×

Regisztráció

Anime: Kamikaze Kaitou Jeanne

Kamikaze Kaitou Jeanne © TOEI Animation

Kamikaze Kaitou Jeanne (TV, 1999)

神風怪盗ジャンヌ

Phantom Thief Jeanne


Hossz: 44 rész
Műfaj: romantikus, magical-girl, shoujo

Rendezte: Atsunobu Umezawa
Írta: Arina Tanemura
Karakter dizájn: Hisashi Kagawa
Zene: Michiaki Kato
Stúdió: TOEI Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (52 szavazat, átlag: 7.94) részletek

Kamikaze Kaitou Jeanne © TOEI Animation
Kusakabe Maron egy hétköznapi 16 éves lány... lenne, ha éjszakánként nem Momokuri városát járná, hogy értékes festményeket és műtárgyakat lopjon Jeanne, a tolvaj néven. Ám célja a lopásokkal korántsem a pénzszerzés. Maron ugyanis nem más, mint Jeanne D’arc reinkarnációja. Feladata, hogy elfogja a démonokat, melyek ezekben az értékes tárgyakban rejtőznek s megszállják azok tulajdonosait. Egy angyal, Fin Fish segítségével képes alakot válltani, és tűkkel zárja el a démonokat. Ezek sakkfigurákká változnak, melyeket Fin összegyűjt, hogy visszavihesse Istennek. Maron dolgát rendszeresen megnehezíti legjobb barátnője, Miyako, akinek feltett szándéka, hogy a tolvajlányt rács mögé dugja. Miyako édesapja nyomdokaiba szeretne lépni, aki szintén Jeanne-t üldözi. Ha ez még nem lenne elég, főhősünk életét tovább nehezíti egy rivális felbukkanása. Ő Sinbad, aki Fin szerint a Gonosznak dolgozik. A fiú igazából Nagoya Chiaki, aki most költözött Maron szomszédságába és állandóan csapja a szelet a lánynak.
Maron talán a legmeggyötörtebb magical girl hősnő. Kicsi korában szemtanúja volt szülei állandó veszekedéseinek, majd egyedül hagyták egy apartmanban (ahol legjobb barátnője és családja vigyáz rá), külföldre költöztek, és azóta semmi hír róluk. Mindennap megáll a postaládája előtt, hátha végre levelet kap szüleitől, ám az mindig üresen várja. Maron mindig erős, őszinte, de legbelül szenved és nagyon is fél. Fél szeretni és fél, hogy egyedül marad.
A történet során feltűnik még néhány új szereplő, akik tovább nehezítik Maron életét. Kérdés tehát, vajon Maron megbirkózik-e a nehézségekkel és végre boldogan élhet majd? Legyőzi-e félelmeit és végre őszintén tud majd szeretni? Rátok bízom, hogy kiderítsétek.

A Kamikaze Kaitou Jeanne Tanemura Arina első hosszabb mangájából készült. Az anime hagy némi kívánnivalót maga után, legalábbis ami a befejezést, és egyes szereplők háttértörténetét illeti. A rajzok és az animáció egyformán változó. Vannak lélegzetelállítóan szép jelenetek, de vannak nagyon csúnyák is. Ez a legtöbb TV sorozatnál előfordul. A szinkron nálam 5-ből 4-et kap, van néhány hang, ami kifejezetten nem passzolt a szerephez. A zene jó lett, illik a hangulathoz, a hátterekhez. A nyitó és záródalokban valamint a hozzájuk készült videókban pedig egyszerűen nincs mit kifogásolni, nagyon szépek.
Magical girl rajongóknak mindenképp érdemes megnézni. Akiknek tetszett, de azoknak is, akiknek nem, mindenképp ajánlom a mangát.
Írta: Tenshi
Tenshi értékelése: 4 (gyenge)
2005.07.18.
28832 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Kamikaze Kaitou Jeanne © TOEI Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.