×

Regisztráció

Anime: Lucky Star

Lucky Star © Yoshimizu Kagami • Kyoto Animation

Lucky Star (TV, 2007)

らき☆すた

Hossz: 24 rész
Műfaj: vígjáték, hétköznapi, iskolai élet

Rendezte: Yamamoto Yutaka, Takemoto Yasuhiro
Eredeti mű: Yoshimizu Kagami
Írta: Machida Doko, Yoshimizu Kagami, Muramoto Katsuhiko, Gatoh Shoji, Aratani Tomoe, Okabe Yuko, Yamamoto Yutaka
Karakter dizájn: Horiguchi Yukiko
Zene: Kousaki Satoru
Stúdió: Kyoto Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (27 szavazat, átlag: 8.52) részletek

Lucky Star © Yoshimizu Kagami / Kyoto Animation
A történet négy középiskolás lányról, Izumi Konatáról, Hiiragi Kagamiról, Hiiragi Tsukasáról, valamint Takara Miyukiról szól. Konata egy igazi otaku, egész nap videojátékokkal játszik, és animét néz, vagy mangát olvas. Kagami amolyan tipikus tsundere szereplő, s remekül kiegészíti az ügyetlen, feledékeny kishúgát, Tsukasát. Miyuki pedig tipikus „moe” szereplő, szemüveges, és okos. Az anime e négy lány mindennapjairól szól, figyelemmel kísérhetjük középiskolás éveiket 24 részen keresztül. Minden epizód a Lucky Channel adásával zárul, melynek műsorvezetői Kogami Akira és asszisztense, Shiraishi Minoru.

Az anime során rengeteg mellékszereplő jelenik meg, többek között a lányok osztályfőnöke, Nanako; Yui, Konata nagynénje; Yutaka, Yui aranyos kishúga, és osztálytársai, Minami, Hiyori, és Patricia, valamint Misao és Ayano, Kagami osztálytársai.

Az anime erőssége a karakterekben rejlik. Minden egyes szereplő szépen ki van dolgozva. Egy 4-koma manga alapján készült, így egy epizód nem egy önálló történet, hanem több külön jelenetből áll. A sorozat hétköznapi dolgokról szól, mint a leckeírás, evés, anime nézés, rengeteg humorral fűszerezve. Jókat lehet rajta mosolyogni, nevetni. Rengeteg anime paródiája fedezhető fel benne. Sőt, néha még ismert énekesek/seiyuuk is feltűnnek egy-egy rész erejéig, mint pl. Hirano Aya vagy Goto Yuko. Aki elkezdi, nem fogja tudni abbahagyni. Az élvezetet növeli a gyönyörű grafika, valamint a zene is. Itt külön kiemelném, hogy az opening hihetetlenül jó lett. Minden résznek más az endingje, a lányok mindig egy ismert dalt énekelnek el. Később ezeket felváltják a Shiraishi Minoru-féle dalok, melyek nagyon viccesek. A Kyoto Animation ezúttal is nagyszerű animét készített, mindenkinek ajánlom ezt az aranyos, vicces animét, kellemes kikapcsolódást nyújthat bárkinek.
Írta: Sekai
Sekai értékelése: 10 (mestermű)
2007.10.01.
28428 olvasás

Ismertető értékelése:
4.25 (jó), 4 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Lucky Star © Yoshimizu Kagami • Kyoto Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.