Új animék - frissen, ropogósan =)

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
wwhite
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2013.01.03. 22:02
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: wwhite »

Egyetértek. A külcsín szerintem is szkepticizmusra ad okot (a Gunslinger Girl jutott eszembe, ahol a karakterdizájn cseréje egyenes arányosságban állt a második évadra bekövetkező színvonalzuhanással), ahogy a rendezőváltás is (MAL-t elnézve nincs nagyon épkézláb sorozata még), szóval engem meglepett, mennyire bizakodtok többen is. Részemről kivárás lesz, aztán ha hozza az elvártat, én is felírom magamnak. (Kérdés, hogy erre a rebootra szükség van/volt-e.)
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Junchi írta: 2017.08.11. 12:44 de azért Yuuki Aoi tartja bennem a lelket. (Istenkém, végre valami normális sorozatban is viszont hallhatom. Szinte rossz volt nézni, milyen megalázó szerepeket adtak mostanság szerencsétlennek.)
Milyen kár, hogy sem a Nobunaga Concertóban, sem az ACCA-ban nem volt kedved meghallgatni.

Kinótól én is tartok, egyelőre annyit remélek, hogy új sztorikat ismerhetünk meg belőle, de meglepne, ha megközelítenék a korábbi hangulatát.
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Inkább csak a híre friss és ropogós, és amennyi bizakodásom van az irányába, ugyanannyi (ha nem több) félelmem is. A téli szezonban elkezdik Junji Ito mangáinak adaptálását is.

Kapásból sorolom a félelmeimet: tévé sorozat, vagyis a shock value nulla lesz; Studio Deen dizájnere... vagyis animált karakterek raszterezett fotók előtt, minimális animációval; a horror, amit leművelt az ufotable a GYO-val is; rövid részes, ami fel se tud izgatni, hangulatot se fog teremteni (ld. még Yami Shibai, Pupa, Kagiwani).

Nem akarok nagy Ito mangaelemzést csinálni az animés topikban, de pont, hogy ez az ötlet, megoldás fogja kinyírni az egészben azt, ami jó. Még ha B-kategóriás horrorról is beszélünk.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Akosss
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 374
Csatlakozott: 2016.10.22. 00:54

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Akosss »

Tuti nézem majd, de a félelmeim hasonlóak. Szeretnék örülni a hírnek, mert nagyon bírom a munkáit (bár olyan sokat még nem olvastam tőle, a Gyo-t, az Uzumaki-t és néhány rövidebb történetet a hírben említett Masterpiece Collection-ből), de szerintem nem is lehet a műveit animébe átültetni, ilyen stábbal meg főleg nem. De mégis, hátha valami jó fog kisülni belőle. A rövid részek nem zavarnak, én a Yami Shibai-t kifejezetten szeretem (az első 2 évadát legalábbis).
Btw, a legmeglepőbb része a hírnek az volt, hogy ő is készít egy Ningen Shikkaku mangaadaptációt, kíváncsi leszek rá, hogy mennyire tud hű maradni az eredetihez.
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Ha már tudni lehet, mi lesz ősszel:

- Osomatsu-san S2: szinte biztosra vehető volt, hogy az első évad orbitális sikere után nem hagyják ki a ziccert egy második évad képében, és lám úgy is lett. Aminek örülök is, mert az S1 egy meglepően jó keveréke volt a nyominger vígjáték/echte depresszív nyomvonalnak, és csak remélni tudom, hogy a stábnak elég volt az első évad vége óta eltelt idő ahhoz, hogy elegendő mennyiségű jó ötlettel álljanak elő. A "bishi-matsu" szegmensek távozását mondjuk elviselném, a többségük elég unalmasra sikeredett az S1-ben.


- Kino no Tabi: nem is tudom évre pontosan, hogy mikor láttam az eredeti anime adaptációt, de arra mindenképpen emlékszek, hogy egy érdekes megközelítése volt a "világjárós" koncepciónak, és kíváncsi vagyok, hogy ez az új sorozat mennyit fog megőrizni az előd értékeiből.


- Inuyashiki: maga az alapszituáció nem hangzik rossznak eleve, de inkább a MAPPA stúdió jelenléte az, ami érdeklődésre ad okot, az ő kínálatukra érdekes módon jellemző tud lenni az "old-school, de nem öncélúan retro" jelző.


- Mahotsukai no Yome: magát az előzetesnek felfogható OVA-t sem láttam még, de az olvasottak alapján egy épkézláb shoujo-nak tűnik, ami nem képezi elutasítás tárgyát.


- Netojuu no Susume: maga a netoge-s felütést eléggé teleköpködte az SAO ahhoz, hogy egy egészséges fenntartást tanúsítsak a sorozat irányába, de a 30-as éveiben járó főszereplő jelenléte még ad bizakodásra okot, hogy esetleg a látszatnál komolyabb és épkézlábabb sorozatról van szó.


- Kekkai Sensen & Beyond: igaz, hogy még az első évadot se fejeztem be annak hányatott összetákolási sorsa miatt bekövetkezett epizód késései miatt, de az az évad így is tartalmazott magában elégséges Nightow-faktort ahhoz, hogy ha időm/kedvem lesz rá, befejezzem és nekiessek a második évadnak.


- Just Because!: ha más nem, érdekes ötletnek tartom azt, hogy kifejezetten végzős középiskolásokról, pontosabban arról az "úristen, mindjárt vége ezeknek az éveknek" érzésről fog szólni, anime-original anime révén pedig még arra sincs esély, hogy véletlenül lespoilerezze a net népe.


- Pop Team Epic: tipikusan az a fajta jelenség, ami eddig nem keltette fel a figyelmem annak ellenére, hogy évek óta a köztudatban van, az anime közeledtével viszont ideje személyesen is megnézni, ugyan mi fán terem a PTE. Annál is inkább, mert még a nem igazán anime fan ismerőseim közül is nem egynek nagyon bejön a manga, és segít a motiválásban hogy egy vígjátékról van szó.


- Two Cars: az autók maguk nem annyira mozgatnak meg, mint sztori központjául szolgáló témák, de a leírásból átjövő tájkép és a Silver Link kettőse meggyőzött arról, hogy egy próbát talán mégis megér a TC.
Kép Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Dodgers írta: 2017.08.11. 18:57 - Just Because!
Dodgers írta: 2017.08.11. 18:57"úristen, mindjárt vége ezeknek az éveknek"
Ó, hogy ez ezzel a témával fog zsonglőrködni? Bevallom, nem olvastam el a szinopszisát ("random középiskolai izé, gyorsan kukkantsunk odébb" volt a benyomás), de ezzel most felkeltetted az érdeklődésemet. Ezt a témát valahogy szeretem, ráadásul egész jól megszokták oldani animékben (többek közt ezért is szeretem a Love Live második évadát), úgyhogy erre odafigyelek majd. Nem kezdem el rögtön, megvárom, mi lesz róla az általános vélekedés 3-4 rész után, mert ha mégis egy újabb szerelmi n-szöges vagy ripacskodós cucc kerekedne ki, akkor inkább kimaradnék belőle.
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Vanishing Line originál anime ősszel a MAPPA stúdiótól. A hölgy dekoltázsa a poszteren elriaszt, de azért majd belenézek az első részbe.

Bónusz: a MAPPA produkciós asszisztenst keres Ikuhara Kunihiko új animéjéhez.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci »

Netsuzou Trap ep 5-7.

Kínlódik ezzel a leszbis izével még valaki? Jó hogy csak 7-8 perc 1 rész OP-END nélkül, azt még heti egyszer leszenvedem. Legutóbbi rész végén megint kissü-tapi, mire Leszbi-csan gyökér hapsija benyit és lefotózza őket, majd felajánlja hogy nem terjeszti a képet, ha beveszik harmadiknak (sajna ebből nem lesz semmi :P). A mostaniból pedig megtudhatjuk, hogy Leszbi-csan nem akar továbbtanulni, helyette nekomimi-bárban dolgozgat (gondolom nemcsak felszolgál, de ez majd holnap fog kiderülni, alig bírom kivárni, milyen drámai részletek derülnek ki, gondolom dehogykurválkodás :P ).

Csak azt nem tudom hogy 1. ez mitől shoujo? A szánalmas alibiplot, a nemműködő kapcsolatok vagy vegytiszta otakupandering leszbfanszervíz miatt? Vagy mi az ami fiatal lányokat céloz meg ebben? Kizárólag fanszervízre utazó nagybetűs SEINEN cucc ez kéremszépen. 2. Miért éri meg egy ilyet elkészíteni? Ennek költségei vannak, azért valamiből csak ki kell fizetni az animátorokat, seiyuu-kat, egyebeket, de erre még mercset se lehet építeni, és nem hiszem hogy a BD-eladásokban kiemelkedően teljesítene. Huh. Félelmetes micsoda hulladék, amit mi sem bizonyít jobban, hogy ugyan még fut, de már most alacsonyabbra pontozzák MAL-on mint a Majomigát (bár még mindig durván túlértékelt mert valami 5.68 az összpontszáma és nem a megérdemelt 1).
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Titkos írta: 2017.05.31. 18:29Skirt no Naka wa Kedamono Deshita. - Ez meg a szezon "meglepetés animéje" lesz, annyira érzem... XDDD Már a szinopszis végén is akkora plot-twist van, hogy az államat szedtem fel a földről, simán lehet akár még a legendás és többszörös Oscar-díjat nyert Kuzu no Honkai szellemi örököse is ezzel a felütéssel! :D (Surcinak főleg ajánlom, mind a poszter, mind a leírás nagyon ígéretes, szerintem oda-vissza fogja verni a Netsuzou Trapet, főleg, hogy ez tényleg "trap"... :lol: )
És hogy beletrafáltam! :lol:
SPOILER
Kijött az utolsó epizódja is, basszus, ennek konkrétan hentai endingje lett... XDDD Nem, de most komolyan, ugye amikor Surci "blogolta" itt a Kuzut, akkor mondogattuk (félig poénból, félig komolyan XDDD), hogy "de legalább ha ennyit dugnak, mutatnának belőle valamit", nos, a Skirt no Naka...-ban ezt olyan szinten sikerült túltolni, hogy ha nem lennének ott a pixelek a csaj lába között, konkrétan tényleg mindent látnánk. :dirr: Ja, amúgy nem, nem néztem meg, mondjuk úgy, hogy egy bizonyos oldalról informálódtam, ahol bizonyos kontextusból kiragadott gifek segítségével leellenőrizhettem, hogy a fenti jóslatom mennyiben vált valóra... :lol:
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci »

^ Látom tobzódik ez a szezon is a minőségi animékben :dirr: Rá is néztem azokra a kiragadott gifekre, mit ne mondjak, hasonló élmény lehetett mint ez a yuris fasság amivel én kínlódtam.... Azaz:

Netsuzou TRap END

Hála az égnek hogy ennek is vége lett. A topicban elejtett 1-2 bekezdésből sejthetitek mi róla a véleményem -_- . Nem is húznám tovább, de azért a nyominger sablon yuri "sztorin" túl kiemelném a ritka undorító jellemhulladék karaktergárdát, különös tekintettel Hotarura (Leszbi-csan) és az őt folyamatosan bántalmazó hapsijára (Fujiwara). Ehhez tudni kell, hogy ezek ketten azért kavarodtak össze, mert mindketten az iskola legnépszerűbb diákjai voltak, és elegük volt a szerelmi vallomásokból, így inkább eljátszották hogy járnak. Csak ha ez a helyzet, akkor nem értem minek kellett iskolán kívül is talizniuk, kvázi-szekszuálniuk vagy eleve egy csomószor lepofozni a csajt (na jó ezt megértem azért :P )... Mert ennek a "sztori" szempontjából semmi értelme. Ennek se... Namindegy, ritka retek volt, és nem a Kuzu-Mayom féle röhögős, hanem az igazi kínszenvedős fajtából. Marad az Elfen Lied-pontszáma, és még csak nem is érzem hogy nagyon lehúztam volna (lehetne lejjebb).

1(ALÁ)/10

Múlt szezonban volt a Kuzu, meg az a Majiwaru izé (lassan kezdem sajnálni hogy kihagytam az 1-2/10-es értékelések tükrében :dirr:), na azokat se értem mi a fenének kellett elkészíteni. Pontosabban miért nem lett direkt hentai ezekből, mert így igazából mindenki kevesli amit kap: aki az eksönért nézi az amiatt csalódik, aki meg normális sztorit-karikat-románcot vagy hasonlót szeretne, az meg azért, de még az otakuk is pofáraesnek vele. Fogalmam nincs miből tudják kigazdálkodni a gyártási költségeket...
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

^Somewhat unrelated, de a következő szezonban is lesz majd egy yuri cucc (Citrus), nézed majd azt is? Számíthatunk újabb agysejt-holokausztot igazoló jegyzőkönyvezésre? :3

(Egyébként meg fuck, hogy lassan az összes utolsó yuri mangából készül anime, kivéve azt az EGYETLEN EGYET, amiből szeretném, hogy legyen... [GirlFriends] Hol az igazság?)
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci »

Junchi írta: 2017.09.26. 14:44 a következő szezonban is lesz majd egy yuri cucc (Citrus), nézed majd azt is? Számíthatunk újabb agysejt-holokausztot igazoló jegyzőkönyvezésre? :3
Csak néztem hogy erre miért nem emlékeztem, aztán látom hogy nem az őszi, hanem a téli szezonban fog érkezni. Amúgy meg fenetudja, majd meglátjuk mennyire lesz LULZ, mert ez a Citrom se tűnik nagy dobásnak, a magnó szinopszát olvasva a szokásos kawáj kiscsaj - jégkirálynő szenpáj felállásos lánygimis kamuleszbülést kapjuk, az meg önmagában vagy nyomi műdrámával már uncsi. Kell lennie benne agyhalott karaktereknek, retardált fanszervíznek és sok pucérkodásnak + nyelvezésnek (meztelen taper is mehet), na és természetesen kretén fordulatoknak amit SRS DORAMÁNAK próbálnak beadni, meg jó sablonos és röhejes szövegeknek is, aka. KuzuHon, hogy lehessen miről beszámolni, és ne csak a fejem falba verésének krónikáit olvashassák a té fórumerek az adott pár epizódos összefoglalókban. De azé egy sanszot kap.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Kissé össze-vissza vagyok a mostani szezonos címeket illetően, de még így is sikerült az Aho Girl végére érnem, és merem állítani, hogy ez talán a szezon minőségileg leginkább váltakozó címe, mert minden van benne mint egy Z kategóriás büfé hamburgerében. Egyszerre tud egy 1/10-es erőltetett ökörség, és egy 7.5-es egész kellemes marhaság lenni, ami nem meglepő a főszereplő Yoshiko személyét nézve sem: most tegyük félre azt, hogy Aoi Yuuki nagyon jól hozta a formát hangadás terén (ahogy Tomokazu Sugita, Yoko Hikasa és társai is), mert a címben szereplő Aho szócska kimondottan szó szerint van véve. Sokaknak érthető módon egy negatív értelemben blőd, akár erőltetett gyökérség a címszereplő személye, és nem is meglepő, mert tényleg egy idióta marharépáról van szó, akinél a hülyeség lecsapódása nagyon sokban függ az adott szegmens (amiből egy részben három van egyéként) minőségétől. Ha a szegmens működik, akkor Yoshiko viszonylag decensen működik mint egy olyan elemi csapás a sorozat világában, akinek legalább annyira van érzéke az érzelmekhez mint amennyire retardált, és habár a többi szereplőből is tud jönni a hülyeség, ez az egyik olyan pillanat amikor a sorozat a leginkább jár közelebb ahhoz, hogy hozza a "nem túl ismert, de kellemesen lökött és élvezhető" formát. Viszont sajnos ez nem történik meg közel sem elég gyakran ahhoz hogy javítson a sorozat ázsióján, és amikor a szegmens NAGYON nem működik, akkor válik tényleg azzá az Aho Girl, ami nagyon sokaknak az első rész alapján lejöhet: maximum a managaka saját szórakoztatására elég, a jó ízlés határait is feszegető öncélú marhaság, ami ráadásul önmagát is ismétli.

Ott van az is viszont, hogy vannak még más szereplők is a sorozatban, és ők azok, akik a sűlyedő hajót mentik, ha nem is elég gyorsan: nekem például a Yoshiko által sanyargatott három "gyaru", az erkölcsös de közben kimondottan "piszko" osztályelnök és a Hikasa által alakított Yoshiko anyuka tépelődése, vagy éppen az effektíve egyetlen normális szereplő Sayaka voltak azok, akik a leginkább konzisztensebben emelték meg a sorozat színvonalát, és ha csak az ő jeleneteikből állna a sorozat, akkor érné el igazán a sorozat azt a bűvös hét és felet. Vannak viszont további szereplők is, akikre inkább az ingadozó színvonal a jellemző, annyi eltéréssel, hogy Yoshiko-val ellentétben ők nem merítik ki az ízléssel szembeni offenzíva fogalmát, ők a legrosszabb esetben csak szimplán unalmasak. Alóluk kivétel a Yoshiko kryptonite-jaként funkcionáló, Sugita hangján megszólaló A-kun, aki érdekes módon a leginkább áll közelebb a Yoshiko által képviselt színvonalhoz: jobb pillanataiban decensen működik mint a folyton a jövőjén dolgozó, Yoshiko marhaságába belefáradt savanyú uborka, a rosszabbakban viszont szimplán egy címeres farok, aki néha az alkotó akarata miatt ilyen (és nem működik jól), máskor viszont szimplán a poén esik pofára és festi vörösre a járdát.

Szóval igen, nem egyszerű eset az Aho Girl, és valahol vérzik a szívem amiatt, hogy egy 4.5/10-nél nem tudok többet adni: az alapvetően erkölcsös, de a fantáziájával gyorsan elszaladó osztályelnök, és az "enyhén" 40-es szipirtyó Yoshiko anyuka harcai önmagukban megérnék a jobb értékelést, ahogy az idővel karakterileg kikupálódó és aranyosan straight-woman Sayaka is, de sajnos több tényezőből áll a sorozat, és azok miatt ragad meg az Aho Girl, ahol.

(Hosszabb vélemény nyilvánítást a Tsurezure Children-ről most még nem kottyintok, de az már most biztos, hogy az Aho Girl-t fel fogom hozni legalább egyszer, ha nem többször, mert van bennük közös pont. Hero Academia/New Game kettősnél a második szezonokat most hozom be, a Mahoujin Guru Guru meg továbbra is a legjobban hasít nálam a nyári cuccok között)
Kép Kép
Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 263
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Risa »

Azt hiszem, itt nincs túl nagy célközönsége ezeknek a címeknek, de ha már megírtam őket, legyenek meg itt is. :)

DIVE!

Bajban vagyok ezzel az animével: még azt sem tudom eldönteni, hogy tetszett-e vagy sem. Amikor elkezdtem a sorozatot, attól féltem, hogy a Cheer Danshira vagy a Batteryre fog hasonlítani, és valamilyen szempontból hasonlított is, mert volt ám itt dráma, kérem szépen, másrészről viszont láttunk azért normális edzéseket és versenyeket is. Ugyanígy a karakterekkel kapcsolatban is volt egy kettős érzésem, mert egyrészről nem számítottam rá, hogy Tomokin kívül más karakterek lelkivilágába is betekintést nyerünk, másrészről viszont nem sikerült annyira megkedvelnem a szereplőket, hogy úgy igazán foglalkoztasson: kijutnak-e az olimpiára vagy sem. Bár szerintem mindegyik fiú érdekesebb karakter lett végül, mint amilyennek elsőre tűnt, különösen Youichi, aki először csak a szokásos Mr. Tökélynek látszott, később viszont jópofa apróságokkal árnyalták a jellemét: pl. a dacos versenyszelleme, a helyes diétával kapcsolatos megszállottsága, és az, hogy ez rengeteg lemondást és áldozatot jelent számára is, a makacs igazságérzete stb.
Tulajdonképpen mindegyik fiú ugyanazon a drámán ment keresztül, csak mindegyik máskor: valamilyen személyes ok kapcsán lelki válságba került, amiből aztán valahogyan kimászott. A megoldások nekem mindig olyan japánosan romantikusak voltak:
SPOILER
Tomoki csúcsformában volt két hét kihagyás után, Youichi kb. lábra sem tudott állni, de azért megcsinálta azt az SS Special ugrást, Okitsu meg beletojt, hogy minimális pontot fog kapni egy szaltó nélküli ugrásra, és megcsinálta a nagypapa emlékére. Szóval nem tudom, azért ha valaki élsportoló... bár az is igaz, hogy Okitsu amúgy is egy csodabogár. Mindegy.
A talán nem is annyira klisés indítékokkal, de annál inkább klisés megoldásokkal rendelkező drámák helyett én sokkal szívesebben néztem volna valami vidám, edzésekre és versenyekre összpontosító feel-good sorozatot.
Bár az animáció nem volt valami csúcsszínvonalú, az ugrások sebességét, hangulatát nekem visszaadta. Itt jegyezném meg, hogy utálom, amikor a versenyen nem mutatják a főszereplő számára legfontosabb, majdhogynem megugorhatatlan akadálynak tűnő ugrást. Vagy bármilyen másik sport fő attrakcióját. *sigh* Ilyenkor mindig becsapva érzem magam.
Tetszett, hogy az openingből bizonyos szimbólumok később tényleg előjöttek a történetben: pl. a Youichi kezéből kihulló hógolyó, vagy Tomo, ahogy áttöri az üvegplafont.

Sokat vacilláltam az 5-6 pont között, de egyelőre megadok neki egy jóindulatú 6/10-et, aztán meglátom, milyen emlékekkel gondolok vissza rá.

Hitorijime my Hero

Az előzetes elvárásaimat abszolút felülmúlta az anime. Bár megvoltak benne a szokásos yaoi hülyeségek (főleg a Boyfriend-szálban) meg jó pár idióta félreértés (főleg a Hero-szálban), de mégis valahogy toned-down formában és fogyasztható mennyiségben, megfűszerezve néhány váratlanabb fordulattal, és aranyos, természetes jelenetekkel. Különösen tetszett, hogy itt végre foglalkoztak a tanár-diák kapcsolat problematikájával. Ráadásul úgy, hogy bár én alapvetően ellenzem az ilyesmit, az ő esetükben valahogy be kellett látnom, hogy jók lesznek ők egymásnak. Azt mondjuk nem szerettem, amikor Kousuke direkt szórakozott Masahiróval, mert az a fiú deserves the world tbh, de azt érzem, hogy a történet megadja a karaktereknek a hibázási és a fejlődési lehetőséget, akik ezáltal egy jobb jövő felé tartanak.

Tetszett az opening, nagyon hangulatos; a seiyuuk is illettek a karakterekhez (mondjuk annak ellenére, hogy nagyon kedvelem Matsuoka Yoshitsugu hangját, itt valahogy sikerült nagyon irritálónak lennie, de talán nem is baj, mert Kent is le tudtam volna csapni néha). A látvány mondjuk nagyon fapadosra sikerült, és a kicenzúrázott csókok miatt is haragszom, de összességében ez most megér nekem egy 7/10-et.


Katsugeki Touken Ranbu

A Hanamaruval ellentétben ez a sorozat egyértelműen az anime-only nézőknek kedvezett. Ennyi karaktert pont tudtam kezelni, és bár más ufotable-adaptációkhoz hasonlóan itt se nőtt a szívemhez senki, és nem tudnám azt mondani, hogy érdekelt a szereplők sorsa, eyecandyként egész jól elvoltam a sorozattal. Az kifejezetten tetszett, hogy az arctalan, démonizált ellenséggel próbáltak kezdeni valamit a készítők, és a Time Retrograde Army rendhagyó viselkedése fejtörésre késztette a karaktereket. A történettel mondjuk nem kellett volna annyira erőlködni - az a végére odakényszerített dráma ebben a feldolgozásban is eléggé meh volt. Pár epizódot viszont konkrétan eltettem emlékbe, mert kb. a földről kapargattam össze az államat a gyönyörű hátterek és harcjelenetek miatt. De olyan szinten, hogy ez most plusz egy pontot ér nálam. Így 6/10.


Koi to Uso

Ez a történet annak a tipikus esete, hogy hogyan lehet tökéletesen elrontani egy óriási potenciállal rendelkező alapsztorit. Itt van ez a rendszer, amiről rengeteget lehetne filozofálni, kezdve ott, hogy mi van az alapvető szabadságjogokkal, mi van azzal, hogy LGBT embereket hetero kapcsolatba kényszerítenek, azzal, hogy aro/ace embereket egyáltalán kapcsolatba kényszerítenek, egészen odáig, hogy bizonyos típusú és habitusú emberek számára ez a rendszer tényleg megoldást nyújthat. Ehelyett azt kell néznünk, hogy a totál jellegtelen főhősbe három ember is szerelmes, és szegény nem tudja eldönteni, hogy kit válasszon. És ez még hagyján, de mintha maga a szerző sem tudná eldönteni, hogy kivel akarja összehozni a főhősét, mert mindkét lányt szimpatikussá és sajnálatra méltóvá teszi, Nisakáról nem is beszélve, aki meg végképp teljesen reménytelen helyzetben van. Én amúgy elhiszem azt, hogy lehetsz egyszerre több emberbe is szerelmes, és nem sírnám tele a kispárnámat, ha poliamorikus lenne a befejezés, de ennek a történetnek akkor sem erről kellene szólnia. Sokkal súlyosabb ez a téma annál, minthogy mindössze egy vontatott szerelmi huzavonát hozzanak ki belőle. 4/10.
És a debil karakterdizájnt még csak nem is említettem.
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Risa írta: 2017.09.26. 19:31 Sokat vacilláltam az 5-6 pont között, de egyelőre megadok neki egy jóindulatú 6/10-et, aztán meglátom, milyen emlékekkel gondolok vissza rá.
Objektíve szerintem megéri a 6-ot, a Touken Ranbu meg pláne, az utolsó részen nagyon durván gyönyörködtem. Viszont én mindkettőnél végül maradtam az 5/10-nél, mert olyan szinten érdektelenek számomra, hogy azt nehéz szavakba önteni. :/ És dettó majd meglátom, az emlékek szépítenek-e rajtuk.XD

A Hitorijime viszont kellemes kikapcsolódás volt, vártam a részeit, megkedveltem a főszereplőit, kár, hogy szumma ez is gyenge (bár a Konbini gagyiságához szerencsére nem ért fel :D ).
Avatar
ViharTáncos
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2010.08.07. 14:34
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: ViharTáncos »

Olyan vagyok mint a Windows Explorer :D

Made in Abyss

Nagyon kellemes kis sorozat amiben benne van a misztérium amit nagyon szeretek remélem megél majd legalább 1-2 évadot.
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Katsugeki/Touken Ranbu: Tőlem is 5-öst kapott, mert ugyan nem volt rossz, de maradandó sem. Hiába volt rendben a képi megvalósítás, hiába kaptunk egy kellemes Kalafina dalt endingnek, egyszerűen a Hanamarut jobban élveztem, szívesebben néztem. Az ebben a sorozatban kiemelt kardok közül Tonbokiri vált szimpatikussá.

Hitorijime My Hero: Nem vagyok bl rajongó, szóval csak sima romantikus sorozatként néztem, így viszont kicsit sok lett nekem a se veled, se nélküled szenvedés a végén. Zavart még továbbá, hogy a tanár-diák kapcsolatból adódó probléma nem nyert megoldást. 4/10

Vatican Kiseki Chousakan: A hitleres részeket végül nem tudták alulfelülmúlni, de azért így is akadt még pár finomság. Ez volt számomra a szezon guilty pleasure sorozata, egészen jól szórakoztam rajta, és minden héten vártam, hogy vajon mivel kápráztatnak el. :D 3/10

Tsurezure Children: Kellemes és vicces maradt végig, bár néha már idegesített, hogy pont nem jön össze egy-egy párnak a szerelem. A sok szereplő és a jelenleg is futó manga miatt nem tudták az összes párocskát összehozni (sőt, néhányan alig haladtak valamit), de így is jó lett a befejezés. A kedvencemmé The Love Master vált, az ő jelenetein mindig szakadtam. :D 7/10

Isekai Shokudou: Ez a főzőcskézős anime bizony sótlan lett. Sokkal több lehetőség van egy messzi fantasy területeket összekötő étteremben, mint a legtöbb részben eljátszott "Ez meg milyen étel? *egy falat után* OMG! Ha ez a Shokugeki no Soma lenne, már rég ledobtam volna a ruháimat, olyan fenséges ez az ennivaló!"... Egy 5/10-et még így is adtam rá.
Akosss
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 374
Csatlakozott: 2016.10.22. 00:54

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Akosss »

Loooool, a J.C.Staff csinálja a One Punch Man második évadát.

Én szeretem a stúdiót több okból kifolyólag is, de ez egyszerűen csak nevetséges. A sorozat egyik nagy erénye elvégre a Madhouse animációja volt. :drop:
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Gondolkoztam amúgy is azon, hogy akarom-e majd a második évadát, vagy sem, de ezzel legalább eldőlt. Olyan nagy bajom nincs a J.C. Stuffal (ők adták a világnak az Utenát, 'nuff said), de az OPM mellett egyetlen dolog szólt úgy igazán, az pedig az animáció. Tíz J.C. kellene ahhoz, hogy elérjék a Madhouse szintjét, ráadásul az akkori direktor igyekezett szinte minden nagyobb animátort ráállítani a projektre, úgyhogy animációban bukta a dolog, a többi komponense meg amúgy sem túl erős, szal arra pont nem vagyok kíváncsi, hogy a kopasz megint mindenkit leüt egyetlen ütéssel, miközben pókerarcot vág. Ez a "poén" a harmadik rész után ki is fulladt...
Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: -OJ- »

Fate/stay night Heaven's Feel animefilm előzetes 2 :thumb:


Mert a MadHouse az Overlord 2.évadát csinálja inkább, amit én nagyon tudok díjazni, mert szvsz sokkal jobb anime :kaminaglasses:
Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 263
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Risa »

A szezon másik fele:

Boku no Hero Academia 2

Örülök, hogy újabban megint van néhány igényes shounen fight anime, a BNHA egyértelműen közéjük tartozik. Már az első évadot is nagyon szerettem, de az még tényleg csak bevezető volt -- ez az az évad, ahol végre kezdjük jobban megismerni a többi hősjelöltet és az ellenségeket is, akik szerencsére szintén igen komplex figurák. A szerző abszolút szakít időt a mellék(esebb) szereplőkre, jellemükre, félelmeikre, harci stílusukra, így gyakorlatilag még a legfurább figurát is sikerül kedvelhetővé tennie. Deku pedig az egyik legjobb shounen főszereplő, imádom, hogy a személyében végre kaptam egy intelligens, taktikázós MC-t, aki nemcsak mentálisan, de fizikailag is rengeteget erősödött a történet kezdete óta, és már a Quirkje nélkül se tenném a "futottak még" kategóriába.

Az első évadban még kedvesebb, humorosabb hangulat azért most már sokszor sötétebbre fordult, ahogy a történet is komolyodott.
Az animáció végig tartja a színvonalat, az aláfestő zenék is nagyon megdobnak egy-egy jelenetet (különösen a baljóslatúakat), a Sora ni Utaebát meg már rongyosra hallgattam.

Az első évadra még 7 pontot adtam, de erre most megszavazok egy 8-ast, és szeretettel várom a harmadik évadot.

Shingeki no Bahamut Virgin Soul

Vannak hibái a sorozatnak bőven, de talán most először mondom azt, hogy nem érdekel, mert az élvezeti értéke így is olyan nagy, hogy nekem simán megéri a 8/10-et.

A történet vége valóban összecsapott, és vannak benne logikátlanságok, de ennek ellenére végig pörgött és lekötött, a karakterek is érdekeltek, kedveltem őket. Igen, Ninát is. Genki, hebrencs fiatal lány, pontosan azt hozza végig, amit az első részben láttunk tőle. Közben megtalálja a szerelem, amitől még meggondolatlanabb és szelesebb lesz, mint előtte, de hát ez már másokkal is megesett. Btw a románcot is simán bekajáltam, nekem teljesen átjött (a táncjelenetekért meg külön jár a piros pont, mert gyönyörű volt mind a kettő, a Welcome to the Ballroom igazán példát vehetne róla).
Charioce valóban egy nagyon ellentmondásos figura, sokáig nem világos, mi a célja, és igazából a végére is elég zavaros maradt, hogy miért fordított maga ellen az embereken kívül mindenkit, viszont mégis rendelkezik egy sajátos karizmával, aminek a hatása alól én sem tudtam kivonni magamat.
SPOILER
El halála nekem is nagyon fájt, Kaisar zombi-felélesztésével kapcsolatban pedig vegyes érzéseim vannak, viszont szerintem Alessand átbillenése teljesen jól le volt vezetve. Mindig is egy határmezsgyén volt a srác, először még csak túl sokat iszik-bulizik, túlságosan becsvágyó és nárcisztikus, aztán egy-két degradáló szó, és úgy érzi, bármi áron, de bizonyítania kell. Aztán meg félig-meddig beleőrül a bűntudatba, és már nem tud kimászni a gödörből, hanem egyre mélyebbre süllyed a bűnbe (lásd Dias elleni merénylet).
A történet, illetve egy-két karakter gyengeségei számomra ezúttal eltörpülnek az anime felépített világa, elképesztően hangulatos atmoszférája, a telitalálat zenei aláfestés és a szinte végig hibátlan látvány mellett. És a karakterdizájnról még nem is beszéltem, ami szerintem a kedvencem evör. Mindenki foghatós, formás, szépen látszanak az izmok, ha van, akkor a túlsúly is, na és a hónaljszőr meg a kor is. :D Láttam a királyi kastélyban sötét bőrű grófkisasszonyt. :o Favaro gazdag arckifejezéseit pedig mindig öröm volt nézni. Hálás szerep lehet ez Yoshino Hiroyukinek, rengeteg élettel tölti meg a karaktert. Kár, hogy ebben az évadban nem szerepelt olyan sokat.

Mindkét openinget szerettem, az endingeket kevésbé, de azok is jópofák. Egyébként élek-halok Sayokanért, de szerintem azt az első openinget látványra picit túltolta. Nekem túl kevés a szín, és ahhoz képest túl sok és túl gyors a mozgás, és valahogy sokadik megnézésre lett csak világos, hogy mi is történik.

Ha netán lenne harmadik évad, nem hadakoznék ellene.

Tsurezure Children

Tüneményes kis cucc, el tudnám nézni még egy pár szezonon keresztül. ::^_^:: Kana és Chiaki első próbálkozásának epizódja egyszerűen felejthetetlen, a DÖK elnök és Ryouko-chan jelenetein is szakadtam, a Love Master meg végképp haláli, ahogy folyamatosan a shoujo mangák hősszerelmeseinek klisés mondatait sütögeti el, és Chizurunél még be is talál vele. XD Néha mondjuk már kicsit besokalltam a szerencsétlenkedésektől, ezért végül a 7/10 mellett döntöttem, de tényleg nagyon kellemes élmény és tulajdonképpen szezonkedvenc volt számomra a sorozat.

Vatican Kiseki Chousakan

LOL, azt se tudom, hol kezdjem. Sajátságos élmény volt, az biztos. :lol: Mintha túl sokat akart volna markolni az anime, többféle műfajt, végletekig eltúlzott melodrámát és rengeteg csavart pakolt bele, amiből egy óriási (és ábrázolásmódjában rendkívül giccses) katyvasz lett. Szóval még ha rendőr főszereplőink lennének, akik ténylegesen bűnügyek után nyomoznak, akkor azt mondanám, hogy oké, de nem érzi a szerző, hogy baromi erőltetett az, hogy két vatikáni pap elvileg vallási csodákat ellenőriz és hitelesít, de minden egyes esetben különös kegyetlenséggel kivégzett hullákba és sorozatgyilkosokba botlanak? :drop: Mondjuk az első ív abszolút viszi a prímet, szóval az arc záró epizódjának tetőpontjánál, amikor előjött
SPOILER
Hitler spermája és az abból gyártott gyerek,
már konkrétan dőltem a röhögéstől. :LOL:
Végig nem tudtam eldönteni, hogy most ebben az animében milyen viszonyban vagyunk a természetfelettivel?
SPOILER
Merthogy a csodákról mindig az derül ki, hogy humbug, és van rá tudományos magyarázat, de közben meg volt az a faszi, aki alkut kötött az ördöggel, Hiraga öccse meg halálisteneket vagy miket lát.
Mondanám, hogy érdekel, mi Julia célja, és kicsoda valójában, de... nem. :'D Szóval egy 3/10 ponttal búcsút veszek a történettől, és amondó vagyok, hogy borítsuk is rá a feledés könyörületes fátyolát. XD


Surci, tessék írni a MichiHachiról, meg az Uchouten Kazokuról, még a végén itt elsunnyogod őket. :D
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Nyári szezon második fele, őszi szezon eleje:

Shingeki no Bahamut: Virgin Soul: Messze nem volt tökéletes vagy túl eredeti történet szempontjából az első évad sem, de azért azt a grafikai/zenei megvalósítás, a hangulat és a karakterek elvitték a hátán. Éppen emiatt aránylag komoly elvárásaim voltak a folytatással szemben, az első néhány rész pedig csak még magasabbra tette a lécet. Sajnos már a 8. részben megmutatkozott, hogy a készítők nem tudnak mit kezdeni az addig felépített ívvel. A későbbiekben ugyan akadt egy-egy jobb rész, de összességében lassan, de biztosan esett a történet(vezetés) színvonala. A főszereplő lány karaktere nem fejlődött igazán semmit a 24 rész alatt, az első sorozatból már ismert karaktereket nem használták ki eléggé. A király nagy terve engem kiábrándított, főleg annak fényében, hogy
SPOILER
Bahamut meg sem halt igazából, vissza fog térni, azaz felesleges volt a démonok/istenek ellen fordulás és a tömegmészárlás... De még ha meg is ölik véglegesen, akkor is rossz volt látni, hogy az Amira élete árán elzárt sárkányt csak úgy kiszabadítják.
Felesleges és értelmetlen húzásnak tartottam
SPOILER
Kaisar megölését, kb. csak azért tették bele, hogy Rita zombiként feltámaszthassa.
SPOILER
El/Mugaro halála
is logikátlan volt: szinte az egész sorozat körülötte forgott, aztán a nagy karakterfejlődését kiteljesítik abban, hogy rájön: ez nem egy shounen fight anime, aminek ő lenne a főszereplője, és egy gyereknek az a dolga, hogy az anyjára hallgasson?... Nem is idegesítem magam tovább, objektíven nem érne ez az anime 5/10-nél többet a továbbra is kiváló animáció és zene ellenére sem, de még mindig szeretem a szériát annyira, hogy adjak neki egy 6-ost. A táncjelenetek pedig valóban maguk mögé utasították a Ballroom e Youkoso bármelyik táncát (egyedül egy jelenetet tudok felidézni, ami hasonló szintű animációt kapott...), de legközelebb egy jól kidolgozott sztorit is kérnék a külsőségek mellé.

Boku no Hero Academia 2: Az adaptáció minősége kifogástalan maradt, és végre izgalmasabb mangafejezetek kerültek sorra, így erre az évadra már nyugodtan adok 8 pontot. Talán az egyik legnagyobb erénye és hibája is egyben a sorozatnak, hogy a szokásos shounen vonalat követi, de a szokásos hibákat eddig ügyesen kikerüli.

Gintama. Porori-hen ep.1: Nekem is hiányzott már ez az igazi Gintama, és nyugalom, az opening alapján csak a kimaradt vicces történetívekre koncentrálnak majd. Vad dolgokra tessék számítani. :D Kezdésként rögtön a Boyfriend arcot kaptuk meg, ami az egyik személyes kedvencem, mert annyira aranyos. :') Egyébként a kimaradt ívek és fejezetek nagyjából pont 12-13 részt tesznek ki. Utána valamikor érkezik majd gondolom a befejező arc is animében, de lassan elbizonytalanodok, hogy az belefér-e majd egy szezonba, annyira nyújtja a gorilla (bár az utóbbi fejezetekben legalább Kagura került előtérbe)...

Osomatsu-san 2 ep.1: Egy másik remek kezdés, az ikrek és a készítők is hozták a formájukat. :D
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz »

annarancs írta: 2017.10.03. 15:08Osomatsu-san 2 ep.1: Egy másik remek kezdés, az ikrek és a készítők is hozták a formájukat. :D
Az elején az a tömény média- és celebkritika azért durván betett nekem. :D
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Leara »

Black Clover 01: lehet, hogy megvan az első anime, amit azért fogok dobni, mert a főszereplő folyamatosan üvölt. Pedig a varázslós téma még érdekelne is, de ha a következő részben is ennyit fog üvöltözni, akkor nekem ennyi volt :D.
Avatar
weingartia
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 65
Csatlakozott: 2008.07.17. 07:18
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: weingartia »

Leara írta: 2017.10.04. 19:08 Black Clover 01: lehet, hogy megvan az első anime, amit azért fogok dobni, mert a főszereplő folyamatosan üvölt. Pedig a varázslós téma még érdekelne is, de ha a következő részben is ennyit fog üvöltözni, akkor nekem ennyi volt :D.
Nem láttam, csak a mangájáról tudok nyilatkozni (aminek megvan azaz előnye, hogy nem hallod az ordibálást :P): nincs meg az a bája mint a régebbi sóneneknek. Még a Naruto eleje is olyan volt, hogy kölkök harcoltak egymással (igaz h irreálisan érettek és vérmesek voltak XD), itt már az első pár rész után valami szuper főgonosz jön. Úgy érzem, hogy már annyi türelme sincs a mai fiataloknak, mint nekünk. Egyből bele a lecsóba! (tudom, öregszem) :hammer:
Válasz küldése