×

Regisztráció

Anime: Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu

Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu © Nagatsuki Tappei • White Fox

Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu (TV, 2016)

Re:ゼロから始める異世界生活

Re:ZERO -Starting Life in Another World


Hossz: 25 rész
Műfaj: akció, dráma, fantasy, kaland, thriller, pszichológiai, shounen

Rendezte: Watanabe Masaharu
Eredeti mű: Nagatsuki Tappei
Írta: Nakamura Yoshiko
Karakter dizájn: Ootsuka Shinichirou, Sakai Kyuuta
Zene: Suehiro Kenichiro
Stúdió: White Fox

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu © Nagatsuki Tappei / White Fox
Natsuki Subaru 18 és fél éves NEET srác, aki a középiskolát befejezve nem tud életével mit kezdeni, így javarészt számítógépes játékokkal, mangákkal és némi edzéssel üti el tengernyi szabadidejét. Egyik esti bevásárlása után, a boltból kilépve egyszercsak elmosódik szeme előtt a környék, és egyik pillanatról a másikra egy fantasy világban találja magát. Nem nagyon tudja hová tenni a dolgot, de tudomásul véve a helyzetet nekiáll összerakni, hová is került, és mi ez az egész. Egy sikátorban belefut pár huligánba, akik majdnem kirabolják, de egy titokzatos és kedves félelf varázslólány a segítségére siet. Megmenekülése után hálából segíteni szeretne a lánynak, Emiliának, hogy visszaszerezze az ellopott, ám igencsak fontos talizmánját. Kisebb nyomozás után útjuk a nyomornegyedbe vezet, ahol egy orgazda házában kellene találkozniuk a tolvajjal, de mire odaérnek, már csak hullákat találnak... Melyekhez hamarosan mindketten csatlakoznak, mivel a gyilkos még a helyszínen van, és nem akar szemtanúkat. Először Emilia, majd Subaru is szépen elvérzik, aztán... Főhősünk ismét ott találja magát az almás kofa standja előtt, ami az első emléke erről a világról. Valamiért újraindult a nap, és ezzel Subaru új lehetőséget kapott , hogy a végzetes hibát helyrehozza - és sokszor lesz alkalma élni ezzel a lehetőséggel, mert ahogy a későbbiekben kiderül, nem véletlenül utaznak Emíliára és arra a bizonyos talizmánra.

Subarunak megvan az a képessége ebben a világban, hogy minden egyes alkalommal, amikor meghal, visszatérjen az időben egy adott pontra, ahonnan újraindítja a napot/hetet, az emlékei megmaradnak, és megoldást kell keresnie az aktuális problémára, ami előidézi a tragédiát. Később más, főbb karakterek is csatlakoznak a szereplőgárdához, mint Roswall, a különc főúr és Emília pártfogója, Ram és Rem, a cselédlány-ikrek és Subaru főnökei-mentorai az első időkben, Reinhard, a nemes lovag-varázsló, vagy Beatrice, a nagykönyvtár mindentudó őrzője.

A karakterdesign a ma divatos moe-vonulatba csatlakozik, az animációval sincsenek komoly gondok, a látvány szép, az anime kellően színes - bár ez egyes esetekben nem feltétlenül válik előnyére, mert sok benne a rendkívül véres és erőszakos jelenet, így egyesek zavarónak találhatják a kontrasztot. A történet fordulatos, folyamatosan fenntartja a figyelmet, valamint a karakterek egy részébe és hátterébe is kellően belemennek (a többiekre majd a folytatásban lesz csak idő). Nagy pozitívuma a sorozatnak a főszereplő Subaru karaktere, aki alapvetően egy életvidám és pozitív beállítottságú srác, nem lusta, nem hagyja el magát, minden nap edzett otthon is (ez fontos, mert többször harcba keveredik, és mivel semmi skillje nincs, csak erre tud támaszkodni), jó szociális skillekkel rendelkezik, nyitott és intelligens - ám nem valami szupermen, sokszor hoz elhamarkodott döntéseket és ezekre rá is fázik. Kiemelném még Rem karakterét, akinek személyiségére is viselkedésének okaira is fény derül a sorozat folyamán.

A világ a szokott high fantasy settinget vonultatja fel késő közép-kori újkori technológiával, mágiával, hátasként használt sárkánygyíkokkal, antropomorf lényekkel, feudális berendezkedéssel. Lesznek később fontos események, pl. boszorkánykultusz, vallás, királyválasztási rendszer, ám ezekből most csak ízelítőt kapunk, mert az anime egy jelenleg is futó light novel-sorozat első pár kötetéből készült, így a főbb események teljes kibontakozása a további animeadaptációkra marad - de nem kell félni, a sorozat nagy sikerére való tekintettel biztosra vehető a hamarosan érkező folytatás.
Írta: Surci
2017.01.05.
26982 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu © Nagatsuki Tappei • White Fox

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.