Új animék - frissen, ropogósan =)

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Dodgers
Profi
Profi
Hozzászólások: 338
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2017.07.16. 16:25

Nagyjából mindennek lement az első része ami érdekelt a szezon előtt, úgyhogy jöjjön a húszfilléres:

- Mahoujin Guru Guru: Nem véletlenül raktam a sor elejére, eddig ez az egyértelmű kedvencem a szezonból: egy '90-es éveken landolt fantasy-vígjáték sorozat újramelegítése, és teszi ezt olyan módon ami abszolút korhű. A legkisebb gegig és szereplő megnyilvánulásig olyan a cucc, mintha egy 20-25 évvel ezelőtti sorozatot mai animációs színvonalon készítettek volna el, ráadásul úgy, hogy magán a tartalmon echte nulla modernizáció érhető tetten (olyan szinten egyébként, hogy ez a mostani inkarnáció is a Dragon Quest 1-en élcelődik, minden JRPG ősapján), így akinek teszik például az első három Slayers évad stílusa és még hiányolja is, annak merem ajánlani, mert NAGYON karmolom per pillanat. Mondhatnám azt is, hogy azoknak is kellemes lehet, akik belefáradtak abba, hogy a fantasy anime nem egyszer az SAO koppintását jelentette az elmúlt pár évben, de őszintén szólva, ez a szemszög nem érdekel túlzottan ahhoz képest, hogy mennyire hűen hozza egy olyan korszak stílusát, ami azóta eltűnt a Föld színéről.


- New Game!!: Az egyetlen folytatás a listáról, ami kívül-belül hozza az első évad színvonalát. Most is "cute 20-something girls doing game development" felállásról van szó, ahol a stílus/humor a "moe-aranyos" mérce nálam még kedvelhető részén csücsül, a játékkészítési rész pedig inkább a szereplőkre fókuszál semmint a téma száraz technikai oldalára. A Doga Kobo stúdió pedig változatlanul ért az egyeseknek taszítóan aranyos, de színvilág-"élet" szempontjából kirívó vizuális megvalósításhoz, úgyhogy ilyen téren is hozza a formát a második sorozat. Azt mondjuk remélem, hogy a második évad nem fog egy S1-E10 színvonalú résszel bírni, mert az olyan szinten volt rossz, amit én sem tudtam megbocsátani.


- Tsurezure Children: Látom kezdi kinőni magát a fórum egyik kedvencévé, és az első két rész alapján nem véletlenül. Jópofa, az átlag LN-ek szarkavaró stílusához képest "egyenes" és őszinte stílusú kis szösszenet, ami a rövid epizódterjedelem ellenére több vasat is tart a tűzre a párosok számát tekintve, ami nem is baj. Nagyon picit a tavaly nyári Momokuri-ra emlékeztet, de csak a viszonylagos könnyűsége miatt - az a sorozat átlag részegítő szinten volt aranyos, míg a TC inkább a bugyutább-aranyosabb stílus felé húz, és teszi azt jól.


- Isekai Shokoudou: avagy a mostani Silver Link sorozat, ami nem Non Non Biyori S3 (hüpp), de nem is Fate Illya Prisma az S1 utáni stílusban (yey), ami az alapfelállás első olvasa után csak sejtelmes mosolyra késztett. Na nem azért mert rosszra számítottam, hanem azért, mert két olyan koncepciót látszott összebonorálni, amelyek az elmúlt pár évben népszerű státuszt értek el, gondolok itt az isekai-ra és az ételt központba helyező sztorikra. Ahhoz képest az IS elég pofonegyszerűen kezeli a témát: nincs se orgazmikus OISHIIII, se még MMORPG-t utánozni is képtelen szerencsétlenkedés, ehelyett van egy étterem, aminek ajtaja minden héten egy éjszaka nyitva áll egy meg nem nevezett fantasy világ számára, ahova be is tévednek mind rendszeres, mind új arcok. Az első két rész alapján pedig az utóbbiakon van a hangsúly, és pofonegyszerű módon: új arc valamilyen hozzá kapcsolt sztori révén betéved a (z egyébként Junichi Suwabe hangján megszólaló tulaj által üzemeltett) étterembe, egy adott étel kapcsán OISHIII jön jó öt percig, utána pedig hepi end. Így egy kicsit cinikusan-lefitymálóan hangozhat a körbeírás, de nem annak szántam, mert hiába tűnik eddig egyszerűnek a sorozat, ha egyszer így is van egy valamelyest lassú, de sallangtól mentes stílusa ami hét elejére időzítve még jobban működhet, mégha azt hozzátenném, hogy teljesen még nem vett meg a sorozat. Az első rész (második fele) inkább amolyan prológusnak menne el, a második részben pedig épp csak elkezdődtek a konkrétabb sztorival rendelkező alakok feltűnni, így van még tér fogfehérjét mutogatnia a sorozatnak, hiszen a hangsúly még így is az OISHIII-n van, oda lyukad ki minden. Ehhez viszonyítva pölö a Shogukeki no Souma az OISHIII-t egy kvázi shounen fight-ba csomagolta, a Koufuku Graffiti pedig a kaját inkább másodlagos tényezőnek szánta a szereplőkhöz képest, az IS-ben viszont a középpont középpontjában van eddig, ami eddig még nem is volt különösebben baj. Az viszont már most biztos, hogy a szereplők háttérsztorija és az ahhoz kötődő OISHIII fogja a sorozatot megváltani vagy megnyomorítani, úgyhogy eléggé a jövő zenéje még, hogy a Silver Link pedigréjének mennyire kell a sorozatot menteni, vagy éppen mennyire fog annak szerves része lenni.


- Centaur no Nayami: Ha a fenti négy cím volt a "hetente nézni fogom" kategória, akkor az utolsó kettő a "nem tudom famalamtachi/10" lesz, mert hiába van bennük kisebb-nagyobb potenciál ha nem jöttek be túlzottan, és oda-vissza. A Centaur-nak egyébként volt már öt perc hírneve amikor feltűnt némelyik "EZÉRT SZAR A MODERN ANIME" képösszeállításon, és ha csak az első rész első feléről lenne szó, akkor megérdemelt helye is lenne: az állatemberes felütés majdhogynem semmilyen mértékben nem volt kihasználva, a yuri bait is felesleges volt, és az egésznek nem volt se íze, se bűze. Aztán jött a második fél, és rögtön egy olyan sorozat képe kezdett körvonalazódni, ami az eddigi állatemberes cuccokhoz (leginkább a Monster Musume és a Demi-chan) viszonyítva "valószerűbb" és komorabb módon ábrázolhat olyan témákat mint a rasszizmus, vagy az egyes állatember-fajok mostanra jobbra fordult sorsa. Ez egyébként annyira igaz, hogy a fél-epizód eleji történelemlecke alatt az "elvtársak" az ajtó mögül figyelik a tanárnő mondandóját, aminek része az "egyenlőség akár életek árán is" gondolatmenet, de az is szóba esik, hogy a kentaurokat a régi Európában egy az egyben úgy kezelték mint a valóságban a lovakat, szóval vannak itt olyan dolgok, amikből még később lehet valami. Az már más kérdés, hogy a szereplők eddig nem nagy etwasok, az első fél epizód pedig határozottan unalmas is volt, de ha más nem, így is érdekel, hogy a jelképes borító mennyire nem fedi a tartalmat, mert mondom, lehet még ebből valami.


- Gamers!: Nem annyira mint ebből a sorozatból, ami egyszerre akar humoros és kliséket csavaró is lenni, amik közül az egyik ölég jellegtelen, az utóbbi pedig olyan suta és kissé lolrandom stílusban van kivitelezve, aminek sok hitelt eddig még nem adok. Pedig papíron nem lenne rossz felállás, hiszen a bétamax MC-nek több saját akarata van mint amennyi elsőre látszik (ami az epizódvégi jelenetben jön ki a leginkább), és az idealizált klubélet-ábrázolásnak sincs túlzottan nagy jelenléte a sorozatban eddig, de eddig leginkább egy "dekonstrukciós" LN-hez tudnám hasonlítani a stuffot, amiben az istenért sem érhető tetten elég természetesség. Valahol mondjuk bánom, mert az animékben szokásos "vagy MMORPG, vagy dating sim" kettőshöz képest itt meglepően jók a játékokra utalások (annyira, hogy több általam kedvelt címet is felfedeztem közülök), de a jelenlegi állás szerint inkább a mindenáron-csavarási szándékon volt a hangsúly semmint annak konkrét szereplőkhöz/sztorihoz való csatolásán, és hiába van még így is valamennyi morbid kíváncsiságom a stuff irányába, de ez valószínű az első dobott cím.

(egyébként a Ballroom e Youkoso/Made in Abyss páros is érdekelne, de ezekkel szerintem várok egy pár hetet, a Symphogear AXZ előtt pedig csak annyi akadály van, hogy az AXZ a negyedik évadot jelöli, én pedig csak az S1-et láttam eddig)
Kép Kép

Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 692
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Hikari » 2017.07.16. 18:28

Ezeket nézem az újak közül:
 • Made in Abyss: Alapból nem az én műfajom, de mivel jókat mondtak róla, belenéztem, és valóban nem rossz. Kicsit félek a nyúl(?) karaktertől, de majd kiderül, milyen irányba megy el a sztori...

  Koi to Uso: Nem várok tőle túl sokat, de az első 2 rész nézhető volt.

  Clione no Akari: Egy rész után nem sokat lehet erről mondani, és a karakterdizájn se túl kimagasló, de majd meglátjuk.

  Tsurezure Children: Látom itt mindenkinek bejön. Magam részéről ha már romantika, akkor a kicsit komolyabb/kevesebb szereplőre koncentráló vonal híve vagyok. De azért még nézek pár részt.
Ami még fut:
 • Sagrada Reset: Nem tudom, ettől még mindig mit remélek, de kezd fogyni a türelmem. Főleg, hogy visszajött a csaj, aki úgy beszél, mint aki LSD-t evett reggelire. Szóval jó eséllyel dobni fogom itt a közepénél.
Amibe még belenéztem az újak közül:
 • Konbini Kareshi: Unalmas + borzalmas art. Dobtam.

  Hitorijime my Hero: Túl sok szereplő, és elsőre nem tudtam igazából sehová elhelyezni, de valahogy bénának tűnt, úgyhogy nem érdekel.

  Netsuzou TRap: Cover alapján valami közepes szintű romantikus shoujo izének tűnt, aztán 3 perc után rájöttem, hogy ez valami yuri ecchi szemét, úgyhogy ment a kukába.
Kép

Avatar
Junchi
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1519
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.07.16. 18:54

Hikari írta:
2017.07.16. 18:28
 • Sagrada Reset: Nem tudom, ettől még mindig mit remélek, de kezd fogyni a türelmem. Főleg, hogy visszajött a csaj, aki úgy beszél, mint aki LSD-t evett reggelire. Szóval jó eséllyel dobni fogom itt a közepénél.
Őszintén csodálom, hogy eddig bírtad, engem már az első rész után feszítővassal kellett a fogsoromnál fogva leválasztani a kispárnámról, miközben egyre csak őszültem. A második rész után már szörnyűséges tettek elkövetésén gondolkoztam, de a józan ész szerencsére leszólt fentről, hogy van rá más megoldás is.

Avatar
Surci
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1484
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci » 2017.07.17. 06:52

Látom több szezonost is néztek innen , melyiknek legyen külön fonál? Abyss & Tsurezure? Más esetleg?
Hikari írta:
2017.07.16. 18:28
Netsuzou TRap: Cover alapján valami közepes szintű romantikus shoujo izének tűnt, aztán 3 perc után rájöttem, hogy ez valami yuri ecchi szemét, úgyhogy ment a kukába.
Óhohohohóó... Akkor jó lesz ez nekem, KuzuHon 2.0 extra leszbüléssel. :D Amúgy is terveztem, de ezzel extrán felkeltetted az érdeklődésemet, mindjárt le is szedem :dirr:

Btw el vagyok maradva animutéren aminek megvan az oka (ezért is fórumozok kevesebbet mostanság, és ez még kicsit így is marad) de fórumot mindennap nézek.

APDÉT: TsureChildren és Abyss új topicokban.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Ricz
Profi
Profi
Hozzászólások: 234
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2017.07.17. 07:48

Egyik munkatársam belevágott, lektort nem talált, így rám hárult az a nemes feladat, hogy korrektúrázzam a Princess Principalhoz a feliratát. Eleve úgy voltam ezzel a sorozattal, hogy ránézek a borítóra, és konstatálom, hogy oké, darkos moe shoujo. Eredeti anyag, lejjebb is adtam az elvárásaimat egyből. És itt volt a hiba, nem olvastam bele a leírásába.

Alapstílus: Nos, lényegében vegyétek azt, hogy a viktoriánus kornak nem lett vége a XX. század hajnalára, így a steampunk is él még.
Háttérsztori: Albion Királysága monopóliumot szerzett egy nagy értékű kavics felett, amivel antigravitációs képességekre lehet szert tenni, illetve egy olyan légiflottát rakott össze, amivel a legnagyobb és meghatározó világhatalommá vált. Majd jött egy forradalom, és kettészakadt az ország Albioni Királyságra és Albioni Nemzetközösségre, közte a londoni fallal. (Igen, nagyon ismerős neked is, ugye?)
Fősztori: Adott egy csapat tinédzserlányka, akik már régóta a hírszerzésnek dolgoznak. Nappal iskolába járnak, elvonulnak a lugasosba, hogy megbeszéljék a munkájukat, éjszaka pedig űzik a kémkedés nemes világát. Az első részben egy kutatót kellene segíteni a disszidálásban, viszont ha ettől többet mondok, akkor nagyon erősen a rész 2-3 csavarjából egyet tuti úristen, hogy lelövök.

Szóval egész jól indított. Egyelőre megadtam neki a 7-est, de ha ez a továbbiakban is képes lesz ilyen izgalmas lenni, akkor megkapja a maga 8-asát.

Avatar
Vree
Profi
Profi
Hozzászólások: 293
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Vree » 2017.07.17. 14:59

Surci írta:
2017.07.17. 06:52
APDÉT: TsureChildren és Abyss új topicokban.
Akkor már Dodgers releváns kommentjét is másold át lécci :D
Sok mondanivaló amúgy nincs róla, már azon kívül hogy csípőből lespoilerezhetném a manga 150+ fejezetét, hiszen csak habkönnyű pofonegyszerű mini-jelenetek sora, nincs cselekmény, amit ki lehetne tárgyalni. Szóval szükségtelen rá a külön topik szerintem, :D 1 kommentben elmondtam mindent, amit részemről lehetett.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5101
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos » Tegnap, 16:12

Dodgers írta:
2017.07.16. 16:25
- Centaur no Nayami: Ha a fenti négy cím volt a "hetente nézni fogom" kategória, akkor az utolsó kettő a "nem tudom famalamtachi/10" lesz, mert hiába van bennük kisebb-nagyobb potenciál ha nem jöttek be túlzottan, és oda-vissza. A Centaur-nak egyébként volt már öt perc hírneve amikor feltűnt némelyik "EZÉRT SZAR A MODERN ANIME" képösszeállításon, és ha csak az első rész első feléről lenne szó, akkor megérdemelt helye is lenne: az állatemberes felütés majdhogynem semmilyen mértékben nem volt kihasználva, a yuri bait is felesleges volt, és az egésznek nem volt se íze, se bűze. Aztán jött a második fél, és rögtön egy olyan sorozat képe kezdett körvonalazódni, ami az eddigi állatemberes cuccokhoz (leginkább a Monster Musume és a Demi-chan) viszonyítva "valószerűbb" és komorabb módon ábrázolhat olyan témákat mint a rasszizmus, vagy az egyes állatember-fajok mostanra jobbra fordult sorsa. Ez egyébként annyira igaz, hogy a fél-epizód eleji történelemlecke alatt az "elvtársak" az ajtó mögül figyelik a tanárnő mondandóját, aminek része az "egyenlőség akár életek árán is" gondolatmenet, de az is szóba esik, hogy a kentaurokat a régi Európában egy az egyben úgy kezelték mint a valóságban a lovakat, szóval vannak itt olyan dolgok, amikből még később lehet valami. Az már más kérdés, hogy a szereplők eddig nem nagy etwasok, az első fél epizód pedig határozottan unalmas is volt, de ha más nem, így is érdekel, hogy a jelképes borító mennyire nem fedi a tartalmat, mert mondom, lehet még ebből valami.
Tegnap így "hirtelen felindulásból" (értsd = kellett már valami anime, mert már hányásom volt a non-stop Blizz gamezéstől, meg a 35 fokos dögmeleg mixtől @___@ XD) le is nyomtam ebből az eddig kijött első két részt és igazából a második szerintem pozitív irányba húzta ezt az egészet. :) Persze a szokásos "komoly seinen tartalom" (Surci kedvence... XDDD) tényleg belerondít az összképbe, szal amíg az első részben yuri-bait jelenetek voltak, addig most a második részben gothlolinak öltöztetett ördög-chan (btw, nem sikerült még rájönnöm, hogy ő most démon, succubus, ördög, vagy micsoda lenne pontosan... XD), meg egyéb "fontos" részek, viszont szerencsére azért eddig minden epizódra jutott ténylegesen komoly seinen tartalom is, gondolok itt pl. én is a rasszizmus témájára. Btw, amúgy ezt az egész egyenlőséget érdekesen kezeli a cucc, szal egyfelől ugye próbálják kialakítani az ideális társadalmat, oda-odaszúrva közben a mi világunknak is (amikor mondja a tanárnéni, hogy "egy másik evolúciós vonalon nem térnének el egymástól ennyire az emberek, maximum más lenne a bőrszínük, a hajuk színe, stb., de ettől még valószínűleg harmóniában élnének együtt", ami "enyhe" kritikája volt a mi világunknak), ugyanakkor viszont még ugyanebben a jelenetben pár másodperc múlva lejátszódik az a bizonyos "elvtársas" jelenet, amiről nekem is frankón olyan asszociációim támadtak, mintha a tanárnénit minimum a KGB figyelné, hogy eléggé PC módon oktatja-e a nebulókat, mert ha nem, akkor bajok lesznek... ^^" Vagy ugyanez a második rész vége felé, ahol megjelentetnek egy sellők számára tervezett "mechát", aminek segítségével képesek a szárazföldön is járni, tehát ez elméletileg jó lenne, de persze ugyanazzal az erővel be is támadják szerencsétlen gyártót egyből, hogy "ezzel nem pont még jobban kihangsúlyozzuk a másságukat?", mire a pali rögtön szinte izzadva visszakozik, hogy "nem, dehogyis, ezzel még jobban elősegítjük az egyenlőséget, egyenlőség mindenek felett!" Szal "kissé" mintha be lenne paráztatva náluk a teljes társadalom ezzel az ideológiával, csak mi nézőként ebből nem kapunk olyan sokat, mivel ugye gimis lányok szemén keresztül látjuk a történetet. Aztán, hogy később hová megy el ez a dolog, az majd kiderül, de ennyiből tényleg rossz, hogy ezen a szokásos moe/schoolgirl/slice of life vonalon mozog a sorozat, mert szvsz lehetne ebből egy még ennél is komolyabb hangvételű darab, csak a seinenek szíve érzékeny, ezért a "legdurvább" jelenetek is kb. megrekednek azon a szinten, hogy "jajjaj, Hime majdnem autó elé szaladt, de aztán szerencsére ki tudta kerülni!". :dirr: Mindenesetre aki ezen a moe állatlányos vonalon túl tud lendülni, azoknak merem ajánlani legalább úgy az első pár részt, már csak a napokban lezajlott Offtopicos témák fényében is, mert akár "pro-PC", akár "anti-PC" valaki, itt mindkét látásmódra fog példákat találni. :) Számomra amúgy már csak az nem világos, hogy mi lett az emberekkel. Pl. amikor a kentaurok régi szomorú sorsáról beszéltek, akkor a flashbackben (már amennyire láttam) ugyanolyan embereket mutattak, amilyenek mi is vagyunk, viszont a jelenben meg egy olyan társadalmat látunk, amiben kb. ezek a félállatok az emberek, hiszen ők dolgoznak, ők vezetnek autót, nekik van "rendes" kutya háziállatuk, stb. Akkor viszont mi lett a "valódi" emberekkel? Ja, illetve sellőlány és fiúja kalandjait a második rész végén mintha úgy random módon vágták volna el, nem igazán éreztem, hogy ott lenne egy lezárása a témának. (Vártam volna valami beszélgetést, ahol a srác kifakad, hogy ő így is szereti, meg hogy tényleg nem teher neki a csaj, vagy valami... Mondjuk ha ez még lesz folytatva a későbbi részekben, akkor nem szóltam, de eddig eléggé epizodikus a cucc, szóval nem tudtam, ilyesmit mennyire reméljek, mint részeken átívelő, folytatásos történetszálat. XD)

Btw, igazából komoly gond nincs vele, mindössze csak annyi, hogy ez is (mint számomra a slice of life-ok 90%-a) eléggé unalmas, szal azért míg egy Shingeki epizódnál az volt, hogy "OMG, FENN VAN MÁR A HETI RÉSZ??? TÖLTENÉM!", addig itt így "na jó, szedjük le..." stílusban kell rávenni magam 1-1 újabb epizód megtekintésére. Illetve eddig valahogy tényleg olyan "langymeleg" az egész cucc, szóval érdekes témák ide vagy oda, nem tudja úgy megragadni a nézőt, mint pl. a MonMusu, ami meg hiába volt mondjuk egy ennél fanservice-esebb darab, de valahogy mégis több volt benne a poén, jobban kihasználták azt, hogy a szereplők különböző tulajdonságokkal bíró "állatok", stb.

Edit: Majdnem elfelejtettem, az eddigi kedvenc mondatom a sorozatból is a második részben volt: "Ne hívd őket "kígyóembereknek", az derogáló, használd az "antarktikai" szót!" :lol:
KépKép

Válasz küldése

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 2 valamint 0 vendég