×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Sky Girls 18. rész

2007.11.17. | írta: paTKany | téma: Sky Girls | 2462 olvasás
Féreg születik.
Azért befért ebbe a részbe is egy kis fanservice.
A humanoid férgek eléggé nevetségesen néztek ki.

Igazi női kézbe való fegyverek.
Nice red button.
Hey Dexter! What does THAT button do?

A blob körbefonja Otohát.
SCORE!
Aisha megérkezett.

Meglepő módon a 18. részben haladt előre a történet is. Megtudtunk pár dolgot a férgekről. Először is azt, hogy egy dodekaéder alakú labda méretű cellából születnek általában az óceán mélyén. A születésük után olyan alakot vesznek fel amilyen élőlénnyel először szembetalálkoznak, ezért hasonlított eddig a legtöbb féreg tengeri élőlényre. Ezúttal viszont a cella feljött a felszínre és a fedélzeten tartozkodó Otohával találkozott össze először. Sajnos a hasonlatosság a minta élőlényre meglehetősen viszonylagos úgyhogy sok sok DFC Otoha helyett, ronda zombi módon mozgó lények lepték el a hajót. Amelyek ráadásul minden fizikai sérülésre tovább osztódtak. Eltartott egy ideig, míg a főszereplőink rájöttek arra, hogy a férgek a mintalényüket követik, de amikor ez megtörtént onnan már készen volt a terv. Otoha kicsalja őket a levegőbe és majd ott megsemmisíti őket. Jó terv volt, de a végén egy kis hiba csúszott bele, a férgek kirepülve átalakultak egy átlátszó blobbá közrefogva és lebénítva Otohát sonic diverestül. Végül Otoha úgy menekült meg, hogy éppen akkor érkezett a hajóra Hizuki helikoptere fedélzetén Aisha-val akinek valamilyen különleges ereje van a férgekkel szemben, de hogy milyen annak a taglalása már a későbbi részekre marad...

Ezen kívül kiderült még egy fontos dolog, Otoha testvére úgy tűnt el, hogy a tengerparton játék közben rátaláltak egy ilyen "féregtojásra".

Hozzászólás (0)

Sky Girls 17. rész

2007.11.04. | írta: paTKany | téma: Sky Girls | 3353 olvasás
Lakatlan sziget valahol délen.
Otoha élvezte a helyzetet.
*_*

A túlélőcsomag is része a Sonic Diver szériafelszerelésének.
Otoha horgászakcióban.
Kissé túllőtt a célon Elise kajasütési mutatványa.

Eika kicsit kételkedett magában.
Ezen nevettem.
Eika-sama mikor növesztetted ezt a férfias jobbkart?

Filler.



A lányok éjszaka esőben harcoltak egy szikrákat hányó féreggel aminek a következménye az lett, hogy a harc végére elvesztették a kapcsolatot a Kouryuval. A vihar elülte után pedig egy lakatlan szigeten kötöttek ki. A forgatókönyvíró természetesen kitalált egy elég gyenge lábakon álló magyarázatot arra is, hogy miért nem tudtak utána a tiszta időben sem rádiókapcsolatot teremteni úgyhogy adott volt az alap egy lakatlan szigetes epizódhoz. Amiről aztán sokmindent nem tudok leírni azon túl, hogy az ilyenkor szokásos élelemgyűjtés, kunyhóépítés meg hasonlók természetesen megvoltak. A lányok is a szerepüknek megfelelően viselkedtek. Eika igyekezett vezetőként viselkedni, Otoha élvezte a helyzetet és hülyéskedett, Karen sodródott a többiekkel, Elise meg durcáskodott. Az egyetlen komolyabb konfliktust is Elise durci viselkedése okozta, megpróbált egy szedett-vedett tutajjal elhajózni a szigetről. Fogalmam sincs, hogy ezt tutajos dolgot hogyan gondolhatta komolyan, de szerencsére nem jutott túl messzire így a többiek még időben ki tudták menteni.

Természetesen a rész végére a helikopteres keresők megtalálták a lányokat, úgyhogy folytatódhat a sorozat...

Hozzászólás (1)

Sky Girls 16. rész

2007.11.02. | írta: paTKany | téma: Sky Girls | 2398 olvasás
az Aioki sziget
Népes a család.
A találkozás.

Ezt a képet csak Anonymousként kommentálom.
Csak a naplemente hiányzott.
Fanservice.

Oh te vagy az aki...
Bálna helyett ezúttal egy bálnás kulcstartóval kellett beérnie Nanae-nak.
A naplementét a búcsúzásra tartogatták.

Mielőtt a Kouryu elhagyta volna a japán felségvizeket, hogy megkezdje a járőrözését a déli féltekén tett még egy utolsó pihenőt Japán legdélebbi pontján az Aioki szigeten. Véletlenül éppen ez a sziget volt Nanae szülőhelye is, úgyhogy Nanae és a lányok kaptak pár nap kimenőt.

De a szigeten történt események előtt még láthattunk egy videót, hogy mire képesek a Vic Viperek. Még mindig nem tudom, hogy csak a Gradius viral marketing miatt szereplenek ebben a sorozatban is, vagy tényleg lesz valami fontos szerepük a későbbiekben?

A szigeten először megismerhettük Nanae népes családját (=a rengeteg testvérét) ami után már érthető, hogy miért ért Nanae a házimunkához is kiválóan. Aztán amikor Nanae elindult egyedül bevásárolni összefutott egy régi ismerőssel. Így ismerhettük meg Hiro-kunt Nanae gyerekkori barátját és titkos szerelmét(?). Hiroharuról megtudhattuk, hogy halászlegény lett belőle, de még mielőtt arra terelődött volna a szó, hogy Nanae meséljen a munkájáról Hiro-kun bántó megjegyzéseket tett a hadseregre, ezért aztán Nanae inkább hazudott mintsem, hogy elárulja mivel foglalkozik. A találkozás folyományaként kaptunk némi flashbacket Nanae és Hiroharu múltjáról, gyermekéveikről. A múltból visszatérve a jelenbe pedig hallhattuk, ahogy Hiro-kun másnapra megbeszél egy randit Nanae-vel.

A randi maga a szokványos mederben zajlott le. Fagyievés, séta a tengerparton kettesben és még az "elbotlok és véletlenül az öledbe esek" klisé is megvolt, de Hiro-kun nem mert az ölelésnél tovább lépni. Aztán pedig már ha akart volna sem tudott, mert Elise és Otoha arra jártak zavarkolódni. Itt egy hosszú értekezés következhetne a jelenetben szereplő három lány öltözködéséről, de ehelyett rövidre fogva annyit írok csak, hogy Elise az egyetlen akinek volt stílusa a hármójuk közül. Nanae túlságosan konzervatívra vette (barna, kockás szoknya WTF?), Otoha meg hát Otoha, még a zoknija is felemásan állt. A randihoz tartozik még, hogy Hiro-kun szerette volna beváltani gyerekkori igéretét (amire Nanae is emlékezett), hogy kiviszi Nanaét bálnákat nézni, ezért megkérte Nanae-t, hogy másnap csónakázzanak ki együtt.

Este jöhetett az elmaradhatatlan fürdőszobás fanservice ahol már Eika és Karen is csatlakozott Nanae szerelmi ügyeinek a kibeszélésébe. De akkor és ott még nem tudták meggyőzni Nanae-t, hogy mondjon el mindent őszintén Hiroharunak.

Aztán jött a másnap ami mindent megváltoztatott. Hiro-kun azt kérte Nanae-től, hogy oda jöjjön ki ahol randiztak. A csónakja viszont nem ott volt, úgyhogy a vizen haladt a megbeszélt helyre nem tudván azt, hogy közben a lányokat riadóztatták. Féregtámadás, ráadásul Hiro-kun csónakja pont a féreg útjában volt. Úgyhogy aztán amikor Otoha kimentette, fény derült mindenre, mert Nanae hangját is hallotta a rádióforgalomból. Mindezek ellenére a dolgok végülis jól rendeződtek el. Eikáék legyőzték a férget és Hiro-kun sem ment át emofagba, sőt éppen ellenkezőleg cselekedett. Revideálta a nézeteit a hadseregről, bocsánatot kért Nanae-től és úgy búcsúzott el tőle, hogy erőt és boldogságot öntsön bele. A kisukisu viszont ezúttal is elmaradt.

Hozzászólás (0)

Sky Girls 15. rész

2007.10.25. | írta: paTKany | téma: Sky Girls | 2225 olvasás
Tachibana vesztett.
Igen, én is nehezen válnék meg az elvesztett Pockymtól.
A többieket csak az vígasztalhatja, hogy Haruko elhízhat és kilyukadhatnak a fogai attól a sok kajától amit elnyert tőlük.

Eika apja összeesett a kimerültségtől.
Ez itt Eika keze, de az apukájának is volt egy ugyanilyen fotója.
*_* loli Eika *_* moe~~~~~

Fanservice-re mindig van idő! :>>>
Eika az édesanyjával beszélget.
Elise szereti az almát, én meg szeretem Elise-nek azt az aranyos fogacskáját.

A konok szigorú szülő és az önfejű lázadó gyermeke közötti konfliktus, mint történetelem öregebb az ókornál, de ennek ellenére sosem fogja elveszíteni az aktualitását (legfeljebb majd csak akkor, ha majd lombikban fog születni mindenki - paTKany megj.). Ezúttal Eika és az apja között láthattunk erre a generációs ellentétre egy szép példát.

Eika apja vadászpilóta volt, de amikor a lányának olyan ötlete támadt, hogy ő is az szeretne lenni akkor tiltólag lépett fel. Eika persze ezt nem hagyta annyiban (volt kitől örökölnie a makacsságot) és komoly összetűzésbe keveredett emiatt az apjával. A vita vége pedig az lett, hogy Eika dühösen otthagyta a szülői házat és apai áldás nélkül látott neki az álma megvalósításához.

Eika és a közben admirálissá emelkedett apja azóta egyetlen szót sem váltottak egymással, viszont ezúttal történt valami ami újra felszínre hozta a régi históriát. Eika apja ugyanis a kimerültségtől összeesett otthonában...

Eika és az apja is eléggé tsundere módon viselkedett a másik fél irányában, hiába igyekezett az egyik oldalon Eika anyja a másik oldalon meg Elise (akinek még kicsi korában meghaltak a szülei) békítőleg fellépni. A dolog vége mindössze annyi lett, hogy Eika még fél percet sem beszélt az apjával, de az alatt az idő alatt is sikerült ismét jól összeveszniük.

Az apa-lánya vita mellett kiderült azért még pár dolog a részből:
*Haruko túl jó kártyában, elnyerte mindenkitől az összes rágcsálnivaló kaját.
*A hadsereg felső vezetése csak csalinak használja a Koryou-t a fedélzetén a Sonic Diverekkel. A hajó feladata megkeresni a férgek szülőhelyét valahol a Csendes Óceán déli felén. A hely elpusztítása és a dicsőség learatása már a Vic Viperek feladata lenne.
*Volt egy elég baljóslatú jelenet a rész végén, ahol pont ezt a féregfészket láthattuk. De nem is a fészek volt a baljóslatú, hanem az, hogy a férgek úgy néz ki alkalmazkodnak a megváltozott helyzethez és nem lesz könnyű dolga Otohának akkor amikor a saját rég elveszett testvérére hasonlító féreggel kell majd szembenéznie.

Hozzászólás (0)

Sky Girls 14. rész

2007.10.06. | írta: paTKany | téma: Sky Girls | 2326 olvasás
Szomorú emlékek
Eligazítás a quadra lockról
Ranko és Haruko pletykálkodnak

Hizaki tartott egy kis bemutatót a Vic Viperrel
My hand on the left.
Fincsi Otoha fanservice *_*

Quadra Lock
>>1乙
Good Eika you look kinda pissed.

Ahhoz, hogy Elise sikeresen beépülhessen a csapatba át kellett alakítani a három főre tervezett delta lock-ot quadra lock-ká. A dolog viszont nem ment olyan könnyen Elise ostoba önfejűségének köszönhetően.

Elise elvesztette az összes barátját a nyugat-európai bázis elleni féregtámadás során, úgyhogy most amikor újra látott férget közelről elöntötte a tudatát a vörös köd és a formációt illetve Eika parancsait figyelmen kívül hagyva nekirontott az ellenségnek. Ismerős lehet mindenki számára az ilyen jellegű szituáció, mert sok történetben felbukkan, és általában semmi értelmes nem szokott kisülni belőle. Volt anno egy karakter akit nagyon nem szerettem az ilyen viselkedése miatt, főleg azért nem bírtam mert sok-sok részen keresztül csinálta és soha nem tanult belőle. Ez a személy pedig nem más, mint Daiba Tadashi a Captain Harlockból, aki ha csak egy mazone-t is meglátott a radaron már rohant is a vadászhajójáért és ment "killkillkilldiediediepusztuljatokmazone-okmegöltétekazapámattiszemetek" alapon irtani. Természetesen Elise nem ért el semmit az öncélú hősködéssel. Annyira nem, hogy Hizakit kellett segítségül hívni a Vic Viperrel a helyzet stabilizálására.

Szerencsére a Sky Girls nem végtelen hosszúságú sorozat, hogy részeken keresztül csinálja az ilyet Elise, úgyhogy Aki-sensei miközben ellátta Elise csata során szerzett sérüléseit addig a fejével is beszélt közben. A férgekkel való harc mindenkinek érintette az életét, mindenkinek van kit gyászolnia és az sem igaz, hogy Elise egyedül lenne és már nem szereti senki. Igaz, hogy régi barátai már nem lehetnek vele, de itt ugyanúgy szereti mindenki mint az előző helyén. A pszichológiai alap megvolt hát, de kellett még egy közös szimulátorgyakorlat is a lányokkal ahhoz, hogy Eika is kiálljon a quadra lock megvalósíthatósága mellett, mert közben a felső vezetés már azon kezdett gondolkodni, hogy visszatérnek a delta megoldáshoz. Kellett is Eika támogatása ahhoz, hogy a kapitány belegyezzen a négyfős akcióba akkor amikor a féreg újra felbukkant.

Az akció maga pedig megmutatta, hogy Eika és Elise együtt nagyszerű dolgokra képesek. Kár, hogy ez az összhang csak ritkán jön össze közöttük. Mondanom sem kell miután legyőzték a férget és visszatértek a hajóra újra tsuntsun lett a viszony Eika és Elise között...

Volt az epizódban egy mellékszál is ami Aki-sensei múltjával foglalkozott. Történt, hogy Ranko és Haruko kihallgata, amikor Aki-sensei a fedélzeten egy olyat talált mondani, hogy "Tak***** daisuki". A Mikogami ikrek sugdolózásából Tachibana is értesült a dologról és nekiállt nyomozni, hogy ki lehet az a titokzatos Tak*****. Először Takumira gyanakodott, aztán saját magára (idort - paTKany megj.) persze közelében sem járt a megoldásnak, ami egyébként kiderült szintén a részből még Aki-sensei és Elise beszélgetése során.

Hozzászólás (0)