×

Regisztráció

Anime: Najica Dengeki Sakusen

Najica Dengeki Sakusen © Media Factory

Najica Dengeki Sakusen (TV, 2001)

ナジカ電撃作戦

Najica Blitz Tactics


Hossz: 12 rész
Műfaj: akció, sci-fi, ecchi, shounen

Rendezte: Nishijima Katsuhiko, Nishimoto Yukio
Írta: Mori Takeshi, Kanamaki Kenichi, Sekijima Mayori, Takayama Katsuhiro
Karakter dizájn: Yamauchi Noriyasu
Zene: Kanezaki Junichi
Stúdió: Media Factory

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (20 szavazat, átlag: 7.25) részletek

Najica Dengeki Sakusen © Media Factory
A sorozat címe nyugodtan lehetne akár a "Bugyik harca" is. Itt jegyezném meg, hogy akik nem bírták az Agent Aika-t, azok ne is olvassanak tovább.

A történet a parfümkészítő Hiragi Najicáról szól, aki a háttérben James Bond-szerű titkos ügynök. A sorozatban első küldetése: egy lány megmentése egy gonosz nőtől, akinek a kastélyát bugyiba rejtett géppisztollyal védik a szobalányok. A megmentett lány később a társa lesz és kiderül róla, hogy ő egy humaritt (amolyan cyborg féleség). Mivel "friss" darab még vajmi keveset tud az emberi viselkedésről és szokásokról, mely legtöbbször ecchi-s , humoros szituációkhoz vezet. Az összeszokás nem megy simán. Egy-két könnyebb küldetés után hősnőnk küldetései, akarata ellenére humaritt begyűjtésre korlátozódnak, ami lassan véleményének és értékrendjének megváltozását követeli.

A sorozat elsősorban a bugyikra, vagyis a fan-service-re épít. A jellemző kameraállás a lányokat alulról filmező beállítás. Tehát alapvetően a szórakoztatás a cél. Az ellenfelek és a humarittek (szinte) csak nők, miniszoknyában és ugyanabban a fehér bugyiban. Az akciójelenetek elég jól kidolgozottak, bár gyakran inkább csak a rekeszizmokat ingerlik, ugyanis főhősnőnk durván kioszt mindenkit, aki az útjába kerül.
Hogy ne legyen annyira egysíkú, a sorozat vége felé az alkotók próbáltak belevinni egy kis ember vs. nem-ember dillemmát, de ez sem megy le Ghost in the Shell-i mélységekbe.

A zenéje roppant hangulatos. Igazi big-bandes jazz. Illik a titkosügynökös szituációhoz, az akciójelenetekhez és a "filozofálósabb" jelentekhez is.

A sorozat elég rövidkére sikeredett, és csak a végefelé lesz kapcsolat az egyes részek között. Azonban azoknak, akik nem bírják ezt a bugyirengeteget, már az első rész is sok(k) lesz. Akinek tetszett az Agent Aika, azoknak ez is kötelező darab.
Írta: madfist
madfist értékelése: 8 (nagyon jó)
2006.03.22.
28726 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Najica Dengeki Sakusen © Media Factory

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.