×

Regisztráció

Anime: Escaflowne

Escaflowne © Yatate Hajime / Kawamori Shoji • Sunrise / Studio BONES

Escaflowne (movie, 2000)

エスカフローネ

Vision of Escaflowne: A Girl in Gaea


Hossz: 98 perc
Műfaj: akció, dráma, fantasy, kaland, mecha, háború

Rendezte: Akane Kazuki
Eredeti mű: Yatate Hajime, Kawamori Shoji
Írta: Yamaguchi Ryota, Akane Kazuki
Karakter dizájn: Yuki Nobuteru
Zene: Kanno Yoko, Mizoguchi Hajime
Stúdió: Sunrise, Studio BONES

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Vision of Escaflowne (TV, 1996)

Értékelések: (36 szavazat, átlag: 7.81) részletek

Escaflowne © Yatate Hajime / Kawamori Shoji / Sunrise / Studio BONES
A jelen Tokiójában Hitomi Kanzaki csak egy átlagos középiskolás lány. Úgy érzi, értelmetlenül telnek a napok, elvesztette élete értelmét. Már az öngyilkosság is megfordult fejében, de nem volt bátorsága hozzá. Egy sérülés miatt a futással is felhagyott. Eltaszítja magától még azt a lányt is, aki törődik vele. "Egyszerűen csak el akarok tűnni a világról"... - amikor ezt gondolta, megjelent egy fekete csuklyás férfi és egy másik világba vezette.
Ezen a világon ébred, egy hatalmas páncélba zárva. Ez Escaflowne, amit a hábrú istenének hívnak ezen a világon, Gaeán. Itt találkozik Vannal, akinek az országát lerombolták kiskorában, és Escaflowne segítségével próbál bosszút állni érte. Van megmenti Hitomit és ő ezért megfogadja, hogy segít neki felülkerekedni bánatán.
Mint kiderül, Hitomi több, mint egy másik világról érkezett lány. Őt azzal a céllal hozta Gaeára Falken nagyúr, hogy felébressze Escaflownét és ezzel pusztulást hozzon a világra. Falken a sárkányok nemzettségének tagja (csakúgy mint Van), ezért varázserővel rendelkezik. Itt a filmben nem jutott neki olyan nagy szerep, mint a sorozatban, de itt is kiemelném még Allent, aki az Abaharaki csapatot vezeti (a fekete sárkányok támadásának túlélőiből álló csapat).

Harc folyik mágiával, fegyverekkel, hatalmas páncélokkal. Nagyon eseménydús animéről beszélünk tehát. Kicsit lehet, hogy túlságosan is, ezért ha nem láttad a sorozatot, akkor lehet, hogy érdemes előbb azt megnézni. Mert bár a történet nagyon különbözik, de sokat segít abban, hogy tényleg összeálljon az ember fejében a film.

Ahogy egy jó animéhez illik, remek zenei betétek vannak benne, amik nagyon felerősítik a misztikus hangulatot, de ezt már a sorozatban is nagyon jól eltalálták. Viszont a rajzolása sokkal jobb mint a sorozaté volt, ami érthető is, mivel ez egy film. Minden megvan benne, ami egy jó fantasy történethez kell (még az utlsó jelenetre is tartogattak valamit az írók), szóval nem tudok rosszat mondani róla.
Ajánlani tudom mindnkinek, aki szereti a misztikumot, a mágiát és nem tart egy komolyabb történettől, vagy csak szép képeket szertne nézegetni jó zenével :D
Írta: adios
adios értékelése: 9 (kitűnő)
2006.04.08.
29618 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Escaflowne © Yatate Hajime / Kawamori Shoji • Sunrise / Studio BONES

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.