Aoi Anime Közösségi Blog

AoiAnime Közösségi Blog

Isekai Shokudou 1. rész

2017.07.05. 18:30 | írta: paTKany | téma: Isekai Shokudou | 898 olvasás
Azok akik lesajnálják az Isekai műfajt azzal, hogy túl egysikú ismét kaptak egy ellenérvet. Ezúttal egy átlagos japán vendéglős személyében, akinek a kocsmája ajtaja hetente egyszer dimenziókapuvá változik. Egy vérbeli vendéglősnek pedig nem számít, hogy egyszerű salarymaneket vagy fantasy hősöket kell kiszolgálnia. Aki fizet ehet.

Érdemes lesz követni a sorozatot, és nem is elsősorban az Isekai genre miatt, hanem amiatt, mert nagyon jól bemutatja, hogy milyen az amikor valaki tényleg jól csinálja a vendéglátást. Azt, hogy miért hatalmas élmény Japánban étterembe menni.

Az első rész egyébként a démon felszolgálólány felvételéről szólt...

Hozzászólás (0)

Ennek a bejegyzésnek az az apropója, hogy a 3. Nanoha mozifilm bemutatója előtt újrajátszák a japán mozik az első két mozifilmet is, de ezúttal 4DX verzióban. Az igazi persze az lenne, ha harmadik movieról a Reflectionről írhatnék, de amire az moziba kerül, addigra sajnos haza kell mennem. De az első kettő movie rerun szerencsére belefért a Japánban tartózkodásom idejére, így végre megtudtam mekkora menetszele van a Starlight Breakernek.

A film története lényegében megegyezik az első TV sorozattal (ezért nem részletezném itt, már írtam róla ismertetőt régen), csak egy másik megközelítésben van elmesélve. Nem használ fel animációt a TV sorozatból, jobban rákoncentrál Fate motivációira és megpakolták bőven látványos varázspárbajokkal ami a lényege a Nanohaverzumnak.

Természetesen nem csináltak az eredetileg 2D-s movieból három dimenzióst, így nem kellett szenvednem 3D szemüveggel ami általában kikészít, csak a 4DX többi effektjét komponálták hozzá az animációhoz. A Nanoha movie meg kiváló partner ebben, mivel Nanoha és Fate között a párbaj sosem a földön állva zajlik, hanem komoly légiakrobatika közben. A széksorok szinte folyamatosan mozogtak (felért másfél óra hullámvasutazással), a mágia önmagában is erős fényeffektusokkal jár amit a villámlásgéppel fokoztak. A szélgépet sem kímélték, van Fate-nek egy varázslata a Photon Lancer ami sok kis célkövető energiagömb, amit Nanohának minden irányból kerülgetnie kell, így volt alkalom a nézők hajának összeborzolására. A rengeteg ellőtt varázslat természetesen másodlagos károkkal is jár a környezetben, a robbanások okozta porfelhőket a ködgéppel szimulálták, így az se nagyon maradt tétlen.

Abban a jelenetben amikor a tengert korbácsolják villámokkal, hogy a tengerbe merült Jewel Seed-eket előcsalogassák ment minden egyszerre: székrázás, eső, villám, szél, köd.

És, hogy mekkora a Starlight Breaker menetszele? Természetesen a lehetséges maximum, de ezt is vártam az animáció alapján ami gyakorlatilag kiegyenesíti hátrafelé Nanoha kunkori copfjait és nem mellesleg lebont egy csomó felhőkarcolót.

A screenshotok az internetről származnak, Japánban nem számíthat a hatóságok jóindulatára az aki egy moziban próbálna kamerázni, ezért a fényképezőgépet a moziba be se vittem, maradt kint a coin lockerben.

Hozzászólás (0)

Pocket Monsters 939. rész

2017.01.07. 23:16 | írta: paTKany | téma: Pocket Monsters | 1214 olvasás
Ugyan jelentősen elkéstem ezzel a blogbejegyzéssel és már sok helyen sokan megírták mások, de én is szeretnék megemlékezni 2016. legnagyobb anime történelmi eseményéről.

Az XY&Z szezon befejező részében hőseink útja a repülőtéren ágazik szét.

1. kép: Amíg a járatinformációs táblát figyelik, addig a hangosbemondón a következő hangzik el 「ラティアス航空H71便ホウエン行、まもなく搭乗を開始します。」 (Latias koukuu eichinanajuuichi-bin Hoenn-iki, mamonaku toujou wo kaishishimasu). Vagyis a Latias légitársaság H71-es járata Hoenn-be hamarosan indul. Ez Serena járata. Meg is jegyzi a táblára mutatva, hogy az övé, de amúgyis tudtuk, hogy Hoenn az úticélja.
Ez után jött pár perc intermezzo a pokemonokkal, de mivel elhangzott, hogy a járat hamarosan indul, rátértek a búcsúzkodásra.

2. kép: Amíg a mozgólépcső felé tartott a csapat a kamera átváltott a járatinformációs táblára, és a hangosbeszélő ismét a tudtunkra adta, hogy ideje beszállni mindenkinek a Latias H71-es járatra. 「ラティアス航空H71便、搭乗まもなく終了いたします。」 (Latias koukuu eichinanajuuichi-bin toujou mamonaku shuuryuu itashimasu.)

3. kép: Serena belekezd a búcsúzkodásba...

4. kép: ...és megígéri Satoshinak, hogy amikor legközelebb találkoznak akkor „motto motto miryokuteki na josei” lesz belőle. (Óóóóh Serena... már ígyis abszolút miryokuteki vagy ahhoz képest ahonnan indultál, hova akarod ezt még fokozni? - paTKany megj.)

5. kép: Serena elindul a mozgólépcsőn lefelé...

6. kép: ...de egy hirtelen gondolattól vezérelve visszafut.

7. kép: Átvált félig szépiába a kép, de mielőtt az action lefutna...

8. kép: ...jön a vágás a lábakra.

9. kép: A négy elpirult szemtanú tehát valami olyasmit látott, amit a kamera nem mutathatott.

A kamera ugyan nem mutathatta (a Pokemon nemzeti intézmény, nem lehet csak úgy „harenchi” jeleneteket beletenni), de kétszer is jól hallhatóan utaltak az alkotók arra, hogy mi történt. A megoldás kulcsa a Latias H71-es járatnévben volt elrejtve. Latias egy alakváltó Pokemon aki az 5. mozifilm végén felvéve a női főszereplő Kanon alakját adott egy puszit Satoshinak. Persze egy sima arcra adott puszi nem lenne történelmi esemény, de ott van még a hint másik fele a H71. A Hoenn #71-es pokemon neve japánul クチート (kuchiito), amit akár úgy is lehet érteni, hogy 口と (kuchi to) azaz „szájon is”.

Vagyis Satoshi (Ash) 20 év megfeszített vándorlás és megszámlálhatatlan pokemoncsata után SCORE-t ért el egy lánynál. Bár a véleményem azzal kapcsolatban nem változott, hogy Hikari (Dawn) a best girl a sorozatban, nagyon örülök annak, hogy Serena nyerte a Satoshibowl-t és a már csak rozoga szellemhajónak számító Kasumi (Misty) ship ezzel végleg elsüllyedt.

Hozzászólás (0)

Vividred Operation 6. rész

2013.03.17. 21:41 | írta: paTKany | téma: Vividred Operation | 1992 olvasás
Az 5. rész után azt mertem mondani az #aoianime irc csatornán, hogy nincs idő fillerre, mert annyi a történet, hogy 26 részre való anyagot próbálnak meg 12 részbe tömöríteni. Persze, hogy elkiabáltam, mert fillerre mindig van idő!

Nem mintha bármi kifogásom lenne a bikinis lányokkal szemben, legyen akár oppai vagy dfc a bikini mögött. :)

Más kérdés, hogy hagyományos módon levezetve a beach epizódot, lehet jobb lett volna a végeredmény, mert hogyismondjam egy futószalag egy sziklavágat közepén FUCKING STUPID.

További helykitöltőnek meg álljon itt egy kis trivia (ha még lenne valaki akinek így a szezon vége fele nem lenne tiszta):

あかね - Isshiki Akane - 1+piros
あおい - Futaba Aoi - 2+kék
わかば - Saegusa Wakaba - 3+friss levél(zöld)
ひまわり - Shinomiya Himawari - 4+napraforgó(sárga)
れい - Kuroki Rei - fekete+0

Hozzászólás (0)

Vividred Operation 5. rész

2013.03.17. 19:59 | írta: paTKany | téma: Vividred Operation | 1675 olvasás
A négy "védekező játékos" után ideje volt végre bemutatni a támadót is.

Röviden összefoglalva Rei-chan azt a feladatot kapta az Alone-tól (a varjú ügynökön keresztül), hogy semmisítse meg a mi világunkban található erőművet, cserébe újra lesz építve az ő világa amit egy hasonló erőmű hibája pusztított el. Plusz ehhez még hozzájön az, hogy minél eltökéltebb Rei-chan ennek a célnak az elérésében annál erősebbek lesznek a nyilai és ezáltal a felturbózott Alone-ok ereje is.

Köztünk szólva eléggé nyakatekert módját választották ezek az omnipotenciális extradimenziós lények a bolygónk elpusztításának, amikor csak elég lenne nekik valamilyen Skuld 10 dimenziós kaszájára hasonlító eszközzel szétvágniuk a szuperhúrokat a környéken aztán hasta la vista, baby...

Gyanítom, hogy a későbbiekben kapunk magyarázatot arra, hogy miért Rei-chan kapta ezt a próbatételt a nyakába, azt viszont már senki sem fogja megmagyarázni, hogy az erőművet védő lebegő droidok miért nem voltak felszerelve olyan eszközzel ami közvetíteni is képes a belső kamerájuk képét, vagy azt, hogy bejáratnál posztoló őrre miért nincs ráirányítva 2-3 biztonsági kamera. Egy éjjel-nappali boltban jobb a security ennél...

Hozzászólás (0)