×

Regisztráció

Anime: Vision of Escaflowne

Vision of Escaflowne © Sunrise / Bandai Visual

Vision of Escaflowne (TV, 1996)

天空のエスカフローネ

Hossz: 26 rész
Műfaj: akció, romantikus, dráma, fantasy, kaland, mecha, háború

Rendezte: Akane Kazuki
Írta: Kawamori Shoji
Karakter dizájn: Yuki Nobuteru
Zene: Kanno Yoko
Stúdió: Sunrise, Bandai Visual

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Escaflowne (movie, 2000)

Értékelések: (87 szavazat, átlag: 8.77) részletek

Vision of Escaflowne © Sunrise / Bandai Visual
Hitomi egy átlagos középiskolás lány, akivel egyszer futás csúcskísérlete közben érdekes dolog történik. Megjelenik egy fiú, bizonyos Van Fanel, Fanelia hercege, és megküzd egy szintén a semmiből előbukkanó sárkánnyal. Ezután Hitomi nyakában lógó ékkő hatására Van és Hitomi Gaeára kerül, egy olyan bolygóra, ahol a Föld és a Hold egyszerre látszik az égen. Ez Van hazája, ahol egy furcsa steampunk kultúra létezik, amiben nem igazán lehet elkülöníteni a mágiát és a technológiát. Az egész bolygót fenyegeti a Zaibach birodalom terjeszkedése, így Faneliát is. Ezért Van feléleszti Escaflowne-t, azaz egy régen nem használt mágikus/mechanikus mechát (itt Guymelefnek nevezik), azzal az "Energist"-tel, amit a sárkány teteméből szerzett. Hitomiról pedig kiderül: különleges képességekkel rendelkezik, képes érzékelni a láthatatlant és még bizonyos értelemben a jövőbe is lát.

A történetben Hitomi és Van köré szerveződő csapat sorsát ismerhetjük meg, akik mind Zaibach ellen küzdenek, mivel a saját otthonukat fenyegeti. Ennek során láthatunk izgalamas mechás csatákat, illetve érzelmi kavarást is, hiszen végeredményben elég erős a shoujo szál. Ez utóbbi keretében jelenik meg Allen Schezar, azaz "a" jóképű fazon, aki mellesleg Asturia lovagja és szintén van egy saját Guymelefje, Scherazade. De van egy aranyos macskalány is Merle személyében, aki állandóan Van körül sündörög és még azt sem nézi jó szemmel, hogy Hitomi a közelben van. Vagy ott van Millerna Aston, aki Asturia hercegnője, és érzelmeket táplál Allen iránt, viszont másnak ígérték. Zaibachot egy jövőbe látó, földi ember vezeti (aki neve alapján ismerős lehet), a saját értékrendje szerint, amit kétértelműen szemlélhetünk. Sok szereplő van még, pl. kettő eltűnt halottnak hitt testvér is megjelenik, na meg nem is olyan gonosz mindenki, aki a Zaibach birodalmat szolgálja.

Az Esca története izgalmas, fordulatos, ráadásul végig visz minket Gaea jó részén, vagyis elég sokat láthatunk a világból (és annak múltjából). Lévén már elég régi anime, a grafika nem feltétlenül nyeri el mindenki tetszését a mai CG világban, meg az orrok is egy kicsit furcsára sikeredtek. A zene viszont elsőrendű, Kanno Yoko minden animében megmutatja, hogy más-más stílusban is nagyot tud alkotni. Mint azt egy shoujo animétől elvárhatjuk, végül minden és mindenki a helyére rendeződik (még ha talán egy kicsit furcsán is) és megajándékoz minket egy csodálatos mese élményével.
Írta: Althego
Althego értékelése: 9 (kitűnő)
2005.12.12.
29137 olvasás

Ismertető értékelése:
4.50 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Vision of Escaflowne © Sunrise / Bandai Visual

Hozzászólások:
Kiválló, de a vége egy kicsit lehetett volna szebb. nem kellet volna Hitominak ezt a bolygót ott hagynia. szokás mondani, hogy minden jó ha vége jó. de azért jó volt.
#1 | 2008.12.11. | írta: pancsika1989
Hozzászólás írásához jelentkezz be.