×

Regisztráció

Anime: Mizuiro Jidai

Mizuiro Jidai © Yabuchi Yuu • Nippon Animation / Studio Comet

Mizuiro Jidai (TV, 1996)

水色時代

Hossz: 47 rész
Műfaj: romantikus, hétköznapi, iskolai élet, shoujo

Rendezte: Tokita Hiroko
Eredeti mű: Yabuchi Yuu
Írta: Takegami Junki, Arakawa Minohisa, Yoshida Reiko
Karakter dizájn: Yamaoka Shinichi
Stúdió: Nippon Animation, Studio Comet

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (4 szavazat, átlag: 7.50) részletek

Mizuiro Jidai © Yabuchi Yuu / Nippon Animation / Studio Comet
Kawai Yuuko 13 éves, kicsit bizonytalan kislány. Legjobb barátnője Takahata Takako, vagyis Taka-chan, aki fiús, gyakran kicsit önző és szemtelen, de Yuukoval régóta nagyon jóban vannak. Szintén az osztályba jár Hiroshi-kun, a fiú, akit Yuuko gyerekkora óta ismer, és Yuuko-ék szomszédjában lakik. A történet során végigkísérhetjük Yuuko, Takako, Hiroshi, és osztálytársaik mindennapjait az alsó középiskola évein át.
Az anime címében szereplő kifejezés - "Mizuiro Jidai" - egy kis japán szójáték eredménye, és alapvetően a fiatalságra utal, arra a korra, amikor az ember számára minden megváltozik, minden új, vagyis a tinédzserkor, a felnőtté válás időszakára. Ennek megfelelően a Mizuiro Jidai egy tipikus, kedves történet egy kislány felnőtté válásáról, azokról a bizonyos egyszer gyötrelmes, problémákkal teli, máskor szép, új élményekben gazdag fiatal évekről.

A Mizuiro Jidai egy aranyos és valósághű, kellemes légkörrel és kedves karakterekkel rendelkező, nagyon shoujo anime. Bár a történet elején főszereplőink egy szerelmi háromszög közepén találják magukat, szerencsére egyáltalán nem ez lesz az anime későbbi témája. Az sokkal hétköznapibb dolgokról szól egy kislány életében: barátságról, tornaórákról, tanulásról, kirándulásokról, klubfoglalkozásokról, és természetesen a felnőtté válásról és az első szerelemről.
A sorozat báját az a valósághű részletesség adja, amellyel bemutatja a kislány ügyes-bajos dolgait. Az anime olyan dolgokról szól, melyeket már mindenki átélhetett, így könnyű azonosulni a szereplőkkel, megérteni érzéseiket. Yuuko osztálytársai, barátai, családja is fontos szerepet kapnak a történetekben.

A megjelenés a shoujo műfajnak megfelelően tiszta, egyszerű lágy színekkel, a karakterek igen aranyosak. A szinkronhangok kitűnőek és kifejezőek. A japán iskolai élet bemutatása részletes és valósághű, és a nyugati rajongó számára igazán megkapó lehet.
A sorozat, bár meglehetősen ismeretlen, nagyon kellemes anime, mindenkinek ajánlom, aki kedveli az aranyos, életszerű shoujo történeteket.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 9 (kitűnő)
2006.08.16.
28732 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Mizuiro Jidai © Yabuchi Yuu • Nippon Animation / Studio Comet

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.