×

Regisztráció

Anime: Boku no Chikyuu wo Mamotte

Boku no Chikyuu wo Mamotte © Hiwatari Saki • Production I.G

Boku no Chikyuu wo Mamotte (OVA, 1994)

ぼくの地球を守って

Please Save My Earth


Hossz: 6 rész
Műfaj: romantikus, dráma, fantasy, sci-fi, shoujo

Rendezte: Yamazaki Kazuo
Eredeti mű: Hiwatari Saki
Karakter dizájn: Goto Takayuki
Zene: Mizoguchi Hajime, Kanno Yoko
Stúdió: Production I.G

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (17 szavazat, átlag: 7.65) részletek

Boku no Chikyuu wo Mamotte © Hiwatari Saki / Production I.G
Sakaguchi Alice kissé érzékeny és visszahúzódó japán középiskolás lány, aki nap mint nap ki van téve a nyolcéves szemtelen szomszéd fiú, Kobayashi Rin ugratásainak.
Egy nap egy szerencsétlen helyzetből kifolyólag Alice érdekes beszélgetésbe keveredik két osztálytársával. A két fiú Ogura Jinpachi és Nishikiyori Issei, akik megosztják Alice-szel furcsa történetüket. Éjjelente ugyanazokat az álmokat látják: Öt másik társukkal együtt földönkívüli tudósok egy holdbázison, akik a Földet figyelik és tanulmányozzák. Alice-t lenyűgözi a történet. Ám Alice hibájából hamarosan tragikus baleset történik Rinnel, melyben a fiú kis híján életét veszti. Az eset után Alice is meglátja az első Hold-álmot: Látja magát a tudósok között a csodaszép Mokuren képében, és maga mellett szerelmét, Shiont.
A három fiatal ezek után elhatározza, hogy megkeresik a többi társukat is a Hold-álmokból, és rövidesen meg is találják egymást. Összejöveteleket tartanak, hogy értelmezzék a különös álmokat. És amint kiderül, Rin is egy közülük, aki hamarosan drámai konfliktusokat idéz elő, miután különleges erőt fedez fel magában és nekilát, hogy megbosszulja előző élete sérelmeit. Ugyanis az álmok nem álmok, hanem emlékek, és a fiatalok újra szembe kell, hogy nézzenek előző életük tragikus eseményeivel, elkövetett hibáikkal.

Az OVA Hiwatari Saki 21 kötetes shoujo mangája alapján készült. Egy romantikus és drámai történet a reinkarnációról, a barátságról, a szerelemről, és annak tragédiájáról.
Az anime a manga első 5 kötetét követi szorosan, majd a befejező rész a mangából kiragadott későbbi fejezetek alapján készült, vagyis az OVA a manga igen csekély részét dolgozza fel. Ennélfogva a hosszú történet nem fért bele ebbe a 6 részbe, aminek eredménye egy rettenetesen összecsapott befejezés lett, és az utolsó epizód néhány rövid jelenete egyáltalán nem érthető a manga ismerete nélkül.
Ennek ellenére az anime mégis egy szép, magával ragadó, intelligens történet, érdekes szereplőkkel. Rövidségéhez képest az OVA cselekményét kifejezetten sok (a mangáét persze még több) szereplő alakítja, és mindegyiküket lehetetlen lett volna alaposan bemutatni, de érezhetően egytől-egyig érdekes, egyedi személyiségek.
A manga történetének egyes részletei teljesen kimaradtak az animéből, és inkább csak a fő történeti vonal adja az anime alapját, a hangsúly a történet részletes kifejtése helyett egyértelműen magukon a főszereplőkön van, személyiségük, konfliktusaik bemutatásán. De ez már elegendő ahhoz, hogy az anime egy izgalmas és élvezhető romantikus dráma legyen, fantasy elemekkel tarkítva. És jóllehet több mellékszál és esemény kimarad, a központi szál szépen ki van fejtve, és ha tartalmilag nem is, de érzelmileg mindenképpen lezárt a befejezés.

Az anime szép karaktereivel, részletgazdag képeivel, háttereivel külső megjelenésre is nagyon szép, a lágy színek mégjobban alátámasztják a visszafogott, álmodozó hangulatot. Aki pedig végül nem lenne elégedett, a manga elolvasásával minden kérdésre választ kap, mégjobban megismerheti az érdekes történetet, és az animében kevésbé hangsúlyos mellékszereplőket is.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2007.02.27.
28777 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Boku no Chikyuu wo Mamotte © Hiwatari Saki • Production I.G

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.