×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Ayakashi Ayashi 10. rész

2006.12.10. | írta: mufurc | téma: Ayakashi Ayashi | 2425 olvasás
OMG! Én is így néznék, ha azt látnám, amit ő... @____@
"Nincs valódi arcom."
Yuki mai póverje - Rózsaostor! :D

És mit ad isten, ez a "sai" nem az a "sai"! Hiába volt a sok angst!
egy gyönyörű barátság kezdete...
SO KYOOOOOOOOOOOT!!! *snuggles Saizou*

PRICELESS. xD
Asszem erre szokták mondani, hogy LOL. :D
Ayashii.... xD

Augh, de megszenvedtem a mai epizóddal! O_o Valami fél oldal jegyzetet írtam hozzá, aztán félóráig szótáraztam a történelmi magyarázatokat és kifejezéseket, mert egy büdös szót nem értettem belőlük... go me! De azért jó tudni, hogy a japánoknak sem megy sokkal jobban, sőt, úgy tűnik, ez volt az az epizód, ami náluk is kivágta a biztosítékot. xD Egyrészt a bonyi történelmi háttér és kifejezések miatt, másrészt.... Sz'al, ahhoz már nyilván hozzászoktak, hogy animék és mangák szeretnek elborult kanjikat és kombinációkat használni, de az azért nem mindennapos, hogy a nézők nem tudják kiolvasni az epizód címét. xD A cím ugyanis "弥生花匂女神楽" - mint a főoldalról kiderült, kiejteni úgy kell, hogy "Yayoi hana niou musume no kagura", ami nagyjából annyit tesz: "Tavaszi virágok illata; egy leány tánca". xD;; Mint valami festmény címe.

Mindenesetre, a nyitójelenet csak rátesz az egészre egy további lapáttal....
"Gyönyörű vagy, Shinzaburou. Te maradj csak ilyen. Saizou-ból most már nő lett..."
.....
.........uh... eh.... hu...... HEEEEEE?! O____O Most komolyan. O___O;;;;;; FŐMŰSORIDŐ, emberek, főműsoridő! Ezt gyerekek és családok nézik! O____O;;;;;; Elvileg.
(Extra poén, hogy végre megnéztem a stáblistát, és rájöttem, honnan volt ismerős Shinza hangja - a seiyuuja Onosaka "Vash" Masaya. xD Már értem, min röhögött mindenki az előző epizódnál...)

Um. Mindenesetre Saizou érthető módon bedurcizott, és elment, csak sajna elfelejtett szólni a papának, hogy kigyulladt a színháznegyed... így aztán a papa meghalt. Poor Saizou. Yuki, Abi és Genbatsu végül a színháznegyed közelében kapják el a maszkos Saizou-t, akinek úgy tűnik, a youi különleges erőt adott, úgyhogy ismét képes a töltéshez kenni Abit (akinek így megvolt a napi falhozkenése xD). Saizou arcáról különféle maszkok repülnek le - mint mondja, a maszkok mind az ő arcai, de neki nincs valódi arca, sosem volt. Yuki erre a saját ayagamijából készített ostorszerűséggel felfűzi a maszkokat, és mindet visszadobja Saizoura, mondván nem, ez önáltatás - igen, a maszkok mind Saizou arcai, de mindegyik valódi arc, hiszen egy embernek nagyon sok arca, a személyiségének nagyon sok oldala van. (Ez így nagyon klisésnek hangzik, de valójában nagyon jó volt.)

Mujina (a maszk) végül lehull Saizou-ról, ahogy Saizou rájön egy-két dologra. Mint mondja, sosem volt kibékülve önmagával, hogy az, ami, mindig más akart lenni. Ezek az erős érzések változtathatták youivá a maszkját, amit a színpdon viselt. Ez nagyon szép és jó, csak sajna a youi úgy dönt, hogy ha Saizou érzéseit már nem eheti meg, megeszi másokét, és elindul a színháznegyed felé.

Az Ayashik üldözőbe veszik, ám összefutnak Houzaburou-val és Torii két sidekickjével. Houzaburou ráparancsol Yukire, hogy húzza elő Saizou ayagamiját. Yuki nem akarja, mire Saizou angstel egy kicsit, mondván a rókanéninek igaza volt, hiányzott neki a színház, és úgy vágyakozott az után, hogy ne önmaga legyen, mint Yuki a "más-világ" után. Csak azért lett Ayashi, hogy táncolhasson, de ettől meg szégyellte magát - egy Ayashi, akinek az lenne a feladata, hogy megvédje az embereket a más-világtól, szintén egy másik világ után áhítozik? Fuj. Ám Yuki arra a következtetésre jut, hogy ez mind marhaság, és hogy nem baj, ha Saizou nem tud választani az érzései között.

Mikor végülis Yuki előhúzza Saizou ayagamiját, nagy meglepetésükre a várt tű (legalábbis szúróeszköz) helyett az ayagami egy karddá áll össze. Houzaburou elmagyarázza, hogy hát szóval, tévedett, az a gyök nem is "tű", hanem egy bizonyos rituális kard, amit királyokat és egyéb fejeseket szolgáló emberek viseltek. Vagyis Saizou apja nem büntetni akarta a lányát ezzel a névvel, hanem azt akarta, hogy kiváló ember, mások támasza váljék belőle.... még ha nem is állhat a színpadon......

HOUZABUROU, TE MARHA! xD
Miattad angstel Saizou ki tudja, mióta! xD;;; Legközelebb figyelj jobban oda etimológia-órán! xD;;

No mindegy, Saizou-ék követik a youit, és Saizou Houzaburou biztatására ("Nevess, Saizou! A "nevetés" kanjija a kezeit felemelve táncoló nő piktogramjából ered!" xD persze, higgyünk is neki) egy kardtánccal legyőzi a monsztát... igazán mutathattak volna többet is a táncból, nagyon szép volt. Az összegyűlt nép megtapsolja Saizou táncát, aki boldogan konstatálja, hogy lám, közönsége így is van. :D "Watashi wa Ayashi da! Sore igai no kamen wa iranu!"

Ééés itt záródik a kawaii Saizou-chan története, és kezdődik a dolgok nehezebbik része. xD;; Ugyanis úgy tűnik, a következő áldo... alany nem más, mint Houzaburou, akit mostantól hosszú és idióta neve miatt Hou-channak fogok hívni. :3 Szóval, Hou-chan a Saizou-incidens után meglátogatja egy régi tanárát, ahol összefut egy régi barátjával, Kanou-val. Kanou kifejezetten morcin bánik Hou-channal, mint kiderül, azért, mert régi mesterüket, Takashima Shuuhant megölték hazaárulás gyanúja miatt - és nem más csalta csapdába az öreget, mint Honjou Moheiji, Torii egyik csatlósa. (Tessék figyelni a nevekre, nagyon fontosak. xD) És hogy ennek mi köze Hou-chanhoz? A balhénak állítólag részese volt a nevelőapja, Ogasawara Mitsugu is. OMG!

Hou-chan persze nem áruló, de ez nem hatja meg Kanou-t, aki közli, hogy mindegy, ő megöli Honjou-t (aki ugye Torii csatlósa, tehát bizonyos értelemben Hou-chan kollégája), és ha Hou-chan meg akarja akadályozni, megöli őt is. Mivel azonban Honjou másnap a Nikkou-hegységbe indul vmiféle zavargások miatt (a sógun ugyanis nemsokára odalátogat), Hou-chan egy átlátszó indokkal lelép, hogy mellette lehessen, és megvédhesse. Persze Yuki, aki kihallgatta a beszélgetést Kanou-val, úgy dönt, elkíséri. Csapattársak tartsanak össze, ugye. (Vicces, még az előző epizódban is csak anyázni tudták egymást Hou-channal.)

Tanult japán férfiak egymás közt:
Ha a nevetés kanjija egy, a karjait felemelve táncoló nő képéből ered, mit kapunk, ha keresztezzük a 笑 (warau, "nevetés") kanjit a 女 (onna, "nő") kanjival? - 妖, vagyis "you", aminek a jelentése "furcsa, gyanús", illetve ez a "youi" (妖夷) és "ayakashi" (妖奇士) szavak első kanjija. Értitek! HAHAHAHAHAHA! (Nah, amúgy tényleg vicces. xD;; )

Hozzászólás (1)

Ayakashi Ayashi 9. rész

2006.12.03. | írta: mufurc | téma: Ayakashi Ayashi | 2150 olvasás
"A nevem Genbatsu. Edo Genbatsu."
Én csak egy tapló gaijin vagyok, de nekem így inkább nyulaknak tűnnek, semmint rókának... :D
SO DAMN CUTE!!!! *ded*

"Ohoho, csak engem meg ne egyetek~ Bár azt nem bánnám, ha TE harapnál belém..."
"Te talpnyaló!"
SAIZOU! KAWAII YO, SAIZOU!!! *ded again*

Kíváncsi vagyok, Hou-chan mit akar ezzel...
"Nő...?" - imádom Yuki fejeit. :D
Lehet, hogy tragikus, de.... OLYAN CUTE!!!! *totally ded*

Éééés Saizou története folytatódik! ^o^)/ A színházban kezdetét veszi a fájt... azaz csak venné, ha a három Ayashi fel tudná venni a harcot a seregnyi rókával és a megvadult Saizou-val. Úgy tűnik, az arcára forrott maszk nem irányítja a lányt, hanem éppenhogy előhozza belőle a legbelső vágyait, lehetővé teszi, hogy olyan legyen, amilyen mindig is szeretett volna lenni... vagy valami ilyesmi. (De erről később.) Végül Saizou a rókákkal együtt eltűnik, és Yuki, Abi és Genbatsu (és Umashichi) kénytelenek szégyenszemre üres kézzel hazakullogni. Otthon Houzaburou azzal fogadja őket, hogy őt és Genbatsut (aki úgy tűnik, a csapat kettes számú vezére) hívatja a főnök, de addig is Yuki és Abi menjenek, és tudják meg, merre van Saizou.

Yukiék szerencsével járnak: sikerül megtudniuk a rókanénitől (yay!), hogy ellentétben azzal, amit eddig hittek, a rókák nem youik, vagyis, nem ők a youi, amit keresnek - ők csak rókák, akik rókaszokás szerint az embereket utánozzák és időnként megtréfálják őket. A maszk, vagyis egy Mujina nevű youi (Yuki remélem, jól megjegyezte a nevet...) valahogy közéjük keveredett, és csak most sikerült megszabadulniuk tőle, Saizou "segítségével". Yuki kicsit rákapcsolja az oyaji-sármot, amivel eléri, hogy a rókanéni segítsen nekik megtalálni Saizou-t: az új színháznegyed felé tart.

Houzaburou és Genbatsu viszont megtudják, hogy Saizou fel-alá táncol Tokióban, amivel persze felzaklatja és előhívja a youikat. Houzaburou a visszatérő Yukinek és Abinak kiadja az ukázt: utánamenni és megölni. Hogy miért is? Mert ez az eset rossz fényt vet a feletteseikre, és legrosszabb esetben fel is oszlathatják a csoportot. ... *facepalm* Yuki persze nem tud ezzel együttérezni, és lelép Abival (akivel feltűnően jóban lettek ebben a részben), majd némi hezitálás után Genbatsu is követi őket. Houzaburou, miután Yuki közli vele, hogy az ő felelőssége, hogy Saizou Ayashi lett (és tényleg - Houzaburou, te aljas dög!), előás a padlásról egy teknőspáncél jóslócsontot, bár hogy mit akar csinálni vele, az rejtély.

Yukiéknak a színháznegyedben sikerül felhajtaniuk egy informátort, aki a kérdésre, hogy vajon Saizou-nak mi baja van a színházzal mint olyannal, közli velük, hogy az egészről Saizou apja tehet, aki amúgy két évvel ezelőtt halt meg egy tűzesetben. Saizou mindig is nagyon szerette az apját, és mindig próbált a kedvében járni; a papa is nagyon szerette Saizou-t, fiúnevet adott neki, fiúruhába öltöztette, maszkban még a színpadra is felengedte... Ám a papa egyszer hirtelen úgy döntött, hogy Saizou nem szerepelhet többé - de nem azért, mert félt, hogy kitudódik, hogy Saizou lány (amit úgy tűnik, amúgyis mindenki tudott, a közönséget kivéve), hanem mert... Saizou lány. És ahogy nőtt, egyre nőiesebb lett, az arca is, a teste is... és hát a papa a szép, fiatal fiúcskákat szerette...

UH.

....FŐMŰSORIDŐBEN.

Mármint, az FMA-ban is volt pár érdekes dolog, de.... o_O

Mindenesetre, egyelőre annyit tudunk, hogy a maszk, vagyis a Mujina nevű youi, "megeszi" az emberek vágyait, majd ha azzal végzett, maszkká változtatja őket. Vagy vmi ilyesmi. Az a két évvel ezelőtti tűz, amiben aztán a papa odaveszett... úgy tűnik, Saizou okozhatta valahogy. Ahogy maga mondja, a bűne az, hogy megölte az apját... hát mit mondjak, nem hibáztatom. O__O

Úgy tűnik, a következő epizódban derül ki minden. De remélem, lesznek még a sorozatban rókák... Rókanéni rulz!

Hozzászólás (0)

Ayakashi Ayashi 8. rész

2006.11.26. | írta: mufurc | téma: Ayakashi Ayashi | 2487 olvasás
Abiból kitör a "vulkán"
Ha a hús youi, de a maszk nem youi, akkor a maszk nem lehet más, mint... EEEWWWW!!!
A ragyogó színház...

Toyokawa Ichizawa, aka Főróka :3
Színpadon, közönség előtt játszani... amire Saizou mindigis vágyott?
A közönségben csak rókák ülnek...

"Van egy olyan érzésem, hogy valamit elfelejtettünk..." xD
A youi felfedi magát...
...és Saizou képtelen küzdeni ellene.

Uh, ez az AyaAya nem kifejezetten adja magát a blogoláshoz, elég nehéz röviden összefoglalni az epizódok tartalmát... na mindegy, azért megpróbálom. :D

Szóval, úgy tűnik, a mai rész egy Saizou-val kapcsolatos hosszabb történet első fejezete volt. A dolog egy furcsa jelenséggel kezdődik: emberek tűnnek el a város régi, leégett színháznegyedéből, csupán egy-egy maszkot hagyva maguk után. Abi, Yuki és Saizou elmennek megnézni, mi lehet az ok, ám fura, maszkos emberek támadják meg őket, furcsa fény kíséretében. Végül úgy sikerül megmenekülniük, hogy Yuki önkéntelenül előhúzza Abi ayagamiját, ezzel hatalmas tűzkitörést eredményezve (mint kiderül, Abi neve emishi nyelven azt jelenti, "vulkán"... hm, akkor Abi tulajdonképpen nem japán?), ami elűzi az ellenfelet, és lehetővé teszi, hogy Saizou levágja a főkolompost... aki viszont furamód fekete köd alakjában eltűnik, csak a maszkját és egy darab husit hagyva maga után. Amint később kiderül, a hús tényleg a youié, de a maszk nem más, mint az egyik eltűnt ember, akit a youi maszkká változtatott. Hoppá. Nem kellett volna rágcsálni, igaz, Yuki? xD

Odahaza Houzaburou elmagyarázza a többieknek, Yuki mit tett Abival. Mint kiderül, Yuki nem csak a saját nevét, hanem más emberekét is képes fegyverként használni. A felnőtteknek nincs különösebb problémája ezzel, de Saizou nem hajlandó megbarátkozni a gondolattal, hogy Yuki akár az ő nevét is "előhozhatja" - ahogy Houzaburou később elmondja, Saizou-nak nem is annyira az ayagamival, mint inkább a saját nevével van baja, ami gyakorlatilag bűnösként bélyegzi meg. Saizou ugyanis híres kabuki-dinasztiába született, de mivel lány, így nem örökölhette apja foglalkozását, gondolom ezért is kapta ezt a nevet. Ennek ellenére elég sokáig szerepelt színpadon, de végül 13 évesen az apja parancsára abba kellett hagynia a szereplést. Saizou ezt keserűen vette tudomásul, és bár úgy tartja, a színház csak az emberek megtévesztése, hiszen semmi nem valódi benne, mégis vágyik a színház és szereplés után.

Ezt használják ki a róka-youi (? démon? nem tűnik egyszerű szörnyetegnek, mint az eddigi youik), aki jó rókához illően színésznő álcájában behálózza Saizou-t, és elviszi a színháznegyedbe, ahol egy ragyogó épületben szerepel a társulatával... legalábbis ez a mese, amit Saizou-nak bead, de a Saizou után érkező Abi és Genbatsu csak egy lepukkant bódét látnak. (Ennek ellenére mikor bemennek, ők is a rókák bűbájának áldozatává válnak, elfelejtve, miért is jöttek. :D) A fő-róka megpróbálja rávenni Saizou-t, hogy ismerje be: valójában azért lett Ayashi, mert nem lehetett színész; nem azért táncol, hogy a youikat legyőzze, hanem egyszerűen mert táncolni akar. Saizou először tiltakozik, de aztán végülis feladja, hiába győzködi a későn érkező Yuki, hogy ne tegye. Egy maszk leereszkedik, egyenesen Saizou arcára... és ezen a ponton jön az ending. Folyt. köv. Dammit!

Kíváncsi vagyok, pontosan micsoda is Saizou bűne... mármint leszámítva, hogy lánynak született. :3 Vajon felgyújtott egy színházat? Az előzetesből eléggé úgy tűnik...

Egy weird dolog az epizóddal kapcsolatban: olyat már nemegyszer láttam, hogy az epizód címe nem az epizód elején volt, hanem a közepén vagy akár a végén, de hogy maga a főcím az epizód közepén lett volna? O_o) Wtf. Kíváncsi vagyok, ez szándékos volt-e, vagy csak egy technikai bibi.

Hozzászólás (0)

Ayakashi Ayashi 7. rész

2006.11.25. | írta: mufurc | téma: Ayakashi Ayashi | 3038 olvasás
Houzaburou sem akarja, hogy Atoru meghaljon
SAIZOU! Kakkoii yo, Saizou! *o*)
De hiába kakkoii, ha a stratégia hatástalan...

MOU TAMANNAI! *nosebleed*
"Én nem az igazi Shichiji vagyok, hanem a te kreálmányod."
"Kumo"

....MIÉRT hord magánál Houzaburou egy kanjihatározót? xD;;
Yukiék biztonságba helyezik Atorut Genbatsu egy gésa barátnéjánál
KA-WA-IIIIIIII~~~~ *dies*

Azt mondtam volna, hogy nem blogolom az AyaAyát? Öö... :D;;

Szóval, az előző résznek ott lett vége, hogy Torii fel akarta "áldozni" Atorut - ugyanis mint kiderült, a youikat tulajdonképpen az emberek megszállottsága, erős érzései hívják elő "más-világból". Ezért aztán ha az őt megidéző ember meghal, elvileg a youi is eltűnik. Yuki viszont nem ért egyet ezzel a módszerrel - az emberölés nem hosszútávú megoldás, és egyébként is, ő úgy tudta, az Ayashik dolga a monszták, és nem az emberek levadászása. A többiek egyetértenek vele, és a banda kivonul, hogy ismét megküzdjenek Quetzalcoatllal. Egy kis hezitálás után Houzaburou is velük tart, miután megígéri Toriinak, hogy ha nem sikerül legyőzniük az istent, akkor Torii feloszlathatja a Bansha aratameshót (titkos kormányszervezet, amihez az Ayashik is tartoznak).

Yuki úgy dönt, megpróbálja kihúzni Quetzalcoatlból az ayagamiját (= a nevét), hogy azt felhasználva legyőzze, de hiába a jó csapatmunka, mégse sikerül, a kanjik ugyanis folyton változnak (segítene, ha el tudnám őket olvasni, de úgy tűnik, az AyaAya archaikus kanjijai még a japánok számára is nehéz falatnak bizonyulnak...), és Yuki nem találja a valódi nevet... na ja, ezek a fránya külföldi nevek. Kumoshichi, akinek van egy ötlete, azt ajánlja, hogy Yuki húzza ki belőle az ő ayagamiját (mármint "kumo"), de Yuki ezt elutasítja, mondván akkor Kumoshichi eltűnik.

Mindeközben a magához tért Atoru is a helyszínre érkezik, és elragadja Genbatsu bazookáját - nem hagyja, hogy az Ayashik bántsák Quetzalcoatlt. Yuki felvilágosítja, hogy lehet, hogy valahol létezik Quetzalcoatl isten, de a tollas kígyó, ami Edóban tombol, az egy youi, amit Atoru maga hozott létre, és ami gyakorlatilag Atoru fájdalmának, dühének, kétségbeesésének megtestesítője. Azzal, hogy Atoru vele akar menni az ő világába, tulajdonképpen menekülni akar az őt el nem fogadó világból egy másikba... ami ugye nem megoldás. Atoru elismeri, hogy így van, de ettől még nem fogadja el a kioktatást egy olyan embertől, aki gyakorlatilag ugyanazt tette, mint ő: Yuki ugye nem tudta elfogadni, hogy megölte a barátját, így "életre keltette", így menekülve a bűntudat elől. Yuki válasza erre az, hogy elfogadva Kumoshichi ajánlatát kihúzza belőle a "kumo" ayagamit. Mint megtudjuk, a "kumo" egyik gyökének jelentése "ryuu", "sárkány"... vagyis, Kumoshichi terve az volt, hogy belülről átalakítja a kígyót egy sárkánnyá, vagyis a romboló "istent" egy pozitív "istenné". (Uh, bonyolultan hangzik, de az adott kontextusban abszolút logikus :D). És lőn, a kígyóból tényleg sárkány lesz, ami nemesen elvitorlázik a napfelkeltébe, míg Yuki gyászolja Kumoshichit.

Másnap a dolgok látszólag visszaállnak a rendes kerékvágásba. Yuki úgy dönt, nem szedeti le az őt csavargóként megbélyegző tetoválást, hogy ne feledje a helyét a világban. Houzaburou közli Toriival, hogy mind Quetzalcoatl, mind Atoru eltűntek, ami természetesen nem teljesen igaz: Atoru él és virul, bár nem igazán tudja, mihez kezdjen magával most, hogy tényleg semmije sem maradt. Yukiék mindenesetre úgy döntenek, hogy elrejtik a lányt, nehogy Torii rátaláljon - és erre ugyebár nincs jobb hely, mint a Yoshiwara, az edói piroslámpás negyed xD mivel ott minden nő fehérre festi az arcát, úgyhogy senkinek nem fog feltűnni, hogy Atorunak más a bőre színe. Hát jó. xD Atorut a törődés, barátság és természetesen a sakura-hullás kigyógyítja a depressziójából, és végre boldog.

Ez persze mind szép és jó, de a csattanó: Genbatsu elviszi Yukit meglátogatni Quetzalcoatl immár ártalmatlan ló-alakját. Yuki angstel egy kicsit Kumoshichi elvesztése miatt, ám ekkor ismerős hangot hall.... mit ad isten, a sárkány nem tűnt el, hanem egyszerűen visszaváltozott lóvá, benne Kumoshichivel. xD;; Amit hál'istennek Yuki is úgy reagál le, mint mindenki más: "wtf..... BWHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA"

xD Szóval, most van egy beszélő lovunk, a mai részben pedig SAIZOU SPECIAL!! *o*) Saizou~~ kawaii yo, Saizou!

Hozzászólás (0)

Ayakashi Ayashi 6. rész

2006.11.12. | írta: mufurc | téma: Ayakashi Ayashi | 2176 olvasás
Atoru még "otthon".
Yukiatsu a 'kumo', 'felhő' kanjival hozta vissza Kumoshichit az életbe... vagy halálba, vagy valami.
egy külföldi isten :D

Torii Youzou, rezidens rosszfiú
Saizou és Quetzalcoatl
Atoru flashbackel

a banda - már megint sikerült megkötöztetniük magukat. Titkos bondage-fétis?
"szamurájok!! Kakkoii!!! *__*"
Kumoshichi(?) és Yuki

Nem blogoltam eddig az AyaAyát, és sztem a jövőben se fogom folyamatosan, de azt már látom, hogy mindenképpen érdemes írni róla időnként, mert nagyon fun animévé nőtte ki magát. :D Arról nem is beszélve, hogy a sztori egy nagyon érdekes, és elég egyedi fordulatot vett ebben az epizódban...

Kis háttérinfó, avagy mi történt az első 6 epizódban, nagy vonalakban.

Az első epizódban Yukiatsu után loholó weirdo bandáról kiderült, hogy ők Ayashik - afféle monsztairtók, akiknek az a feladatuk, hogy levadásszák az itt-ott felbukkanó szörnyeket, a youikat. Némi hercehurca (és jó adag fincsi szörnyhusi) után Yuki végülis belép a csapatba, ami egyelőre annyi előnnyel jár, hogy legalább nem kell éheznie. :D A csapat tagjai tehát:

Spi-Yukiatsu: barátoknak és üzletfeleknek csak Yuki, 39 éves vándorló ex-szamuráj, szerencsejátékos, gyilkos... stb. Gyerekkorában egyszer elnyelte a bizonyos igai, "más-világ" (hívjuk így), ahonnan valahogy sikerült visszatérnie, de azóta nem találja a helyét a világban, a másik világ csodálatosságához képest minden olyan szürke és hideg, semminek nincs értelme, ésatöbbi, ésatöbbi. Ő a főszereplő. :D A speckó képessége az, hogy a dolgokból elő tudja hozni a valódi "nevüket", és ezt fegyverként használja (bonyi, de érdekes).
Houzaburou: 20 éves, szamuráj, a nyugati történelem és kultúra nagy ismerője, emellett az Ayashi-csapat vezetője, bár nem lelkesedik különösebben a dolog iránt. Yukiatsu iránt sem. :D
Saizou: OMGSOCUTE *____* Saizou a lány->fiú transzvesztita, egy kabuki-színészdinasztia sarja, aki fiúként lett nevelve, hogy örökölhesse a családi bizniszt. A különleges képessége az, hogy időnként papnőnek öltözve táncot lejt, amivel különböző hatásokat ér el a youikon. (A tánc egyébként leginkább jégtáncra emlékeztet. :D) Saizou CUTE. :D
Vic-Abi: a rezidens izomember, aki ugyan harcban egyelőre teljesen hasznavehetetlen, ám kiválóan főz, és ápolónak sem utolsó. :D Külseje ellenére 24 évével a harmadik legfiatalabb a csapatban (Saizou->Houzaburou->Abi->Genbatsu->Yuki)
Genbatsu: a fiú->lány transzvesztita, foglalkozására nézve pap. :D Speckó képessége eddig nincs, de meglepően jól bánik a bazookákkal. xD

A Többiek:
Kumoshichi: Yukiatsu legjobb haverja, akit érdekes módon Yukiatsun kívül senki nem lát. Mint kiderül, azért, mert Yukiatsu anno megölte őt... aztán a képességét használva valahogy feltámasztotta, jobban mondva fene tudja, mit művelt vele, de Kumoshichi most leginkább valami köd-alakban létezik, és afféle szellem-démon-valami, aki úgy tűnik, csak azok előtt jelenik meg, akik előtt akar. Hogy miért, fene tudja. Majd a következő részben. Talán. Atoru szerint ő Tezcatlipoca (ld. alább).
Atoru: vagyis talan inkabb Atl... vagy nemt'om. Azték indián leányzó, aki nem mást, mint Quetzalcoatl istent (!!!) kísérgeti. Atoru (hívjuk így) azért jött Japánba, mert amikor kiskorában a népével vándorolt, egy csapat Japánból bevándorolt szamuráj megvédte őket az amerikaiaktól a texasi függetlenségi háborúban. Miután később az amcsik mégis megölték a családját, a teljesen egyedül maradt Atoru úgy döntött, Japánba megy, mert az a tejjel-mézzel folyó Kánaán, ahol minden csodás... aztán kiderült, hogy mégsem. (Gaijin angst!) Atoru jelenleg teljesen kiábrándult a világból, és kész arra, hogy feláldozzák Qetzalcoatlnak, hogy az isten visszatérhessen a "más-világba", ahová vágyik.
Torii Youzou: híres történelmi személyiség. Kerületi elöljáró, az Ayashik feljebbvalója, a Tenpou reformok egyik fő támogatója (= karót nyelt, puritán konzervatív). Valószínűleg sötét szándékai vannak Quetzalcoatllal.
Quetzalcoatl: azték isten, talán youi. Úgy tűnik, általában ló-alakban létezik, de időnként arany frizbivé, majd abból arany tollas kígyóvá változik. :D Atoru szerint Quetzalcoatl egy bizonyos Tezcatlipoca isten miatt hagyta el anno a világot, de most valahogy visszatért. Mint minden youi, ő is a "más-világból" jön elő, és mint mindenki, aki valaha is ismerte a "más-világot", ő is visszavágyik oda... Legalábbis Atoru szerint.

Őszintén, nem vártam, hogy ez az anime ilyen fordulatokat vesz. Sz'al először is itt van Yukiatsu, aki a kora és személyisége miatt már amúgysem egy tipikus anime-főhős, a sötét múltja (súlyos nihilizmus, gyilkosság, szelektív memória, stb.) pedig szintén nem a "jóarcú főhős" felé tolja a karaktert. :D Aztán itt van Atoru, akinek az animék első Gaijin Angstje köszönhető (mikor láttunk utoljára olyat animében, hogy a külföldi karakter komolyan szenved a negatív diszkriminációtól, ami Japánban éri?), és az egész azték kapcsolat... O__O Quetzalcoatl. Mikor láttunk utoljára azték mitológiát animében? O_O (Megjegyzem, a tollas kígyó nagyon jól néz ki. :3) Az Ayashi-csapat pedig FUN. :D Saizou borzasztó aranyos, Abiról mindig Vicious jut eszembe, Yuki pretty és jó a fanservice-e :D Genbatsu meg vicces a bazookájával. :D

Mindenesetre, az Ayakashi érdekes és fun (segít, hogy nem különösebben veszi magát komolyan, bár amikor igen, akkor sajna kicsit szájbarágós), bár a történet kicsit randomnak tűnik... lehet, hogy egymás után megnézve az epizódokat, jobban összeállna a kép, vagy lehet, hogy később lesz majd valami nagy Minden Szál Összefut epizód... De egyelőre csak nagyon kíváncsian várom a további fejleményeket. :3

Hozzászólás (0)