×

Regisztráció

Anime: 2x2=Shinobuden

2x2=Shinobuden © Koga Ryoichi • UFOTable / Mediaworks

2x2=Shinobuden (TV, 2004)

ニニンがシノブ伝

Ninja Nonsense: The Legend of Shinobu


Hossz: 12 rész
Műfaj: vígjáték, harcművészet, ecchi, seinen

Rendezte: Matsui Hitoyuki
Eredeti mű: Koga Ryoichi
Írta: Kingetsu Ryunosuke
Karakter dizájn: Shibata Jun
Zene: Yamamoto Harukichi
Stúdió: UFOTable, Mediaworks

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (13 szavazat, átlag: 8.54) részletek

2x2=Shinobuden © Koga Ryoichi / UFOTable / Mediaworks
Shinobu egy kunoichi (lány-nindzsa) tanítvány és amikor a vizsgájára kerül a sor ezerféle tétel közül választhat, hogy melyiket hajtsa végre. A tételek között olyasmik vannak, hogy "szüntesd meg az adókötelezettséget", "csípj meg egy marslakót úgy, hogy elsírja magát", "szeld át a Csendes Óceánt egy felfújható kacsával" vagy "üss homerun-t a lábaid közé fogott baseball ütővel". Shinobu végül a 412-es tételt választja amely így szól: "gyűjts össze bugyikat középiskolás lányoktól". Shinobu elindul, hogy végrehajtsa a feladatát amihez egy térképet is kap a nindzsa klánfőnöktől a városról, kiemelve benne a házakat ahol középiskolás lányok laknak. Shinobu első célpontnak a Shiranui rezidenciát választja...

Shiranui Kaede egy középiskolás lány szintén egy vizsgára készül, de alighogy nekiáll a tanulásnak a koncentrációját egy kívülről érkező zaj szakítja meg. Rosszat sejtve egy teniszütőt vesz magához, hogy azzal védje meg magát az ismeretlen támadójától. Az ismeretlen támadó természetesen Shinobu, aki Kaede orra előtt próbál végrehajtani egy eltűnős nindzsa technikát. Shinobu abban a hiszemben, hogy ez sikerült is, nekiáll kutakodni és "otthon érezni magát" Kaede szobájában. Kaede pedig még mindig a teniszütőt markolászva a döbbenettől meg se tud szólalni. Ezzel a furcsa találkozással ismerkedik meg a két lány és alapozódik meg a szoros barátságuk továbbá ezzel az eseménnyel kezdődnek meg őrült kalandjaik a nindzsákkal.

Shinobunak van egy harcostársa, akit Onsokomaru-nak hívnak és azt állítja magáról, hogy ő egy héja. Persze ezt a blődséget csak Shinobu veszi be, Kaede és mindenki látja egyből, hogy csak egy idióta alakváltó sárga gömb. De nem csak pusztán egy idióta sárga gömb Onsokomaru, hanem titokban egyúttal ő a nindzsa klán nagyképű és szuper-perverz főnöke is. Akinek mindig csak AZon jár az esze. Onsokomaru társai a hülyeségben a klán többi nindzsái is akik mind egyformán néznek ki, megszámlálhatatlanul sokan vannak és csak egynek a nevét ismerjük közülük. Ő Sasuke-kun, de ő is úgy néz ki, mint a többiek, csak a hangjáról lehet megkülönbözetetni, meg arról, hogyha meg kell szólítani az egyik nindzsát akkor általában őt szokták. Feltűnik még később a sorozatban Shinobu húga Miyabi is, aki nővérével ellentétben nem nindzsa, hanem idéző mágus. Miyabi szerint a nővérének nem kéne vesztegetnie az idejét a nindzsákkal, hanem hozzá hasonlóan a mágusiskolába kéne járnia. Könnyen beszél, hiszen csodagyerek ellentétben Shinobuval aki a legtöbb dologhoz ügyetlen.

A 2x2=Shinobuden egy abszurd vígjáték tele őrült karakterekkel (Kaede kivételével aki próbál végig normális maradni) és olykor összefüggéstelen, de folyamatosan nevetésre ingerlő történettel. Külön ki kell emelni belőle Norio Wakamoto-t aki bármiben is játszik nagyszerű, de Onsokomaru szerepe igazi jutalomjáték számára, már csak emiatt is érdemes kortól és nemtől függetlenül bárkinek megnéznie ezt a sorozatot. Na meg azért mert a sorozat poénjainak állandó céltáblája a japán televíziós ipar és a japán tévénézési szokások. Természetesen az abszurdnál is abszurdabb nindzsa technikák sem maradnak el és mivel egy seinen animéről van szó ezért van altesti humor is bőven.

Még egy megjegyzés a sorozathoz: a 2x2=Shinobuden nem egy yuri anime, de amikor yuri felsorolásról van szó akkor szokás megemlíteni széljegyzetben. Shinobu ugyanis nemcsak a kedvességéért és az őszinte barátságáért szereti Kaedét, hanem a testéért is. :)
Írta: paTKany
paTKany értékelése: 9 (kitűnő)
2006.11.28.
27148 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

2x2=Shinobuden © Koga Ryoichi • UFOTable / Mediaworks

Hozzászólások:
Eszement anime és poénok is fergetesek :).
#1 | 2009.01.25. | írta: Drowned Carcass
Hozzászólás írásához jelentkezz be.