×

Regisztráció

Anime: Devil May Cry

Devil May Cry © CAPCOM • Madhouse Studios / WOWOW / Victor Entertainment

Devil May Cry (TV, 2007)

デビル メイ クライ

Hossz: 12 rész
Műfaj: akció, fantasy, horror, természetfeletti

Rendezte: Itagaki Shin
Eredeti mű: CAPCOM
Írta: Morihashi Bingo, Sakaki Ichiro, Suga Shotaro, Inoue Toshiki
Karakter dizájn: Abe Hisashi
Zene: Rungran
Stúdió: Madhouse Studios, WOWOW, Victor Entertainment

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (35 szavazat, átlag: 6.97) részletek

Devil May Cry © CAPCOM / Madhouse Studios / WOWOW / Victor Entertainment
Gondolom sokan ismerik az anime alapjául szolgáló azonos című népszerű PS2 játékot, de aki nem ismeri a játékokat (már 3 is van belőle és várható a 4. is) azoknak vázolom az alaptörténetet. Főhősünk Dante a legendás démon harcos Sparda fia, félig ember, félig démon. Éppen ezért különleges képességekkel rendelkezik: nagyon erős, gyors, remek kardforgató és rendkívül ügyesen bánik két pisztolyával. Mivel nem nagyon rajong "féltestvéreiért", előszeretettel gyilkolássza őket nem kis hatékonysággal. :} De valamiből Dante-nak is meg kell élnie, ezért megnyitja a Devil May Cry irodát, ahová azok mehetnek, akiknek valamilyen problémájuk van a démonokkal, és segítségre van szükségük. Az üzlet amilyen jól megy, annyira deficites, ugyanis hősünk folyton tele van adósságokkal. Dante-nak van egy társa is, Trish a villámokat szóró dögös démon csajszi, aki majdnem olyan jól bánik a fegyverekkel, mint Dante. Itt van még a titokzatos Lady is, aki szintén a démonvadász bizniszben érdekelt, ő Dante riválisa (ettől még barátok), persze hősünk neki is tartozik. :) Említésre méltó karakter még a kis Patty (akit Dante kénytelen lakótársául fogadni és hajlamos néha az idegeire menni) és Morrison, aki a megbízásokat szerzi Dante-nak.

Hősünk nem sokat változott modorát, és szokásait magával hozta a játékból (csak pizzát és epres fagyit eszik, és nagyon magabiztos). Amit hiányoltam a sorozatból, hogy Dante nem veszi fel démoni formáját a komolyabb ellenfelekkel folytatott küzdelmek során. Az anime története epizodikus jellegű, minden rész 1 küldetést dolgoz fel, melyekért Dante egy fillért sem kap, sőt inkább tovább növeli adósságait, mivel mindig tönkrevág valamit (egy hidat vagy effélét). A sorozat elsősorban az akciókra, és a látványos csatajelenetekre koncentrál. Komoly filozófikus mondanivalót ne várjunk tőle, ezért viszont kárpótolnak minket a gyönyörűen animált, véres akciójelenetek.

A grafika nagyon szép lévén ez egy 2007-es anime. A számítógépes effektek is tökéletesen beleolvadnak a háttérbe. A zenére sem lehet panasz, kifejezetten vérpezsdítő. Az opening zúzósabb, míg az ending lírikus hangvételű, engem kicsit a Hellsing-re emlékeztet. A japán szinkron is első osztályú ismert seiyuu-kkal, és Dante stílusa igazi színfoltja az animének. Ajánlott program mindenkinek, de csak 16 év felett.
Írta: Brolly
Brolly értékelése: 9 (kitűnő)
2007.10.29.
30288 olvasás

Ismertető értékelése:
4.33 (jó), 3 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Devil May Cry © CAPCOM • Madhouse Studios / WOWOW / Victor Entertainment

Hozzászólások:
Nagyon jó anime, élvezhető és nézhető, csak a kevés akció és a rövid epizód miatt hamar elmegy a kedve tőle az embernek. Alig hogy beleéljük magunkat, máris vége. A videojátékok a legjobbak.
#3 | 2012.09.30. | írta: kishi1991
Érdemes megvásárolni DVD-n, és nem drága. Én 900Ft-ért rendeltem meg MIRAX-nál.
#2 | 2011.11.11. | írta: Major Tímea
Lehet, hogy velem van a baj, de én kicsit keveselltem az akciót (talán a játék ismerete miatt?)
#1 | 2009.12.19. | írta: dunpeal1
Hozzászólás írásához jelentkezz be.