×

Regisztráció

Anime: Karin

Karin © Kagesaki Yuna • J.C. Staff

Karin (TV, 2005)

かりん

Hossz: 24 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, iskolai élet, horror, természetfeletti, shounen

Rendezte: Kimura Shinichiro
Eredeti mű: Kagesaki Yuna
Írta: Shintaku Jun'ichi, Amiya Masaharu, Amiyama Saharu, Uetake Sumio, Aoshima Takashi, Yamada Yasunori
Karakter dizájn: Nakayama Yumi
Zene: Nishida Masara
Stúdió: J.C. Staff

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (15 szavazat, átlag: 8.13) részletek

Karin © Kagesaki Yuna / J.C. Staff
Egy romantikus komédia és egy vámpírtörténet keveredése. Az anime Karin, egy vámpírlány története, aki családjával Japánban a hétköznapi emberek életét éli, miközben titokban néha az emberek vérét szívják. Mikor Karin nagykorúvá érik, ő is vérszívóvá válna, csakhogy akad egy kis probléma. Mint kiderül, Karin egy "fordított" vámpír: a teste túl kevés helyett túl sok vért termel, amit ha harapás útján nem tud átadni valakinek, borzalmas orrvérzés formájában jelentkezik nála. További bonyodalmat jelent egy új osztálytársa, Usui Kenta, akinek a jelenlétében Karin mindig különösen látványos orrvérzéseket produkál - ki tudja, miért...

A vígjátéki vonal mellett a Karin egy kellemesen szórakoztató (vagy inkább "véresen" komoly?) történet a felnőtté válásról (nem tart sokáig rájönni, hogy az orrvérzés minek a metaforája...XD), Karin teljesen hétköznapi problémákkal (iskola, munka, barátok, fiúk) küzd, miközben próbálja a titkát megtartani magának, amiből persze mindig félreértések származnak. Más eredeti ötletek is akadnak, mint például a vérszívás sajátos értelmezése. Karin minden családtagja egy bizonyos embertípus vérére szomjazik (Karint pl. a "boldogtalan" emberek vonzzák, míg a szülei a "büszkeséget" ill. az "őszintétlenséget" kedvelik) amely tulajdonságból minden alkalommal elszívnak valamennyit attól, akinek a vérét veszik, így aztán sokszor akaratlanul is segítenek az embereken. Ezzel szemben Karin nagyanyját, akinek a "szeretet" az ízlése, a család a pincébe elzárva igyekszik tartani, mert ha ébren van, mindig túl sok bajt okoz. Karin családtagjai, ha nem is kifejezetten eredetiek (bár persze, milyen legyen egy vámpír?) nagyon jól lettek összeválogatva, Usui-kun pedig a maga módján szintén kedvelhető, és hihető párja Karinnak, bár az ő történetét nem bontották ki annyira, mint a manga változatban.
Ha már itt tartunk: én személy szerint inkább manga párti vagyok, az anime története ugyanis a 7. résztől egy éles fordulatot vesz - pl. behozza Winner Sinclair-t. Ez az idegesítő szépfiú a romantikus animék kötelező szereplője, esetünkben egy reménybeli vámpírvadász, aki reménytelenül szerelmes Karinba, nem is sejtve, hogy a választottja egyben a legfőbb ellensége is. Személy szerint én kicsit erőltetettnek éreztem őt, de azt meg kell hagyni, hogy a felállásból sok érdekes fordulatot kihoztak a készítők, és nem utolsósorban sok más hasonló animével ellentétben rendesen lezárták a történetet. Azt meg mindenki döntse el maga, hogy az eredeti hétköznapi dráma vagy az anime kaland/szappanopera hangulata tetszik-e neki inkább.

Az animációt meseszépnek nem nevezném, de azért megfelelő, Karin dizájnja különösen tetszetős, én meg voltam elégedve a szinkronhangokkal és a zenével is. Talán az esetenkénti indokolatlan fanservice-jelenetek (különösen az openingben) zavarhatnak egyeseket, de még ezek is az elviselhető határon belül vannak. Érdemes kipróbálni.
Írta: Vree
Vree értékelése: 7 (jó)
2008.03.13.
28943 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Karin © Kagesaki Yuna • J.C. Staff

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.