×

Regisztráció

Anime: Captain Tsubasa: Road to 2002

Captain Tsubasa: Road to 2002 © Takahashi Youichi • Madhouse Studios

Captain Tsubasa: Road to 2002 (TV, 2001)

キャプテン翼 Road to 2002
Tsubasa kapitány

Hossz: 52 rész
Műfaj: sport, shounen

Rendezte: Sugii Gisaburo
Eredeti mű: Takahashi Youichi
Stúdió: Madhouse Studios

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (100 szavazat, átlag: 6.49) részletek

Captain Tsubasa: Road to 2002 © Takahashi Youichi / Madhouse Studios
Amikor Tsubasa Ozora új diákként a Nankatsu-i iskolába kerül, első vágya, hogy bevegyék a focicsapatba. Kiderül, hogy a focicsapat egy másik csapattal verseng az edzőpálya használatáért, és ő is szívesen beáll, mint cserejátékos. Azonban rögtön helyettesítenie kell egy védőjátékos társát és megmutatkozik milyen jól is tud játszani, éppen ezért beállítják a támadók pozíciójába. A tét komoly, ha be tudnak lőni egy gólt az ellenfél kapujába, ővék lehet az edzőpálya. Mikor az ellenfél kapitánya és egyben legjobb kapusa, Genzo Wakabayashi észreveszi milyen tehetséges is az új fiú, ő maga áll be a kapuba és komoly ellenfélnek veszi Tsubasát. A meccsnek közönsége is akad: a híres brazil focista, Roberto Hongo. Bánatát és letörtségét csillapítja az ígéretes játék. Éppen ezért a legközelebbi alkalommal elkezdi tanítani a srácokat, különös figyelmet fordítva Tsubasára, aki eltanulja Roberto különleges rúgásait. Hosszú és nagy küzdelmek árán Tsubasából kapitány és elsőrendű játékos válik. A meccsek és bajnokságok során komoly barátságok szövődnek, nemcsak a csapattársak, hanem az ellenfelek között is.
Egyik komoly meccs jön a másik után, míg végül készen áll a japán aranycsapat, melynek tagjait és sportkarrierjüket megismerve vezet minket a történet, míg végül mi is megkedveljük a focit. Bár a történet főhőse Tsubasa Ozora, aki elismert és sikeres játékos lesz, nem szabad megfeledkeznünk a többi csapattagról sem. Kiemelten foglalkozik a sorozat Genzo Wakabayashi kapussal, és a másik aranylábú sztárral, Kojiro Hyuga-val.

A néha roppant érzelmes történetben sok tanulság rejlik, amiket nem csak a fociban érdemes megfontolni, hanem az életben is. A karakterek háttere rendkívül kidolgozott, így sok élettörténetbe tekinthetünk bele. A kitartás, összefogás, csapatmunka és csapatszellem akár a mottója is lehetne ennek a történetnek. De ami a legfontosabb, az a játék szeretete. Ez egy igazi sportanime. Általa nem csak a foci világába leshetünk be, hanem abba is, hogy milyennek látják a japánok a saját és a külföldi focistákat. Valamint felmerül a kérdés: Mitől jobbak ezek az európaiak?
Az anime célja egyben az is, hogy felkeltse az érdeklődést, és motiválja a japán fiúkat, játékosokat a focira vagy a jobb játékra.
Írta: chiaki
chiaki értékelése: 8 (nagyon jó)
2006.02.11.
27814 olvasás

Ismertető értékelése:
4.25 (jó), 4 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Captain Tsubasa: Road to 2002 © Takahashi Youichi • Madhouse Studios

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.