×

Regisztráció

Anime: I My Me! Strawberry Eggs

I My Me! Strawberry Eggs © YOM • Pioneer LDC / TNK

I My Me! Strawberry Eggs (TV, 2001)

あぃまぃみぃ!ストロベリー・エッグ

Strawberry Eggs


Hossz: 13 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, hétköznapi, iskolai élet

Rendezte: Yamaguchi Yuji
Eredeti mű: YOM
Írta: Kobayashi Yasuko
Karakter dizájn: Fujii Maki
Zene: Nishida Masara
Stúdió: Pioneer LDC, TNK

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (38 szavazat, átlag: 7.39) részletek

I My Me! Strawberry Eggs © YOM / Pioneer LDC / TNK
Amawa Hibiki fiatal férfi, aki nagyon szeretne testnevelő tanárként elhelyezkedni egy iskolában, és a fiatalokat megtanítani a sport szeretetére. Emellett égető szüksége is lenne egy állásra, ugyanis az albérletét is képtelen kifizetni, amíg nem jut munkához, és komolyan fenyegeti a veszély, hogy kidobja a főbérlője (egy meglehetősen energikus, legalább 100 éves öregasszony ^^") a lakásból.
Hibiki lakóhelyének közelében helyezkedik el a rangos Seito Sannomia magániskola, és ez kiváló alkalom lenne a tanári állás megszerzésére. Csakhogy az intézmény igazgatója egy vaskalapos, borzalmas nő, aki szívből gyűlöli a férfiakat. Így aztán esze ágában sincs alkalmazni egy férfit e posztra. Nem csak, hogy férfi tanárokat nem alkalmaz a diákok mellé, de nem titkolt célja, hogy rövid időn belül megszabaduljon az összes fiú diákjától is, és egy tiszta, csak lányokból álló intézményt vezethessen.
Hibiki ezen a hozzáálláson felháborodik, és elhatározza, hogy jól megmutatja az igazgatónőnek, hogy egy férfi is lehet jó tanár. A furfangos főbérlője női ruhák és tartozékok széles tárházával rendelkezik, és elhatározza, hogy bejuttatja Hibikit az iskolába: Nőnek álcázva. Hibiki a cél érdekében hajlandó vállalni eme apró kényelmetlenséget, így aztán felveszik, és attól kezdve női testnevelőtanárként dolgozik az iskolában.
Hibikit egyre jobban megszeretik a diákjai, és okos tervekkel fokozatosan kezdi meggyőzni az igazgatónőt arról, hogy a szigorú hozzáállása nem feltétlenül a diákok érdekeit szolgálja.
Hibiki diákjai is előtérbe kerülnek, például Himejima, a hangos fiúslány, Umeda, aki sokkal érettebb, mint a többi lány, Fuuko, az éretlen, ügyetlen kislány, vagy Akira, a látszólag komor, hallgatag fiú. Természetesen a diákok között is adódnak ellentétek, és Hibiki mindig ott van, ha szükség van rá.

A történet első hallásra elég perverznek és felszínesnek tűnhet, ám pár rész után kiderül, hogy inkább aranyos, és vicces, néhol pedig kissé szomorú is. Hibiki egyáltalán nem a perverz tanár, aki nőnek öltözik, hogy közel kerüljön a lányokhoz. Bár a helyzetéből adódik néhány meleg helyzet, de az ő célja mégis az, hogy jó tanár legyen, és a diákokért igazán bármire képes. Főleg a kis, ügyetlen Fuuko-nak szeretne segíteni.
A részek egyenként kisebb történetekből állnak, melyekben mindig más szereplők kerülnek előtérbe.
A sorozat ecchi szintje szerencsére egyáltalán nem túl magas, és a viccek mellett elég idő marad a történetre és a szereplőkre. A vicces helyzetekért általában Hibiki kissé perverz lakótársai, vagy Fuuko ügyetlenkedései felelősek.

Külsőre az anime szép és színes, a karakterdizájn tetszetős. Bár maga a sztori nem túl egyedi, és pár helyen kissé bárgyú a történet, mégis, Az I My Me Stawberry Eggs rövid, aranyos romantikus vígjáték, szerethető, élő karakterekkel.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2002.08.23.
29133 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

I My Me! Strawberry Eggs © YOM • Pioneer LDC / TNK

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.