×

Regisztráció

Anime: NieA under Seven

NieA under Seven © Triangle Staff / GENCO / Kadokawa Shoten / NieA Project

NieA under Seven (TV, 2000)

ニアアンダーセブン

NieA_7


Hossz: 13 rész
Műfaj: vígjáték, hétköznapi, sci-fi

Rendezte: Tokoro Tomokazu
Írta: Sato Takuya
Karakter dizájn: ABe Yoshitoshi
Zene: Emi, Toshiba
Stúdió: Triangle Staff, GENCO, Kadokawa Shoten, NieA Project

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (18 szavazat, átlag: 7.83) részletek

NieA under Seven © Triangle Staff / GENCO / Kadokawa Shoten / NieA Project
A NieA_7 egy érdekes scifi-vígjáték-életkép keverék, amely a Serial Experiments Lain készítői (Yasuyuki Ueda producer, Yoshitoshi ABe karakterdizájner, és a Triangle Staff animátorai) kezei közül került ki, Tomokazu Tokoro (Haibane Renmei) rendezésében, érdekes kontrasztot képezve korábbi munkáikkal.

Chigasaki Mayuko 18 éves lány, aki nagyon szegény körülmények között él Enohana koszos kisvárosában. A közeli nagyvárosba jár iskolába, és hogy egyáltalán ételre fussa, iskola mellett két helyen is dolgozik. A kisváros fürdőháza nagyon régen a családja tulajdona volt, de mostanra Mayuko családja elköltözött, ő pedig egy szerény szobát bérel az emeleten. A fürdőháznak pedig egyre rosszabban megy, az igyekvő tulajdonosnő, és a lelkiismeretes munkatársak ellenére is.

Ezen kívül Mayuko szekrényében lakik NieA, a hiperaktív földönkívüli lány. Ugyanis a földönkívüliek egyáltalán nem számítanak különlegesnek. Valamikor még Mayuko születése előtt egy hatalmas UFO anyahajó hozta őket a Földre, és azóta együtt élnek az emberekkel. Úgy is néznek ki, mint az emberek, csak a fülük hegyes, és apró antenna van a fejük tetején. Az érkezésükre egy nagy kráter emlékeztet, és az UFO, ami valahol messze a földbe fúródva áll, és a fürdőház tetejéről jól látszik szép időben.
Nem lehet pontosan tudni, hogy NieA miért és mióta lakik Mayukoval, ami viszont biztos: mindig az evésre gondol. Mivel pedig Mayuko szegény, így NieA általában arra panaszkodik, hogy éhes. Ha nem panaszkodik, akkor pedig szokásos szemétgyűjtő körútjára megy, majd hazatérve a sok kacatból UFO-kat épít Mayuko szobájában, aminek káros következményei vannak.
A földönkívüliek között valamiféle ragsor létezik, NieA rangja pedig olyan alacsony (under7), hogy még antennája sincs. De láthatólag ez nem nagyon érdekli, vidáman éli zajos és gondtalan életét Mayuko mellett.
Később megismerjük Mayuko lakótársait, barátait, osztálytársait, és NieA különös földönkívüli ismerőseit.

A történet egy nyár alatt játszódik, és szól a felelőtlen gyerekkorról és a felnőtté válásról, az idő múlásáról, a dolgok változásáról és egyben állandóságáról.

Az anime pozitívuma kétségkívül a karakterek. A NieA_7 mindenképpen vígjáték, és a poénok nagyon jól eltaláltak, néha egészen betegek, melyeken igazán lehet nevetni. Ugyanakkor a sorozat második fele jóval komolyabb, inkább a karakterábrázolásra koncentrál. Soha nem lesz belőle mély dráma, egyszerűen csak a szereplők életszerű problémáit mutatja be, vígjátékkal körítve. Sablonmentes, és nagyon kellemes légkörrel rendelkező anime.

Az animáció nem túl jó, nem túl sok részlettel, a "domestic poor animation" kifejezés, mely a sorozat alcíme, tökéletesen illik rá. Az intró kissé borzalmas, az ending pedig aranyos :)

Nehéz összegezni, milyen is ez az anime. Tele van idióta poénokkal, amin jókat lehet nevetni. Életszerű karakterekkel, akiket lehet szeretni, életszerű problémákkal, amiket mindenki magának érezhet, és egy kis adag sci-fi-rejtéllyel, ami fenntartja a néző érdeklődését. Ez a kombináció egészen biztos hogy nem való mindenkinek, de aki túléli az első néhány részt, az egy érdekes, fantáziadús, és szerethető animét fog látni.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2005.03.11.
32072 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

NieA under Seven © Triangle Staff / GENCO / Kadokawa Shoten / NieA Project

Hozzászólások:
Rendkívül kellemes. Semmi extra, váratlan, vagy felzaklató. Könnyed, vidám, kellemes. Az a fajta anime, amit az ember könnyen otthagy az adott rész végénél, és másnap szívesen ül le a következő rész elé. Nem kavar fel, nem kattogsz rajta napokig. Mindazonáltal 25 percre maximálisan kikapcsol, és szórakoztat, és megnyugtató, ha másnapra van egy újabb rész amit megnézhetsz. Olyan mint egy iszap pakolás... nem leszel szebb tőle, de addig is nyugtod van.
#1 | 2012.02.21. | írta: osehi
Hozzászólás írásához jelentkezz be.