×

Regisztráció

Anime: Tooi Umi Kara Kita Coo

Tooi Umi Kara Kita Coo © Toei Animation

Tooi Umi Kara Kita Coo (movie, 1993)

COO: 遠い海から来たCOO

Hossz: 116 perc
Műfaj: akció, kaland

Rendezte: Imazawa Tetsuo
Írta: Kageyama Tamio, Okamoto Kihachi
Karakter dizájn: Mikimoto Haruhiko, Ohkura Masahiko
Zene: Oda Kazumasa, Wood Nick
Stúdió: Toei Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (8 szavazat, átlag: 7.00) részletek

Tooi Umi Kara Kita Coo © Toei Animation
A 12 éves fiú, Yosuke édesapjával él a gyönyörű Fiji-szigetcsoport egy kis szigetén. Az apja, Tetsuro tengerbiológus, és a kis szigeten visszavonultan élik nyugalmas életüket a természethez közel.
Yosuke egy nap az iskolába menet talál egy kicsi, vélhetően újszülött tengeri élőlényt. Hazaviszi a kis lényt, mely úgy néz ki, mint egy szőrtelen fóka, vagy egy teknő nélküli teknős. De legjobban egy olyan előlényre hasonlít, melyre sem Yosuke, sem apja nem számított volna: egy Plesiosaurus-ra, vagyis egy 65 millió éve kihaltnak hitt tengeri dinoszaurusz-fajra. Yosuke és az apja úgy döntenek, hogy gondját viselik a kis állatnak, majd ha elég nagy lesz, visszaengedik a tengerbe. Nevet is adnak neki, a hangja után: Coo.
Csakhogy a kis dinoszaurusz létezéséről értesül egy francia katonai szervezet, amely a térségben atomkísérleteket akar végezni, és az állat váratlan felbukkanása hátráltatná az akciójukat. Valamint egy szép fiatal hölgy, Catherine Mariko Ono, avagy Cathy is megérkezik a szigetre, aki a Green Earth nevű környezetvédő szervezet tagja, és szerencsére rendelkezik magas fokú harci tapasztalatokkal is. Ugyanis hamarosan gépfegyveres katonák rohanják le Yosuke-ék házát, Yosuke, Tetsuro, és Cathy pedig kénytelenek felvenni velük a harcot, Coo érdekében.

Legelőször körülbelül öt éve volt szerencsém ehhez a viszonylag ismeretlen anime filmhez, de a kellemes grafika, a szép helyszínek, és a tenger szép, reális ábrázolása rögtön feltűnt, és az emlékezetemben is maradt. Ezért örültem, amikor lehetőségem volt ismét megnézni a filmet, és a szép animációt ismét csak pozitívumként tudom említeni.
A film Tamio Kageyama regénye alapján készült, és a helyszín-és témaválasztás mindenképpen egyedi, és ötletes. Az elején leginkább kedves családi filmként indul, később sokkal inkább dominálnak az akció-jelenetek.
Maga a történet meglehetősen egyszerű felépítésű, izgalmas, bár talán kicsit sok a két órás formátum. Kicsit jobb rendezéssel, kevesebb hollywoodi elemmel sokkal összeszedettebb, eredetibb lehetett volna a film, így jobban hasonlít egy élőszereplős filmre. Azonban rossznak így sem mondható, a sok akció ellenére viszonylag kevés erőszakos vagy véres jelenetet tartalmaz, ideális családi, illetve nagyobb gyerekeknek szóló anime film, szimpatikus karakterekkel, és nem rejtegetett mondanivalóval.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 6 (megfelelő)
2005.06.13.
27248 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Tooi Umi Kara Kita Coo © Toei Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.