×

Regisztráció

Anime: Shin Shirayuki Hime Densetsu Pretear

Shin Shirayuki Hime Densetsu Pretear © Hal / Kadokawa Shoten

Shin Shirayuki Hime Densetsu Pretear (TV, 2001)

新白雪姫伝説プリーティア

Pretear


Hossz: 13 rész
Műfaj: akció, vígjáték, romantikus, dráma, fantasy, magical-girl, shoujo

Rendezte: Tajiri Kenichi, Sayama Kiyoko
Írta: Sato Junichi, Naruse Kaori
Zene: Omori Toshiyuki
Stúdió: Hal, Kadokawa Shoten

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (54 szavazat, átlag: 8.54) részletek

Shin Shirayuki Hime Densetsu Pretear © Hal / Kadokawa Shoten
A 16 éves Himeno Awayuki anyja meghalt, mikor Himeno még kislány volt. Attól kezdve Himeno züllött, művészlélek apjával maradt, és élte a 16 éves lányok szokásos életét. egészen addig, amíg apja feleségül nem vette a környék leggazdagabb nőjét. Himeno élete így gyökeresen megváltozik: egy hatalmas kastélyban kell élnie, az egymásba fülig szerelmes apjával és mostohaanyjával, valamint mostohatestvéreivel: a kissé ütődött Mayune-channal, aki Himeno-t állandóan gonosz viccei célpontjának használja, és a halk, közönyös Mawata-channal, aki láthatóan egyáltalán nem foglalkozik az új családtaggal. Himeno optimistán fogja fel eleinte a dolgokat, de amikor már az osztálytársai is sugdolóznak a háta mögött, kezdi elveszíteni az önbizalmát.
Egy párhuzamos világban eközben sokkal veszélyesebb dolgok történnek: A sötétség királynője feltámadni készül, hogy a földet élettelen, szürke hellyé változtassa, elvonva belőle a "Leafe"-t, vagyis az életenergiát. De az élet védelmezői, a "Leafe Lovagok" nem hagyják annyiban a dolgot, és eljönnek a Földre, hogy megkeressék a legendás Pretear-t, a nagy erejű hercegnőt, aki a Földön született újjá, és segítségével szembeszálljanak a gonosz ellen.
Természetesen a híres Pretear nem más, mint Himeno. A hét Leafe Lovag pedig sikeresen megtalálja őt, és a segítségét kérik. Himeno nincs egészen tisztában vele, hogy mit is vállal, de úgy érzi, szükség van rá, ezért a veszélyek ellenére is felvállalja Pretear szerepét, hogy megvédje a Földet.

A történet a klasszikus magical girl sémát követi, látványos átváltozásokkal, szörnyekkel, főgonosszal, és persze romantikával, viszont egy percig sem unalmas, köszönhetően a sokféle, életszerű karakternek. A szereplők konfliktusai reálisak, és a történet szerencsére megtalálja a dráma és vígjáték közti egyensúlyt: a vígjáték elemek mellett komolyabb drámai részeket is láthatunk, de nem próbál meg komolyabb lenni, mint amennyi ebbe a műfajba belefér.
Az animáció jó minőségű, attraktív karakterdizájnnal. A hét Leafe lovag közül három imádnivalóan kawaii kisfiú, a többi pedig jól kinéző bishounen, akiktől feltehetőleg szinte minden nőnemű néző elolvad... A sorozat zenéje jó, az opening és ending zenék kellemesen fülbemászóak.
A 13 részbe elég sok történést, és több szálat sikerült beleilleszteni, romantika, vígjáték, dráma, akció kellő arányban elegyedik benne. Rövid, kiegyensúlyozott, élvezhető sorozat.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2005.01.24.
27861 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Shin Shirayuki Hime Densetsu Pretear © Hal / Kadokawa Shoten

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.