×

Regisztráció

Anime: Kimagure Orange Road

Kimagure Orange Road © Matsumoto Izumi • Studio Pierrot

Kimagure Orange Road (TV, 1987)

きまぐれオレンジ☆ロード

Hossz: 48 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma, hétköznapi, shounen

Rendezte: Kobayashi Osamu
Eredeti mű: Matsumoto Izumi
Írta: Tomita Sukehiro
Karakter dizájn: Takada Akemi
Zene: Sagisu Shiro
Stúdió: Studio Pierrot

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (10 szavazat, átlag: 8.20) részletek

Kimagure Orange Road © Matsumoto Izumi / Studio Pierrot
Egy srác felér a lépcső tetejére, miközben a fokokat számolja. A szél felkap egy vörös kalapot, ami pont az ő kezében landol. Az élete innentől örökre megváltozott.

Kasuga Kyosuke 15 éves. Átlagos középiskolás, együtt él édesapjával, és két hugával, Kurumival és Manamival. Ez így mind szép és jó, van azonban egy kis bökkenő. Családi örökségük, hogy különleges képességekkel rendelkeznek, tárgyakat tudnak mozgatni, teleportálnak, és hasonló természetfeletti képességeik vannak. Ezt persze nem szívesen kötik a nyilvánosság orrára, nem egyszer költöztek már el azért, mert titokzatos erejükre fény derült.
Kyosuke nem tanul a korábbi hibákból, s erejének felelőtlen használata során felfigyel rá egy iskolatársa, Hiyama Hikaru, aki emiatt nagyon menőnek találja őt, és halálosan beleszeret. (Közeledtéről innentől hangos "Daaaarling" kiáltozások figyelmeztetnek.)
Hogy ne legyen minden ilyen egyszerű, feltűnik a színen a gyönyörűséges, ám balhés csaj, Ayukawa Madoka, aki pedig Kyosuke szívét ejti rabul. De vajon kit válasszon? Ennek a furcsa szerelmi háromszögnek a drámáit, kalandjait meséli el a sorozat.

A történet kulcshelyszíne az iskolán és otthonukon kívül az ABCB (ejtsd: a-ba-ka-ba) kávézó, ahol Madoka mint pincérő dolgozik. A csapatban feltűnik még Komatsu Seiji és Hatta Kazuya, a tipikus mellék karakterek, két lökött, enyhén perverz srác, akik Kyosuke legjobb haverjai. Természetesen nem feledkezhetünk el Jingoro-ról, a család lusta, kövér macskájáról, valamint Yuusaku-ról, Kyosuke riválisáról sem, aki Hikaru-chan iránt táplál viszonzatlan érzelmeket gyerekkoruk óta.

A 48 részben a főbb karakterek kapcsolatának, főleg a Hikaru-Madoka-Kyosuke trió sorsának alakulását figyelhetjük romantikával, drámával, és humorral fűszerezve. Ha már humornál tartunk, meg kell említenem két különleges karaktert, Ushiko-t és Umao-t. Ők friss házasok, és minden epizódban ugyanazt a két sort mondják el, természetesen a szituációtól függő módon, és megjelenésükkor garantált a nevetés. Az ember már várja, hogy vajon az aktuális epizódban hogyan kerülnek elő.

Ez lenne röviden a Kimagure Orange Road. A karakterek eredetiek, és szerethetők, a történet aranyos és kedves. Bár ennyi ma már kevésnek tűnhet, 1987-ben még egy egész jó sorozat alakult belőle, mégpedig a Studio Pierrot berkeiből, akik azóta rengeteg sikeres sorozatot legyártottak már. A gyönyörű zenékért pedig Sagisu Shiro a felelős, aki később az Evangelion és a Bleach zenéit is megalkotta.
A történetet egy mozifilm (I Want to Return to That Day) zárja le, melyet később egy OVA sorozat, majd egy másik mozifilm (Shin KOR: Summer's Beginning) is követett, utóbbi majdnem 10 évvel az eredeti sorozat után, s ennek zenei anyaga a híres Kajiura Yuki egyik legkorábbi animés munkája.

Bár az eltelt idő meglátszik rajta, nekem nagyon kellemes emlék maradt, a zenéi is szépek, az opening és ending zenék teljesen a 80-as évek hangulatát idézik.
A romantikus, illetve a 80-as évek animéit kedvelők nyugodtan beletekinthetnek, talán még meg is szeretik.
Írta: MoombaSP
MoombaSP értékelése: 8 (nagyon jó)
2007.03.08.
28748 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Kimagure Orange Road © Matsumoto Izumi • Studio Pierrot

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.