×

Regisztráció

Anime: Lovely Gentai no Himitsu

Lovely Gentai no Himitsu © Daichi Akitaro • TV Tokyo / Bandai / Madhouse

Lovely Gentai no Himitsu (TV, 1999)

十兵衛ちゃん ーラブリー眼帯の秘密

Jubei-chan The Ninja Girl


Hossz: 13 rész
Műfaj: akció, vígjáték

Rendezte: Daichi Akitaro
Írta: Daichi Akitaro
Karakter dizájn: Yoshimatsu Takahiro
Zene: Masuda Toshiro
Stúdió: TV Tokyo, Bandai, Madhouse

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (16 szavazat, átlag: 7.81) részletek

Lovely Gentai no Himitsu © Daichi Akitaro / TV Tokyo / Bandai / Madhouse
A régi időkben, hogy a Yagyu harcművészeti iskola hírnevét biztosítsa, Tajima Yagyu mester úgy vélte, hogy meg kell semmisítenie az összes rivális iskolát politikai módszerekkel. Fia Yagyu Jubei, apja gondolatait és akaratát nem követve harcművész lett. A Yagyu iskolának rengeteg ellenlábasa akadt ez időben, az egyik legerősebb rivális iskola a Ryujoji-shinkage volt. Daigo Ryujoji az iskola mestere és vezetője, párbajra hívta Yagyu Jubei-t, bosszúból, mivel Jubei apja Tajima szétzúzta a Ryujoji iskolát. Jubei Yagyu végül legyőzte Daigo Ryojoji-t, ám a csata után nemsokkal ő is meghalt. Végakarata szerint, a titkos és misztikus erővel bíró szív alakú szemvédőt rábízta hű tanítványára Koinosuke Odago-ra, hogy adja oda majdan egy arra alkalmas személynek.

300 évvel később. Nanohana Jiyu az apjával egy vidéki kisfaluba költözik, távol a nagyváros zajától és a nyüzsgéstől. Jiyu apja író, aki szamuráj és ninja történeteket ír régi mondák alapján. A csendes faluban legelső dolguk, hogy jól kipihenjék magukat, hiszen nyár vége lévén, hamarosan újra belevethetik magukat a munkába. Jiyu a helyi iskolába vezető első útja sem zajlik éppen felhőtlenül, apja mindenáron szeretné elkísérni jó szülőhöz illően, de Jubei, merthogy apja így hívja Jiyu-t, ezt nem igazán akarja. Végül miután nagy nehezen megszabadul apjától ;) eltéved a helyi erdőben, szerencséjére éppen arra jár az egyik évfolyamtársa, Ryojoji Shiro, aki a Ryojoji iskola tagja, és leszármazottja Daigo Ryojojinak.

Jubei-t nagy örömmel fogadják új iskolájában (főleg a fiúk.a mellbőségének köszönhetően ;)), jó néhány barátra szert tesz már az első napon, Shoko Maruyama, Sachi Toyama barátnője lesz és a későbbiekben folyton a fagyizót és a cukrászdát ostromolják együtt délutánonként :).

Bantaro Sanbonmatsu és a "csapata", pedig, mint az összes fiú aki megpillantja, egyből szerelmes lesz Jubei-be és önkéntes testőrséget alapitanak Jiyu-chan védelmére.

Az első iskolai nap után Jiyu hazafelé tart, mikor az erdőben az egyik fa tövében, szunyókáló apjára lesz figyelmes :). Ekkor jelenik meg Odago Koinosuke aki több mint 300 évig kereste a megfelelő embert, akinek átadhatja a szemvédő szivecskét. Most úgy tűnik megtalálta, Nanohana Jiyu személyében, noha Jiyu kezdetben ellenkezik és egy cseppet sem igyekszik megérteni a helyzetét és úgy általában nem veszi komolyan a dolgot, később belátja, hogy valóban ő a kiválasztott. Az ellenség aki ellen harcolnia kell pedig nem más, mint a Ryujoji iskola, aminek a tagjai megérzik Yagyu Jubei szellemének jelenlétét és készülnek az összecsapásra. Jiyu tanárairól sorban kiderül, hogy az Ryujoji klán tagjai, és persze Jiyu legyőzi őket a misztikus szivecskés szemvédő segítségével, mert mikor felteszi a szemére, hihetetlen erő költözik bele (Yagyu Jubei szelleme) és átalakul, hogy felvehesse a harcot Daigo Ryojoji eszméinek követőivel. Barátai, apja és Koinosuke persze végig segítenek neki. A legyőzött ellenfelek, pedig ráébrednek, hogy eddig gyakorlatilag sötétségben éltek, és hogy az életük értelme egyáltalán nem az, aminek eddig hitték. Pl.: Ozaki-sensei (Jiyu egyik tanára) rájön, hogy ő nem tanár, hanem énekes szeretne lenni :). A történet és a cselekmény végig izgalmas, tehát nem jellemző rá az a bizonyos "időhúzás", ami sajna néhány animére igen.

Mindemellett rengeteg humoros, poénos és néha kicsit blőd és bizarr helyzettel szembesül az, aki megnézi ezt a nagyszerű anime-t. Az animációról és a karakterekről egyaránt elmondható, hogy kidolgozottak és szépek, a hangok és a zene is nagyszerűen illeszkedik az anime hangulatához (Bantaro dalait kivéve ;)). Összegezve tehát, aki egy szép, igényes, humoros, kicsit romantikus és történelmi hangulattal megfűszerezett akció anime-t szeretne látni, annak a Jubei-chan ideális választás. Véleményem szerint azonban kötelező darab lehet, minden animét szerető egyén számára. Mit is írhatnék még?! Nyomás Jubei-chan-t nézni!!!

Írta: Kaito---
2003.02.25.
26271 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Lovely Gentai no Himitsu © Daichi Akitaro • TV Tokyo / Bandai / Madhouse

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.