×

Regisztráció

Anime: D.N.Angel

D.N.Angel © Sugisaki Yukiru • Xebec / Dentsu Inc. / Kadokawa Shoten / TV Tokyo

D.N.Angel (TV, 2003)

D・N・Angel

Hossz: 26 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma, fantasy, kaland, shoujo

Rendezte: Gotoh Keiji, Yoshikawa Koji, Habara Nobuyoshi
Eredeti mű: Sugisaki Yukiru
Írta: Arakawa Naruhisa
Karakter dizájn: Yamaoka Shinichi
Zene: Hasegawa Tomoki, Eguchi Takahito
Stúdió: Xebec, Dentsu Inc., Kadokawa Shoten, TV Tokyo

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (89 szavazat, átlag: 8.34) részletek

D.N.Angel © Sugisaki Yukiru / Xebec / Dentsu Inc. / Kadokawa Shoten / TV Tokyo
Történetünk a jelenben játszódik, egy Japán kisvárosban. Ebben a városban él főhősünk, Daisuke Niwa is, akinek a családjában egy furcsa DNS öröklődik, de ne vágjunk a közepébe, kezdjük az elején:

Daisuke nagyapjával és édesanyjával él, édesapja pedig egy hosszú-hosszú, több évig tartó utazáson van.
Niwa-kun elég szerencsétlen srác a szerelemben, és az életben is: állandóan elkésik mindenhonnan és az édesanyja meg a nagyapja mindennapos kiképzésben részesítik, sőt, hőn szeretett Risa Harada-jának, az egyik ikerlánynak akar szerelmet vallani, de a lány csak barátként szereti őt. Ez a szerelmi csalódás az egész napjára rányomja a bélyegét. Daisuke pont aznap tölti be a 14. életévét. Mikor hazaér, és túljut a mindennapi akadályokon - többek között egy többszáz Voltos kilincsen - és sikeresen megérkezik a nappaliba, édesnayja a nyakába ugrik, nagyapja pedig a szokásos, unalmas szövegét kezdi el mondani... Daisukének már így is elég fárasztó napja volt, de ezen napon minden megváltozik: mikor meglátja a Risa-ról festett képét hirtelen furcsa érzés keríti hatalmába. Egyre rosszabbul érzi magát, egyik pillanatról a másikra magasabb lesz, megnő a haja, és "belilul" ^^, a szemei is sötétebbek lesznek, magyarul az eleinte szerencséten srácnak szinte adoniszi külseje lesz. Lerohan a nappaliba, és megtudja, hogy a Niwa család már 300 éve "befogadja" testébe Dark-ot, a fantom tolvajt.
Most egy kis magyarázat következik: a Niwa család Dark "születése" óta segítője a tolvajnak, és ezen család minden férfi tagja 14 éves korára át tud változni Dark-ká (a lányok nem). Dark-ot hatalmas hírnév övezi - a rendőrség több ízben is nyomoz utána, de eddig még nem sikerült őt elkapni. Dark ellenfele, inkább ellensége, testvére, Krad, akit szintén egy család leszármazottai, a Hikari-k és azoknak DNS-ei tartanak életben.
Daisuke élete fenekestül felfordul ezek után, ugyanis nem elég, hogy Dark egy hatalmas nőcsábász, ráadásul Risa-nak ez a típus az ideálja - és nem Daisuke -, ezentúl, ha vissza akar rendesen változni, el kell lopnia a Hikari-k műkincseit, akik a művészetüket gonoszsággal ötvözték.
Daisuke kalandjai ezek után még izgalmasabbak lesznek: másik dimenzióba utazik, egy még nagyobb csalódást kell átvészelnie, és a kincsek megszerzése egyre bonyolultabb lesz, ugyanis a Hikariknál is "feltámadt" Krad, Dark ikertestvére, sőt, akiben feléledt, az nem más, mint...

Ha szereted a könnyed, vicces, humoros animéket egy kis romantikával fűszerezve, akkor ezt ne hagyd ki. Igaz az anime a közepe felénél kezd egy kicsit ellaposodni (ezért kap most tőlem alacsonyabb pontszámot), és ezek a szerelmi sokszögek ^^... A nyitózene különösen tetszetős, érdemes rá odafigyelni.
Írta: miliko
miliko értékelése: 8 (nagyon jó)
2006.04.05.
29014 olvasás

Ismertető értékelése:
4.20 (jó), 5 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

D.N.Angel © Sugisaki Yukiru • Xebec / Dentsu Inc. / Kadokawa Shoten / TV Tokyo

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.