×

Regisztráció

Anime: Egao

Egao © Shinkai Makoto • CoMix Wave Inc.

Egao (Special, 2003)

みんなのうた「笑顔」

Hossz: 2 perc
Műfaj: hétköznapi, kawaii

Rendezte: Shinkai Makoto
Írta: Shinkai Makoto
Karakter dizájn: Shinkai Makoto
Zene: Nagata Masatsugu, Iwasaki Hiromi
Stúdió: CoMix Wave Inc.

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (13 szavazat, átlag: 8.23) részletek

Egao © Shinkai Makoto / CoMix Wave Inc.
Az Egao Shinkai Makoto rövid videoklipje, melyet a "Kumo no Mukou, Yakusoku no Basho" készítésével párhuzamosan, az NHK "Minna no Uta" című műsorához készített.

Az anime egy nagyon különleges darab, legalábbis nem szokványos, az biztos. A történet terjedelme nem haladja meg a két percet sem. Mégis megfoghatja az embert a két főszereplőnk: egy kislány és egy aranyhörcsög. A történet középpontjában a lány emlékei álnak. Az íróasztalánál ülve visszaemlékezik, amikor megvette a hörcsögét, és amikor elsőként a kezében tartotta.
Az anime már maga nagyon kedvesen kezdődik, egy szép napfényes tájat láthatunk magunk előtt. A kis hörcsögünk képe tűnik fel elsőnek, ahogy szabadon és boldogan futkározik, még gazda nélkül. Aztán a kislány veszi fel, és a kedves kis állatka otthonra lel. Mindeközben egy híresnek semmiképpen nem nevezhető, de annál bájosabb zene szól, ami végigvezet minket az emlékek rögös útján. A kislány gondolatai minden apró részletre kitérnek a hörcsög ebédeltetésétől az esti elválásig.

Ezt a rövid kis művet igazán kevesen ismerik, pedig véleményem szerint amellett, hogy bemutatja ember és állat baráti kapcsolatát, kifejti azt is, milyen az igazi szeretet. Én mindenkinek ajánlom, korhatár nélkül.
Írta: Ishomaru
Ishomaru értékelése: 7 (jó)
2007.10.21.
28297 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Egao © Shinkai Makoto • CoMix Wave Inc.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.