Új animék - frissen, ropogósan =)

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Nagyjából mindennek lement az első része ami érdekelt a szezon előtt, úgyhogy jöjjön a húszfilléres:

- Mahoujin Guru Guru: Nem véletlenül raktam a sor elejére, eddig ez az egyértelmű kedvencem a szezonból: egy '90-es éveken landolt fantasy-vígjáték sorozat újramelegítése, és teszi ezt olyan módon ami abszolút korhű. A legkisebb gegig és szereplő megnyilvánulásig olyan a cucc, mintha egy 20-25 évvel ezelőtti sorozatot mai animációs színvonalon készítettek volna el, ráadásul úgy, hogy magán a tartalmon echte nulla modernizáció érhető tetten (olyan szinten egyébként, hogy ez a mostani inkarnáció is a Dragon Quest 1-en élcelődik, minden JRPG ősapján), így akinek teszik például az első három Slayers évad stílusa és még hiányolja is, annak merem ajánlani, mert NAGYON karmolom per pillanat. Mondhatnám azt is, hogy azoknak is kellemes lehet, akik belefáradtak abba, hogy a fantasy anime nem egyszer az SAO koppintását jelentette az elmúlt pár évben, de őszintén szólva, ez a szemszög nem érdekel túlzottan ahhoz képest, hogy mennyire hűen hozza egy olyan korszak stílusát, ami azóta eltűnt a Föld színéről.


- New Game!!: Az egyetlen folytatás a listáról, ami kívül-belül hozza az első évad színvonalát. Most is "cute 20-something girls doing game development" felállásról van szó, ahol a stílus/humor a "moe-aranyos" mérce nálam még kedvelhető részén csücsül, a játékkészítési rész pedig inkább a szereplőkre fókuszál semmint a téma száraz technikai oldalára. A Doga Kobo stúdió pedig változatlanul ért az egyeseknek taszítóan aranyos, de színvilág-"élet" szempontjából kirívó vizuális megvalósításhoz, úgyhogy ilyen téren is hozza a formát a második sorozat. Azt mondjuk remélem, hogy a második évad nem fog egy S1-E10 színvonalú résszel bírni, mert az olyan szinten volt rossz, amit én sem tudtam megbocsátani.


- Tsurezure Children: Látom kezdi kinőni magát a fórum egyik kedvencévé, és az első két rész alapján nem véletlenül. Jópofa, az átlag LN-ek szarkavaró stílusához képest "egyenes" és őszinte stílusú kis szösszenet, ami a rövid epizódterjedelem ellenére több vasat is tart a tűzre a párosok számát tekintve, ami nem is baj. Nagyon picit a tavaly nyári Momokuri-ra emlékeztet, de csak a viszonylagos könnyűsége miatt - az a sorozat átlag részegítő szinten volt aranyos, míg a TC inkább a bugyutább-aranyosabb stílus felé húz, és teszi azt jól.


- Isekai Shokoudou: avagy a mostani Silver Link sorozat, ami nem Non Non Biyori S3 (hüpp), de nem is Fate Illya Prisma az S1 utáni stílusban (yey), ami az alapfelállás első olvasa után csak sejtelmes mosolyra késztett. Na nem azért mert rosszra számítottam, hanem azért, mert két olyan koncepciót látszott összebonorálni, amelyek az elmúlt pár évben népszerű státuszt értek el, gondolok itt az isekai-ra és az ételt központba helyező sztorikra. Ahhoz képest az IS elég pofonegyszerűen kezeli a témát: nincs se orgazmikus OISHIIII, se még MMORPG-t utánozni is képtelen szerencsétlenkedés, ehelyett van egy étterem, aminek ajtaja minden héten egy éjszaka nyitva áll egy meg nem nevezett fantasy világ számára, ahova be is tévednek mind rendszeres, mind új arcok. Az első két rész alapján pedig az utóbbiakon van a hangsúly, és pofonegyszerű módon: új arc valamilyen hozzá kapcsolt sztori révén betéved a (z egyébként Junichi Suwabe hangján megszólaló tulaj által üzemeltett) étterembe, egy adott étel kapcsán OISHIII jön jó öt percig, utána pedig hepi end. Így egy kicsit cinikusan-lefitymálóan hangozhat a körbeírás, de nem annak szántam, mert hiába tűnik eddig egyszerűnek a sorozat, ha egyszer így is van egy valamelyest lassú, de sallangtól mentes stílusa ami hét elejére időzítve még jobban működhet, mégha azt hozzátenném, hogy teljesen még nem vett meg a sorozat. Az első rész (második fele) inkább amolyan prológusnak menne el, a második részben pedig épp csak elkezdődtek a konkrétabb sztorival rendelkező alakok feltűnni, így van még tér fogfehérjét mutogatnia a sorozatnak, hiszen a hangsúly még így is az OISHIII-n van, oda lyukad ki minden. Ehhez viszonyítva pölö a Shogukeki no Souma az OISHIII-t egy kvázi shounen fight-ba csomagolta, a Koufuku Graffiti pedig a kaját inkább másodlagos tényezőnek szánta a szereplőkhöz képest, az IS-ben viszont a középpont középpontjában van eddig, ami eddig még nem is volt különösebben baj. Az viszont már most biztos, hogy a szereplők háttérsztorija és az ahhoz kötődő OISHIII fogja a sorozatot megváltani vagy megnyomorítani, úgyhogy eléggé a jövő zenéje még, hogy a Silver Link pedigréjének mennyire kell a sorozatot menteni, vagy éppen mennyire fog annak szerves része lenni.


- Centaur no Nayami: Ha a fenti négy cím volt a "hetente nézni fogom" kategória, akkor az utolsó kettő a "nem tudom famalamtachi/10" lesz, mert hiába van bennük kisebb-nagyobb potenciál ha nem jöttek be túlzottan, és oda-vissza. A Centaur-nak egyébként volt már öt perc hírneve amikor feltűnt némelyik "EZÉRT SZAR A MODERN ANIME" képösszeállításon, és ha csak az első rész első feléről lenne szó, akkor megérdemelt helye is lenne: az állatemberes felütés majdhogynem semmilyen mértékben nem volt kihasználva, a yuri bait is felesleges volt, és az egésznek nem volt se íze, se bűze. Aztán jött a második fél, és rögtön egy olyan sorozat képe kezdett körvonalazódni, ami az eddigi állatemberes cuccokhoz (leginkább a Monster Musume és a Demi-chan) viszonyítva "valószerűbb" és komorabb módon ábrázolhat olyan témákat mint a rasszizmus, vagy az egyes állatember-fajok mostanra jobbra fordult sorsa. Ez egyébként annyira igaz, hogy a fél-epizód eleji történelemlecke alatt az "elvtársak" az ajtó mögül figyelik a tanárnő mondandóját, aminek része az "egyenlőség akár életek árán is" gondolatmenet, de az is szóba esik, hogy a kentaurokat a régi Európában egy az egyben úgy kezelték mint a valóságban a lovakat, szóval vannak itt olyan dolgok, amikből még később lehet valami. Az már más kérdés, hogy a szereplők eddig nem nagy etwasok, az első fél epizód pedig határozottan unalmas is volt, de ha más nem, így is érdekel, hogy a jelképes borító mennyire nem fedi a tartalmat, mert mondom, lehet még ebből valami.


- Gamers!: Nem annyira mint ebből a sorozatból, ami egyszerre akar humoros és kliséket csavaró is lenni, amik közül az egyik ölég jellegtelen, az utóbbi pedig olyan suta és kissé lolrandom stílusban van kivitelezve, aminek sok hitelt eddig még nem adok. Pedig papíron nem lenne rossz felállás, hiszen a bétamax MC-nek több saját akarata van mint amennyi elsőre látszik (ami az epizódvégi jelenetben jön ki a leginkább), és az idealizált klubélet-ábrázolásnak sincs túlzottan nagy jelenléte a sorozatban eddig, de eddig leginkább egy "dekonstrukciós" LN-hez tudnám hasonlítani a stuffot, amiben az istenért sem érhető tetten elég természetesség. Valahol mondjuk bánom, mert az animékben szokásos "vagy MMORPG, vagy dating sim" kettőshöz képest itt meglepően jók a játékokra utalások (annyira, hogy több általam kedvelt címet is felfedeztem közülök), de a jelenlegi állás szerint inkább a mindenáron-csavarási szándékon volt a hangsúly semmint annak konkrét szereplőkhöz/sztorihoz való csatolásán, és hiába van még így is valamennyi morbid kíváncsiságom a stuff irányába, de ez valószínű az első dobott cím.

(egyébként a Ballroom e Youkoso/Made in Abyss páros is érdekelne, de ezekkel szerintem várok egy pár hetet, a Symphogear AXZ előtt pedig csak annyi akadály van, hogy az AXZ a negyedik évadot jelöli, én pedig csak az S1-et láttam eddig)
Kép Kép
Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 743
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Hikari »

Ezeket nézem az újak közül:
  • Made in Abyss: Alapból nem az én műfajom, de mivel jókat mondtak róla, belenéztem, és valóban nem rossz. Kicsit félek a nyúl(?) karaktertől, de majd kiderül, milyen irányba megy el a sztori...

    Koi to Uso: Nem várok tőle túl sokat, de az első 2 rész nézhető volt.

    Clione no Akari: Egy rész után nem sokat lehet erről mondani, és a karakterdizájn se túl kimagasló, de majd meglátjuk.

    Tsurezure Children: Látom itt mindenkinek bejön. Magam részéről ha már romantika, akkor a kicsit komolyabb/kevesebb szereplőre koncentráló vonal híve vagyok. De azért még nézek pár részt.
Ami még fut:
  • Sagrada Reset: Nem tudom, ettől még mindig mit remélek, de kezd fogyni a türelmem. Főleg, hogy visszajött a csaj, aki úgy beszél, mint aki LSD-t evett reggelire. Szóval jó eséllyel dobni fogom itt a közepénél.
Amibe még belenéztem az újak közül:
  • Konbini Kareshi: Unalmas + borzalmas art. Dobtam.

    Hitorijime my Hero: Túl sok szereplő, és elsőre nem tudtam igazából sehová elhelyezni, de valahogy bénának tűnt, úgyhogy nem érdekel.

    Netsuzou TRap: Cover alapján valami közepes szintű romantikus shoujo izének tűnt, aztán 3 perc után rájöttem, hogy ez valami yuri ecchi szemét, úgyhogy ment a kukába.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Hikari írta: 2017.07.16. 18:28
  • Sagrada Reset: Nem tudom, ettől még mindig mit remélek, de kezd fogyni a türelmem. Főleg, hogy visszajött a csaj, aki úgy beszél, mint aki LSD-t evett reggelire. Szóval jó eséllyel dobni fogom itt a közepénél.
Őszintén csodálom, hogy eddig bírtad, engem már az első rész után feszítővassal kellett a fogsoromnál fogva leválasztani a kispárnámról, miközben egyre csak őszültem. A második rész után már szörnyűséges tettek elkövetésén gondolkoztam, de a józan ész szerencsére leszólt fentről, hogy van rá más megoldás is.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci »

Látom több szezonost is néztek innen , melyiknek legyen külön fonál? Abyss & Tsurezure? Más esetleg?
Hikari írta: 2017.07.16. 18:28 Netsuzou TRap: Cover alapján valami közepes szintű romantikus shoujo izének tűnt, aztán 3 perc után rájöttem, hogy ez valami yuri ecchi szemét, úgyhogy ment a kukába.
Óhohohohóó... Akkor jó lesz ez nekem, KuzuHon 2.0 extra leszbüléssel. :D Amúgy is terveztem, de ezzel extrán felkeltetted az érdeklődésemet, mindjárt le is szedem :dirr:

Btw el vagyok maradva animutéren aminek megvan az oka (ezért is fórumozok kevesebbet mostanság, és ez még kicsit így is marad) de fórumot mindennap nézek.

APDÉT: TsureChildren és Abyss új topicokban.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Egyik munkatársam belevágott, lektort nem talált, így rám hárult az a nemes feladat, hogy korrektúrázzam a Princess Principalhoz a feliratát. Eleve úgy voltam ezzel a sorozattal, hogy ránézek a borítóra, és konstatálom, hogy oké, darkos moe shoujo. Eredeti anyag, lejjebb is adtam az elvárásaimat egyből. És itt volt a hiba, nem olvastam bele a leírásába.

Alapstílus: Nos, lényegében vegyétek azt, hogy a viktoriánus kornak nem lett vége a XX. század hajnalára, így a steampunk is él még.
Háttérsztori: Albion Királysága monopóliumot szerzett egy nagy értékű kavics felett, amivel antigravitációs képességekre lehet szert tenni, illetve egy olyan légiflottát rakott össze, amivel a legnagyobb és meghatározó világhatalommá vált. Majd jött egy forradalom, és kettészakadt az ország Albioni Királyságra és Albioni Nemzetközösségre, közte a londoni fallal. (Igen, nagyon ismerős neked is, ugye?)
Fősztori: Adott egy csapat tinédzserlányka, akik már régóta a hírszerzésnek dolgoznak. Nappal iskolába járnak, elvonulnak a lugasosba, hogy megbeszéljék a munkájukat, éjszaka pedig űzik a kémkedés nemes világát. Az első részben egy kutatót kellene segíteni a disszidálásban, viszont ha ettől többet mondok, akkor nagyon erősen a rész 2-3 csavarjából egyet tuti úristen, hogy lelövök.

Szóval egész jól indított. Egyelőre megadtam neki a 7-est, de ha ez a továbbiakban is képes lesz ilyen izgalmas lenni, akkor megkapja a maga 8-asát.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Vree »

Surci írta: 2017.07.17. 06:52 APDÉT: TsureChildren és Abyss új topicokban.
Akkor már Dodgers releváns kommentjét is másold át lécci :D
Sok mondanivaló amúgy nincs róla, már azon kívül hogy csípőből lespoilerezhetném a manga 150+ fejezetét, hiszen csak habkönnyű pofonegyszerű mini-jelenetek sora, nincs cselekmény, amit ki lehetne tárgyalni. Szóval szükségtelen rá a külön topik szerintem, :D 1 kommentben elmondtam mindent, amit részemről lehetett.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Dodgers írta: 2017.07.16. 16:25- Centaur no Nayami: Ha a fenti négy cím volt a "hetente nézni fogom" kategória, akkor az utolsó kettő a "nem tudom famalamtachi/10" lesz, mert hiába van bennük kisebb-nagyobb potenciál ha nem jöttek be túlzottan, és oda-vissza. A Centaur-nak egyébként volt már öt perc hírneve amikor feltűnt némelyik "EZÉRT SZAR A MODERN ANIME" képösszeállításon, és ha csak az első rész első feléről lenne szó, akkor megérdemelt helye is lenne: az állatemberes felütés majdhogynem semmilyen mértékben nem volt kihasználva, a yuri bait is felesleges volt, és az egésznek nem volt se íze, se bűze. Aztán jött a második fél, és rögtön egy olyan sorozat képe kezdett körvonalazódni, ami az eddigi állatemberes cuccokhoz (leginkább a Monster Musume és a Demi-chan) viszonyítva "valószerűbb" és komorabb módon ábrázolhat olyan témákat mint a rasszizmus, vagy az egyes állatember-fajok mostanra jobbra fordult sorsa. Ez egyébként annyira igaz, hogy a fél-epizód eleji történelemlecke alatt az "elvtársak" az ajtó mögül figyelik a tanárnő mondandóját, aminek része az "egyenlőség akár életek árán is" gondolatmenet, de az is szóba esik, hogy a kentaurokat a régi Európában egy az egyben úgy kezelték mint a valóságban a lovakat, szóval vannak itt olyan dolgok, amikből még később lehet valami. Az már más kérdés, hogy a szereplők eddig nem nagy etwasok, az első fél epizód pedig határozottan unalmas is volt, de ha más nem, így is érdekel, hogy a jelképes borító mennyire nem fedi a tartalmat, mert mondom, lehet még ebből valami.
Tegnap így "hirtelen felindulásból" (értsd = kellett már valami anime, mert már hányásom volt a non-stop Blizz gamezéstől, meg a 35 fokos dögmeleg mixtől @___@ XD) le is nyomtam ebből az eddig kijött első két részt és igazából a második szerintem pozitív irányba húzta ezt az egészet. :) Persze a szokásos "komoly seinen tartalom" (Surci kedvence... XDDD) tényleg belerondít az összképbe, szal amíg az első részben yuri-bait jelenetek voltak, addig most a második részben gothlolinak öltöztetett ördög-chan (btw, nem sikerült még rájönnöm, hogy ő most démon, succubus, ördög, vagy micsoda lenne pontosan... XD), meg egyéb "fontos" részek, viszont szerencsére azért eddig minden epizódra jutott ténylegesen komoly seinen tartalom is, gondolok itt pl. én is a rasszizmus témájára. Btw, amúgy ezt az egész egyenlőséget érdekesen kezeli a cucc, szal egyfelől ugye próbálják kialakítani az ideális társadalmat, oda-odaszúrva közben a mi világunknak is (amikor mondja a tanárnéni, hogy "egy másik evolúciós vonalon nem térnének el egymástól ennyire az emberek, maximum más lenne a bőrszínük, a hajuk színe, stb., de ettől még valószínűleg harmóniában élnének együtt", ami "enyhe" kritikája volt a mi világunknak), ugyanakkor viszont még ugyanebben a jelenetben pár másodperc múlva lejátszódik az a bizonyos "elvtársas" jelenet, amiről nekem is frankón olyan asszociációim támadtak, mintha a tanárnénit minimum a KGB figyelné, hogy eléggé PC módon oktatja-e a nebulókat, mert ha nem, akkor bajok lesznek... ^^" Vagy ugyanez a második rész vége felé, ahol megjelentetnek egy sellők számára tervezett "mechát", aminek segítségével képesek a szárazföldön is járni, tehát ez elméletileg jó lenne, de persze ugyanazzal az erővel be is támadják szerencsétlen gyártót egyből, hogy "ezzel nem pont még jobban kihangsúlyozzuk a másságukat?", mire a pali rögtön szinte izzadva visszakozik, hogy "nem, dehogyis, ezzel még jobban elősegítjük az egyenlőséget, egyenlőség mindenek felett!" Szal "kissé" mintha be lenne paráztatva náluk a teljes társadalom ezzel az ideológiával, csak mi nézőként ebből nem kapunk olyan sokat, mivel ugye gimis lányok szemén keresztül látjuk a történetet. Aztán, hogy később hová megy el ez a dolog, az majd kiderül, de ennyiből tényleg rossz, hogy ezen a szokásos moe/schoolgirl/slice of life vonalon mozog a sorozat, mert szvsz lehetne ebből egy még ennél is komolyabb hangvételű darab, csak a seinenek szíve érzékeny, ezért a "legdurvább" jelenetek is kb. megrekednek azon a szinten, hogy "jajjaj, Hime majdnem autó elé szaladt, de aztán szerencsére ki tudta kerülni!". :dirr: Mindenesetre aki ezen a moe állatlányos vonalon túl tud lendülni, azoknak merem ajánlani legalább úgy az első pár részt, már csak a napokban lezajlott Offtopicos témák fényében is, mert akár "pro-PC", akár "anti-PC" valaki, itt mindkét látásmódra fog példákat találni. :) Számomra amúgy már csak az nem világos, hogy mi lett az emberekkel. Pl. amikor a kentaurok régi szomorú sorsáról beszéltek, akkor a flashbackben (már amennyire láttam) ugyanolyan embereket mutattak, amilyenek mi is vagyunk, viszont a jelenben meg egy olyan társadalmat látunk, amiben kb. ezek a félállatok az emberek, hiszen ők dolgoznak, ők vezetnek autót, nekik van "rendes" kutya háziállatuk, stb. Akkor viszont mi lett a "valódi" emberekkel? Ja, illetve sellőlány és fiúja kalandjait a második rész végén mintha úgy random módon vágták volna el, nem igazán éreztem, hogy ott lenne egy lezárása a témának. (Vártam volna valami beszélgetést, ahol a srác kifakad, hogy ő így is szereti, meg hogy tényleg nem teher neki a csaj, vagy valami... Mondjuk ha ez még lesz folytatva a későbbi részekben, akkor nem szóltam, de eddig eléggé epizodikus a cucc, szóval nem tudtam, ilyesmit mennyire reméljek, mint részeken átívelő, folytatásos történetszálat. XD)

Btw, igazából komoly gond nincs vele, mindössze csak annyi, hogy ez is (mint számomra a slice of life-ok 90%-a) eléggé unalmas, szal azért míg egy Shingeki epizódnál az volt, hogy "OMG, FENN VAN MÁR A HETI RÉSZ??? TÖLTENÉM!", addig itt így "na jó, szedjük le..." stílusban kell rávenni magam 1-1 újabb epizód megtekintésére. Illetve eddig valahogy tényleg olyan "langymeleg" az egész cucc, szóval érdekes témák ide vagy oda, nem tudja úgy megragadni a nézőt, mint pl. a MonMusu, ami meg hiába volt mondjuk egy ennél fanservice-esebb darab, de valahogy mégis több volt benne a poén, jobban kihasználták azt, hogy a szereplők különböző tulajdonságokkal bíró "állatok", stb.

Edit: Majdnem elfelejtettem, az eddigi kedvenc mondatom a sorozatból is a második részben volt: "Ne hívd őket "kígyóembereknek", az derogáló, használd az "antarktikai" szót!" :lol:
Kép
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Az idén tavasszal futott The King's Avatar (Quan Zhi Gao Shou) kínai ONA 2018 májusában OVA-t kap, de ezt egy új stúdió készíti, így a karakterek kinézete kissé különbözik az első évadban megszokottól. A PV és néhány kiszivárgott jelenet alapján az animációra nem lehet majd nagy panasz, de az új karakterdizájn nem tükrözi teljesen a szereplők életkorát (ráadásul a bishi-faktorból is visszavettek... /sigh). Arról még nincs hír, hogy a 2019-ben érkező 2. évad melyik stúdió kezei közül kerül majd ki. Az új opening zenéje már elérhető YT-on.
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Titkos írta: 2017.07.23. 16:12 Szal "kissé" mintha be lenne paráztatva náluk a teljes társadalom ezzel az ideológiával, csak mi nézőként ebből nem kapunk olyan sokat, mivel ugye gimis lányok szemén keresztül látjuk a történetet. Aztán, hogy később hová megy el ez a dolog, az majd kiderül, de ennyiből tényleg rossz, hogy ezen a szokásos moe/schoolgirl/slice of life vonalon mozog a sorozat, mert szvsz lehetne ebből egy még ennél is komolyabb hangvételű darab, csak a seinenek szíve érzékeny, ezért a "legdurvább" jelenetek is kb. megrekednek azon a szinten, hogy "jajjaj, Hime majdnem autó elé szaladt, de aztán szerencsére ki tudta kerülni!". :dirr
Azóta nem néztem egy részt sem, úgyhogy nem tudom hogy azóta mennyire változott a sorozat jellege vagy sem, de a második idézett mondatodra reagálva nekem pont amiatt tűnik viszonylag érdekesnek a sorozat, amiről az első mondatban beszéltél - hogy végig ott lóg a levegőben egy bizonyos értelemben cérnaszálon lógó, kontrollált "egyenlőség", de teljes valójában még nem mutatják meg annak súlyosságát, és ezt kihangsúlyozandó, jobban kifejezendő olyan a karakterdizájn amilyen, és olyanok a sztorik amilyenek. Tavaly év elejéről a Koukako no Pandora is viszonylag hasonló stílust használt (cyberpunk, érzékelhetően sötét jövő, amiből mi nézők a legdirektebb formában a Dodó Kacsaként funkcionáló riportercsajszi révén értesülünk, és ő még nem is főszereplő), és ez az a szándékos kettősség kombinálva a nem direktbe "edgy" stílussal az, ami megmenti a sülyesztőből a Centaurt. Mondjuk ez a megközelítés nem új keletű, hiszen lényegében az "edgy kombinálva az aranyossággal" kombó az, ami sokaknak a Madoka sava-borsát is megadta annak idején (és ahogy hellyel-közzel látom a mostani szezonban futó Made of Abyss is hasonló mederben csordogál), ilyen szempontból pedig a Centaur nekem érdekesebbnek tűnik, ha másért nem azért, mert itt az edgy valószínű nem fejleharapásokból/angstból fog állni, hanem egy valószerűbb társadalmi kérdéshez van/lesz kötve az alapfelállás. Ehhez pedig jó példa az általad említett sellő-mechás vagy a kígyóember-antarktikai eset, egyik sem olyasmi, ami túl messze állna a mostani viszonyoktól.

Titkos írta: 2017.07.23. 16:12 Btw, igazából komoly gond nincs vele, mindössze csak annyi, hogy ez is (mint számomra a slice of life-ok 90%-a) eléggé unalmas, szal azért míg egy Shingeki epizódnál az volt, hogy "OMG, FENN VAN MÁR A HETI RÉSZ??? TÖLTENÉM!", addig itt így "na jó, szedjük le..." stílusban kell rávenni magam 1-1 újabb epizód megtekintésére. Illetve eddig valahogy tényleg olyan "langymeleg" az egész cucc, szóval érdekes témák ide vagy oda, nem tudja úgy megragadni a nézőt, mint pl. a MonMusu, ami meg hiába volt mondjuk egy ennél fanservice-esebb darab, de valahogy mégis több volt benne a poén, jobban kihasználták azt, hogy a szereplők különböző tulajdonságokkal bíró "állatok", stb.
Magával az SoL jellegével nincsen gondom, mert ha hangulatosan/jópofán van összedobva akkor jobban szoktam élvezni mint a Shingeki-jellegű cuccokat (amiknél nálam nem egyszer amolyan "na melyik fog meghalni most, ó jaj..." semleges hozzáállás szokott befigyelni), abban viszont egyetértek, hogy a Centaur nem nézeti magát túlzottan, és pont azért, mert elég langymeleg sorozatról van szó, aminek a vonzereje egyelőre inkább a jövőbeli potenciálban rejlik, semmint abban amit most, közvetlenül kínál. Bár az is igaz, hogy szerintem pont ettől lesz a cucc az a tipikus "adj neki egy kis időt, és beérik" potenciálos darab, de őszintén szólva nincs motivációm arra hogy heti szinten kövessem, várva a sült galambra. Rögtön más lenne a helyzet, ha egy Monster Musume szintű lenne a szereplőgárda (annak marhaságával és koncepció-kihasználásával), de egy olyan szezonban, amikor a Mahoujin Guru Guru/Tsurezure Children/New Game S2/Hero Academia S2 bőven kiteszi a heti néznivalót (a részemről ofkorsz), a Centaur maximum egy lábjegyzet, és ezt csak magának köszönheti. Annyi előnye mondjuk talán van a lagymatagságának, hogy nem tűnik egy különösebben felkapott sorozatnak: nem hiszem, hogy olyasmi szituáció lenne mint a Madokánál, amikor azután a bizonyos epizód után azzal volt tele az Internet, legfeljebb egy HOLY SHIT GUYS YOU GOTTA SEE THIS csak-szöveges reakciót várok valamelyik kósza fórumposzttól/tweet-től.


Egyébként én is adtam egy esélyt az Aho Girl-nek amiről az előző oldalon írtál egy nem kimondottan pozitív kicsengésű hosszabb beszámolót, és négy rész után vágom, hogy miért nem jött le. Elsőre tényleg akkora nettó hülyeség ami nem igazán meríti ki a szimpatikus hülyeség fogalmát, és akár csak az Centaurnál, az első rész első fele önmagában még nem bír túlzottan sok meggyőző erővel. A második rész végére viszont kezdtem megkedvelni a stuffot, hogy a negyedik rész végére már igazi kavalkáddá bővüljün a benyomás-tenger: erre a sorozatra tényleg ráillik az, hogy vannak magaslatai és mélységei, mert mindkettőből van neki dögivel. Ha az utóbbi esetet dobja ki a gép, akkor van gáz, mert akkor egy majdhogynem erőltett, inkább az ötletgazda saját szórakoztatására kitalált gagyiságról van szó, ami nélkülözi azt a pluszt, ami azt mondatná a nézővel, hogy egy igenis másoknak prezentálásra szánt agymenésről van szó, amit a cucc saját hangulata visz el a hátán. Ilyen volt pölö az első rész első fele, ami talán részben annak tudható be, hogy az az első találkozás a stuffal: csak Debil-chan és "Gintoki/Joseph Komoly Módban" Sugita-kun vannak a központban, az ott használt stílus pedig inkább ügyetlen próbálkozás az ötletgazda saját szórakoztatására. Ha viszont a stuff a magaslataiban van, akkor szerintem van benne spiritusz: ilyenkor mintha az alkotónak eszébe jut, hogy másoknak akarná eladni a stuffot, és hiába nem sokkal variáltabb a kelléktár ekkor sem (ilyenkor is van banán, ilyenkor is hülyének kezeli Debil-chant az anyja, stb.), ha egyszer mégiscsak nyer egy saját lendületet a sorozat, amiben kötetlenül mennek a marhaságok részben a remek szinkronszínészi munkának köszönhetően, és amiben tényleg érvényesül az ilyesféle vígjátékok szabálya, magyarán van egy kis stílusa/szabályrendszere, és az zakatol 24/7-ben. Ez így persze egy kissé fellengzősen hangzik egy Aho Girl-féle animéhez viszonyítva, de ennél egyszerűbben szerintem nem lehet kifejezni azt ami ebben a sorozatban zajlik írói szempontból. Vagyis dehogynem: könnyen lehet utálni, és ha tetszik is, akkor is össze-visszaság minőség terén.
Kép Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Na, ha már kint van a főoldalon is az őszi szemeszter chartja, akkor következzék is mindjárt a szokásos Előítéletektől és fikázásoktól sem mentes szezonpusztítás™ rovat. Leszek az élenjáró. :D

Ami biztos:
- Kino no Tabi (Ez egyértelmű, bár mi ez a "The Animated Series" baromság? Miért, az első mi volt, hangoskönyv? És miért ilyen mehh az új design? Mindegy, új Kino a GODDESS hangjával, ettől max csak akkor tudnák elvenni a kedvem, ha kiderülne, hogy az eredeti sorozat remake-je...)
- Inuyashiki (Bár a Gantz mangakája elmehet a jó büdös fenébe, ennek úgy döntöttem, mégis adok egy esélyt. Mappa + befejezett forrás + nem tizenkettő-egytucat szezonos baromság = egy próbát megér.)

Kérdéses:
- Gintama Porori-hen (Őszintén szólva már nem nagyon tudom, hányadán állok az egész Gintama-biznisszel, de az bizonyos, hogy az egykori lelkesedésemnek csak a fele maradt meg. Stuff has been showing sign of fatigue recently. Jó lenne, ha a Gorilla is betudná lassan fejezni a mangát, mert ez a generikus shounen BS se nem szórakoztató, se nem érdekes.)
- Mahoutsukai no Yume (Ezt talonba teszem, erősen tartok bizonyos komponenseitől, ráadásul kétszezonos lesz, ahhoz meg most nincs kedvem.)

A többi ránézésre is esélytelen.

Filmeknél már jobb a helyzet, annak külön örülök, hogy mindkét Yuasa film egyszerre jön majd ki (legalábbis a BD-k), de leginkább a Gundam Origin ötödik része érdekel. MOAR CHAR!
Avatar
tulokos
Profi
Profi
Hozzászólások: 318
Csatlakozott: 2016.09.04. 18:11
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: tulokos »

Nekem pedig ez az anime tetszett meg elsőre: My Girlfriend is a Faithful Virgin Bitch. Főleg a címe miatt klikkeltem rá, mert azonnal megfogott, na, és mi az első gondolata az embernek? Így van, sehol egy kurva felkiáltójel! Csodálatos. Gyorsan lecsekkoltam a stúdió eddigi munkáit is. Végre egy anime, aminek a megnézésébe előítéletek nélkül belevághatok, talán még a szezonos animékkel kapcsolatos véleményemet is átértékelem ezután.
"Mi az, amit megismerhetünk? Avagy miről tudhatjuk biztosan, hogy ismerjük, vagy miről tudhatjuk bizonyosan, hogy tudjuk, hogy ismerjük, ha ugyan egyáltalán megismerhető. Vagy lehetséges, hogy egyszerűen elfelejtettük és nem merjük bevallani?"
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Lássuk a szezonos listámat, szép hosszú lesz! :D

Amik már biztos, hogy terítékre kerülnek:
- Hoozuki no Reitetsu S2: végre egy vígjáték anime, amin nevetni is tudok! Elborult japán poénok, de jobb, mint a toilet humor, vagy egyéb idegesítő baromság.
- Kino no Tabi: ha az eredetit nem sikerül addig megnéznem, akkor is követni fogom.
- Kujira no Kora wa Sajou ni Utau: a manga neten fellelhető fejezeteit elolvastam és az alapján tetszett. Remélem az animét nem fogják nagyon megváltoztatni.
- Love Live! Sunshine!! S2: bár a sima Love Live jobban tetszett, követni fogom, hátha ez az évad jobb lesz.
- Mahoutsukai no Yome: az OVA alapján szerintem cuki kis sorozat elé nézek. Kíváncsi vagyok rá, az OVA csak egy szeletét mutatta meg a cuccnak.

Amire még aludnom kell párat:
- Kekkai Sensen & Beyond: a lökött bagázs miatt néztem az első évadot is. Két sorozat marad a mostani szezonból, szóval nem tudom, mennyire lesz időm még erre is.
- Inuyashiki: annyira nem vonzz a sztorija és a Gantz is csak egy darabig volt jó. Ha sokan áradoznak majd róla, lehet teszek vele egy próbát.
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

tulokos írta: 2017.08.07. 19:05 Így van, sehol egy kurva felkiáltójel! Csodálatos.
Ellenben a cím sejtetni engedi, hogy valószínűleg szerepelni fog benne egy másfajta kurva... :lol: Amúgy viccen kívül: ez még valami rohadt jó vígjáték is lehetne (lásd B. Gata H Kei, vagy Keijo!!444, amiknél amilyen debil volt az alapszitu, annyira szórakoztattak, mert tényleg élvezet volt nézni őket, irónia nélkül is), de ja, a stúdió eddigi munkái (óbazdmeg, még a Kodomo no Jikant is ezeknek köszönhetjük?), plusz a totálisan semmitmondó poszter + leírás alapján ez is valami gagyi ecchi-izé lesz, aminél ha pechünk van, háremmé is bővül majd a részek során. Nem mondom, azért a dilinyós premissza most már az én érdeklődésemet is felkeltette, szóval nem állítom, hogy még csak bele sem fogok nézni, de az is jó, hogy tulajdonképpen még arra sem lehet rájönni a szinopszisból, hogy egyáltalán miről akarna szólni.

Illetve amik így első körben felkeltették a figyelmemet:

Ousama Game - Egy újabb túlélős játék és valószínűleg egy újabb elbaltázott lehetőség lesz, de azért meglátjuk majd, mi sül ki belőle. XD Btw, tisztában vagyok vele, hogy ezek a cuccok főleg a kamaszokat célozzák, de annyira örülnék neki, ha egyszer túl tudnának lépni ezen a "Kata szereti Sanyit, úgyhogy megöli Zitát a játék keretein belül, de Sanyi meg Zitát szerette, ezért forrni kezd benne a bosszúvágy, ám bejön a képbe Zoli..." stb. XDDD Komolyan, a sokat szidott Mirai Nikkit én többek között pont azért is bírtam, mert 40-es, családapa rendőrfőnöktől kezdve árvaházas mutáns "Doraemon" néniig volt mindenféle nemű és korú "játékos", így kevésbé volt az egésznek olyan feelingje, hogy az egész "survivor game" valójában csak egy setting ahhoz, hogy a frusztrált kamaszok végre kinyírhassák a kosárlabdacsapat kapitányát, vagy az osztály "méhkirálynőjét", akit igazából mindig is utáltak, csak eddig nem volt ürügyük/tökük a gyilkolásra, na de majd most...! :D Szal valami Another-szintű failre számítok, de nem leszek előítéletes, hátha az anime eléri legalább a kellemes kikapcsolódás szintjét. :D

DC Super Heroes vs Taka no Tsume Dan - Ez viszont nagy királyságnak tűnik (kár, hogy csak egy mozifilm, ha sorozat lenne, még a végén tudnék is valamit követni hétről-hétre, na mindegy...), szal ahol arról szól a sztori, hogy a DC hősöknek még azelőtt kell lekapcsolniuk Jokert, mielőtt úgy elfogy a film költségvetése, hogy visszasilányul a karakterdizájnjuk is, az már annyira rossz nem lehet. :D (Legalábbis remélem. XD)
Kép
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Mahoutsukai no Yome, 3-gatsu no Lion S2, Code:Realize, Gintama, Houseki no Kuni, Inuyashiki, Kekkai Sensen & Beyond, (Kino no Tabi,) Kujira no Kora wa Sajou ni Utau, Osomatsu-san S2 a tervezettek között az őszi felhozatalból. :drop: A Kino no Tabi első sorozatát még nem láttam, szóval ha folytatás jön ősszel, akkor valamikor később, az előzmény(ek) megtekintése után veszem csak elő. 4 sorozatom marad a nyári szezonból (Ballroom e Youkoso, Fate/Mitnézekmármegint, Mahoujin Guruguru, Shoukoku no Altair), de legalább a Kujirát a Netflix majd csak jövőre adja ki...
A listám várhatóan még módosul, mert gyakran az első 1-2 rész alapján döntöm el egy-egy sorozat sorsát (pl. most is a Keppeki Danshi! Aoyama-kunt már egy epizód után kukáztam, annyira nem működött a humora).

Egyébként ha valaki unatkozik, netalán Mayoiga-szintű szórakozásra vágyna, annak melegen ajánlom a most futó Vatican Kiseki Choukasan című csodás remekművet. :twisted:
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Ősszel egyelőre Hoozuki, Inuyashiki, Kino. A többit majd meglátom.
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

annarancs írta: 2017.08.07. 22:14 Egyébként ha valaki unatkozik, netalán Mayoiga-szintű szórakozásra vágyna, annak melegen ajánlom a most futó Vatican Kiseki Choukasan című csodás remekművet. :twisted:
Ezt én nézegetem, amikor eszembe jut, csak tudnám minek... :roll: Egyik hétvégén leterített valami nyavalya, félig lázas állapotban még egészen fogyasztható volt. XD Csak 1 szezonos, szóval most már valahogy legyűröm.
Kép
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Nálam egyelőre úgy néz ki, hogy Osomatsu-san 2, Inuyashiki, Just Because!. Más nem igazán tudott érdekelni. Inkább OVA meg mozi lesz a szezonból, plusz a leftoverek.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 263
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Risa »

Nálam, ami biztos:
- Sangatsu no Lion 2 - ezt már nagyon várom *-*
- Hoozuki no Reitetsu 2 - Hoozuki-samából sosem elég :cool:
- Kekkai Sensen 2 - be kéne fejeznem a revaccsot gyorsan
- Gintama - állítólag a kimaradt fejezeteket fogják feldolgozni, így valószínűleg nem a srsbsns shounen jön most, hanem a régi szép ökörködés, úgyhogy remélem, jó lesz
- Mahoutsukai no Yome - elnézegettem az eddigi OVA-kat is, bár egyelőre nem nagyon tudok mit kezdeni vele, de hátha sorozatként jobban bejön

Kérdőjeles:
- Kino no Tabi - csak mert nem tudom, folytatása-e az előzőnek, mert ha igen, azt kellene előbb megnéznem

- Inuyashiki - igazából inkább csak a MAPPA miatt érdekel
- Kujira no Kora - ez amúgy micsoda? Csak mert ránézésre kapásból azt mondtam volna, hogy meh, de ketten is írtátok, hogy nézni fogjátok. A szinopszist elolvastam, de milyen hangulatra kell számítani? Hasonlít valamire?
- Classicaloid 2 - rém fárasztó volt az első évad is, viszont volt benne néhány zseniális pillanat, ami miatt gondolkozom a folytatásán
- Netojuu no Susume - kizárólag akkor érdekel, ha rövidek a részek, és lehet rajta röhögni

Illetve az Osomatsu-san folytatás is érdekelne, ha sikerült volna már abszolválnom az első évadot. OTL

annarancs: az a Vatican-cucc nagyon kemény, a 4. részt konkrétan végigröhögtem. XD Nem gondoltam volna, hogy egyszer egy animében Hitler lefagyasztott spermájával fogok találkozni. :o
Akosss
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 374
Csatlakozott: 2016.10.22. 00:54

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Akosss »

Számomra a legvárósabb egyértelműen a Sangatsu no Lion 2. évada, plusz az új Kino no Tabi és az Inuyashiki. Ezen kívül nézem a Himouto! Umaru-chan 2-t (igen, nekem tetszett az első évad :oops:), plusz a Shokugeki no Souma 3-at is, de itt még be kéne pótolnom a 2. évadot is előtte (igen, ez is tetszett :oops: , miután felhagytak a ruhaszétszakítós-vetkőztetős-kajaorgazmusos poénokkal, kellemes kis főzős shounen lett belőle). Jó lenne pótolni az Osomatsu-sant is. Plusz még talán a Hoozuki no Reitetsu 2, anno félbehagytam az első évadot, mert nem értettem a japános poénjait és szerintem ez most is így lenne, kéne hozzá valamiféle háttértudás a japán mitológiából, vallásokból or something. :?

Aztán lehet, hogy majd a szezon közben benevezek néhány másik címre is, mint pl. a mostani szezonban a Youkai Apartmentre.
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Risa írta: 2017.08.08. 12:01 - Kujira no Kora - ez amúgy micsoda? Csak mert ránézésre kapásból azt mondtam volna, hogy meh, de ketten is írtátok, hogy nézni fogjátok. A szinopszist elolvastam, de milyen hangulatra kell számítani? Hasonlít valamire?
Elvileg shoujo. :o Igazából bármi másra tippeltem volna, erre nem. Nekem leginkább úgy jött le, mintha összegyúrták volna az Ozmát, SnK-t és No.6-t. Sajnos csak 5 fejezetet tudtam felkutatni és mivel valamelyik kiadó licencelte, nem számítok rá, hogy folytatják a fan fordítást. Az elején kissé könnyedebb, vidámabb a hangulat, aztán az első kötet végén az arcodba kapod a karakterhullást. A főszereplő hipergráfiás, muszáj mindent lejegyeznie, de egyáltalán nem idegesítő, hamar megkedveltem. Már elég korán bedobnak több rejtélyt is, amit gondolom fokozatosan fejtenek ki.
Kép
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Nekem csak simán megtetszett az első PV alapján. :oops: Azóta érkezett már egy újabb videó is hozzá.
Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 263
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Risa »

Köszi a válaszokat, egész kíváncsi lettem a cuccra. ::hehe:: Mondjuk az első PV alapján inkább bele fogok nézni, mint a második alapján. :D
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci »

Őszi szezon, eh... mintha ez a mostani nem fárasztana eléggé. De csak akad 2 (+1) versenyző:

- Új Kino: ALAP
- Inuyashiki: Ezt még tavasszal kinéztem a szinopsz alapján, bármi lehet, meglássuk.
- Ill. a Sangatsu S2, ha addig Ákos összekapja magát sikerül abszolválni az első szezonját, de ha nem szezonosan kerül sor rá, az se baj, mindenesetre a Hachikuro és a Szaft miatt sem akarom kihagyni.

Na de pár szó erről a mostani nyári évadról, hát... Aki követi az Apokrif-tobikkot, nem mondok újat azzal hogy MINDEN EGYES EP végén ki akarom vágni ezt az izét, annyira nulla. Persze azé nézem tovább, de minek? A mostani részre se nagyon akaródzik rávenni magamat...

DE!!!!

Ez a Sors/Retek még mindig a minőségi tartalom kvintesszenvciája a Netsuzou Trap c. trágyadombhoz képest. Igen, az a leszbis szarság aka. Kuzu no Honkai in yuri edition. Csak míg előbbinek volt valami kerete, meg egy alibiplot, amire felfűzték a fanszervízt, és amin jókat lehetett mókázni, ennek szó szerint SEMMI értelme, csak jönnek a kreténebbnél kreténebb jelenetek, amik végén főhősnőink taperolós smárolásba bonyolódnak, és ennyi (ja és utána az egyikük rinyál egy sort, hogy jujjujuj és heteró vagyok de azé élveztem (Kimocsi ÍÍÍÍÍÍÍÍ)a smár-tapert -_-). Amúgy nagyjából arról van szó hogy az egyik csajnak van egy osananamiji barinője, aki időközben leszbi yanderévé avanzsált irányába, és szeretné elmarni a hapsija mellől. Adalék, hogy Leszbi-csannak is van pasija, aki ütlegeli meg hasonlók (most mondjam hogy annyira nem baj, aki ilyen retardált, meg is érdemli?). És sajnos ez nem szórakoztató mint a Kuzu, csak simán fárasztó és nyomoronc, hozzá irgalmatlan gagyi fanszervízzel - luficsöcs, sötöbö. Leginkább azért kezdtem bele mert shoujo magnó a forrás... 7 perc egy rész, 7 perccel hosszabb a kelleténél. Uh, ezt a fost. Kemény 1/10-en áll eddig (Elfen Lied-szint), költői kérdés hogy vajh' menni fog még lejjebb? :dirr:

És a sok dícsérgetés hatására belekezdtem a Tsurezure Childrenbe, ez szerencsére kárpótol az előző kettő okozta kínokért :D

Juteszembe ránéztem már Napkeltéékre, de újabb Gandamün és ezen a zenés izén kívül semmi. És a Fehér Rókára is... komolyan, attól a stúdiótól anno többet vártam, erre belesüllyedtek az otaku tucatretkek futószalagos termelésébe, ergo ezekért se lenne kár.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Új Kino előzetes.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

^A design (meg a grafika úgy általában) nekem továbbra sem tetszik, erősen main streames, meg átlagos, pláne az első sorozat tükrében. (És hol vannak azok a jellegzetes scanline-ok? Bár ez inkább csak megszokásból hiányzik, azért túlzottan nem voltak esztétikusak, ahogy nagyon célt sem szolgáltak.)

Nakamura direktori tehetsége meg nyilvánvalóan hiányozni fog, úgyhogy jah, egy nagy adag szkeptikusság a magam prekoncepciója, de azért Yuuki Aoi tartja bennem a lelket. (Istenkém, végre valami normális sorozatban is viszont hallhatom. Szinte rossz volt nézni, milyen megalázó szerepeket adtak mostanság szerencsétlennek.)
Válasz küldése