×

Regisztráció

Anime: Kite

Kite © Umetsu Yasuomi • Green Bunny

Kite (OVA, 1998)

KITE

Hossz: 2 x 25 perc
Műfaj: akció, dráma, felnőtteknek

Rendezte: Umetsu Yasuomi
Írta: Umetsu Yasuomi
Zene: Fu An
Stúdió: Green Bunny

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (70 szavazat, átlag: 7.50) részletek

Kite © Umetsu Yasuomi / Green Bunny
A cselekmény nem is olyan messze a jövőben játszódik. Egy fiatal iskolás lányt ismerünk meg, aki sokkal több, mint aminek első ránézésre látszik. Aranyos kinézete mögött valójában hidegvérű bérgyilkos. Sawa-t, miután szüleit brutálisan meggyilkolták, egy bizarr, és szadista rendőr, Akai veszi pártfogásba, felhasználva őt a bűnözők "kikapcsolására" (És a saját igényeinek kielégítésére...). A lelkileg tökretett lány pedig nekilát, hogy igazságot tegyen a világban. De közben ő sem jobb, mint azok, akiket üldöz. Amikor találkozik egy hasonló sorsú fiatal fiúval, Életében először kezd el gondolkodni egy "normális" életről.

A történet alapvonala egyszerű, eredeti elgondolás szerint talán pszicho-thrillernek készült, nem annyira akciófilmnek, de a végeredmény mégis csak az utóbbira utal: A számos, nagyon véres jelenet, illetve az erősen hentai jelenetek bizonyos mértékig a történet rovására mennek. De nem arról van szó, hogy az akció rész nem lenne jó. Jó, és gyors az animáció, szépen kidolgozott karaktereket láthatunk, és a részletekre is sok hangsúlyt fektettek az alkotók. Bár egy-két jelenet meglehetősen irreális, és néha az arckifejezések túlzottan komikusra sikerültek a történethez képest. A karakterek komplexek, és mélyek, eltérően más akció anime filmektől, de nincs rá elég idő, hogy elég alaposan tanulmányozhassuk őket.
A történetből nem akarok sokat elárulni. Amúgy is elég rövidre sikerült a film. Elég annyi, hogy a végén itt is maradnak nyitott kérdések, de azért a sztori is jól sikerült, nem csak az akciójelenetek.
Fontos megjegyezni, hogy a film eredeti, vágatlan verziója számos durva, véres, illetve hentai jelenetet tartalmaz, mindenképpen 18 év felettieknek ajánlott. Létezik egy vágott verzió is, ebből a legtöbb ilyen jelenetet kivágták, így finomítottak rajta. Ebben a verzóban inkább kiemelkednek a karakterek jellemei.

Aki szereti az akciót, és a robbanó töltényeket, kétségkívül jól fog a filmen szórakozni, és meglepetésként emellett még egy történetet is fog találni, érdekes karakterekkel.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2002.07.04.
27392 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Kite © Umetsu Yasuomi • Green Bunny

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.