×

Regisztráció

Anime: Bastard!! Ankoku no Hakai Kami

Bastard!! Ankoku no Hakai Kami © Hagiwara Kazushi • Anime-Aru / AIC / Shueisha

Bastard!! Ankoku no Hakai Kami (OVA, 1992)

バスタード!! 暗黒の破壊神

Bastard!!


Hossz: 6 rész
Műfaj: akció, vígjáték, fantasy, kaland, seinen

Rendezte: Akiyama Katsuhito
Eredeti mű: Hagiwara Kazushi
Írta: Yamaguchi Hiroshi
Karakter dizájn: Okuda Atsushi, Kitazume Hiroyuki
Zene: Tanaka Kouhei
Stúdió: Anime-Aru, AIC, Shueisha

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (44 szavazat, átlag: 8.14) részletek

Bastard!! Ankoku no Hakai Kami © Hagiwara Kazushi / Anime-Aru / AIC / Shueisha
15 éve egy Dark Schneider nevű nagyhatalmú varázsló puszta szórakozásból elkezdte meghódítani a világot. Seregeinek senki és semmi nem tudott ellenállni. Hamarosan segítői is akadtak, s fő céljukként egy gonosz istennő, a régi világ elpusztítójának felélesztését tűzték ki... Ám egy kis csoport, egy Geo nevű főpap vezetésével megölte Dark Schneidert, ezzel megfékezve a további pusztítást. Vagy mégsem?

Dark Schneider egykori társai ugyanis nem adták fel a nagy tervet, és ismét elkezdik feltörni Anthrathax, a fent említett istennő békés szunyókálását biztosító pecsétet. Geo főpapnak pedig nincs más választása: fel kell élesztenie az egykor elzárt sötét varázslót... Mert mint kiderül, Dark Schneider 15 éve nem halt meg, csupán egy kisfú, Luche testébe lett bebörtönözve (aki mellesleg Yoko, Geo főpap lányának legjobb barátja). Innentől kezdve pedig Dark Schneider a jók oldalán harcol egykori társai ellen. Na jó, nagyjából... :D

Dark Schneider ugyanis nagyképű, arrogáns, beképzelt, önfejű alak, (s mi tagadás, erre minden oka megvan) akit senki nem irányíthat, mindig azt teszi amihez, és amikor éppen kedve van (na igen, akinek a világ meghódítása csupán unaloműzés...) Tulajdonképpen ez adja meg a rövid, mindössze hat részes kis sorozat igazi hangulát: az ember nem bírja mosolygás nélkül végignézni, ahogy végre a rosszfiú oktatja ki a jófiúkat. Persze a harc az harc, és mint olyan, erre aztán semmi panasza nem lehet a nézőnek: látványos csaták, pusztítóbbnál pusztítóbb varázslatok söpörnek végig a tájon, ahogy a szereplők egymásnak esnek, hogy közben lassan fény derüljön az egyes karakterek közötti kapcsolatokra.

Igaz, ezen a téren nem kell sokat várni, nem a történet a sorozat erőssége. sőt, néha az az érzésem, hogy az anime saját magát sem veszi komolyan, erre utalnak például egyes varázslatok, szereplők, helyszínek nevei, elvégre nem minden várat hívnak Metallicana-nak, és nem hallani lépten nyomon hogy valaki legpusztítóbb varázslata a Black Sabbath legyen... Igen, ezek bizony nagy metál-együttesek nevei, és csak néhány a sok felbukkanó név közül ;) Azt pedig még nem is említettem hogy bizony talán még Excel is tanulhatna Dark Schneidertől néhány dolgot a feltámadásról.

Ezek után nem is tudok nagyon mást mondani, mint hogy aki egy komoly animét szeretne megnézni, az messziről kerülje. Viszont aki egy laza két - két és fél órás könnyed szórakozásra vágyik, semmi mély mondanivalóval, ellenben látványos - és néhol kissé véres - csatákkal és csipetnyi humorral, aminek a hangulatán a kicsit kopottas grafika még csak dob is egy lapáttal, az nyugodtan nézze végig. Megéri. (Bár... itt megemlíteném a sorozat egyetlen nagy hibáját: az utolsó rész olyan, mintha elvágták volna, ordít a folytatásért, de mindhiába...)
Írta: Jimmy Frankenmilk
Jimmy Frankenmilk értékelése: 8 (nagyon jó)
2006.04.29.
27136 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Bastard!! Ankoku no Hakai Kami © Hagiwara Kazushi • Anime-Aru / AIC / Shueisha

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.