×

Regisztráció

Anime: Hikari no Densetsu

Hikari no Densetsu © Asou Izumi • Tatsunoko

Hikari no Densetsu (TV, 1986)

光の伝説

Hossz: 19 rész
Műfaj: romantikus, hétköznapi, sport, shoujo

Rendezte: Mochizuki Tomomi
Eredeti mű: Asou Izumi
Írta: Sonoda Hideki, Watanabe Mami, Hirano Yasushi
Karakter dizájn: Kikuchi Michitaka, Hashimoto Toyoko
Zene: Kawamura Eiji
Stúdió: Tatsunoko

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (5 szavazat, átlag: 7.40) részletek

Hikari no Densetsu © Asou Izumi / Tatsunoko
Kamijo Hikari 15 éves középiskolás lány, szenvedélye a ritmikus gimnasztika, és álma, hogy egyszer olyan jó lehessen, mint példaképe, Diliana Gueorguiva, a kétszeres világbajnok. Bár időről időre kiemelkedő teljesítményeket nyújt, sokat kell még fejlődnie, és a kudarcok ellenére is keményen edz. A lelkes lányra felfigyel Ooishi Takaaki, a férfi torna egyesület legígéretesebb tagja is, és sokszor lelkesíti, támogatja Hikarit. Ooishi segítségének köszönhetően lassanként kezd megmutatkozni tehetsége, Hikari pedig lassan beleszeret a fiúba.
Hazuki Shiina Hikari csapattársa, aki már több ifjúsági bajnokságot is nyert, és akit Hikari mindig is csodált népszerűségéért, eredményeiért. Hikari sikereivel kettejük között hamarosan barátság szövődik, és kölcsönösen kihívásnak érzik a másik tehetségét.
Hikari gyerekkori barátja, a rockénekes Natsukawa Mao az aláfestőzenék komponálásával segíti Hikarit, közben pedig saját együttesének karrierjét próbálja építeni. A látszólagos ellentétek ellenére Mao régóta szereti Hikarit, bár jól leplezi érzelmeit. Hikari érzelmei Ooishi iránt próbára teszik a régi barátságot.
A szerelmi háromszögből pedig hamarosan szerelmi négyszög lesz, amikor Hikari rájön, hogy Hazuki is szerelmes Ooishi-be. Így Hikari és Hazuki nem csak barátok, de vetélytársak is lesznek sportban és szerelemben egyaránt.

A Hikari no Densetsu klasszikus shoujo sportanime, mely során végigkísérhetjük a főszereplő fejlődését a kemény edzésektől kezdve a kezdeti, lámpalázas szerepléseken át a komoly bajnokságokig, ezzel párhuzamosan pedig az első szerelem rögös útján. Izgalmas a lányokért izgulni mind a versenypontszámokért, mind a magánéletben, ahol a versenytársi féltékenység sokszor próbára teszi a barátságokat.
A négy főszereplőt összekötik a szerelmi szálak, de a barátság is, és noha mindegyikük álma más, mindegyikük szeretné elérni a megálmodott célt, legyen az sport vagy zene. A sikerhez vezető út nem egyszerű, de a sportanimékhez méltó mondanivaló itt is jól érvényesül: ha az ember a legjobb képességét nyújtja, és nem adja fel, elérheti a célját.

Az anime karakterei shoujohoz illően viszafogottak és szépek, a mozdulatok valósághűek és harmonikusak, természetesen néhány megbocsátható túlzás is van a gyakorlatok során. A zenék kellemesek mind a háttérben, mind az izgalmas verseny-bemutatók alatt.

Az anime Asou Izumi mangája alapján készült, és részben a mangával párhuzamosan futott. Az eredetileg 26 részesre tervezett sorozat azonban sajnos egyáltalán nem lett sikeres Japánban, és így 19 résszel, és egy elsietett, lezáratlan befejezéssel ért véget. A japán sikertelenséggel szemben az anime több európai országban kifejezetten kedvelt lett.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2007.04.06.
27104 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Hikari no Densetsu © Asou Izumi • Tatsunoko

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.