×

Regisztráció

Anime: Ace wo Nerae! 2

Ace wo Nerae! 2 © Yamamoto Sumika • Bandai Visual / Tokyo Movie Shinsha

Ace wo Nerae! 2 (OVA, 1988)

エースをねらえ!2

Hossz: 13 rész
Műfaj: romantikus, dráma, sport, shoujo

Rendezte: Dezaki Osamu
Eredeti mű: Yamamoto Sumika
Karakter dizájn: Sugino Akio
Zene: Serizawa Hiroaki
Stúdió: Bandai Visual, Tokyo Movie Shinsha

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Ace wo Nerae! (TV, 1973)
Shin Ace wo Nerae! (TV, 1978)
Ace wo Nerae! Gekijouban (movie, 1979)

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Ace wo Nerae! 2 © Yamamoto Sumika / Bandai Visual / Tokyo Movie Shinsha
Három év telt el az első sorozat eseményei óta. Oka Hiromi tovább folytatja kemény edzését Munakata Jin kezei alatt, és országos ifjúsági bajnok lesz. Kötődése az edzőjéhez az évek múltával egyre erősödött. Miután Jint a japán teniszválogatott hivatalos edzőjének választják, Hiromi, és az első sorozatból megismert barátai, Ryuuzaki Reika, Toudou Takayuki és Ozaki Isamu megkapják a lehetőséget, hogy New York-ba utazzanak egy nemzetközi bajnokságra. De az útról hazatérve Hiromira élete legnagyobb megpróbáltatása vár, ami kettétörheti karrierjét. Itt lép be a történetbe Katsura Daigo, a buddhista szerzetes, Munakata Jin régi játékostársa és jóbarátja. Hirominak hatalmas akadályt kell leküzdenie ahhoz, hogy ismét ütőt vehessen a kezébe.

Az Ace wo Nerae! 2 az első OVA sorozat, mely az addigi két újrafeldolgozás után ténylegesen tovább viszi Hiromi történetét. A 13 epizód a manga 11-14-dik köteteit dolgozza fel, meglehetősen hűen az eredetihez, bár a környezetet a 80-as évekéhez igazították.
Az Ace wo Nerae a történet talán legkomolyabb és legdrámaibb darabja, melyben az akció némiképp háttérbe szorul, és az érzelmek kerülnek a középpontba. Az eddigiekkel ellentétben az első OVA elsősorban szerelmi dráma, és csak másodsorban sportanime. A történet nagyon komoly és megindító, sokkal több benne az érzelem, mint a korábbi sorozatokban. A mellékszereplők már a sorozatban is összetett személyiséggel lettek felruházva, de talán itt fogjuk csak igazán megismerni és megszeretni őket, itt válnak igazán a történet élő, szerves részévé.

Az OVA nagyszerű animációja rögtön szembetűnő, az Ace wo Nerae itt végre megkapja azt a csillogást, szépséget, amit megérdemel. Az animáció minősége, a rajzok szépsége, színessége és élessége lenyűgöző, a korábbi filmet is jóval felülmúlja. A zenei aláfestés is ugyanezen a pozitív változáson ment keresztül. Az izgalmas meccsek itt végre megkapják azt a dinamikát, részletességet, ami az első sorozatból annyira hiányzott. A rendező jellegzetes állóképei itt is megtalálhatóak, a karakterek élnek és ragyognak, a hasonlóság az Oniisama e-vel is itt válik igazán lenyűgözővé.

Az első OVA az Ace-sorozat kihagyhatatlan, kulcsfontosságú darabja, kizárólag csak az első vagy a második sorozat (és esetleg a movie) megtekintése után nézendő.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 9 (kitűnő)
2008.07.16.
27322 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Ace wo Nerae! 2 © Yamamoto Sumika • Bandai Visual / Tokyo Movie Shinsha

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.