×

Regisztráció

Anime: Lodoss Tou Senki: Eiyuu Kishi Den

Lodoss Tou Senki: Eiyuu Kishi Den © Natsumoto Masato • AIC / Production AI / Aoni Production

Lodoss Tou Senki: Eiyuu Kishi Den (TV, 1998)

ロードス島戦記-英雄騎士伝-

Record of Lodoss War: Chronicles of the Heroic Knight


Hossz: 27 rész
Műfaj: fantasy, kaland, shounen

Rendezte: Matsui Hitoyuki, Takamoto Yoshihiro
Eredeti mű: Natsumoto Masato
Írta: Hasegawa Katsumi, Kubota Masashi, Yamada Yasutomo
Karakter dizájn: Soeta Kazuhiro, Takashi Azumano, Sasaki Toshiko
Zene: Wada Kaoru
Stúdió: AIC, Production AI, Aoni Production

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Lodoss Tou Senki (OVA, 1990)

Értékelések: (11 szavazat, átlag: 7.00) részletek

Lodoss Tou Senki: Eiyuu Kishi Den © Natsumoto Masato / AIC / Production AI / Aoni Production
5 évvel Marmo Uralkodó halála után a Hősök háborújában Parn és lovagjai egész Lodossban híresek lettek. Ám korán sincsen minden rendben. Ashram, az uralkodó jobb keze továbbra is egyesíteni szeretné Lodoss szigetét saját uralkodásával. Parn az út során sok társra lel, de Ashram ereje is növekszik. És a végső csapás a két fél között egyre közeledik, miközben Ashram terve talán nem csak Lodoss uralma, de egyben a halál Istennőjének feltámasztása. Az egész ismert világ sorsa így Parn és a Szabad Lovagok kezében van.

A Record of Lodoss War: Chronicles of the Heroic Knight közvetlenül az OVA 8 epizódja után kezdődik. Jómagam az OVA első részét láttam, és azt is régen, tehát a bevezetés talán nem ment zökkenőmentesen, de különösebben nem volt probléma, hogy a korábbi 8 epizódot kihagytam. A sorozat 27 részből áll, mely kellő időt, helyszínt, háttér-információt ad minden szereplőnek, hogy a néző ne vesszen el. Nagyon jó ötletnek találtam a szereplők nevének feltüntetését első megjelenésük alkalmával. Szerencsére mivel egy fantasy-kaland történetet láthatunk erős Tolkien érzéssel, a karakterek is igen vegyesre sikerültek, persze jó értelemben. Van itt Tünde, Ember, Törp, Boszorkány, Varázsló, Sárkány és még sorolhatnám.

A kivitelezés tekintetében csak jókat tudok mondani, kisebb rajzolási hibáktól eltekintve. A zene pompásra sikerült, Kaoru Wada neve eddi nem volt ismert számomra, ezzel a zenével igenis sikerült felkeltenie az érdeklődésemet. Bár sokszor érezhető a szinti, vagy programozott szimfonikus zene, ez első hallásra cseppet sem vehető észre, és kellemes hangulatot ad az egész sorozatnak. A történet nagyon jól felépített, bár a 10. epizód környékén kettészakad, de erről nem is szándékozok többet írni. A rajzolás az, ami nem stimmel mindig, egyes epizódok között, de még epizódokon belül is érezhető a rajzolási technika változása. Ilyen hosszú és költséges sorozat esetén azt mondom, ez még belefér, de rajzolás tekintetében az OVA szebb. Problémás még az állóképek használata csatajelenetek esetén.

Én nagyon jól szórakoztam ezzel a sorozattal. Nem kellett megnéznem az OVA részeket, hogy megértsem az eseményeket a felvezető részeknek köszönhetően, de volt, amikor úgy éreztem, mintha egy történet közepébe csöppentem volna. Jó zene, rajzolás - ha nem is mind a 27 epizódnál -, jó karakterek. Ezzel el is mondtam, miért is érdemes megnézni, és ennél többet nem is akarhat a néző.
Írta: Ridley44Lev
Ridley44Lev értékelése: 8 (nagyon jó)
2008.04.04.
30404 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Lodoss Tou Senki: Eiyuu Kishi Den © Natsumoto Masato • AIC / Production AI / Aoni Production

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.