×

Regisztráció

Anime: Hitohira

Hitohira © Kirihara Izumi • GENCO / XEBEC

Hitohira (TV, 2007)

ひとひら

Hossz: 12 rész
Műfaj: vígjáték, dráma, iskolai élet

Rendezte: Nishimori Akira
Eredeti mű: Kirihara Izumi
Írta: Sasano Megumi
Karakter dizájn: Yamanaka Junki, Sudo Masamoto
Stúdió: GENCO, XEBEC

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (8 szavazat, átlag: 8.50) részletek

Hitohira © Kirihara Izumi / GENCO / XEBEC
Asai Mugi egy hihetetlenül önbizalomhiányos lány, aki csak annyit szeretne, hogy őt észre se vegyék. Mégis, mikor megtudja, hogy felvették a kiválasztott suliba, hangosan felkiált az udvaron, magára vonva ezzel néhány felsőéves figyelmét...
Legjobb barátnőjével épp sikeresen átvészelné az első napot, amikor az egyik szünetben összefut Nishida Kai-val, akivel osztálytársak. A fiú épp a nővére elől bújkál, aki azért üldözi, hogy lépjen be a Dráma Klubba. Pesze a lány rátalál, és megjelenik két másik diák is. Az egyikük, Ichinosa Nono, a klub elnöke, ráveszi Mugit, hogy csatlakozzon hozzájuk, mivel korábban hallotta, milyen erős hangja van. Mugi kénytelen belemenni a dologba, de rögtön meg is bánja. Van ugyanis egy kellemetlen tulajdonsága: szörnyen lámpalázas, és ha tömeg előtt kell beszélnie, csak tátogni tud, mint egy hal. Ráadásul a klubnak csak öt tagja van, így mindenkire szükség lesz a színpadon.
De miért van két Dráma Klub? Mi a két elnök közti rivalizálás oka? Mugi képes lesz végigcsinálni az első fellépését? Mi az oka Nono elszántságának, és mi is az a Hitohira?

A 12 rész alatt egy jó kis történet bontakozik ki, egy kevés drámával és sok humorral. A grafikára nem lehet panasz, igazán szép lett, a zene feledhető, de jól megy a laza hangulathoz. A seiyuu-k is remekül el lettek találva, élvezet őket hallgatni. A karakterek aranyosak és egyáltalán nem sablonosak, mindannyian fejlődnek valamit a sorozat végére.

Alapjában véve nem egy kiemelkedő alkotás, de nagyon szórakoztató, és néha egészen megható is. Aki szeretne egy kicsit kikapcsolódni, annak tökéletes választás.
Írta: Eclair
Eclair értékelése: 9 (kitűnő)
2007.10.15.
27441 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Hitohira © Kirihara Izumi • GENCO / XEBEC

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.