×

Regisztráció

Anime: Sensei no Ojikan

Sensei no Ojikan © Momose Tamami • J.C. Staff

Sensei no Ojikan (TV, 2004)

せんせいのお時間

Doki Doki School Hours


Hossz: 13 rész
Műfaj: vígjáték, hétköznapi, iskolai élet, kawaii

Rendezte: Iwasaki Yoshiaki
Eredeti mű: Momose Tamami
Írta: Itou Michiko
Karakter dizájn: Nakahara Kiyotaka
Zene: Hirano Yoshihisa
Stúdió: J.C. Staff

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (11 szavazat, átlag: 8.18) részletek

Sensei no Ojikan © Momose Tamami / J.C. Staff
Suzuki Mika 148 cm magas, és egész megjelenése olyan, mint egy 12 éves gyereknek. Csakhogy Suzuki Mika 27 éves, középiskolai tanárnő és osztályfőnök! Kissé lökött osztályának így aztán nehezére esik komolyan venni a tanárnőt, aki viselkedésében is legalább annyira gyerekes, mint kinézetében. Körülbelül ennyi is a történet ebben a humoros, fárasztó, és aranyos anime sorozatban, melynek élvezhetőségét mindenképpen a sokféle vicces karakter, és a helyzetkomikum adja.

A karakterek egytől-egyig ütődöttek és szeretnivalóak. Mika-sensei gyerekes kinézetével hihetetlenül aranyos, imádja az édességeket, és utálja a hideget, és persze nagyobbra szeretne nőni. Meglehetősen lusta, és feledékeny. Egyetlen szerencséje, hogy még mindig az apukája szeme fénye, aki ahol lehet, falaz és segít a kislányának, még ha Mika szigorú anyukája ezt nem is nézi jó szemmel.
A diákok sem sokkal komolyabbak a tanárnőnél: a lányok között ott van elsőként Kobayashi, a tipikus japán iskoláslány, aki folyton a súlya miatt aggódik, ám az édességekről nem tud lemondani. Iincho, vagyis az osztálytitkár, aki látszólag felelősségteljes lány, ám ha szóba kerül Koro-chan, a tini-sztár, Iincho teljesen belefeledkezik a szerelembe. Tominaga, aki amennyire helyes, annyira rossz modorú, és mindenkinek jól megmondja a véleményét, főleg az osztály fiútagjainak. És Kitagawa, aki szép, fejlett szőke létére nem a fiúkért rajong, hanem a lányokért, legfőképpen az aranyos Mika-sensei-ért.
A fiúk között ott van Seki, aki saját szépségétől van megrészegülve, és meg van győződve róla, hogy szépségét a női ruhák hangsúlyozzák ki leginkább. Suetake, aki élsportoló, és ehhez mérten meglehetősen buta, Kudo, aki szintén ferde egy cseppet: Suetake-ba van belezúgva, és perverz fantáziája miatt kritikus orrvérzéseket kap. Watabe, aki éjjel-nappal mangákat és macskalányokat rajzol, és Nakamura, vagy ahogy mindenki hívja, "az öregember", aki középiskolás létére úgy viselkedik, és néz ki, mint aki 60 éves.

A Sensei no Ojikant sokan az Azumanga Daioh-hoz hasonlítják (bár a Sensei no Ojikan mangája korábbi, mint az Azumanga). Az iskola-témában, a vígjáték-műfajban, és az erős karakter-orientáltságban valóban hasonlít, de ne várjon senki egy második Azumangát. A Sensei no Ojikan poénjai sokkal kevésbé elvontak, és néha "piszkosabbak" is. Történet még kevesebb van benne, és amíg Azumangából még egyszer 26 rész sem lett volna elég, addig a Sensei no Ojikan 13 részes formátuma éppen ideális ebből a műfajból. A sorozat közepére a poénok elég megszokottá válnak, bár még így is vicces marad az anime.

Mindenképpen pozitívumként említhetőek a szinkronhangok, és az animáció minősége és stílusa, valamint az, hogy a részek egyenként is többször újranézhetőek, hiszen szinte semmi összeköttetés nincs közöttük. A sorozat nagyon vicces, aranyos, kikapcsolódásnak ideális.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2004.11.10.
28466 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Sensei no Ojikan © Momose Tamami • J.C. Staff

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.