×

Regisztráció

Anime: Tsukuyomi ~Moon Phase~

Tsukuyomi ~Moon Phase~ © Arima Keitaro • Victor Entertainment / SHAFT

Tsukuyomi ~Moon Phase~ (TV, 2004)

月詠 -MOON PHASE-

MoonPhase


Hossz: 25 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, fantasy, shounen

Rendezte: Shinbo Akiyuki
Eredeti mű: Arima Keitaro
Írta: Kitajima Hiroaki, Kanemaki Kenichi, Sekijima Masayori, Uetake Sumio, Okubo Tomoyasu
Karakter dizájn: Aizawa Masahiro
Zene: Kume Daisaku
Stúdió: Victor Entertainment, SHAFT

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (13 szavazat, átlag: 8.08) részletek

Tsukuyomi ~Moon Phase~ © Arima Keitaro / Victor Entertainment / SHAFT
Morioka Kouhei egy átlagos srác. Fényképészként dolgozik, és szörnyeket, szellemeket, illetve kísérteteket szeretne megörökíteni. Azonban ez gondot okoz számára, mivel neki nem adatik meg azon képesség, hogy lássa a szellemeket, kísérteteket. Kouhei ennek ellenére nem adja fel, továbbra is próbálkozik. Egy nap épp az egyik Németországi kastély területén kutat, amikor egy gyönyörű lányt pillant meg a kastély tetején, a holdfényben. A fiút úgy lenyűgözi gyönyörűsége, hogy elindul ismét a kastélyhoz, hogy lefényképezze. Ott azonban nem az a lány fogadja, akit akkor látott. A kislány, akivel találkozik, egy nyafogós, sírós, gyerekes, macskafüles lány, akit Hazukinak hívnak. Mikor Kouhei elmeséli neki, mi céllal jött a kastélyba, Hazuki meg akarja köszönni, hogy ilyen messzire elmerészkedett, csak azért, hogy találkozzon vele. El is indul a fiú felé, s ekkor kiderül, hogy Hazuki nem átlagos lány: egy vámpír. S ha sikerül kiszívnia a fiú vérét, az a szolgájává válik. Hazuki egy percig sem habozik, azonnal belemélyeszti Kouheibe fogait, s megízleli vérét, azonban mire az magához tér, úgy tűnik, nem történt semmi, a fiú nem engedelmeskedik. De hogy lehet ez? Kouhei képességének köszönhető, hogy nem vált szolgává. Hazuki ezen meglepődve elkezd nyafogni, mert úgy gondolja, hogy sosem jut ki a kastélyból. Ugyanis a lányt akarata ellenére tartják fogva. Amint Kouhei ezt meghallja, azonnal segítségére siet, és kijuttatja a kastélyból. A páros ezután feloszlik, de később ismét találkoznak. Találkozásukkor Hazuki elmondja, hogy beszélni kíván anyjával, aki még kiskorában elhagyta őt. Kouhei ezért elviszi őt Japánba, s miután a beszélgetés lezajlik, Kouhei hazaviszi Hazukit, és nagyapja megengedi hogy náluk éljen. Egy ideig úgy tűnik, hogy békességben élhetnek együtt az idők végezetéig, azonban néhány vámpír követte Hazukit Japánba, s azon mesterkednek, miként vihetnénk vissza Németországba, abba a hatalmas kastélyba.

Néhány szót még megejtenék Hazukiról, mivel egy érdekes karakter. Ahogy a hold más fázisba lép, ő is változik (Valószínű, hogy az anime címe is ezért lett Tsukuyomi Moon Phase). Amikor a telihold ragyogja be a sötét éjszakát, Hazuki másik személyisége, Luna jön elő. Luna úgy néz ki, mint Hazuki, ám viselkedésük mégsem egyezik meg. Luna hideg, és ő a veszedelmes vámpír (tulajdonképpen ő szívta ki Kouhei vérét). Hazuki ellenben igen gyerekes, és általában kedves, aranyos lány. Mikor Luna alakot ölt, Hazuki nem emlékszik azokra a dolgokra, melyeket Luna formájában élt át.

A Tsukuyomi Moon Phase egy igen vicces, ám olykor "sötét" anime. Néha a kérdésekre a nézőnek kell megtalálni a választ. Alapjában véve vígjáték, olykor-olykor egy kis drámával, misztikummal fűszerezve. A kivitelezésre nem lehet panasz, gyönyörű rajzokat láthatunk, s az animációt is remekül megoldották a készítők. A zenével azonban más a helyzet. Az első opening (Neko Mimi Mode) egyáltalán nem illik a sorozathoz. Gyerekes, nyávogós szám, ami nem igazán illik a történet sötétségéhez. A második opening nem sokban különbözik az elsőtől, de mégis jobban illik a sorozathoz (a szám címe Tsukuyomi Mode). Az ending (Kanashii Yokan) tökéletesen illik az anime hangulatához. Még megemlítenék annyit, hogy habár a sorozat 25 részesnek készült, a japán DVD-n megtekinthető egy 26. rész is.

Összességben mindenkinek ajánlom ezt az animét, mert igazán aranyos, és vicces, és kicsit furcsa. Alsóbb korosztály számára is ajánlott, mert nem tartalmaz véres, erőszakos harcjeleneteket, valamint ecchi sem található meg benne. Ennek ellenére az idősebb korosztálynak is bátran ajánlom, érdemes megnézni!
Írta: Sekai
Sekai értékelése: 7 (jó)
2006.11.27.
27916 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Tsukuyomi ~Moon Phase~ © Arima Keitaro • Victor Entertainment / SHAFT

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.