×

Regisztráció

Anime: 07 Ghost

07 Ghost © Amemiya Yuki / Ichihara Yukino • Studio Deen

07 Ghost (TV, 2009)

セブンゴースト

Hossz: 25 rész
Műfaj: akció, dráma, fantasy, kaland, háború, pszichológiai, természetfeletti, shounen

Rendezte: Takamoto Nobuhiro
Eredeti mű: Amemiya Yuki, Ichihara Yukino
Írta: Ishii Hisashi, Kobayashi Kousuke, Takamoto Nobuhiro, Fujiwara Ryoji, Ejima Yasuo
Karakter dizájn: Fujii Maki
Zene: Nakagawa Kotaro
Stúdió: Studio Deen

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

07 Ghost © Amemiya Yuki / Ichihara Yukino / Studio Deen
Teito Klein egy fiatal fiú, aki ezelőtt rabszolga volt, ám most a Barsburg Birodalom katonai akadémiáján tanul, hogy megtanulja használni a Zaiphon-t, egy igen ritka, és nagy erejű mágikus képességet, amely benne is megvan. A fiú egyetlen barátja Mikage, aki a szobatársa, és akivel a vizsga előtt megfogadják, sosem hagyják el egymást. Igen ám, de a vizsga napján Teito véletlenül kihallgat egy szigorúan titkos beszélgetést, amelyben róla is szó esik. Teito rájön, hogy a beszélő nem más, mint Ayanami, aki annak idején Teito apját is megölte, és lerombolta a Raggs birodalmat, amelynek Teito apja volt a királya. Teitot elkapják, és meg akarja támadni Ayanamit, ám alul marad. Teitot börtönbe zárják, ahonnan Mikage szabadítja ki. Együtt próbálnak megszökni, ám lefülelik őket, így Teito, hogy megmeneküljenek, Mikaget használja túsznak, ám Ayanami egyik zaiphon-csapása leteríti a fiút. Mégis el tud menekülni, és a Hetedik Körzetig jut, ahol a gép, amivel menekül, lezuhan. Három püspök talál rá, akik a sérült Teitot a közeli templomba viszik. Itt a fiú biztonságban van, hiszen a törvények értelmében a templom szent helynek számít, így nem lehet megtámadni. De vajon mi lesz Teitoval? Vajon miért üldözi Ayanami ilyen veszettül? Vajon miért kellett Teito apjának meghalnia? És kik ezek a furcsa püspökök, na és mi a 07 Ghost? Aki megnézi az animét, vagy elolvassa a mangát, választ kap a kérdésekre.

Érdekes anime/manga, ami az elejétől fogva sok kérdést tartogat mindenki számára. A karakterek egytől egyig érdekesek, főleg a püspökök, akik közel sem olyan ártatlan, védtelen lelkek, mint hinné az ember. A történet bővelkedik kalandokban, hihetetlen látványban, harcokban, barátokban, ellenségekben, és persze kiváló karakterekben. Én egyáltalán nem bántam meg, hogy megnéztem az animét. Érdekes látni a karakterfejlődést, hiszen senki sem fekete-fehér, hanem inkább szürke. Mindenkinek van valami érdeke, valami a múltjában, ami azzá teszi, aki. Ezen kívül a történet során sok minden napvilágra kerül Teito múltjáról, a püspökökről, és a Zaiphon nevű hatalomról is. Szóval, egy tényleg érdekes, sok mindenre kiterjedő történetet kap az, aki a 07 Ghostot választja nézésre.
Sajnos, a mangát még nem olvastam végig, de talán egyszer arra is sor kerül. Így nem tudom most megmondani, mennyi az eltérés a manga és az anime között. Bár amíg olvastam, addig egészen jól követte az anime az eredeti történetet.

A grafika nagyon szép, kifejezetten tetszik, a harci jelenetek fantasztikusan meg vannak rajzolva, tetszenek a támadások, a csaták, amelyeket a karakterek egymással vívnak. Nincs telezsúfolva CGI-al, és 3D-s animációt nem is látni, ami kifejezetten tetszik. Nem is illene az ide.
Az opening-ending is fantasztikus lett, szóval érdemes őket meghallgatni. Tehát, akinek felkeltettem a figyelmét, nézze meg/olvassa el! Szerintem nem fog csalódni.
Írta: Andro
Andro értékelése: 8 (nagyon jó)
2017.07.15.
28556 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

07 Ghost © Amemiya Yuki / Ichihara Yukino • Studio Deen

Hozzászólások:
Nekem tetszett ,bár volt ennél jobb is.
#1 | 2017.11.10. | írta: Anna hime sama
Hozzászólás írásához jelentkezz be.