×

Regisztráció

Anime: Black Lagoon

Black Lagoon © Hiroe Rei • Madhouse Studios

Black Lagoon (TV, 2006)

ブラックラグーン

Hossz: 12 rész
Műfaj: akció, seinen

Rendezte: Katabuchi Sunao
Eredeti mű: Hiroe Rei
Írta: Nishimura Satoshi
Karakter dizájn: Masanori Shino
Zene: Edison
Stúdió: Madhouse Studios

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Black Lagoon: The Second Barrage (TV, 2006)
Black Lagoon: Roberta's Blood Trail (OVA, 2010)

Értékelések: (49 szavazat, átlag: 8.73) részletek

Black Lagoon © Hiroe Rei / Madhouse Studios
Egy történet modern kalózokról, piti és kevésbé piti bűnözőkről, az orosz maffiáról és egy nyámnyila irodakukacról. Mindez egy amerikai akciósorozat stílusában.

Okajima Rokuro, az aktakukac egy nap megbízást kap egy lemez szállítására, ám a Black Lagoon nevű 3 fős kalózcsapat megakadályozza ebben, és túszul ejti. A vállalat ezért úgy dönt, hogy a lemezt a támadókkal és a sráccal együtt meg kell semmisíteni, és ezt telefonon is közlik Rokuroval, aki közben a hajón a Rock becenevet kapja. A támadást természetesen sikerül megúszniuk, méghozzá Rock segítségével, úgyhogy amikor patraszállnak, eldönti, hogy ő is a szabad életet és a kalózkodást választja, beáll a Black Lagoon-hoz. Innentől nem érdemes tovább ecsetelni a történetet. A röpke 12 rész alatt 4-5 "küldetésbe" nyerhetünk még betekintést.

A csapat tagjai: Dutch, a főnök; Benny, a technikus; Reby (alias Two-Hand) a "likvidátor" és persze Rock. Alapvetően mindegyik szórakoztató figura a maga módján, de valószínüleg sokaknak Reby lesz a kedvence, aki dögös, nagyszájú, és legtöbbször két berettából szórja az ólmot, de egyéb kéziágyúval is elboldogul. Rock eleinte eléggé idétlen, nem igazán tud felnőni a feladatokhoz. A legtöbb elvégzendő munkából morális kérdést csinál, ezért a sorozat komolynak számító gondolatmenetei a Reby-vel folytatott vitáiból származnak.
Ha már a komolyságnál tartunk, ez az anime inkább szórakoztató és látványos. Senki ne várjon tőle világmegváltó gondolatokat. A legtöbb rész egy helyzetbemutásból, majd autós üldözésből és lövöldözésből áll. Ezért is említettem a bevezetőben, hogy leginkább egy amerikai akciófilmre vagy sorozatra hasonlít.

Az animáció és a zene jól illik hozzá, a fegyverek hangjára is odafigyeltek. Az industrial-os opening pedig kifejezetten jól sikerült. Tehát alapvetően minden megvan ahhoz, hogy kellemes kikapcsolódást nyújtsanak azoknak, akik megunták az egy szál bottal világmenmentésre induló gyerekhősöket és valami egyszerűre és látványosra vágynak. A véres jelenetek miatt korhatárra 16-ot mondanék. Jó szórakozást!
Írta: madfist
madfist értékelése: 8 (nagyon jó)
2006.09.27.
28015 olvasás

Ismertető értékelése:
3.80 (jó), 5 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Black Lagoon © Hiroe Rei • Madhouse Studios

Hozzászólások:
Szetm is nagyon jó anime!!Nekem bejött...!!
#2 | 2010.03.16. | írta: Aye94
Szerintem nagyon jó anime. Nézeti magát. Rengeteg potenciál van még benne. Várom és remélem a folytatást.
#1 | 2009.11.14. | írta: Wayne Gace
Hozzászólás írásához jelentkezz be.