×

Regisztráció

Anime: Midori no Hibi

Midori no Hibi © Inoue Kazurou • Studio Pierrot / Bandai Visual / TOHO

Midori no Hibi (TV, 2004)

美鳥の日々

Midori Days


Hossz: 13 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, shounen

Rendezte: Kobayashi Tsuneo
Eredeti mű: Inoue Kazurou
Írta: Sakaguchi Kazuhisa, Ikeda Mamiko, Kawabata Shinya, Sato Takuya
Karakter dizájn: Kusumoto Yuko
Zene: Hirano Yoshihisa
Stúdió: Studio Pierrot, Bandai Visual, TOHO

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (94 szavazat, átlag: 8.82, #98) részletek

Midori no Hibi © Inoue Kazurou / Studio Pierrot / Bandai Visual / TOHO
Ahogy az a romantikus animéknél lenni szokott, a főszereplő, Sawamura Seiji nőügyekben meglehetősen szerencsétlen.
17 éve, és 2 hónapja alatt 20-szor kosarazták ki egymás után. És a népszerűtlensége nem is véletlen... az iskolában ahol tanul, mindenki meg van győződve róla, hogy Seiji amolyan lelketlen "gyilkológép", ugyanis küdősportokban kimagaslóan tehetséges, és ha csapatostul támadtak rá, akkor sem tudták soha legyőzni. Mindenki fél tőle, és ez az oka annak, hogy Seijinek szerelem nélkül kell töltenie fiatalságát.
Aznap este, amikor huszadszorra utasították vissza, és megint otthon ül egyedül, elkeseredettségben elkiabálja magát, hogy neki mindegy hogy hogyan, csak legyen barátnője... Itt jön az a váratlan fordulat, amire a sorozat végéig nem igazán kapunk magyarázatot: Seiji eddigi "egyetlen szerelme", a jobb keze helyén hirtelen egy fiatal lány "kicsinyített mása" jelenik meg. (Ez elég idiótán hangzik /az is!/ de nekem elhihetitek hogy ez az anime kifejezetten nézhető, sőt: jó!) A késöbbiekben a lányról, azaz Kasugano Midori-ról kiderül, hogy valószínüleg ő az egyetlen nőnemü lény a világon, aki nem fél Seiji-től, mi több: szerelmes belé, és éveken keresztül csak leste a fiú minden lépését, mert nem mert odamenni hozzá. Arra mindenesetre egyikük sem tudja a választ, hogy mit keres Midori Seiji jobb keze helyén, úgyhogy most nem csak hogy hozzá kell szokniuk az új körülményekhez, de rá is kéne jönniük, mi okozta mindezt.

A történet elsőre meglepő, engem is elborzasztott hogy kinek a fejéből pattanhatott ki egy ekkora hülyeség, de én kellemesen csalódtam, amikor tovább néztem a sorozatot. Mindenféle kezdeti aggályomat megszüntette az a hangulat, és az a humor ami mind a 13 rész alatt uralkodik.
A grafika is kifejezetten szép, illetve gyakran a szereplők arckifejezése tesz tökéletessé vagy viccessé egy egy jelenetet.

Lehet, hogy egy ilyen leírás alapján keveseknek lenne kedve megnézni ezt az animét (vagy elolvasni akár a manga változatát), de én mindenkinek javaslom, hogy legalább az első 1-2 részt nézze meg, és ha úgy sem tetszik, nyugodtan befejezheti. Én csak annyit mondhatok, hogy nagyon jól szórakoztam ezen az animén, és bízom benne hogy ezzel mások is így lesznek, ha rászánják magukat hogy megismerjék.
Írta: Anne Freaks
Anne Freaks értékelése: 10 (mestermű)
2005.02.11.
27941 olvasás

Ismertető értékelése:
4.50 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Midori no Hibi © Inoue Kazurou • Studio Pierrot / Bandai Visual / TOHO

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.