×

Regisztráció

Anime: Mai-Otome Zwei

Mai-Otome Zwei © Yatate Hajime • Sunrise

Mai-Otome Zwei (OVA, 2006)

舞-乙HiME Zwei

My-Otome Zwei


Hossz: 4 rész
Műfaj: akció, vígjáték, sci-fi, shounen

Rendezte: Obara Masakazu
Eredeti mű: Yatate Hajime
Írta: Yoshino Hiroyuki
Karakter dizájn: Hisayuki Hirokazu
Zene: Kajiura Yuki
Stúdió: Sunrise

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Mai-HiME (TV, 2004)
Mai-Otome (TV, 2005)

Értékelések: (14 szavazat, átlag: 7.57) részletek

Mai-Otome Zwei © Yatate Hajime / Sunrise
Alig egy év telt el a Nagi által kirobbantott háború óta, amikor újabb globális veszély fenyegeti az Earl bolygót. A veszély ezúttal nem belső viszálykodás, hanem egy hatalmas meteorit képében tűnik fel, amely kataklizmát okozna, ha becsapódik.
Az Earl országai összefognak a közös cél, a végzet elkerülése érdekében. Ellátják az otoméket egy különleges fegyverrel amellyel a világűrben lebegve megsemmisíthetik a közeledő asztreoidát. Az akció olajozottan halad egészen a lövés pillanatáig amikor is a meteorit hirtelen letér az addigi pályájáról, ezért csak részben sikerül megsemmisíteni. Egy nagyobb darab belőle pedig egyenesen Arika és Mashiro otthona Windbloom felé veszi az irányt. Arika szerencsére gyorsan kapcsol és az új képessége a Souten-form segítségével még időben megsemmisíti a veszélyes meteordarabot. A világ tehát ismét megmenekül köszönhetően Arikának, de csak egy nagyon rövid időre.

A meteorit nem véletlenül csinált pályakorrekciót, a belsejében ugyanis egy ismeretlen organizmus utazott, amely elkerülte az otomék figyelmét és ezzel sikeresen elérte a bolygó felszínét. Az idegen jövevény pedig egy olyan parazita amely közvetlen veszélyt jelent a materializációs technológiára és a nanogépekre. Képes a materializálódott anyagot magába olvasztani, azt lemásolni és tetszés szerint slave-eket és child-okat létrehozni, ereje pedig folyamatosan növekszik attól, ha újabb materializálódott anyagot olvaszt magába. A bolygólakók szerencsétlenségére elsőként a helyszínen elérhető egyik legerősebb nanotechnológiát sikerül magába olvasztania Miyu személyében. Ez pedig elég erőt ad neki ahhoz, hogy a másik legerősebbet is megszerezze Fumi Himeno szentélyében. Nem lesz könnyű dolga az otoméknek, ha ezt az új ellenséget is le akarják győzni.

A Mai-Otome Zwei bevetette a klasszikus "űrből jövő új ellenség" klisét, amivel olyan helyzetet lehet teremteni egy túlságosan erős és egy oldalon álló karakterekkel teli világban, hogy az kihívás legyen számukra. A kihívás ellenére a végeredmény sejthető és ezért nem is a fő történeti szál az ami miatt érdemes ezt az animét megnézni. A Mai-Otome Zwei a Mai-* sorozatok rajongóinak készült, az azokban korábban megszeretett karakterek jellemére épít és szállítja a hozzájuk kapcsolódó fullasztó poénokat. A rengeteg akció ellenére is sokkal inkább vígjáték, mint az elődei.

A Mai-* sorozatok rajongóinak mindenképpen ajánlott megnézni a Mai-Otome Zwei-t is. Viszont akik még nem látták korábban se a Mai-HiME-t se a Mai-Otomét azok számára nem érdemes a Zwei-el kezdeni az ismerkedést a franchise-al, mert a karakterekhez kapcsolódó poénokat nem biztos, hogy észre fogják venni vagy meg fogják érteni.
Írta: paTKany
paTKany értékelése: 8 (nagyon jó)
2007.08.25.
29968 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Mai-Otome Zwei © Yatate Hajime • Sunrise

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.