is, hogy 50 elitmágusból 49-et kicsinált egy szolga. Amikor mutatták, akkor foreshadowolták, hogy ki lesz az a jómadár, aki a karóerdőt imádja.
Surci írta:
2017.07.03. 20:10
Viszont ez a gólemesdi nagyon nemteccik, átlagsónenes tucatcsicska-gyakásnak látok megágyazni.
Az első pár kockában láthattad a csontvázharcosokat, vagy pontosabban a sárkányfog-harcosokat (Jaszón és az aranyfonál sztori). Ők rendre ott vannak "tucatcsicskának", már a Maradéjben és a Legfőbb Rendben is.
Surci írta:
2017.07.03. 20:10
Shishigo remélem nem lesz háttérbe nyomva a tiniképű youngsterek kárára
Több mester közt fognak ugrálgatni, illetve mint egyik oldalhoz se tartozó, Ruler (Jeanne d'Arc) és mestere is komoly szerepet játszik, nem lesz annyit.
Rui-chan írta:
2017.07.03. 22:07
A Servant pedig hiába hasonlít Arturiára, az első megjegyzéséből lejött, hogy szerencsére a személyiségüket nem klónozták.
Mordred ugye Arthuria lánya, így alap, hogy hasonlítani fog rá külsőben. Viszont Mordred "az áruló/lázadó lovag", az ő jelleme is inkább egy sukebanra hajaz, amiből rendre készülnek poénos fan comicok, hogy ő minden ellenére férfinek aposztrofálja magát, és hogy kezeljék is akként.
Rui-chan írta:
2017.07.03. 22:07
Ez a két frakciót sem értem teljesen, így most 7 master és 7 servant helyett, 14-14-et kell nagyjából megjegyezzek.
Eddig is két frakció volt: a Mágusszövetség(+az Óratorony) és az Egyház, akik most fogtak össze a szakadárkodó mágusok csoportjával. Csak míg az Egyház nem él mágiával, nyílt harccal, sose küld mást, csak egy felügyelőt a háborúba alapjáraton. Azonban a Zero megpedzegette, hogy dúl azért a hatalmi harc a kettő közt, hogy miként csorbítsák a másik befolyását. Most a két régi ellenség összefogott, mivel nekik se érdeke alapból, hogy egy harmadik fél is belerondítson. Harcoló felet az Egyház most küldött először Kotomine Shirou képében, és az ő szolgájában Szemirámiszében.

De mondjuk kifejtik: mivel a Grált az elmúlt 60 évben egyik oldal birtokolta, egy védelmi mechanizmus miatt kell a kiterjesztett Grál-háború, mivel eddig senki se bitorolta. Illetve időnként lefejték egy kisebb háborúval az energiáit (mint a legutóbbi, aminek kapcsán elvitték a fritzek). Lényegében azt szolgálja, hogy ne lehessen túlhatalomhoz jutni általa.
Rui-chan írta:
2017.07.03. 22:07
Arról lehet tudni valamit, hogy folyamatosan adják majd le a részeket, vagy lesz egy szezonnyi szünet a két évad között?
Egyelőre úgy fest, hogy egybe lesz.

Avatar
Surci
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1484
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: Surci » 2017.07.04. 07:34

Rui-chan írta:
2017.07.03. 22:07
Egyedül a bishi kisfiúk moe arca zavar, szerencsére az idősebbek már elfogadható arcberendezést kaptak.
EZ. De engem szinte úgy az összes egyenpofa zavar, lányoknál is. Mintha az A1-nél a SAO óta ugyanazt az arc-sablont használnák a tizen-huszonéves karaktereknél, csak cserélgetnék rajtuk a parókát -__-
annarancs írta:
2017.07.03. 22:20
Bársony már benne volt az első részben, ő magyarázta a szőke shotának a háborúsdit.
o.O Nem is mondták hogy ő. Vagy csak nem figyeltem? De adott egy kokit az irritáló shotának, máris +1. R remélem nem a megkeseredett angsty szépfiút fogja játszani, és fontosabb szerepe is lesz.

Szal eddig Shishigo, Mordred és Bársony érdekel + kíváncsi vagyok mit alakítanak Jeanne-al és Semiramissal, a többi mehet a darálóba.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Ricz
Profi
Profi
Hozzászólások: 236
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld bolygón
Kapcsolat:

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2017.07.05. 13:57

Surci írta:
2017.07.04. 07:34
o.O Nem is mondták hogy ő. Vagy csak nem figyeltem?
Nem mondták, de ha el is mondják ki ő, akkor Lord El-Melloi II-ként fognak rá hivatkozni, ami kicsit vicces, mert az Apocrypha alapanyaga nem igazán fejti ki miként lesz az. Bársony ugyanis a Zero eseményeit követően tevékeny megbánás gyanánt kész pótolni volt oktatója helyét, és teszi is ezt. A vérvonalában megszakadt El-Melloi ház így magához veszi, befogadja, és ekkor veszi fel ezt a nevet is. Vagyis a kiléte erősen függ a Zero eseményeitől. De majd beleásom magam a TM lore-ba, lehet csak arról van szó, El-Melloi szerencsétlenségben elvesztette az életét és a legalkalmasabb mágusnövendéket fogadták be.

Avatar
Ricz
Profi
Profi
Hozzászólások: 236
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld bolygón
Kapcsolat:

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2017.07.10. 12:08

Epokrifa #02

Hát, nos hol is kezdjem? Talán ott, hogy az English community-ben pár dolog lett nagyon téma ezzel a résszel kapcsolatban:
- Szemirámisz személye, egésze, és legfőképp a hosszú füle és dekoltázsa... meg a hangja, hogy Mamiko Noto hogy hozza a karaktert;
- Fran-chan morgása és tsunderesége;
- Spartacus Colgate-reklámokat megszégyenítő szuperközeli mosolya;
- Astolfo molesztálása;
- Mordred badass faktora.

Na, akkor vegyük sorjába:
- Szemirámisz valóban jól megírt karakternek tűnik, de a jeleneteiből jobban bejött az, amikor Shakespeare berontott a templomba a III. Richárd darabjából kajabálva egy részletet. Egyébiránt annak a tipikus cold bitch-nek írnám le.
- Fran-chan morgása is Mamiko Noto, igazából semmi extra nincs benne szerintem. A tsunderesége más tészta, bár elég vicces, hogy a Mad Enchancement passzív skill, ami a Berserker osztály sajátja, mennyire öntudatosan tartja őt is, annak ellenére, hogy beszélni gyakorlatilag képtelen.
- Spartacus úgy alapból megjelenésében "I shit bricks this large..." *szétteszi két karját, jelezve, hogy legalább 1,5 méteres az az egyetlen tégla, ami elhagyja az ánuszát, ha meglátja a fickót*
- Astolfo molesztálása. Itt egyszerre néztem, hogy wut és nevettem fel a reakcióján. A wut része annyiban merül ki, hogy
SPOILER
egy időre Ruler fogja ápolni a szerzett sebeit
, és ha már most olyan formában mutatják ezt be, mint amilyen a Szürke 50 árnyalata film volt a könyvhöz képest (értsétek: lebutítva, emészthetőbbé téve), akkor mi lesz később? A nevetésem tárgya a mesteréhez intézett unott mondata volt: "Ami nem megy, azt ne erőltesd." :lol:
- Mordred badassery. No, itt már van miről beszélni. Már elején nagy volt a beszólása Sisigo felé, hogy a nyaka lesz új kardhüvely, ha még egyszer nőnek meri titulálni (DID YOU JUST ASSUMED MY GENDER?! *triggered*). Aztán igazából átváltott kamasz srácos csajba, akinek ne tedd szóvá, hogy nő, de elég kihívóan öltözködik a toppal, és a picsasorttal, amit csak egy vörös felsővel dob meg. Viszont a harcjelentük nem volt rossz, azért kicsit visszább vettek az ADHD-utánérzésből, ami az első epizód felvezető csatáját jellemezte, de nem eléggé. Lehetett volna hosszabb, picit jobban megkoreografált. De lényegében ez inkább még csak erődemonstráció volt, hogy mikre is képesek.

Amit örömmel vettem, hogy Vlad elől elzárták a sminkkészletet. Máris tűrhetőbben néz ki a szeme körül, de azért még van min finomítani. Jack egy pillanatra tűnt csak fel, a hátterében a szinkron elkövetett egy apró hibát: nem Angliát tartotta rettegésben, hanem csak Londont, azon belül is leginkább a prostinegyedet. Ebben az a vicces, hogy amúgy a valódi anyag és a lore jól írja.

A résszel meg jobban jártak volna, hogy összefűzik az előzővel duplának, mivel itt is inkább a karakterek bemutatása és pár hátteret érintő kérdést boncoltak ki, mint az, hogy az ógörög, német, skandináv, perzsa stb. hősöket hogyan is érthetik, és azok honnan ismerik a mai világot. Valamint Surci kedvence is beköszönt egy mondatra, a rangsorolás, hogy "B"-szintű nemesi képzetet süt el Fran. De itt inkább veszi ki úgy, hogy a mágusok bírálják el az erőmércét, nincs is valós háttere, konzisztens alapja.

wwhite
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 106
Csatlakozott: 2013.01.03. 22:02
Nem: Férfi

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: wwhite » 2017.07.16. 22:24

Nekiülés előtt belenéztem YT-on néhány fontosabb momentumba, amik alapvetően érdekeltek az eredetiből, de annyira vérszegény cash-innek tűnik az egész tálalása, hogy erősen gondolkodom azon, ne skipeljem-e inkább az egészet (avagy fene vinné ufotable-éket, mert utánuk nehéz nem észrevenni a torz arányokat és egyszerű effekteket).

Btw Siegfried hangja miért lett Suwabe Junichi? A játékban eredetileg tuti nem ő volt, még ha most mindenhol ezt az infót is találom.

Avatar
Ricz
Profi
Profi
Hozzászólások: 236
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld bolygón
Kapcsolat:

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2017.07.16. 22:36

wwhite írta:
2017.07.16. 22:24
Btw Siegfried hangja miért lett Suwabe Junichi? A játékban eredetileg tuti nem ő volt, még ha most mindenhol ezt az infót is találom.
Mármint a Fate/GO játékban? Dehogynem, ő a hangja. Más játékban meg nem tudom, hogy feltűnt-e. Egyébként csak egy hangot cseréltek le (Mashu avagy Shielderét), mindenki más az eredeti szinkronhang, vagy most kapott először. De itt is ellenőrizheted, hogy mennyien szinkronizálnak hányakat.

wwhite
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 106
Csatlakozott: 2013.01.03. 22:02
Nem: Férfi

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: wwhite » 2017.07.17. 05:50

Igen, most valóban ezt írják mindenhol, de ha ez is ő, akkor megemelem a kalapom, vagy szimplán nem ismerem a seiyuuk hangszín-palettáját. :)

Avatar
Ricz
Profi
Profi
Hozzászólások: 236
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld bolygón
Kapcsolat:

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2017.07.17. 07:38

Igen, ő az ugyanúgy. :D A seiyuuk tudnak meglepetéseket okozni, meg pár érdekes pillanatot. Tange Sakura adja például Hasfelmetsző Jack és Nero Claudius Germanicus hangját, de meg nem mondtam volna, hogy egy és ugyanaz a személy szólaltatja meg őket. Valahogy így hangzott el a párbeszéd ennél a pillanatnál a két lektorommal (M és A):

"M: Jack! <3 Tiszta édi! Remélem Nerót is így hozza majd Tange...
R: Ööö... Mi?
M: Tange, Tange Sakura. Ő adja Nero és Jack hangját.
R: Aha.
M: Fel se tűnt? Pedig megvan neked mindkettő a játékban.
R: Sose használtam együtt őket, de nagyon más hangszín a kettő.
A: Mondja ezt az, aki letolja egy személyben a Macskafogó 4 patkányát, Safraneket és Mister Teufelt..."

De ilyen markáns különbség van a Jeanne d'Arc hangját adó Sakamoto Maaya részén is, ahol Alexander elég higgadt tinédzserfiúnak hallatszik, míg Jeanne Santa Alter Lily viszont magas, überloli hangon tolja.

...

És hogy kicsit ON is legyen: episode numero dr3i!!

- A Karna vs. Siegfried párbaj nem volt se epic, se látványos, csak eladták, hogy "igen, a háttérben egy über durva arcszaggató csata zajlik.
- Ellenben Karna pózait, beállításait sikerült badassre faragni. A napfelkeltés pillanat az tényleg nagyon jól sikerült érzésre, hogy ő most egy igen veszélyes alak.
- Jeanne nem visel se bugyit, se melltartót. Nem nevet, csak állítsátok meg a képet ott, ahol a szétszóródott csomagjának tartalma látszik... Vagy ha igen, azt Karna és Sieg elvitte "kutatási céllal".
- Sieg visszaemlékezései okán ideje lenne valamikor előkapnom a Nibelung-éneket. Valamiért mindig átterelnek az emlékeim a sztorijáról Beowulféra. (Meg ha már itt járunk, Astolfo okán a Roland-éneket is...) A sztoriját nagyon összecsapták. Addig tiszta volt, hogy megölte a sárkányt, a népek örülnek neki, kérnek tőle mindenfélét, a királyt felcsigázza, majd aztán snitt: "Hát a király a halálod óhajtja." mire Sieg: "Jól van, megkapja." Én meg így: wut? Azért nem hiszem, hogy a japók is olyannyira képben lennének az eruópai legendáriummal, hogy ilyen váltást megengedjenek...
- Astolfo molesztálásából sikerült mémet készítenie a community-nek, főleg abból, ahogy a mestere utána néz.
- Mordred hozza a lázadó tinit, most azzal, hogy nyavalygott egy rövidet.
- Spartacus mosolya és arca érzem, hogy az új Brazzers reklám lesz, és "this is not my smile but my rape face" felirattal fog hamarosan megjelenni.
- Vlad felfeszítette a sminkes széfet...
- Kheirón eddig az, akire azt tudom mondani, hogy egy igen érdekes karakterré válhatna, ha hagyják kibontakozni.
- Fran jelenete bár kissé klisés volt, de alapvetően közelebb hozta a karaktert. A sztorija meg... hát nem tudtam eldönteni mennyire pontos az eredeti Mary Shelley regény alapján, mert a filmfeldolgozások felét láttam, ezekből a 97-es Robert De Nirós él élénken bennem, ami sokat változtatott az eredeti alapanyagon annak ellenére, hogy erősen hű akart közben lenni hozzá.

Avatar
Surci
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1484
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: Surci » 2017.07.23. 15:24

Ep. 2-3.

Sejtésem beigazolódott, bár animu-expertnek sem kell lenni hozzá hogy megmondhassa az ember: retard tucatsónen lesz ez annak minden sablonjával, idétlenségével és kliséjével. Ezek a karadizájnok kiakasztóak (főleg a ruhák), mintha azt a vámpíros Szeráf-izét nézném, hozzá még igencsak alja és olcsó fanszervíz: csöcsömpicsámkivan ruhák a csajoknak, kretén kamuleszbülés... Ep 2-ben volt már Jack egy félpillanatig, na az a loli is késafejbeszmájli. Most érkezett az a homonculus-csávó akinek jó tragikus lesz a sorsa és sajnálni kell, de nembaj, majd jól feláldozza magát valakiért. Frenky + a gazdija dettó, meg a tolószékes hugica is. A goth főgonosz MEH, nála talán csak a dagadt bajszos volt kiszámíthatóbb. Egyetlen értékelhető része van, a Shishigo-Mordred duó, de ehhez azért keményen hozzátesz Sawashiro Miyuki.

Még a Deen-féle első széria is feelingesebb vagy mysticebb volt... Dobni kéne mert még nézni is fárasztó (persze úgyse fogom :P).
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
weingartia
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 50
Csatlakozott: 2008.07.17. 07:18
Nem: Férfi

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: weingartia » Tegnap, 09:44

A Fate/Zero-t nagyon szerettem, a Fate/Stay Night-ból az Unlimited blade works egész jó, mivel ott Archer meg Rin szemszögéből látjuk a dolgokat.
Ez a sorozat 4 rész után is simán nézhető, de az már látszik, hogy a Zero színvonalát nem fogja megütni.
Amit már az első résztől furcsálltam: 7 servant és mágus az alapfelállásban is bőven sok szereplő, erre itt meg megduplázzák és még pluszba egy Rulert is hozzáadnak. Gondoltam azért, hogy hulljanak mint a legyek, mert a többi szériában gyakran csak szemeznek meg kerülgetik egymást egészen a végéig. De itt is ez van! ::hoo:: Eddig csak Saber tünt el, de még az se teljesen. Aztán a 4. részben az egyik Servant "elszólta magát": nem is látták a gazdájukat, az se tudják (mi se nagyon), hogy kicsodák. És jól is van ez így! Sokkal könnyebb érdekesebbé tenni a szolgákat (elővesznek egy hőst a múltból, oszt csavarnak rajta egyet), mint a mágusokat, és őszintén nem is vagyok nagyon rájuk kíváncsi. Szóval remélem továbbra is a szolgákkal/hősökkel foglalkoznak, a mágusok többségét pedig nem fogják erőltetni.
Amit még nem teljesen értek: van egy tök jól kidolgozott szabályrendszere az egész Fate univerzumnak, itt meg mindig próbálják egy kicsit áthágni. Gondolom, hogy meglepjék a nézőt/játékost. De szerintem ez tök felesleges, bőven jó az alapfelállás, inkább abban kreatívkodjanak, ne legyenek ilyen semmiből jött dolgok, mint a 4. részben:
SPOILER
hogy a szolga simán kiütheti és ellent mondhat a mesterének. Azért ez fura!
Még valami: írjatok róla rendszeresen, mert innen jut eszembe, hogy kijött az új rész. XD (a horriblesubs valamiért nem streameli)

Avatar
Ricz
Profi
Profi
Hozzászólások: 236
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld bolygón
Kapcsolat:

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: Ricz » Tegnap, 15:55

Vörös Berserkert hamar kiütötték, pedig Spartacus azért tudott volna alkotni. Egyértelmű, hogy nem lesz a Zero szintje, hiszen alapjaiban is mindig shounen volt, csak sötétebb felhanggal. Ennek a receptnek meg az a hátránya, hogy megnézel egyet-kettőt, akkor onnantól a harmadik nem fog meglepni. Surcival is ezt beszéltük egyszer, bár akkor nem mondtam ki, de ez a stabil szabályrendszer köti meg a lehetőségeket. A Prillya azért érezhető felüdülésnek ezek mellett, mert teljesen más alapokra teszi. Gyakorlatilag egy Fate-franchise + Card Captor Sakura + egy kis fűszerkeverék az.
weingartia írta:
Tegnap, 09:44
Amit még nem teljesen értek: van egy tök jól kidolgozott szabályrendszere az egész Fate univerzumnak, itt meg mindig próbálják egy kicsit áthágni. Gondolom, hogy meglepjék a nézőt/játékost. De szerintem ez tök felesleges, bőven jó az alapfelállás, inkább abban kreatívkodjanak, ne legyenek ilyen semmiből jött dolgok, mint a 4. részben:
SPOILER
hogy a szolga simán kiütheti és ellent mondhat a mesterének. Azért ez fura!
Nem olyan fura, mert ha belegondolsz,
SPOILER
Archer (Emiya) is jó néhányszor ellentmondott Rin parancsának, illetve Gilgamesh is volt annyira önfejű. Egyébként a kérdésedre a válasz abban is keresendő, hogy a parancsbéklyók azok kényszerítő eszközök is, nem csak utasítók. Viszont minden mesternek 3 van, minél kevesebb van, annál jobban érvényesülhet a szolga akarata, mert nem lesz olyan erős a mester befolyása a tetteire. De ettől kicsit eltekintve, a szolga is éppúgy ember, mint a mester, csak a léte függ a varázserő-ellátástól. Szóval van egy kis "joghézag", kiskapu az egészben.

Válasz küldése

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 1 valamint 0 vendég