Sorozatok

Filmek, sorozatok, animék a TV-ben, moziban.
Avatar
Junchi
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1555
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.08.29. 17:56

Nocsak, véget ért közben? Akkor ideje elkezdeni.

Mondjuk nem to'om, amilyen lelkes voltam a hatodik évad végén, úgy az elvárásaim is moderáltan nagyok a hetessel, szal nálam pont a későbbi évadok voltak, amik meggyőztek arról, hogy tényleg érdemes odafigyelni erre a sorozatra. Persze vannak bizonyos aggályaim, viszont újfent örülök, hogy továbbra is megvan a GoT könyv-szüzességem, sokfajta előnnyel jár. :D

Btw kíméltem magam mindennemű spoilertől (igen, a tiéteket sem nyitottam ki), kerültem az összes olyan helyet, ahol bármi gyanúsba belefuthatok.

Avatar
Rui-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1239
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2017.08.29. 22:15

Na, én meg pont úgy voltam vele, hogy ez az évad most bejött, szerintem pont a fanfiction jellege miatt! Ez most úgy hangzott, mintha olvastam volna a könyveket, pedig nem és ez továbbra is így fog maradni. Barátnőm mesélte, hogy a könyv mindig egy szereplő szemszögéből nézi az eseményeket, aztán legózd össze, ki-mit-merre-hogyan. Oka van annak, hogy nem igazán kedvelem az E/1-ben íródott műveket, valamint ha "billentyűzet forgatásra" (a tollforgatás után szabadon XD) adom a fejem, maradok a jól bevált E/3-nál, úgy könnyebb mozgatni a szálakat.
Röviden, tömören: Jon for king!
SPOILER
Nekem Jon marad, hiába derült ki az igazi neve, ami mellesleg szerintem béna. Viszont örültem, hogy vele kapcsolatban minden a helyére került. Egyáltalán nem fattyú, hanem törvényes utód, yay! :D
Bronn még mindig a legjobb. Pont. XD
Meg a sárkányok nagyon menők, ehhez pedig van egy poénos szösszenetem, de spoileres.
SPOILER
Rui, amikor sorra halnak meg az emberek a cuccban: "Meh."
Rui, amikor Viseriont eltalálták és lezuhant a vízbe: ::bawl::
SPOILER
Kisujj tárgyalása lehet, hogy kissé asspull volt, viszont a végeredményt díjaztam. :twisted: Joffrey és Ramse után az ő halálát kívántam, s lám, eljött ez is.
Kép

Avatar
Rui-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1239
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2017.09.02. 18:59

Inhumans 1-2.rész

Jap, végre eljött a nap, amikor elzarándokoltam az Aréna Pláza Imax mozitermébe. (Btw, fogalmam sincs miért ilyen menő az Imax. Akkora a képernyő, hogy még 3-4 sorral hátrébb kellett volna ülnöm, pedig az utolsóba foglaltam jegyet. Magam részéről nem szeretem, ha ide-oda kell pillantanom, hogy lássak mindent a képernyőn.)
Azt korábban írtam, hogy az előzetesek alapján sokan lehúzták a sorozatot, hogy Imax kamerás forgatás helyett inkább másra kellett volna fordítani a pénzt. Való igaz, a CGI nem a legtökéletesebb, különösen Lockjaw, a hatalmas kutya esetében. Csakhogy tv-s cuccok esetében ez általában így van, mert hosszabbak, hiszen itt legalább 10-szer 40-45 percről van szó a 2-2,5 óra helyett. Aztán a színészválasztást is érték támadások. Amúgy kissé meglepődve olvasom a sok negatív kritikát az első 2 résszel kapcsolatban. Amibe nagyon bele lehet kötni Medusa és a haja, meg ami történik vele. Teljesen spoilermentes szeretnék maradni, szóval még elrejtve sem említem meg. Aki megnézni és kicsit is ismeri a képregényt, azonnal tudni fogja. Black Bolt karaktere nagyon jó, a színész teljesen az arcmimikájával és a mozdulataival kommunikálhat csak, mivel neki a pusztító hangjában rejlik a képessége.
Egész estés filmként nem is tudnám elképzelni, az egész nagyon összecsapott lett volna. Még a 8 részt is picit kevésnek érzem, de majd úgyis meglátom, miként alakul a történet. Marvel cucc lévén itt is össze tudták a komolyabb jeleneteket a poénos szösszenetekkel. A fő humor forrás úgyis az Inhumánok megismerkedése az emberi kultúrával. Mert hogy Attilan városa a Hold felszínén épült, elrejtve a kíváncsi szemek elől.
A történetről dióhéjban annyit, hogy egy puccs miatt a királyi család kénytelen elmenekülni Attilan városából, egyenesen Hawaii-ra. A gondjaik itt sem érnek véget, az említett emberi kultúrával való kapcsolatfelvétel miatt sem. Meg aztán a rosszfiúk nem adják fel olyan könnyen.
A zene egyébként meglepően emlékezetesre és hangulatosra sikerült.

Már csak vágnom a centit szeptember végéig, amikor végre tv-ben is elkezdik leadni és felvehetem a fonalat. Érdemes lesz újra nézni a két nyitó epizódot is, mert 10 percnyi extrát kapunk, ami a mozis verzióból kimaradt.
Kép

Avatar
Junchi
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1555
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.09.12. 07:26

GoT 7. évad

Sárkányok/10

Na jó, legyen valami hosszabb is: Az előző évad értékelésekor behozott fanfiction-analógiát lehetne ismét ráhúzni a GoT legújabb évadára, csak míg ott a jobb rajongófikció használatával éltem, addig ez ide már csak a középszerűség tövéig jutott, sőt voltak kimondottan underwhelming, kínos és rosszul megírt pillanatai is.

Nem hazudok nagyot, ha azt mondom, a sárkányok jeleneteit élveztem a legjobban, igaz, erre a nagyfokú enjoymentre a készítők is nagyban rágyúrtak, tűzokádó hüllők akciózása és jelenléte semmiben nem okozott még ekkora örömöt, mint itt, Drogon külön BOSS. A
SPOILER
Lich King meg fulladjon meg, amiért ledobta az egyiket, bár igaz, ami igaz, akkor nem lett volna végül zombisárkány, meg az utolsó rész falrombolós jelenete, ami nekem baromira bejött. Nerd mode: mivel kisebb hullámhosszú, kékes színű volt a tűz, ezért jóval magasabb hőmérsékletű, úgyhogy a zombisárkány hatásosabb, mint az élő pajtásai. :D
Overall három jelenet vált számomra kiemelkedővé ebben a szemeszterben:
SPOILER
- A negyedik rész vége,
- Olena és Jaime utolsó beszélgetése (miután megitta a mérget és közli, hogy ő volt Joffrey gyilkosa = WÁHH! Mindig is bírtam az öreglányt),
- Kisujj tárgyalása és kivégzése (mindig is rühelltem a karaktert, ráadásul kiderült, micsoda gerinctelen, gyáva féreg. Semmiképpen nem nevezném OOC-nak, szerintem ez volt a valódi természete, csak miután kicsúszott a kezéből minden irányítás, már csak egy hisztis kis senki maradt vissza.)
Az évad legrosszabb epizódja vagy az utolsó előtti turné vagy Euron kalózkodása és a hajós ütközet, mindkettő más miatt volt fullretard. Előbbi egy abszolút alaptalan, csakis a vak szerencsén múló, átgondolatlan terv volt, amiben a bukási faktor vagy háromszázszorosan ott figyelt, de mivel már lassan mindenkit véd a plot-shield, ezért ilyenek miatt már nem kell aggódni. A másik meg... szóval mi ez a baromság, hogy
SPOILER
minden fontosabb karaktert (Dorne, Vasszigetek, etc.) EGY hajóra rakunk fel? A Dorne-i szál sosem volt egy nagyon érdekes, részletes vagy jól felvezetett szál, de azért ez a bánásmód kicsit túlzó volt, ráadásul mivel mindenkit EGY hajóra raktak fel, ezért azt a csatát is csak annak az EGY hajónak a perspektívájából láttuk, ami enyhén vérlázító.
A mindenféle idő- és térugrásokról már nem is ejtenék külön szót, ha ez nekem, mint könyvszűznek is feltűnik és még zavaró is, akkor az már jelent valamit. Innen is látszik egyébként, hogy mennyire egyenletlen a sorozat tempója már a korábbi évadokban is, mikor még az ilyen piszlicsáré, mindenféle mellék-mellék konfliktusok is hasonló figyelmet kaptak, mint a főbb szálak. Naná, hogy nem jut már mindenre normálisan idő, például a reunionokat is elég ad hoc oldották meg, mindenféle impact nélkül. FUCK IT, riválisok, testvérek, családtagok találkoztak egymással hosszú idő után, de nincs semmilyen hatása, az érzékeltetés szempontjából abszolút langyos víz az egész, és NINCS MONDANIVALÓJUK A MÁSIKNAK?. Mi ez, ha nem bad writing?

Ami még mindenképp érdemel egy rövid gondolatsort, az a
SPOILER
Jon × Danny szál. Nem mondom, hogy nagyon ellenemre van, mert ezzel (+ Jorah visszatérésével) azért valamelyest árnyalták Danny csapdába ejtett karakterét, de ettől még elég sótlan a dolog és valahol szükségtelen is. A nyolcadik évadra még lehet pofozni a dolgot, de egyelőre a shipping gondolatának írmagja sem merült föl bennem.
Ja, és először a GoT sorozat történetében, hogy nem éreztem Sam szálát idegesítőnek vagy életidőmet elraboló tevékenységnek. Igaz, hét évad kellett hozzá, de annyi baj legyen.

Szóval jah, egy jobb fanfic (6. évad) közepes folytatása lett ez a hetedik évad, egy hatoskánál nem ér többet a szememben, DE, hogy a sorozat legrosszabb évada lenne? Azt azért nem mondanám - én azt valahol az ötödik környékén keresném, de megkockáztatnám a harmadikat is, amire állítom, mindenki csak a Red Wedding miatt emlékszik ilyen jól...

Avatar
Surci
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1506
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Surci » 2017.09.12. 08:44

Engem igazán az zavar, hogy

1. nagyon kiszámítható lett az egész a plot shieldek miatt. Nem vagyok híve annak amin sok fan őrjöng mostanában, hogy "há mé nem nyírták ki XY karaktert (Jorah, Véreb, Jaime, Bronn, Sansa, akárki) a sokkfaktor kedvéért?!?!?!?", mer akkor izgalmasabb lett volna az évad. Martin is túlzásba vitte ezt néhol, de így, hogy lehet tudni, hogy kik fognak mindent megúszni és ki fog úgyis kinyúvadni, hát... eléggé vállvonogatásra késztet az adrenalindúsabb jeleneteknél is.

2. A plot shieldből fakadó retard húzások, és azok megúszása, azaz a jó oldal bármilyen hülyeséget elkövethet, nem szívják meg (annyira), és ez idegen volt ettől a sorozattól eddig.
SPOILER
Ez a zombi-hunt volt a csúcs: eleve maga az ötlet, aztán meg az, hogy kivitelezték. Jon hátramaradása volt a legkreténebb: dehogy szállna fel a sárkányra, ottmarad, vízbeesik, de megússza, és épp szétdarabolnák, amikor jön Benjen bácsi, aki mindig akkor tűnik fel amikor szükség van rá (olyasmi lehet mint a Pókember nagybátyja), és jól megmenti, és még Dany is megvárja hogy együtt hajózhassanak ki a naplementébe -_- Vagy túl kényelmes húzások, pölö amikor kinyírják a Mást, minden zomb összesik, csak 1 marad meg, naná. Hja, csak akkor a végső fájtnál elég lenne a tüzet koncentrálni a szuper-csillagrombolóra Night Kingre, mert ha neki kampó, vége a háborúnak - persze majd jól elcsatázgatnak azért, mer mé ne, elvégre ha egyszerűbb mód is van megynyerni a háborút, miért ne nyúvasztanánk ki még párezer embert a harczban feleslegesen + a fanok szeretik a grandiózus csataeleneteket is. oké, így hogy sárkánya van, már neccesebb, talán ez volt a zombiszerzős baromság eredője is, hogy valahogy szerezzenek egy sárkányt a Másoknak, ami nem is lenne gond, ha nem ilyen idétlenül lenne a sztoriba integrálva.

3.OOC jelenetek egyes karaktereknél
SPOILER
- Tyrion komolyan hogy képes előállni ezzel a zombis fassággal, hogy majd Cersei emiatt hinni fog nekik és leállítja magát? BICCSPLÍZ. Ennyire nem lehet hülye.

4. van egy rakat jó színész, de képtelenek nekik normális jeleneteket írni. Varys, Jorah, Brienne is teljesen elsikkadtak, hiába vannak képernyőn, alig van szövegük. Legalább a Kutya és Bronn jók voltak. Tyrion még so-so, legalább nem volt úgy háttérbe rugdalva mint az előző 2 évadban.


5. Ez már csak ilyen elmélkedés, de az amatőr writing miatt látni vélem,
SPOILER
hogy Tyrion hülye ötletéből lesz a kövi cirkusz: Szörsz nem állta a szavát (micsoda meglepetés... -_-) és emiatt jól össze is balhéznak majd Dany-vel. Az se véletlen gondolom, hogy nem láttuk, miben állapodtak meg ők ketten, ergo nagyon úgy néz ki hogy Tyrion áruló lesz - aminél nagyobb OOC-t elég nehezen tudok elképzelni, megint csak azért, mert annyira nem idióta, hogy ne ismerje a nővérét, családi kötelékek meg bűnbánat ide vagy oda. Eh.
Junchi írta:
2017.09.12. 07:26
Innen is látszik egyébként, hogy mennyire egyenletlen a sorozat tempója már a korábbi évadokban is, mikor még az ilyen piszlicsáré, mindenféle mellék-mellék konfliktusok is hasonló figyelmet kaptak, mint a főbb szálak.
Ez a könyv öröksége, még a jól összerakott 1-2-3. kötet is tele van ilyenekkel, az uccsó kettő meg konkrétan ezen úszik el. Az utolsó 2ésfél évadban, ami már nem könyv-matéria alapján készült, láthatóan előtérbe kerültek már a főbb szálak, csak épp az átvezetést írták meg elég gagyinger módon, de ez a mostani szezonra is igaz. Pontosabban az képezi morgásom tárgyát, hogy a könyv alapján készült évadok után túl szembetűnőek az erre eddig nem jellemző, viszont más cuccokban ezerszer ellőtt, tipikus gagyi halivúdi toposzok. Ez mondjuk inkább Martin hibája, hiába is szidja mindenki az új forgatókönyvírókat, elvégre ha befejezte volna a vackát, amire volt elég ideje és nem a kretén mellékszálakkal tökölt volna éveket (ill. mostanában már nem is foglalkozik vele, mer "nincs kedve", Miura in USA edition -_- kapjabe), akkor nem kellene HBO-only nézettségpörgető gagyival feltölteni a matériát. Mondjuk önmagában nem is a jelenetek a problémásak sokszor - persze van pár kínosan idétlen húzás és interakció, de pl. anno az Arya-Tyvin-scénák is mind HBO-only betoldások voltak, a könyvben sosem találkoznak, és mégis remekül sikerült mind - hanem a sztorivezetés önmagában amatőr és idióta. Na jó, befejeztem, csak a könyvön alapuló első évadokhoz képest ezek a sokszor látott fantasy elemek, uncsi trope-ok és sablonos megoldások nem illenek ebbe a sorozatba, és ez nagyon szemet szúr.

Ps. Örülök hogy nemcsak nekem jött be
SPOILER
az utolsó EPIK jelenet a kéklángot fújó zombi-Viserionnal, épp ez jutott nekem is eszembe (aka. lángvágó :D). Mondjuk a fanok ezen is vergődtek egy sort, hogy "miazmá hogy nem volt semmi magic ellenállás amit az Erdő Gyermekei beleépítettek és csak sima jég és az a dög csak úgy lerobolta a Falat". Hja, egy 8000 éve nem látott fagydémon-brigád egy kibaszott zombisárkánnyal nem elég nekik... KEK. De azon sokat röhögtem amikor képesek voltak valami 100 kommenten keresztül HALÁL KOMOLYAN vergődni az egyik Reddit-bejegyzés alatt, hogy a könyv-térkép szerint Drogonnak hány km/h-s sebességgel kellett repünie Sárkánykő és Jonék között hogy egy éjszaka alatt odaérjen, és hogy Dany asszem 300 km/hs sebességnél hogy nem fagyott meg a hátán vagy vitte le róla a légellenállás és ez kérem ÉLETSZERŰTLEN és ezért gagyi a sorozat. -_- Oké, a teleport engem is zavar, de na. Annak az életszerűségén senki nem akadt le, hogy egy darab jégdárdával ledobnak egy sárkányt, meg hogy zombik vannak, feltámasztott jóemberek és lángoló kardok, az nem gond, az életszerű, de a sárkánylovas fizikai ellenállóképességét már méricskélni kell :knife: És ez csak 1 thread, a többihez nem volt türelmem, de csak ezen a témán kattognak vagy ötben :D
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
weingartia
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 58
Csatlakozott: 2008.07.17. 07:18
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: weingartia » 2017.09.12. 10:12

Got
Erről az évadról: látványos volt! A negyedik rész volt a kedvencem. De kb. ennyi. Se csavarok, se párbeszédek, semmi logika. De akárhogy nézzük, mégis csak egy sorozat a 7. évadában jobb és gyengébb részekkel. Régebbi évadokban, mégha voltak unalmasabb részek, gyengébb dialógusok, akkor is úgy éreztem, hogy ez egy építkezés vmi csattanóhoz. Itt már nincs ilyen, van ami szimplán rossz.
A teleportálások és nagy ugrások miatt nem vagyok mérges, hiszen tényleg le kell zárni a dolgokat, sietni kell. De a párbeszédek, és ahogy néhány szereplőt kezelnek (nem tudnak velük mit kezdeni) az botrányos. Akkor inkább nyírnák ki őket, hogy kicsit botránkozhassunk. És ezt nem tudom ép ésszel felfogni: még egy sima simpsons résznél is egy szobányi író van, biztos itt is van egy tucat. Erre egy regényíró -persze nyilván jóval több idővel- lepipálja őket. A zombie-vadászatnál az egész Got alatt csak a dorne-i Jamie-Bronn expedíció volt kínosabb.

Tyrionról:
SPOILER
sztem megegyezett Cersei-vel, hogy az új gyerek lesz az uralkodó Daenerys után. Amit nem értek, hogy miért nem lehetett volna megbeszélni nyíltan. Az egy igazi szövetség lett volna, és mindenkinek érdekében állt volna a jégzombikat nyírbálni. Cersei-nek is, Daenerysnek is.
Persze ehhez Cersei túl bizalmatlan, és biztos vhol keresztbe tett volna, de legalább nem lett volna már indulástól kezdve kamu ez az együttműködés.

A végéről: nekem pont nem tetszett.
SPOILER
Oké, hogy kék láng melegebb, lebontja a falat. De ez egy jégzombisárkány! XD Hogy nem olvad szét, vagy vmi. Nekem fura volt, én amikor néztem, azon gondolkodtam, hogy most mit fúj a sárkány, hideget? :D
A számolgató fanokról: már írtam, hogy a távolságokkal nem törődök, de attól még jogos elvárás a fanok részéről. A varázslat, sárkányok és zombik ebbe a világba beleillenek, a világ törvényei megengedik őket. De az nem illik bele, hogy 1 hónap alatt áthajóznak egy Amerika-Európa távolságot vitorláshajóval, vagy hogy egy repülő lénnyel megtesznek 1 éjszaka alatt brutál nagy távolságot. Akkor meg kéne magyarázni: speckó áramlat, a sárkány ha felgyorsul tud teleportálni, időben ugrani (mint a vissza a jövőben filmben XD), stb. Nagyon sok sci-fit és fantasyt azzal szúrnak el, hogy ha a szerző nem tud megoldani egy szituációt, amibe beleírta magát, akkor előhúz a fenekéből vmi tök random dolgot, ami nem illik bele az eddig felépített világba.

Avatar
Leara
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 53
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Leara » 2017.09.12. 19:28

Nekem az új GoT évaddal az volt a bajom, hogy egyszerűen nem tudott meglepni. Sorban jöttek a fordulatok, amik megerősítették a már évek óta keringő rajongói teóriákat (bár ezek valószínűleg a könyvben is megmaradnak, hisz nem véletlenül lettek azok a teóriák). Voltak jól sikerült párbeszédek (Olenna rulez :D), meg egy csomó látványos jelenet, de ennyiben ki is merült. A legtöbb fordulatot pedig előre lehetett sejteni.
SPOILER
Ja, és Gendry feltűnése is elég vicces lett :D. Kíváncsi voltam, kezdenek-e még valamit a karakterével, ha már a sorozatból kimaradt az a könyvbeli szál, aminél újra felbukkant, de elég antiklimatikus lett XD.
A sorozattól meg egy Tormund&Brienne találkozót várok még, egyetlen shipem az egészben.

Én azért még bízom abban, hogy Martin egyszer befejezi majd a könyveket, mert hiába lesznek közös fordulatok, azért maradt még annyi különbség, hogy tartogasson meglepetéseket. Leginkább talán
SPOILER
az érdekel, mihez akar kezdeni a Lady Stoneheart szállal :D.

Avatar
iskariotes
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 642
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2017.09.15. 21:04

Végül is valaki végig nézte a Twin Peaks mostani évadát? Ha igen akkor vélemény/teória? Illetve érdemes e megnézni vagy sem?
"A barát olyan ellenség aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Junchi
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1555
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.09.16. 18:22

^Az első részét leszedtem, nosztalgia címszóval megnéztem belőle ~20 percet, mire megkérdeztem magamtól: Kell ez nekem? A válasz "nem" volt, úgyhogy kiléptem és töröltem.

Avatar
Vree
Profi
Profi
Hozzászólások: 300
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Vree » Tegnap, 20:34

Stranger Things
(Kedvenc betétdallamom: https://www.youtube.com/watch?v=hqZ4IxZCGoA-> de még job, ha rákeresel az ingyen "first 8 minutes"re és abban a videóban hallod először)

8 epizód. Hamarosan jön a következő évad.
Elég népszerű.
Igazából azért kezdtem el nézni, mert impresszívnek találtam a gyerekszereplők játékát.
Az összes színész remek. Rendezéssel is minden teljesen rendben van.
Ha csak ennyi, akkor megérdemelt a hype és a magas %.

Hamisítatlan '80as évekbeli gyerek horror-mese-sorozat.

...Igazából ez az egy fájdalmam van. Egy hétvége alatt végigtoltam és élveztem.
Mégis kicsit üresnek éreztem magam utána, mert semmi ÚJAT nem kaptam.
Merthogy ez az összes horror, középiskolás filmes és gyerekfilmes klisé...már megvolt. :D

Igazból megmondom, hogy mi ennek a sorozatnak az igazi érdekessége:
hogy a fő célközönsége 2000 után született.

Elértük azt a történelmi pontot, amikor a mi "retro" gyerekkorunk ismét "menő".
Meglepődnétek, hogy mennyi nyugati gyerek kezd el a sorozatot nézve fantáziálni, milyen érdekes is lehetett egy kevésbé digitális világban élni.
Nekik a táblás RPG-k, a fizikai képregényfüzetgyűjtemények, a tárcsázós telefonok stb. - -amik szerepeltetésére a sorozat szándékos hangsúlyt helyez - mind-mind egy másik új és érthetetlen világ érdekes részletei.

A klisék klisébbek nem is lehetnének:
ah, az ismeretlen szörny általi botladozó üldöztetés a vibráló lámpás folyosón;
a biciklivel járó bullyk által üldöztett népszerűtlen kölyök haverok;
a szemétláda greaser huligán és a cheerleader jó lány;
a szexjelenet, ami közben megölnek valakit;
a kísérleti nyúl telepata a kék cellában;
és így tovább.

De ha valakinek ezek mind újak, és el kell dönteni, milyen film vezeti majd be őket ebbe a világba;
a Stranger Things egy teljesen alkalmas (PG rated) alkotás.

Ami még fájt:
a készítők nyilatkozata szerint szívesen használtak volna full kézzel csinált maketteket, de végül félig CGI-s megoldás lett az időhiány miatt.
Háát...A 2. évadban úgy tűnik, nagyobb keret volt mindkettőre, ami ráfér.
A kül-beltéri jelenetekkel minden rendben van, de a "másik világi" "szörny" jeleneteknél...különösen az utolsó, 8. epizódban érzi az ember, hogy
fájdalmasan nyilvánvaló színes rongyok és elsötétített nappalikban hüledeznek a szereplők, az eléggé az átélés rovására megy. :D

De mit mondjak? Gyerekként rosszabbakon is túltettük magunk :D Néztem pl. hogy a Sliders Sci-Fi channelles hátterei miből voltak, áhh...:D
Na ahhoz ez semmi.

Nézzétek meg, na. Még ha picit popcorn és limonádé (szemét-kaja) ízt is hagy a szátokban a lényegi cselekmény, a színészi játék, a jó ütemezés és cinemográfia meg zene megéri. Ha pedig van 10enéves a háznál, imádni fogja.

Avatar
weingartia
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 58
Csatlakozott: 2008.07.17. 07:18
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: weingartia » Ma, 08:45

Vree írta:
Tegnap, 20:34
Stranger Things
Hamisítatlan '80as évekbeli gyerek horror-mese-sorozat.

Igazból megmondom, hogy mi ennek a sorozatnak az igazi érdekessége:
hogy a fő célközönsége 2000 után született.

Elértük azt a történelmi pontot, amikor a mi "retro" gyerekkorunk ismét "menő".
Meglepődnétek, hogy mennyi nyugati gyerek kezd el a sorozatot nézve fantáziálni, milyen érdekes is lehetett egy kevésbé digitális világban élni.
Nekik a táblás RPG-k, a fizikai képregényfüzetgyűjtemények, a tárcsázós telefonok stb. - -amik szerepeltetésére a sorozat szándékos hangsúlyt helyez - mind-mind egy másik új és érthetetlen világ érdekes részletei.
Engem végig az ET-re emlékeztetett, attól gyerekként totál be voltam tojva. XD
Most hogy így mondod, hogy a retro menő lett: a 13 things why sorozat egy öngyilkos csajról szól, aki kazettára veszi fel az indokait, és az összes mai gyerek végig egy walkmant hallgat. Durva!
Illetve olvastam valahol, hogy évek óta először megint nő a disk eladások száma, mert a mai hipszterek bakelit lemezt hallgatnak! Veszik mint a cukrot! XD
Érdekes, hogy akkoriban mindenki rögtön váltott az egyre kényelmesebb, modernebb megoldásokra. Erre ők meg önként visszaváltanak. Vajon mert egyediséget keresnek vagy ez vmi másról szól? Pölö a papír könyvek sem fognak soha eltűnni, pedig az ebookok megjelenésekor ezt vízionálták. Sokaknak jobb olvasásélményt nyújt a fizikai könyv.
Most írva jutott még eszembe a Guardians of the galaxy: ott is walkmant hallgat Starlord. :kaminaglasses:

Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 694
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Hikari » Ma, 12:53

Stranger Things nekem is tetszett. Ezen kívül még amit újabban néztem az a Handmaids Tale és a This is us volt. Mindkettő nagyon jó, csak ajánlani tudom őket.
Kép

Válasz küldése

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 1 valamint 0 vendég