×

Regisztráció

Anime: Rozen Maiden

Rozen Maiden © Peach-Pit • Nomad

Rozen Maiden (TV, 2004)

ローゼンメイデン

Hossz: 12 rész
Műfaj: akció, vígjáték, dráma, fantasy

Rendezte: Mizumoto Hazuki, Kawamura Kenichi, Matsuda Kiyoshi, Matsuo Kou, Ohta Masahiko, Asaka Morio, Shimazaki Nanako, Ikeda Shigetaka, Takahashi Takeo, Yoshimoto Takeshi, Kobayashi Tomoki
Eredeti mű: Peach-Pit
Írta: Hanada Jukki, Okada Mari, Tamai Tsuyoshi
Karakter dizájn: Ishii Kumi
Zene: Mitsumune Shinkichi
Stúdió: Nomad

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Rozen Maiden: Träumend (TV, 2005)
Rozen Maiden: Ouvertüre (TV, 2006)

Értékelések: (45 szavazat, átlag: 8.93, #69) részletek

Rozen Maiden © Peach-Pit / Nomad
Régen élt egy Rozen nevű babakészítő. Egyetlen álma az volt, hogy megalkossa a tökéletes babát, Alice-t, aki szebb mindennél, s nincs párja e világon. Ezért megalkotta a Rozen Maiden babakollekciót, mely 6 darabból áll, azonban egyik sem sikerült olyan tökéletesre, mint Alice, ezért Rozen életre keltette a babákat, majd mindegyikre rábízott egy Rozen Mysthicát, s ezzel kezdetét vette az Alice Game. A játék célja összegyűjteni az összes Rozen Mysthicát, s aki erre képes, az méltó arra, hogy Alice-á váljon, s ismét találkozzon apjával. A játék ezzel elindult, s a harc a Rozen Mysthicákért kezdetét vette...

Történetünk főhőse Sakurada Jun, egy átlagos kisfiú. Az iskolába nem tudott rendesen beilleszkedni, ezért nem jár oda, hanem otthon, a szobájában ül, és mindenféle furcsa, elátkozott, titokzatos dolgot vásárol az interneten. Az egyik nap egy nagy doboz érkezik Jun részére, s amint megtekinti mit tartalmaz, egy babát talál benne. Miután felhúzza, a baba kinyitja szemeit, s megkéri Junt, hogy legyen a médiumja, avagy szolgálója. Jun ezt visszautasítja, amikor viszont egy baba megtámadja, elfogadja. Shinku (ez a baba neve) egy gyűrűt nyújt át neki, amit Jun fel is húz az ujjára, azonban levenni már nem tudja. Jun tehát ezáltal Shinku szolgája lett, s minden parancsát teljesítenie kell, s az ő oldalán kell harcolnia. Shinku vágya, hogy összegyűjtse az összes Rozen Mysthicát, s Alice válhasson belőle, ezért keményen harcol a győzelemért, Junnal az oldalán. A történet ennyi, mert az anime igazából az Alice Game-re épül, s a harc a Rozen Mysthicákért az egész sorozaton át folyik.
Azonban nem Shinku az egyetlen Rozen Maiden baba. Ott van még Hina Ichigo, a kicsi, gyerekes baba, aki később Jun-nal és nővérével fog élni. Valamint a két "ikerbaba", Suiseiseki, és Souseiseki is egy ideig velük fog élni. Mind közül a leggonoszabb baba Suigintou, Shinku-ék legnagyobb ellensége. Úgy gondolja, hogy ő a legméltóbb arra, hogy Alice váljék belőle, azonban mint kiderül, mégsem az. Az, hogy ki a 6. Rozen Maiden baba, a sorozatból nem derül ki.

A grafika hihetetlenül szépen meg lett oldva. A szereplők, a tárgyak, s a hátterek egytől-egyig mind varázslatosak. Az opening kiváló, az ending se lett rossz. A sorozat néha elgondolkodtatja a nézőt, ezért nem érdemes mind a 12 részt egyszerre végignézni.

Olykor poénos, olykor pedig elgondolkodtató, drámai jeleneteket láthatunk. A Rozen Maiden egy igen komoly történettel rendelkező anime, de ennek ellenére kezdő animéseknek is ajánlom. Érdemes megnézni!
Írta: Sekai
Sekai értékelése: 9 (kitűnő)
2006.11.28.
28629 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Rozen Maiden © Peach-Pit • Nomad

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.